Akıllı telefon teknolojisi gelişmeye devam ettikçe her türlü işimizi bu cihazlarla halletmeye başladık. Tüm belgelerimiz ve fotoğraflarımız gibi kişisel bilgilerimiz telefonlarımızın içerisinde kayıtlı oluyor. Bu nedenle telefonlarımızın güvenliği gittikçe daha önemli bir konuma geliyor. Telefonumuzu kaybetmek ya da çaldırmak, içerisindeki bilgiler nedeniyle belki de en büyük korkularımız arasında yer alıyor. Ancak her ne kadar güvenliğine dikkat etsek de bazen telefonumuzu kaybedebiliyoruz. Apple, kaybedilen ya da çalınan telefonların daha kolay bulunabilmesi için iPhone’umu Bul gibi uygulamaları ilk çıkaran markalardan biri. Kaybettiğiniz iPhone telefonunuzu daha kolay bulabilmeniz için bunun gibi bazı uygulamalar ve yöntemler bulunuyor. Bu yazımızda kaybedilen iPhone telefon nasıl bulunur anlatacağız.

iPhone’umu Bul Özelliğini Kullanmak

iPhone telefonların çalınma ya da kaybolma gibi durumlarda en büyük yardımcısı iPhone’umu Bul uygulaması oluyor. Eğer iPhone telefonunuz kaybolursa ilk yapmanız gereken şey başka bir mobil cihazdan iPhone’umu Bul uygulamasını açmak olmalıdır.

Giriş yapabileceğiniz başka bir mobil uygulama bulunmuyorsa bir internet tarayıcısından iCloud’a da giriş yapabilirsiniz.

iPhone’umu Bul uygulamasında kendi telefonunuzda kullandığınız Apple Kimliği’nizi ve şifrenizi giriyorsunuz. Uygulamaya başka bir cihazdan giriş yaptığınız için muhtemelen başkasının bilgileri yer alıyor olacaktır. Kendi bilgilerinizi girmeden önce mutlaka ekranın sağ üst köşesinden çıkış yapmanız gerekiyor.

Uygulamaya giriş yaptıktan sonra bir harita görüntüleniyor olacaktır. Haritanın sol tarafında ise cihazlar listeleniyor. Bu listede kendi iPhone telefonunuzu seçiyorsunuz. Telefonun bulunduğu konum bilgisi haritada bu şekilde gösteriliyor olacaktır.

Eğer iPhone’unuz kapalıysa ya da şarjı bittiyse en son bulunduğu konum haritada görünüyor olacaktır. Telefonunuzun kapalıysa iPhone’un altında çevrimdışı olarak görünüyor.

Haritadan telefonunuzun konumunu bu şekilde tespit edebiliyorsunuz. Eğer bulunduğunuz yere yakın bir konumdaysa, ekranın alt tarafında yapabileceğiniz aksiyonlar alanı yer alıyor. Bu alanı açıp “Sesi Çal” kısmına tıklayarak telefonunuzun alarm vermesini sağlayabiliyorsunuz. iPhone telefonunuzu sesi takip ederek bulma ihtimalinizi artırabiliyorsunuz.

iPhone telefonunuz çalındıysa ya da bulunduğunuz yerden uzak bir bölgede kaybettiyseniz ve sizden önce başkalarının bulma ihtimali varsa “Kayıp Modu” seçeneğini kullanmanız gerekiyor.

Bu seçeneğe tıkladığınızda telefonunuz için bir kilit açma kodu girmeniz isteniyor. Kolay tahmin edilemeyecek, kendi kişisel bilgilerinizle hiç alakası olmayan bir sayı dizisini kilit açma kodu olarak girmeniz gerekiyor.

Bu kilit açma kodunu girdikten sonra eğer iPhone’unuz çevrimiçiyse otomatik olarak kilitleniyor. Kilit kodu olmadan kapatılamıyor ve telefon sıfırlanamıyor. Ayrıca telefonun mevcut konumunu çevrimiçi özelliği devam edeceği için her zaman görebiliyor ve konum değişimlerini rahatlıkla takip edebiliyor olacaksınız.

iPhonu’unuz çevrimdışıysa bu kilit açma kodunu girdikten hemen sonra bir şey olmuyor. Ancak telefon açılır açılmaz hemen kilitlenmesini sağlıyor. Ayrıca telefon açıldığında bu konuda e-posta olarak bildirim alıyorsunuz ve telefonun konumunu da artık görebiliyorsunuz.

Bunların yanı sıra telefonunuza uzaktan mesaj gönderme imkanınız da oluyor. Bilgisayardan ya da başka cihazdan telefonunuzu bulduğunuzda onunla iletişime de geçebiliyorsunuz.

Telefonunuz çalındığında üzüleceğimiz en büyük nedenlerden biri de içerisindeki veriler oluyor. Telefonunuzu düzenli olarak iCloud ya da iTunes uygulamalarına yedeklerseniz iPhone’unuz çalındığında ya da sıfırlandığında verilerinizi kaybetmiyor ve bu depolama alanlarından istediğiniz cihaza geri yükleme yapabiliyorsunuz.

kaybedilen iphone bulma teknosa

Google Zaman Çizelgesi Özelliğini Kullanarak iPhone’unuzu Bulmak

Google Haritalar uygulaması sürekli bizi takip ediyor olmasıyla bazen tedirginlik yaşamamıza neden oluyor. Ancak bu özellik bazı durumlarda bizim için oldukça faydalı sonuçlar doğurabiliyor.

