Huawei ailesinin bir üyesi olan P 40 Lite modeli, yeni özellikleri ve tasarımı ile dikkat çekiyor. Huawei P40 serisinde; P40, P 40 pro, P40 pro+ ve P 40 Lite modelleri bulunuyor.  Biz de sizler için bunlar arasından Huawei P40 Lite’ı yakından incelemeye çalıştık. Hadi siz de Huawei P40 Lite’ı yakından tanıyın.

Tasarım

Huawei P40 Lite karşımıza sakura pembesi, gece yarısı siyahı, su yeşili gibi farklı renk alternatifleri ile çıkıyor. Bir önceki modeli Huawei P30 Lite’a göre ekran boyutu artırılmış. Daha önce çıkan modellere göre biraz daha kalın. P30 Lite ile karşılaştırıldığında 25 gram daha ağır olduğunu da görüyoruz. Ağırlığın biraz da olsa artmasında, pil kapasitesinin artırılmasının etkisi var.

Huawei P40 Lite’ın ana kasası plastikten üretilmiş. Cep telefonunun kenarlarında kavisli bir görünüm hakim. Telefonda sağ tarafta parmak izi sensörü yer alıyor. Ayrıca yüz tanıma özelliği de var.

Telefonun arka yüzünde dört adet kamera ile karşılaşıyoruz. Kameralar, telefonun arka yüzünde sol üst tarafa doğru yerleştirilmiş. Kameraların hemen alt kısmında led flaşı yer alıyor.

Huawei P40 Lite su geçirmez mi diye sorabilirsiniz? Huawei P40 Lite’ın suya karşı dayanıklı olmadığını söylemeliyiz.

Ekran

Punch FullView adı verilen LCD ekran sayesinde telefonun gövde oranı çok artırılmış. Bu sayede oyunlarınızı biraz daha büyük ekranda oynama şansı elde ediyorsunuz. Huawei P40 Lite’ın ekran büyüklüğü 6.4 inç. Çözünürlüğüne baktığımızda ise 1080 × 2310 olduğunu görüyoruz. 398 PPI piksel yoğunluğuna sahip. Bu özellikler genel olarak iyi görüntüler almak için yeterli oluyor.

huawei p40 lite teknosa

Donanım

Huawei P40 Lite nasıl bir telefon anlatırken sıra donanıma geldi. Huawei P40 Lite, şirketin kendi tarafından geliştirilmiş Hislicon Kirin 810 adı verilen işlemciyi kullanıyor. Işlemcinin bu telefon için yeterli olduğunu değerlendirebiliriz. Bu işlemciye ek olarak telefonda 6 GB RAM ve 128 GB dahili hafıza bulunuyor.  Harici hafıza kartları ile bu alanı 256 GB’a kadar büyütebiliyorsunuz. Huawei P40 Lite’ın ağırlığı yaklaşık 183 gr.

Pil

Bir akıllı telefon almayı düşünenlerin en önemli baktığı konulardan biri de pil ömrü oluyor. Huawei P40 Lite, pil konusunda eski jenerasyonuna göre artışa giderek 4200 mAH kapasiteye ulaştırılmış. 40W şarj adaptörü ile kullanılıyor. Bu şarj adaptörü ile telefonun tamamını 1 saate yakın sürede doldurabiliyorsunuz.

Huawei P40 Lite’ı çok sık kullanmasanız, tam şarjlı olarak iki güne kadar pil ömrü yetebiliyor. Telefonun kablosuz şarj özelliğinin olmadığını da hatırlatalım.

Uygulamalar

Huawei P40 Lite’da Huawei Mobil Servisleri ve Huawei AppGallery olduğunu belirtelim. Bu nedenle Android telefonlarda görmeye alışkın olduğumuz Google Mobil Servisleri ve Google Play Store bu telefonda yer almıyor. İsterseniz Android uygulamalarından bir çoğunu telefona yükleyebiliyorsunuz. Fakat bu telefonu uzun süre kullanmaya başladığınızda Android servislerine hiç ihtiyaç duymadan rahatlıkla kullanabildiğinizi de söyleyebiliriz.

Kamera

Huawei P40 Lite özellikleri nelerdir diye incelerken bir diğer bakmamız gereken kısım kamera oluyor. Huawei P40 Lite’ın ana kamerası 48 megapiksele sahip. Işık miktarının fazla olmadığı ortamlarda yapılan çekimlerde Huawei P40 Lite oldukça iyi resimler ortaya çıkarıyor. Telefonda zaten gece modu da bulunuyor.

Huawei P40 Lite, 1080p full HD video kaydı yapabiliyor. 720p HD formatında video kaydı yaptığınızda telefona özel, görüntüyü güzelleştirme aracını da kullanabiliyorsunuz.

Yukarıda Huawei P40 Lite’ı yakından tanıyın diye bazı özeliklerini paylaştık. Bu incelemelerden sonra sonuç olarak Huawei P40 Lite’ın fiyat performans olarak çok iyi bir yerde olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Siz de Huawei ailesindeki tüm telefonları yakından incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
telefon kilifi nasil temizlenir teknosa
Devamını Oku

Telefon Kılıfı Nasıl Temizlenir?

Yanımızdan ayırmadığımız akıllı telefonlarımızı şıklığımızı artıran ya da kendi tarzımızı yansıtan birbirinden farklı kılıflarla kullanıyoruz. Telefon kılıflarının kullanımı…
ipad mini 6 ile neler yapabilirsiniz teknosa
Devamını Oku

iPad Mini 6 ile Neler Yapabilirsiniz?

iPad Mini 6, küçük ama oldukça güçlü ve normal iPad’lerin yapabildiği pek çok şey yapılabiliyor. E-kitap okumak, Fortnite…
cep telefonu guncelleme teknosa
Devamını Oku

Cep Telefonu Nasıl Güncellenir?

Cep telefonunuzdan en iyi şekilde faydalanabilmek ve tüm özelliklerini en verimli şekilde kullanabilmek için işletim sisteminin son versiyonunu…