Buzdolabı mutfağın en çok kullanılan beyaz eşyaları arasındadır. Gıdaların bozulmadan korunması ve saklanması için kullanılan buzdolabı birçok farklı modelde üretilir. İki kapılı, tek kapılı, tezgah altı buzdolabı gibi modellerde üretilen elektrikli aletin özellikleri de türüne göre değişir. Tezgah altı buzdolabı modeli özellikle mutfakta az yer kaplaması, ergonomik ve minimal tasarımına rağmen fonksiyonel olması gibi özellikleri ile yaygın olarak tercih edilir.

Tezgah altı buzdolabı özellikle az kişilik ailelerde, küçük mutfaklarda ve geniş alan olmayan evlerde kullanılabilen ergonomik bir modeldir. Az alan kapladığı için her yere sorunsuzca yerleştirilebilir. Gıdaların korunması için soğutma ihtiyacını karşılamasının yanı sıra birçok farklı tasarımı ile kullanıcının beklentilerini karşılayan şık görünümlerde üretilir. Ev dekorasyonu açısından da kullanıcıların estetik beğenisine hitap eder. Siyah, beyaz, gri gibi farklı renk çeşitlerine de sahiptir. İhtiyacınıza göre farklı tezgah altı buzdolabı modellerini inceleyerek almak istediğiniz ürüne daha kolay karar verebilirsiniz.

Tezgah Altı Buzdolabı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Günlük hayatın kolaylaştırılması açısından kullanışlı beyaz eşyaların seçimi gereklidir. İhtiyaca yönelik, kaliteli, dayanımı yüksek, fonksiyonel beyaz eşyalar hem daha uzun süre kullanım ömrü sağlar hem de daha yüksek performans ile öne çıkar. Dolayısıyla tezgah altı buzdolabı seçimi için başvurulması gereken birçok farklı nokta vardır. Ürünün teknik özellikleri, maliyeti, kullanım ömrü, enerji sınıfı, fonksiyonları, markası gibi birçok detay tezgah altı buzdolabı seçiminde dikkate alınması gereken parametrelerdir.

Tezgah Altı Buzdolabının Teknik Özellikleri

Tezgah altı buzdolabı seçiminde ihtiyacınıza uygun ürün seçimi için dikkat etmeniz gereken temel hususlardan biri de teknik özelliklerdir. Depolama hacmi, kompresör sistemi, soğutma işlevi, ek fonksiyonlarının bulunması, raf sayısı gibi özellikler eşyayı satın alırken göz önünde bulundurulmalıdır.

Depolama hacmi diğer bir ifadeyle buzdolabının kapasitesi, dolabın içerisinde kaç lt gıda saklanabileceği incelenmesi gereken ilk özelliktir. Tezgah altı buzdolabı minimal yapıları, küçük tasarımlı olmaları nedeniyle standart buzdolabı modelleri kadar iç hacme sahip değildir. Ancak modellere göre az kapasiteli veya daha fazla iç hacme sahip çeşitleri mevcuttur. Piyasada ürünün 40-45 lt veya 85 lt, 140-145 lt gibi farklı kapasitelerde üretilen modelleri vardır.

Tezgah altı buzdolabının kapasitesine karar verirken ihtiyacınıza göre seçim yapmalısınız. Eşyanın sadece ana haznesinde raf yerleşimi olan modelleri bulunur. Ancak ergonomik tasarım açısından hem iç haznede hem de kapak bölümünün raf yerleşimi de yapılabilir. Minimal yapısına rağmen fonksiyonel kullanılabilen bir model tercih ediyorsanız iç raflar ve kapak bölmeleri ile dizayn edilmiş çeşitleri seçebilirsiniz. 140-145 lt kapasiteli tezgah altı buzdolabı ihtiyacınızı karşılayabilir. Ancak tek kişilik kullanım açısından az kapasiteli modelin yeterli olduğu fikrine sahipseniz 40-45 lt iç hacme sahip seçeneklerden birini de tercih edebilirsiniz.

Raf düzeni ve kapasite haricinde buzdolabının soğutma işlevi, kompresör sistemi de ürünün teknik özellikleri açısından önemlidir. Kaliteli bir kompresör sistemine sahip tezgah altı buzdolabı soğutma işlevi açısından daha yüksek performans gösterir. Yiyeceklerin daha uzun süre ve taze saklanmasına yardımcı olur. Buzdolabının soğutma işlevini etkileyen en önemli donanımlardan biri de termostat ayarıdır. Termostat sıcaklığının ayarlanabilmesi için kullanıcıya farklı ısı programları sunan modeller daha kullanışlı olmaları ile öne çıkar. Böylece, yaz ve kış mevsimi için farklı sıcaklık ayarı yapabilirsiniz. Aynı zamanda, uzun süre evden uzak olduğunuz durumlarda tatil modu gibi ek fonksiyonlarla buzdolabının harcadığı enerjiyi de azaltmak mümkün olur.