Eğer telefonunuzun konum raporlama ve konum geçmişi ayarları açıksa Google Haritalar’ın zaman çizelgesi özelliği tüm konum verilerini harita üzerinde gösterebiliyor. Bunun için Google Maps’in Timeline uzantısına giriş yapmanız gerekiyor.

Zaman çizelgesine Google hesabınızla giriş yaptıktan sonra ekranın sol üst köşesindeki “Bugün” olarak yazan alana tıklıyorsunuz. Buradaki tarih kısmını başka günler olarak da seçebiliyorsunuz. Ancak iPhone’unuzun en son konum bilgilerini araştırdığınız için bugünü seçmeniz gerekiyor.

iPhone’unuzun en son kaydedilen konumunu görebilmek için ekranı biraz aşağı doğru kaydırmanız gerekiyor. Bu alanda iPhone’un bulunduğu konum bilgileri işaretli olarak geliyor olacaktır. Eğer sadece tek bir konum bilgisi bulunuyorsa telefonunuzun çalınma ihtimali daha düşük oluyor. Birden fazla konum işaretlenmişse iPhone’unuz yer değiştiriyor demektir ve çalınmış olma ihtimali çok yüksektir.

Google Maps, iPhone telefonunuzun yaklaşık konumunu tespit etmek için GPS özelliğini kullanıyor. Böylece en yakın noktayı güvenli bir şekilde gösterebiliyor. Haritayı kullanarak telefonunuzu unuttuğunuz yerden geri almaya gidebilirsiniz. Ancak çalındığı konusunda eminseniz durumu emniyet yetkililerine bildirmeniz sizin için daha faydalı oluyor olacaktır.

Apple Watch Kullanarak iPhone’u Bulma

iPhone telefonun yanında Apple Watch da kullanıyorsanız, telefonunuzu kaybettiğinizde akıllı saatinizle bulma imkanınız bulunuyor.

Apple Watch akıllı saatiniz ve iPhone telefonunuz birbirine Bluetooth ile bağlı olarak çalışıyor. Telefonunuzu bulabilmeniz için iki cihazın da Bluetooth sınırları içerisinde bulunuyor olması gerekiyor.

Apple Watch akıllı saatinizin ekranını yukarı doğru kaydırdığınızda Denetim Merkezi menüsüne ulaşıyorsunuz. Bu menüde Uçak Modu, Rahatsız Etme ve Sessiz Mod seçeneklerinin altında Pinging iPhone butonu bulunuyor.

Ping butonuna bastığınızda iPhone telefonunuz sessiz modda bile olsa cihazı bulabilmeniz için kısa bir alarm sesi çalıyor.

Eğer yakın bir yerde kaybolduğunu düşünüyorsanız bu butona kısa aralıklarla sürekli olarak basarak bulabiliyorsunuz.

Ping butonuna uzun süreli bastığınızda iPhone’un LED ışığının yanmasını sağlıyorsunuz. Gece ya da karanlık bir ortamda telefonunuzu kaybettiyseniz ışığını yakarak daha rahat bulabiliyorsunuz.

Yukarıda kaybedilen iPhone telefon nasıl bulunur anlattık.

Siz de en iyi iPhone telefonları toplu olarak incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
katlanabilir telefon ozellikleri neler
Devamını Oku

Katlanabilir Telefon Özellikleri Neler?

Teknoloji her yıl muhteşem bir hızla gelişmeye devam ediyor. Daha önce bilim kurgu filmlerinde görebildiğimiz ürünler artık hayatlarımızın…
akilli cocuk saatleri tavsiyeleri teknosa
Devamını Oku

Akıllı Çocuk Saatleri Tavsiyeleri

Giyilebilir teknolojinin en çok kullanılan ve ilk akla gelen ürünü olan akıllı saatleri sürekli olarak yetişkinler için düşünüyoruz.…
xiaomi telefonlarda bilinmeyen ozellikler teknosa
Devamını Oku

Xiaomi Telefonlarda Bilinmeyen Özellikler

Markası ne olursa olsun yeni bir akıllı telefon aldığınızda özelliklerinin hepsini kullanabilmeyi bekliyorsunuz. Ancak her akıllı telefonun pek…
nfc nedir teknosa
Devamını Oku

NFC Nedir? Nasıl Kullanılır?

Günlük iletişimimizden bankacılık işlemlerimize, sağlık uygulamalarından alışverişe kadar mobil cihazlarımızı her geçen gün daha fazla kullanıyoruz. Bu kullanıma…
iphone nasil sifirlanir teknosa
Devamını Oku

iPhone Nasıl Sıfırlanır?

iPhone telefonumuz zaman zaman donabiliyor ya da bazı beklenmedik hatalar verebiliyor. Bu tarz durumları düzeltmenin çaresi bazen fabrika…