Özellikle sabah sert bir kahve içmeden ayılamıyorsanız ya da kafelerde içtiğiniz kahve çeşitlerini evinizde de yapmak istiyorsanız bunun için bir espresso makinesine sahip olmanız gerekiyor. Çünkü kafelerde yapılan kahveli çeşitlerin neredeyse tamamı espresso ile yapılıyor. Bu nedenle espresso makinesi içeceğinizi hazırlamanın temelini oluşturuyor. Yüksek kaliteli ve taze kahve içmek isteyenler mutlaka evlerine bir espresso kahve makinesi almak istiyor. Böylece hem istedikleri kahve çeşidini rahatlıkla yapabiliyor, hem de kahvenin hazırlığıyla birebir ilgilenebiliyor. Sahip olacağınız espresso makinesi ile sabahları sert bir espresso ile güne enerjik başlayıp arkadaşlarınız evinize geldiğinde onların istediği tarzda kahve çeşitleri sunarak keyfili sohbetinizi yapabiliyorsunuz. Dünyadaki kahve tüketimi her geçen gün arttığı için espresso makinelerinin de çeşitliliği artıyor. Farklı markaların ortaya çıkmasının yanı sıra mevcut markalar da yeni ve gelişmiş modellerle kullanıcılarına hizmet vermeye devam etmek istiyor. Hal böyle olunca, piyasada çok fazla marka ve model seçeneği bulunuyor. Espresso makinesi seçimi yaparken hazırlayabileceğiniz kahve çeşitleri ve özelliklerini dikkate alıyoruz. Sade kahveden başlayıp istediğiniz tüm kahve seçeneklerini hazırlarken hem kendinize hem de arkadaşlarınızla keyifli sohbetlerinize lezzet katabiliyorsunuz. Espresso makinesi seçerken bazı önemli konulara dikkat etmeniz gerekiyor. Bu yazımızda espresso makinesi seçerken nelere dikkat etmelisiniz anlatmaya çalışacağız.

Kullanım Kolaylığı

Piyasada çok fazla modelde espresso makinesi bulunuyor. Farklı modellerin farklı özellikleri oluyor ve bu özellikler çoğunlukla kullanımı kolaylaştırmak için ekleniyor. Bazı modeller tüm ayarları kullanıcıya bırakırken bazılarında ise süreç tamamen otomatikleştiriliyor.

Bu noktada sizin ne istediğinize karar vermeniz gerekiyor. Eğer espresso makineleri ve kahve yapımı konusunda çok fazla bilgi sahibi değilseniz ya da kahve yaparken fazla vakit kaybetmek istemiyorsanız tamamen otomatik espresso makineleri arasından seçiminizi yapabiliyorsunuz. Ancak kahve yapmak sizin için bir tutkuysa ve kahve çekirdeğinin öğütülmesinden bardağa gelene kadar tüm sürecin içinde olmak istiyorsanız manuel espresso makineleri beklentinizi fazlasıyla karşılıyor. Bu iki uç noktanın arasında olmak istiyorsanız yarı otomatik espresso makineleriyle de kahve deneyiminizi üst seviyeye taşıyabiliyorsunuz.

Temizleme Kolaylığı

Kahve makineleri seçimi yaparken kullanım kolaylığı kadar temizleme kolaylığı da önemli faktörler arasında yer alıyor. Evinizde espresso ile hazırlanmış kahve çeşitlerinden içmek ne kadar keyifli olsa da sonrasında espresso makinenizi temizlemeniz gerekiyor. Makinenizin ömrünün uzaması için ve her defasında lezzetli kahveler içebilmek için temizlenmesi önemli bir fayda sağlıyor.

