Evinizdeki beyaz eşyaları kaç yıl kullandığınızı ve en uzun ömürlü beyaz eşyanızın hangisi olduğunu hiç düşündünüz mü? Bir beyaz eşya alırken kafamızdaki sorulardan bir tanesi de kaç yıl kullanacağımızdır. Çünkü beyaz eşya, çok sık değiştirilmeyen bir ürün olduğundan doğru karar vermek ve mümkün olduğunca uzun kullanabilmek oldukça önemli. En uzun ömürlü beyaz eşya hangisi? Beyaz eşyaların kullanım süresini nasıl arttırabilirsiniz? İpuçları, yazımızda…

Kullanım Ömrü Marka Kalitesine Bağlı

Öncelikle kullanım ömrünün, aldığınız beyaz eşyanın marka kalitesine bağlı olduğunu söylemekte fayda var. Bilinen ve büyük markalardan alınan beyaz eşyalarda kullanılan malzeme kalitesi genellikle daha iyi oluyor. Bu nedenle bir beyaz eşya alırken aslında fazla ucuza kaçmamakta fayda var. Markasının ve kalitesinin iyi olması gerektiğini mutlaka göz önünde bulundurmalısınız.

Kullanım Şekliniz Beyaz Eşyanızın Ömrünü Belirler

Beyaz eşyaların kullanılma sürelerini arttıran en önemli faktörlerden biri de elbette ki onları kullanma şeklimizdir. Genelde çoğu beyaz eşyayı aldığınızda içerisinde “kullanma talimatı” kitapçığı ile birlikte gelir. Bu kullanma talimatını iyice okumalısınız. Beyaz eşyanızı bu kullanma talimatlarında yazan şekilde kullanırsanız çok daha uzun ömürlü olabilir.

Elektrik ve Su Tesisatınızı Kontrol Ettirin

Eğer elektrikli bir beyaz eşya kullanıyorsanız, elektrik tesisatımızın iyi olup olmadığı da cihazınızın uzun süre kullanılması açısından önemlidir. Voltaj olarak büyük iniş çıkışlar yaşanan evlerde, beyaz eşyalar daha hızlı bozulabilmektedir.

en uzun omurlu beyaz esya teknosa

Çamaşır makinesi ve bulaşık makinesi gibi su ile kullanılan beyaz eşyalarda  ise musluklara gelen su basıncının değeri de önemlidir. Su basıncının çok yüksek ya da çok düşük değerlerde olması beyaz eşyanızı bozabilir. Beyaz eşyalarınızda sürekli bozulma yaşıyorsanız bir ustaya elektrik ve su tesisatını kontrol ettirmekte fayda olabilir.

Beyaz Eşyalar Ortalama Ne Kadar Kullanılıyor?

En uzun ömürlü beyaz eşya kullanım şekli ile çok ilgili. Beyaz eşyaların kullanım süreleri ile ilgili çok büyük farklılık mevcut. Ancak kişilerin kullanımlarına göre ortalama bazı veriler bulunuyor. Örneğin buzdolabı için ortalama kullanım süresi 7 yıl seviyesinde. Buzdolapları, diğer beyaz eşyalara göre hiç kapatmadan 24 saat çalıştırılması ile ayrışıyor. Bu kadar fazla çalıştırdığımız buzdolaplarının ortalama dayanma süresi bazı markalarda 10 yıla kadar çıkabiliyor.

Bu durum çamaşır makinelerine geldiğinde ise ortalama ömür 8 yıla kadar iniyor. Çünkü çamaşır makineleri özellikle sıkma sırasında büyük bir güç harcıyor ve hareketliliği artıyor. Bu nedenle de haftada belki de birkaç defa çalıştırdığımız çamaşır makinelerinin değiştirilme ortalaması 8 yıl.

Bu süre, kurutma makinelerinde 12 yıla kadar çıkıyor. Ankastre setlerin ortalama kullanım süresi ise 6 yıl.  Beyaz eşyalar içerisinde en fazla süreli kullanılanlardan bir tanesi ise su ısıtıcıları. Su ısıtıcılarının ortalama süre olarak dayanıklılığı 10-15 yıla kadar uzayabiliyor.

Daha Uzun Kullanmak İçin Beyaz Eşyanıza İyi Bakın

Beyaz eşyalardaki kullanım süreleri olarak belirtilen bu zamanlamalar, elbette ki ortalama süreleri ifade ediyor. Çünkü gerçek sure; kullanım şeklinize, markanın kalitesine göre değişiyor. En uzun ömürlü beyaz eşya da kullanımdan kullanıma farklılık gösteriyor. Buna gore bu sürelerin üzerinde çıkabileceğiniz gibi altına da inebileceğinizi unutmayın. Beyaz eşyalarınızı ne kadar iyi korursanız onlar da size daha uzun süre hizmet verecektir.

Beyaz eşyalarınızı daha uzun kullanmak için en önemli tavsiyelerden biri de, bozulduğunda mutlaka yetkili servisten hizmet almanızdır. Yetkili servisten almadığınız bir hizmette beyaz eşyanızın çalınabileceğini unutmayın. Bunun dışında yetkili servisler dışında aldığınız hizmetlerde, siz farkında bile olmadan beyaz eşyanıza tamirat sırasında ucuz ya da taklit ürün de takılabilir. Hatta servise götürme bahanesiyle beyaz eşya içerisindeki orjinal parçaları daha ucuzlarıyla değiştirenler dahi var.  

Yetkili servisleri ilgili markanın web sitesinden ya da müşteri hizmetlerinden telefonla öğrenebilirsiniz. Yetkili servis ile çalışmak da beyaz eşyanızın ömrünün uzun olmasını sağlayacaktır.

Kendiniz için en iyi özelliklere sahip beyaz eşyaları incelemek ve karşılaştırmak için tıklayın.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
ilk macintosh bilgisayar hangisi teknosa
Devamını Oku

İlk Macintosh Bilgisayar Hangisiydi?

İlk bilgisayarlar çıktığında IBM piyasada hakim firma olarak bulunuyordu ve sadece iş dünyası profesyonelleri için bilgisayar üretiyordu. Ancak…
Airtag Nedir? Ne İşe Yarar?
Devamını Oku

Airtag Nedir? Ne İşe Yarar?

Sık sık anahtarlarınızı ya da çantanızı bıraktığınız yeri hatırlamıyorsanız Apple AirTag tam size göre olabilir. Çünkü Apple’ın geliştirdiği…
sipsak fotograf makinesi nedir teknosa
Devamını Oku

Şipşak Fotoğraf Makinesi Nedir?

Akıllı telefonların kamera özelliğinde yapılan ciddi geliştirmelerin sonucunda, fotoğraf çekmek en büyük zevklerimiz arasında yer alıyor. Gittiğimiz her…
hoparlor cesitleri teknosa
Devamını Oku

Hoparlör Çeşitleri Neler?

İyi hoparlörler, ses sisteminizden mümkün olan en iyi ses deneyimini elde etmenin anahtarı denebilir. Piyasadaki en iyi plakçaları…