Her kesimden telefon kullanıcısına hitap etmeye çalışan Samsung, özellikle orta segment kullanıcılar için yeni ve gelişmiş modeller çıkarmaya devam ediyor. Bu telefonlardan biri olan Galaxy A73, işlemci hızıyla oldukça dikkat çekiyor. Aynı zamanda pil ömrü ile de kullanıcıların uzun süre sorun yaşamadan cihazlarını kullanmalarını sağlıyor.

Galaxy A73 Tasarımı

Samsung Galaxy A73, ilk bakışta göze hoş gelen bir tasarıma sahip olarak üretiliyor. Polikarbon malzemeden üretilmiş dış yüzeyi, elde birinci sınıf bir telefon gibi duruyor ve dokunduğunuzda da bunu hissettiriyor. Farklı açılardan güzel görünmesi ve daha çekici gelmesi için telefonun kenarları metalik bir görünüme sahip oluyor. Arka panel ise daha üst seviye görünmesi için mat oluyor.

Telefonun sağ kenarında ses düğmeleri ve bir güç düğmesi bulunurken, son kenar tamamen boş bırakılmış. Ses seviyesi ve güç düğmeleri, parmaklarınızın kolayca ulaşabileceği yerde konumlanıyor. Galaxy A73’ün alt kenarında bir mikrofon, hoparlör ve Type-C şarj bağlantı noktası yer alırken, üst kenarda ise ikinci bir mikrofon ve SIM kart tepsisi bulunuyor.

Cihazın arkasında LED ışıklı dörtlü kamera kurulumu yer alıyor. Dikdörtgen kamera modülü, arka panelle iyi birleşiyor.

Akıllı telefonun tasarımı oldukça basit gibi görünüyor. Ancak elinize aldığınızda insana üstün bir his veriyor. Ön yüzde bulunan 6,7 inç’lik ekran AMOLED panel olarak tasarlanıyor. Telefon dahili bir ekran koruyucu ile satılmıyor. Küçük çizikleri ve yanlış kullanımdan kaynaklı ekranın hasar görmemesi için Corning Gorilla Glass 5 ile korunuyor.

Galaxy A73’ün kilidini açmak için çok hızlı olan bir ekran içi parmak izi sensörü bulunuyor. Kilidi açar açmaz ekranı hemen görebiliyorsunuz.

Galaxy A73 Ekranı

Galaxy A73, 120 Hz yenileme hızına sahip, 6,7 inç Full HD ve AMOLED ekran paneline sahip olarak üretiliyor. İster sosyal medyada isterseniz de dijital platformlarda kullanın, ekran iyi renkler ve detaylar gösteriyor. Telefonun ekranı çok ince çerçeveleri sayesinde çok büyük görünüyor.

Ekranın en yüksek parlaklık seviyesi 800 nit civarında oluyor. Bu da doğrudan güneşin altında olsanız bile ekranı net bir şekilde görebilmenizi sağlıyor. Cihazda iki farklı ekran modu bulunuyor. Bunlardan ilki olan Canlı Mod, renkleri daha canlı ve neşeli şekilde veriyor. Diğeri Doğal Mod ise, doğal renklere en yakın kopyası olacak şekilde gösteriyor.

Galaxy A73 Performansı

Samsung Galaxy A73, sekiz çekirdekli Snapdragon 778G yonga setinin güvenilir bir performans sergilediği dönemde piyasadaki yerini alıyor. RAM’i, belleği ve işlemcisi sayesinde sosyal medyada gezinme, web sörfü ve video oynatma gibi birçok özellik sunuyor. Üstelik bunları çoklu görev şekliyle de yapabiliyorken herhangi bir gecikme ya da tekleme yaşanmıyor.

Akıllı telefonlar, mobil oyun için üretilmiyor. Ancak bir telefonun performansı sorulduğunda ilk akla gelen hangi oyunları çalıştırabildiği ve iyi oynanıp oynanamadığına bakılıyor. Galaxy A73 de tıpkı diğer telefonlar gibi oyun amacıyla üretilmiyor. Eğer telefonunuzdan sonrasında oyun oynayacaksanız daha düşük kapasiteli oyunları tercih edebilirsiniz.

galaxy a73 telefon yakindan taniyin teknosa

Galaxy A73 Kamerası

Samsung Galaxy A73, f/1,8 diyafram açıklığı ve 108 MP çözünürlüğü bulunan ana kamera sensörüne sahip olarak üretiliyor. Kamera, düzgün renklere ve dinamik aralığa sahip iyi fotoğraflar yakalıyor. Çekilen fotoğraflardaki renkler çoğunlukla doğal haliyle görüntüleniyor. Fotoğrafın keskinliği ve görüntü ayrıntıları çok iyi sonuçlar veriyor.

Samsung’un bu yeni model telefonu; yeterli ışık bulunan ortamlarda iyi sonuç verirken, düşük ışıkta pek de iyi sonuç çıkarmıyor.

Galaxy A73 Pil Ömrü

Galaxy A73, uzun pil ömrü sunan 5000 mAh pil içeriyor. Telefonun tamamen şarj olması 2 saatten fazla sürüyor. Ancak pil tam olarak dolduktan sonra yoğun kullanımda bile pili çabuk bitmiyor. Eğer normal bir telefon kullanıcısıysanız pil, 1,5 gün daha uzun süre dayanıyor.

Siz de en iyi Samsung telefonları incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
telefon kilifi nasil temizlenir teknosa
Devamını Oku

Telefon Kılıfı Nasıl Temizlenir?

Yanımızdan ayırmadığımız akıllı telefonlarımızı şıklığımızı artıran ya da kendi tarzımızı yansıtan birbirinden farklı kılıflarla kullanıyoruz. Telefon kılıflarının kullanımı…
telefonlar gunes altinda kalirsa ne olur teknosa
Devamını Oku

Telefon Güneş Altında Kalırsa Ne Olur?

Akıllı telefonları nerede olursak olalım yanımızda taşıyoruz. Durum böyle olunca telefonda oluşacak fiziksel hasarlara ve diğer etkenlere dikkat…
whatsapp sozlesmesi nedir tekosa
Devamını Oku

Whatsapp Sözleşmesi Nedir?

Dünyanın en fazla kullanılan mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, 2014 yılında Facebook tarafından satın alındığında veri paylaşımı ve gizlilik…
oppo a52yi yakindan taniyin teknosa
Devamını Oku

Oppo A52’yi Yakından Tanıyın

Oppo, son dönemde piyasaya sunduğu yeni akıllı telefonlarla dikkatlerini üzerine çekmeye devam ediyor. Oppo A52 telefonlar tek bir…