Tezgah Altı Buzdolabının Enerji ve İklimlendirme Sınıfı

Beyaz eşyaların satın alınması sırasında bütçe açısından maliyeti hesaplandığı gibi aynı zamanda kullanım sırasında tükettiği enerji de dikkat alınmalıdır. Yüksek faturalarla karşılaşmamak adına sınıfına göre az enerji tüketen modeller seçilebilir. Tezgah altı buzdolabının A, B, C, D, E, F ve G gibi farklı enerji sınıfları ile üretilen çeşitleri vardır. A, A+, A++ enerji sınıfında yer alan modeller daha yüksek enerji tasarrufu sağlayarak elektrik tüketimini azaltır. Bu nedenle, enerji tasarrufu ile öne çıkan modelleri tercih edebilirsiniz.

Enerji sınıfı dikkate alınmadan alınan bazı modeller kullanım sırasında büyük buzdolabına göre daha fazla enerji harcayabilir. Dolayısıyla, ürünü satın alırken hem enerji sınıfı hem de tezgah altı buzdolapları için iklimlendirme sınıfının dikkate alınması önemlidir. Tezgah altı buzdolabı SN, N, ST, T olmak üzere farklı iklimlendirme sınıflarına sahiptir. SN iklim sınıfına sahip modeller sadece +10 ile +32 derece arasında değişen sıcaklık ortamında kullanılabilir. N iklim sınıfı ise +16 ile +32 derece arasında bir ortam sıcaklığı ister. ST ve T iklimlendirme sınıfı ise yüksek sıcaklık ortamındaki kullanımlara uygundur. +16 ve +38 derece sıcaklığa sahip ortamlarda ST ve T iklimlendirme sınıfında yer alan tezgah altı buzdolabı modellerini kullanabilirsiniz.

Tezgah Altı Buzdolabının Fonksiyonları

Tezgah altı buzdolabının en önemli özelliği her mekana uygun minimal tasarımına rağmen gıdaların saklanmasında farklı fonksiyonlarla kullanıcıya alternatif kullanım modları sağlamasıdır. Tezgah altı buzdolabı kullanım kolaylığı açısından farklı fonksiyonlarla üretilir. Tezgah altı buzdolabının fonksiyonları şu şekilde sıralanabilir:

  • Kapı yönünün değiştirilmesi: Mutfak dizaynına göre ürünün yerleştirildiği alan açısından kapı yönünün değiştirilmesi gerekebilir. Böyle durumlarda, kullanım kolaylığı açısından bu özellik tüketiciye büyük avantaj sağlar.
  • Düşük ses seviyesi: Sessizliği seviyorsanız ve düşük ses seviyesine sahip eşyaları tercih ediyorsanız 35-45 dB arasında farklı modlarda üretilen modeller arasından isteğinize göre seçim yapabilirsiniz.
  • Yaz ve kış ayarı: Mevsimlere göre farklı sıcaklık modlarının ayarlanabildiği modeller işlevselliği ile öne çıkar. Ayrıca, gıdaların yaz ve kış aylarına göre saklanması gereken soğutma derecesi farklıdır. Bu nedenle, satın alma sırasında bu hususun dikkat alınması önerilir.
  • LED ışık: Buzdolabının iç hacminin aydınlatılması az ışıkta veya karanlıkta bile alınacak gıdanın seçilmesini sağlar. Dolayısıyla, ürünün en önemli fonksiyonları arasındadır.
  • Bildirim: Kapısı açık kaldığında uyarı veren tezgah altı buzdolabı modelleri ürünün kullanım ömrü açısından tüketiciye yarar sağlar. Uzun süre kapağı açık kalan buzdolabında teknik arızalar meydana gelebilir.

Tezgah Altı Buzdolabı Markaları

Tezgah altı buzdolabı üretimi yapan pek çok farklı marka vardır. Markalara göre eşyanın özellikleri, modeli, tasarımı, ölçüleri, fonksiyonları değişiklik gösterir. Ayrıca, kullanıcılar bazı markaları daha fazla benimseyerek tercih edebilir. Tezgah altı buzdolabı üretimi yapan markalar arasından farklı modelleri karşılaştırarak almak istediğiniz seçeneğe karar verebilirsiniz.

