Fotoğraf çekerken çok daha profesyonel görüntüler elde etmek için bazı fotoğraf çekme hileleri kullanabilirsiniz. Bu hileler evde kolay bir şekilde yapabileceğiniz basitliktedir. Dilerseniz kameranızı ya da telefonunuzu birkaç küçük hareketle çok daha profesyonel çekim yapan bir cihaza dönüştürebilirsiniz. Evde, sokakta ya da çeşitli alanlarda fotoğraf çekerken kullanabileceğiniz pek çok çekim hilesi bulunur. Profesyonel fotoğraflar elde etmek için çekim hilelerini öğrenmek istiyorsanız, yazının devamını okuyabilirsiniz.

Tek Kareye Birden Fazla Poz Sığdırın

Tek bir kareye aynı kişinin birden fazla pozunu sığdırabilirsiniz. Hem de hiçbir uygulamaya gerek olmadan. Bunun için tek yapmanız gereken iPhone’unuzun panorama modunda telefonunuzu hareket ettirmek. Bu esnada kameranın kadrajına girerek çeşitli pozlar veren arkadaşınızı aynı karede birden fazla pozda çekebilirsiniz.

Seyahatte Panoramik Mod ile Çekim Yapın

Arabada giderken etrafı çekmek isterseniz, panoramik modun sihrinden yararlanabilirsiniz. Üstelik bu çekim için telefonunuzu hareket ettirmenize gerek de yok. Yalnızca kamerayı açıp panoramik modu ayarlamanız yeterli. Araba hareket halindeyken telefonunuz panoramik modda sanatsal çekimler yapabilir.

Uzakları Yakın Yapmak için Dürbün Kullanın

Özellikle çok kalabalık bir yerde, çok uzakta güzel bir heykel, nesne ya da manzara gördüyseniz, onu çekmek isteyebilirsiniz. Ancak hem kalabalıktan hem de uzak olmasından dolayı oraya gidemeyebilirsiniz. Uzak mesafeden çektiğinizde istediğiniz netlikte fotoğraf elde edemeyebilirsiniz. İşte bunun için elinize hemen bir dürbün alabilir ve dürbünü kameranın önüne tutabilirsiniz. Bu sayede çekmek istediğiniz nesneyi mükemmel bir netlikte fotoğraflayabilir ve kendiniz özel bir zoom yaratabilirsiniz.

Su Damlası ile Makro Fotoğraflar Çekin

Fotoğraf makinelerinin makro lensleri ile çekilen fotoğraflar oldukça ilgi çekici. Bunu telefonun kamerasıyla yapmak da mümkün. Yalnızca bir su damlası ile kolayca makro çekimler yapabilirsiniz. Bir su damlasını telefonunuzun kamerasına damlatmanız yeterli. Bu sayede doğada bulunan en küçük canlıları bile bütün ayrıntılarıyla fotoğraflayabilirsiniz. Tek bir su damlası kameranıza zarar vermez; ancak tabi ki çekim için sürekli bu yöntemi kullanmasanız daha iyi olur.

Uzun Pozlama Fotoğrafçılığını Kullanın

Özellikle gece çekim yaparken sahnenin parlaklığını artırmak için uzun pozlama özelliğini kullanabilirsiniz. Göz alıcı ve sanatsal efektler elde etmenizi sağlayan uzun pozlama modu, kameranın görüntü sensörünün daha uzun süre ışığa maruz kalmasını sağlar. Bu sayede havai fişek, hareketli araç ve festival çekimlerinde göz alıcı ışık izleri elde edebilirsiniz.

Yansıtıcı Olarak Beyaz Kağıt Kullanın

Eğer çekim yaparken yüzünüz çok karanlık kalıyorsa, bir yansıtıcıya ihtiyacınız var demektir. Bunun için çok büyük ve zahmetli bir parçadan ziyade beyaz bir sayfa işinizi görecektir. Işığın açısına göre sayfayı yüzünüzü aydınlatacak şekilde tutabilir ve fotoğraflarda yüzünüzün daha parlak görünmesini sağlayabilirsiniz.

İddialı Filtreler için Renkli Naylon Poşetler Alın

Renkli plastik poşetlere herkesin kolayca ulaşması mümkündür. Alışveriş yaparken aldığınız ve meyve, sebzeleri muhafaza etmek için kullandığınız bu naylon poşetler ile mükemmel efektler oluşturabilirsiniz. Özellikle mavi ve kırmızı gibi renklerde pek çok plastik poşet vardır. Bunları kameranızın önüne koyarak istediğiniz renkli efekti kolayca oluşturabilirsiniz.

Filtre Oluşturmanın Basit Yolu: Güneş Gözlüğü

Etrafı güneş gözlüğünüzden gördüğünüz gibi çekmenizin çok basit bir yolu var. Fotoğraflarınıza doğal bir efekt vermek için güneş gözlüğünüzü kullanabilirsiniz. Bunun için kameranızın önüne güneş gözlüğünüzü koyarak istediğiniz manzarayı çekebilirsiniz. Fotoğrafta çok daha profesyonel bir görünüm elde edebilir ve ilgi çekici pozlar oluşturabilirsiniz.