Burada unutulmaması gereken en önemli noktaların başında, espresso makinesinin özellikleri ve bileşenleri ne kadar artıyorsa temizliğinin de o kadar zorlaştığı geliyor. Hem kullanımı hem de temizlemesi çok kolay bir model bulunmuyor. Espresso makinesi alırken ekipmanların ne kadarının ayrılabildiğini ve temizliğinin nasıl yapıldığı konusunda bilgi sahibi olmanız gerekiyor. Kararınızı verirken özellikleri kadar temizlik konusunu da dikkate almanız sonrasında size büyük avantaj sağlıyor.

espresso makinesi alirken nelere dikkat etmeli teknosa

Dayanıklılık

Üst düzey espresso makinelerinin çoğunluğu belirli süreli bir garanti belgesi ile gönderiliyor. Bu belgedeki süre size makinenin dayanıklılığı ile ilgili önemli bir fikir veriyor. Sadece garanti belgesi değil, marka itibarı ve model incelemelerine bakarak da bir modelin ne kadar dayanıklı olabileceği konusunda net bir resim çizebiliyor.

Dayanıklılık konusunda espresso makinesinin yapıldığı malzemenin türü de fark yaratıyor. Büyük ölçüde metal ağırlıklı olarak yapılan espresso makineleri daha uzun süre dayanabiliyor ve ısıyı daha verimli bir şekilde koruma eğiliminde oluyor. Çok sayıda elektronik parçası bulunan ve kahve yapım sürecini tamamen otomatikleştirmiş olan makinelerin dayanıklılığı manuel olanlara göre biraz daha az olabiliyor. Çünkü elektrikli parçaların kullanımdan kaynaklı bozulma durumları yaşanabiliyor.

Eğer dayanıklı bir espresso makinesi arıyorsanız ilk başta alacağınız makinedeki metal kullanım oranına bakmanız iyi sonuçlar veriyor. Sonrasında ne kadar özelliği olmasını istediğinize karar veriyorsunuz. Fazla özellikli ve otomatik süreçleri olan makineleri tercih etmek istiyorsanız kalitesine güvendiğiniz markalar arasından seçim yapmak daha avantajlı oluyor.

Boyutu

Espresso makinesi çok geniş model seçeneği sunan kahve makinesi olarak piyasada yer alıyor. Endüstriyel espresso makineleri boyut olarak çok büyüyebiliyor. Bunların normal evlerin mutfaklarında kullanımı oldukça zor olabiliyor. Bunun için çok geniş bir alana sahip olmanız gerekiyor.

Ev tipi espresso makinelerinin boyut ve özellik anlamında çok fazla çeşidi bulunuyor. Eğer kahve yapmayı seviyorsanız ve bu sürecin biraz daha fazla içinde yer almak istiyorsanız yarı otomatik espresso makineleri isteklerinizi tam olarak karşılayabiliyor. Bunun için tek espresso çekimi yapabilen ve boyutları biraz daha ev mutfaklarına uygun espresso makineleri arasından seçim yapabiliyorsunuz. Mutfağınızda fazla yeriniz yoksa ancak bir espresso makinesine ihtiyaç duyuyorsanız, tam otomatik espresso makineleri bu konuda size çok fayda sağlıyor.

Kahve Öğütücü Özelliği

Taze çekilmiş kahve çekirdekleriyle hazırlanan kahve çeşitleri lezzet anlamında büyük fark yaratıyor. Espresso makinelerinin bazı modelleri aynı zamanda kahve öğütme sistemine de sahip oluyor ve bu konuda size oldukça kolaylık sağlıyor. Aynı zamanda ekstra bir yer kaplamadığı için tezgahınızda size alan da sunmuş oluyor.

Eğer mutfağınızda yeriniz bulunmuyorsa ya da espresso makinesinin yanında bir de kahve değirmeni almak istemiyorsanız dahili kahve öğütücü özelliği bulunan espresso makineleri bu konuda size yardımcı oluyor.

Köpürtme Çubuğu

Kahvenizi sütlü seviyorsanız ve espresso bazlı hazırlanan sütlü içecekler favorinizse, seçeceğiniz espresso makinesinin süt köpürtme çubuğunun olup olmadığına bakarak kararınızı verebiliyorsunuz. Cappuccino, latte ve daha birçok sütlü içeceği bu çubuk sayesinde tam kıvamında hazırlayabiliyorsunuz.