Tezgah Altı Buzdolabı Fiyatları

Tezgah altı buzdolabı fiyatları kullanıcıların ürün satın alırken dikkate aldığı kriterler arasındadır. Her bütçeye göre farklı maliyetlere sahip alternatifler piyasada yer alır. Fiyat performans ekseninde farklı seçenekleri karşılaştırarak kullanıcılar satın alacağı ürüne karar verir. Tezgah altı buzdolabı için en uygun ve pahalı modeller arasında bir fiyat aralığı vardır. Fiyat skalasında ürünün teknik özellikleri, fonksiyonları, kapasitesi, tasarım ve rengi, marka gibi detayları göre maliyeti değişebilir. Tezgah altı buzdolabı fiyatları için araştırma yaparak bilgi sahibi olabilirsiniz.

Tezgah Altı Buzdolabı Ölçüleri

Tezgah altı buzdolabı genel olarak minimal boyutlarda üretilir. Ergonomik tasarımı nedeniyle her yere kolayca yerleştirilebilir. Mutfak dekorasyonu açısından eşyanın ölçüleri de önemlidir. Genel olarak buzdolabı standart ölçülerde üretilmesine rağmen kapasitesine göre ebatları farklılık gösterebilir. Tezgah altı buzdolabı 140 lt kapasiteli ise 85 cm yükseklik, 60 cm derinlik, 55 cm genişliğe sahiptir. 40 lt kapasiteli tezgah altı buzdolabı ise 56 cm yükseklik, 48 cm derinlik ve 40 cm genişlik ile üretilir. 40 lt ile 140 lt arasında değişen farklı hacimlere sahip modellerde yükseklik 56-85 cm arasında farklılaşır. Derinlik 48-60 cm arasında, genişlik ise 40-55 cm ebatlarında değişiklik gösterir.

Tezgah Altı Buzdolabı Modellerinin Öne Çıkan Özellikleri

Tüketicilerin alışılmışın dışında, farklı beyaz eşyalarla gereksinimlerini karşılaması mümkündür. Tam da bu noktada tezgah altı buzdolabı modelleri öne çıkan özellikleri ile kullanıcılara hitap ediyor. Alışılmışın aksine az yer kaplaması ürün ile mutfak dekorasyonunu oldukça kolaylaştırır. Buzdolabı denildiğinde nedense akla büyük, devasa modeller gelir. Ancak gelişen teknoloji ile standart buzdolabının kullanıcıya sunduğu özelliklerin daha ergonomik tasarımlarla sağlanması da imkan dahilindedir.

Tezgah altı buzdolabında da, büyük boyutlu alternatifler gibi dondurucu, sebzelik, iç raf, kapak bölmesi yer alır. Böylece gıdalarını saklarken tasnif ederek dolabınıza yerleştirebilirsiniz. Soğutma açısından da statik soğutma teknolojisi ile üretilen modelleri vardır. Bu teknoloji ile gıdalarınızı belirlediğiniz ısı ayarında saklayabilirsiniz. Tezgah altı buzdolabının bazı modelleri no frost soğutma sistemine sahip olarak üretilir. Bu nedenle, buzdolabının dondurucusunda saklanan ürünlerde buzlanma sorunu meydana gelmez.

Bazı modellerde mekanik kontrol paneli, diğer alternatifler de ise dijital kontrol paneli bulunur. Böylece, farklı seçeneklerden kullanım şeklinize göre tercih yapabilirsiniz. Kullanım kolaylığı dikkate alınarak üretilen tezgah altı modellerinden birisi de antibakteriyel iç kaplama ile üretilenlerdir. Hijyenik açıdan gıdaların güvenle saklanmasına yardımcı olurlar.

Pek çok farklı özelliklerde üretilen ve değişik teknolojilerle donatılarak piyasaya sunulan tezgah altı buzdolabı modelleri arasından ihtiyacınıza göre beğendiğiniz modeli seçebilirsiniz. Kaliteli, uzun kullanım ömrüne sahip, dayanımı yüksek, fonksiyonellik sağlayan bir ürün seçmek için farklı seçenekleri inceleyerek kararınızı verebilirsiniz. Mutfak dekorasyonuna göre tarzınıza uygun beyaz, gri ve siyah gibi renk seçeneklerinden birisini tercih edebilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
en iyi turk kahvesi nasil yapilmali teknosa
Devamını Oku

En İyi Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?

Türk kahvesi, Osmanlı döneminden bu yana kültürümüzün en önemli değerlerinin başında geliyor. Tadı, kokusu ve sunumu farklı ve…
Evde Yoga Hareketleri Önerileri
Devamını Oku

Evde Yoga Hareketleri Önerileri

Yoga, bedeninizi forma sokmayı amaçlayan egzersizlerden çok daha fazlasıdır. Bu nedenle yoga hareketlerini bedenin yenilenmesine ve zihnin dinginleşmesine…