Görsel Algıyı Değiştiren Farklı Perspektifler

Farklı boyutlara sahip nesneleri aynı boyuttaymış gibi göstermek için farklı perspektiflerden çekim yapabilirsiniz. Küçük nesneyi kameraya daha yakın yerleştirdikten sonra büyük nesneyi arka tarafa koyabilir ve bu iki nesneyi birbirine göre ayarlamak için farklı perspektifleri deneyebilirsiniz. Böylece ilginç bir görsel algı yaratabilir ve bunu herhangi bir uygulamaya gerek kalmadan yapabilirsiniz. Yaratıcı resim çekme hileleri ile istediğiniz nesneleri istediğiniz boyutta gösterebilirsiniz; hem de Photoshop uygulamaları kullanmadan.

Evde Su Altı Fotoğraflar Çekin

Su altı çekimi yapmak için eskisi kadar çok hazırlığa ihtiyacınız yok. Evde bile istediğiniz gibi su altı pozları verebilir ve hiç denize, havuza girmeden su altı pozlarına sahip olabilirsiniz. Bunun için suya dalması gereken siz değil, kameranız. Tabi ki direkt kamerayı su altında kullanacağınız için su geçirmez bir kamera kullanmanız önemli. Kameranızı 30 FPS seri çekim moduna ayarladıktan sonra hızlı bir şekilde suya daldırabilirsiniz. Kamera hızla suya girince yukarıda bulunan siz sualtı selfie pozuna sahip olabilirsiniz.

Yukarıdan Fotoğraf Çekmenin Kolay Yöntemi

Yukarıdan fotoğraf çekmek için bir başka kişiye daha ihtiyacınız yok. Tavana kuracağınız basit bir mekanizma ile tam üst açıdan kendiniz istediğiniz kadar çekebilirsiniz. Odanızın tavanına, telefonunuzun sığacağı şekilde kestiğiniz bir karton parçasını bantlayabilirsiniz. Ardından telefonunuzu bu kartona, kamerası aşağıyı görecek şekilde koyabilir ve zamanlayıcı modunu seçerek seri çekim yapabilirsiniz. Yukarıdan çekilen fotoğraflar, Instagram sayfanız için idealdir.

Bir Kumaş ve Kartonla Arka Plan Oluşturun

Özellikle yemek fotoğrafları için hoş bir arka plan oluşturmak isteyebilirsiniz. Bir kumaş ve kartonla bunu yapmanız mümkün. Zemine dik bir şekilde yerleştireceğiniz karton parçasına, istediğiniz kumaşı yapıştırdıktan sonra arka planınız hazır. İstediğiniz renkte ve desende kumaş seçme konusunda özgürsünüz. Aynı zamanda bu arka plan hem taşınabilir hem de çok ucuz.

Bir Gölgelendirme Hilesi Olarak Süzgeç Kullanın

Yüzünüzde ya da çekmek istediğiniz yerde basit ve ilgi çekici bir gölgelendirme oluşturmak için süzgeç kullanabilirsiniz. Süzgeci tam kameranın önüne ya da ışık açısına göre yüzünüze gölgesi düşecek şekilde tutabilirsiniz. Yüzünüzde bal peteği gibi bir doğal gölge oluşur ve fotoğrafınız göz alıcı bir görünüme kavuşur.

Su Geçirmez Kamera Şart Değil, Balık Tankı Yeterli

Su altı fotoğrafçılığı yapmak istiyor ancak su geçirmez kameraya sahip değilseniz, basit bir balık tankı kullanarak çekim yapmaya başlayabilirsiniz. Kameranızı bu balık tankının içine yerleştirdikten sonra içine su girmeyecek kadar suyun altına sokabilir ve sualtı dünyasında çekim yapabilirsiniz. Böylece ekstra bir kameraya gerek kalmadan hayallerinizdeki su altı fotoğraflarını çekebilirsiniz.

CD ile Lens Işıkları Oluşturun

Fotoğraflarınızda yansıma lens ışıkları olsun istiyorsanız, CD kullanabilirsiniz. CD’yi tam kameranızın önüne eğimli bir şekilde tutarsanız, ışık yansımaları elde edebilirsiniz. Bu sayede fotoğraflarınızın daha doğal ve profesyonel görünmesini sağlayabilirsiniz. CD’nin parlak yüzünü boyayarak farklı renklerde ışık yansımaları oluşturabilirsiniz.