Satış Sonrası Teknik Destek

Aldığımız her makineyi uzun süre dayanacağını düşünerek alıyoruz. Ancak durumlar her zaman istediğimiz gibi olmayabiliyor. Espresso makinenizi ister manuel olsun ister tam otomatik, parçalarıyla ilgili sorunlar muhakkak yaşanabiliyor. Bu da hem kahve keyfinizi yarım bırakıyor hem de oldukça canınızı sıkıyor.

Böyle durumlarda espresso makinesi markasının sunduğu teknik destek öne çıkıyor. Markanın müşteri hizmetleri hattına ne kadar kolay ulaştığınız ve ihtiyacınız olan desteği ne kadar karşılayabildikleri karar verme noktasında önemli bir fark yaratıyor. Almak istediğiniz espresso makinesi tüm isteklerinizi karşılıyor ancak müşteri hizmetleri ve teknik servisleri kötüyse benzer özelliklere sahip daha iyi markalar arasından seçim yapmak, ilerleyen zamanda size büyük rahatlık sağlıyor.

Maliyet

Piyasada çok çeşitli espresso makinesi marka ve modeli bulunduğu için fiyat aralığı çok geniş yelpazede bulunuyor. Özellikle malzeme kalitesi ve dayanıklılığı arttıkça fiyatları da aynı oranda yükseliyor. Aynı şekilde makinenin kahve yapımı özelliğinin artması da fiyatı artıran etkenler arasında yer alıyor.

Espresso makinesi almaya karar verdiyseniz ve bunun için belirli bir bütçe ayırmak istiyorsanız öncelikle dayanıklı ve teknik servis ağı geniş makineler arasından bir seçim yapmanız faydalı oluyor. Böylece bir kez ödeme yaptıktan sonra ileriye dönük sürekli çıkan masraflarla uğraşmıyorsunuz. Bu makinelerin fiyatları diğerlerine göre biraz daha yüksek olsa da sonraki masraflardan yine kazançlı çıkabiliyorsunuz. Karar verme noktasında sadece dayanıklılığı baz almıyorsunuz. Hazırlamak istediğiniz kahve çeşidine göre özelliklerini de belirlemeniz gerekiyor. Bu da maliyeti etkilediği için ikisi arasında bir nokta bulmanız bütçenizi aşmamanız için iyi bir karar oluyor.

Yukarıda espresso makinesi seçerken nelere dikkat etmelisiniz anlatmaya çalıştık.

Siz de en iyi espresso kahve makinelerini incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
daha iyi fotograf nasil cekilir teknosa
Devamını Oku

Daha İyi Fotoğraf Nasıl Çekilir?

Deneyimsiz fotoğrafçılar için iyi fotoğraf çekmek basit gibi görünüyor. Sadece fotoğraf makinesini çekmek istediğiniz yöne doğru tutmak ve…
maymun ve insan arasinda 5 ilginc ozellik teknosa
Devamını Oku

Maymun ve İnsan Arasındaki 5 İlginç Benzerlik

Yıllardır toplumlardaki bitmeyen tartışmaların ilk sıralarında maymunlar ve insanlar arasında görülen şaşırtıcı benzerlikler yer alıyor. Yapılan genetik araştırmalarda…
ev temizligi tavsiyeleri teknosa
Devamını Oku

Ev Temizliği Tavsiyeleri

En hoşlanmadığımız ev işlerinin başında genellikle ev temizliği yer alıyor. Ancak hepimiz temiz bir evde oturmayı seviyoruz. Bu…
camasir makinesi nasil resetlenir teknosa
Devamını Oku

Çamaşır Makinesi Nasıl Resetlenir?

Teknolojinin gelişmesiyle, birçok yenilik evlerimizin temel ihtiyaçlarında kullandığımız beyaz eşyalarımızda da yaşanıyor. Bu yenilikler sayesinde beyaz eşyalarımız artık…