Yumuşak Odaklı Çekimler için Vazelin ve Plastik Poşet

Plastik bir poşete biraz vazelin sürüp bunu kameranızın önüne koyarsanız, daha yumuşak odaklı bir lens efekti elde edebilirsiniz. Fotoğraflarınızda buğulu bir görünüm oluşturarak profesyonel ve ilgi çekici görünmelerini sağlayabilirsiniz. Tabi ki vazelinin kamera merceğine temas etmemesine dikkat etmelisiniz.

Yapay Yağmur Oluşturmak Çok Kolay

Pencere kenarında yağmur damlaları ile bir pozunuz olsun istiyorsanız, bahçe sulama kabından yardım alabilirsiniz. Pencerede oluşan su damlacıkları hem mükemmel bir arka plan olur hem de yağmurlu hava çekimleri için yapay yağmur efekti verebilir. Fotoğraf hileleri arasındaki en basit yöntemlerden biridir.

Seri Çekim Modu ile Herkesin Gözleri Açık

Kalabalık gruplarla fotoğraf çekmek kimi zaman zor olabilir. Özellikle hareket halindeyken, konuşurken doğal çekimler yapmak isterseniz, birinin gözü kapalı çıkabilir. Bu da fotoğrafın kötü görünmesine yol açabilir. Kameranızın seri çekim modunu kullanırsanız, art arda bir sürü fotoğraf çekebilir ve bu fotoğraflarda herkesin en iyi şekilde göründüğü anı daha kolay bir şekilde yakalayabilirsiniz.

Puslu Fotoğraflar için Streç Filmin Gücü

Fotoğraflarınızda puslu bir görünüm oluşturmak istiyorsanız, photoshop uygulamalarını kullanmanıza gerek yok. Bunu doğal bir şekilde oluşturmanız mümkün. Streç filmi kameranızın lensinin etrafına sararak bir kısmının kameranın önüne geçmesini sağlayabilirsiniz. Kamerada görünen kısımlar, fotoğraflarınıza puslu bir görüntü kazandırır.

Tuvalet Kağıdı Rulosu ile Basit Makro Lens Hilesi

Tuvalet kağıdınız bittikten sonra arta kalan rulo kısmıyla yapabileceğiniz en iyi şey, bir makro lens oluşturmak olabilir. Tuvalet kağıdı rulosunu fotoğraf makinenizin merceği ile lensiniz arasına bantlayarak kendi makro lensinizi oluşturabilirsiniz. Özellikle doğada bulunan canlıları ya da bir gözün içini yakından çekmek istediğinizde bu basit hileyi kullanabilirsiniz.

Tüm Bulanıklıklara Kalp Şeklini Verin

Gece şehrin ışıklı görüntüsü herkesin hoşuna giden bir manzaradır. Ama bu manzarayı çok daha ilgi çekici bir hale dönüştürebilirsiniz. Lensinizin boyutuna uygun olarak keseceğiniz karton parçasının tam ortasını kalp şeklinde kestikten sonra bu kartonu lensinize yerleştirebilirsiniz.Böylece tüm ışıkların ve bulanıklıkların kalp şeklinde olduğunu göreceksiniz.

Evde Vahşi Doğa Çekimleri Yapın

Evinizdeyken de vahşi doğada bulunan canlıların fotoğrafını çekmeniz mümkün. Bunun için ihtiyacınız olan büyük bir yaprak ve birkaç boya. Büyük yaprağı alıp altına girebileceğiniz şekilde iki sandalye arasına koyabilirsiniz. Üst kısmına ise istediğiniz canlıların silüetlerini çizebilirsiniz. Yaprağın altına girip çekim yaptığınızda, bu çizimlerin gölgelerini görebilirsiniz. Tabi ki çekimi güneşli bir havada yapmanız gerekir.

Profesyonel fotoğraflar çekmek için ihtiyacınız olan en iyi fotoğraf makineleri ile bu çekim hilelerini deneyebilirsiniz. Hem basit hem de etkili olan bu hileler, fotoğraflarınızın çok daha ilgi çekici olmasını sağlar. İster kamera ister telefon olsun, pek çok fotoğraf çekme hilesi ile istediğiniz efektleri oluşturabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
blender ile rondo arasindaki fark teknosa
Devamını Oku

Blender İle Rondo Arasındaki Fark

Evde yaptığımız işler arasında en fazla vaktimizi alan bölüm mutfak işleri oluyor. Diğer ev işlerini belirli periyotlarda yaparken…
Evde Yoga Hareketleri Önerileri
Devamını Oku

Evde Yoga Hareketleri Önerileri

Yoga, bedeninizi forma sokmayı amaçlayan egzersizlerden çok daha fazlasıdır. Bu nedenle yoga hareketlerini bedenin yenilenmesine ve zihnin dinginleşmesine…
soguk kahve tarifleri teknosa
Devamını Oku

En Lezzetli Soğuk Kahve Tarifleri

Kültürümüzün ayrılmaz bir parçası olan kahve, yaklaşık 500 yıldır hayatımızda bulunuyor. Günün herhangi bir saatinde duyduğumuz kahve kokusu…