Dijital cihazlar hayatımızdaki sayısını giderek arttırıyor. Dijital cihazların artması ile birlikte bu cihazlar içerisindeki depolama ihtiyaçlarımız da hızla artıyor. Örneğin, hepimiz cep telefonlarımızda çok sayıda video ve fotoğraf tutuyoruz. Hatta müzikler, oyunlar indiriyoruz. Bu nedenle telefonumuzun hafızası istemeden çok çabuk dolabiliyor. Bu durum bize zor anlar yaşatabiliyor. Mesela çok güzel manzarası olan bir yerden geçiyorsunuz ya da hayatınızda çok önemli ve tekrarı olmayacak bir an yaşadığınızı düşünün. Tam bu anın videosunu çekmek isterken; akıllı telefonunuzun hafızanızın dolduğunu gördüğünüzde tam bir hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz. İşte bu gibi durumlarla karşılaşmamak için iyi bir hafıza kartı almanız faydalı olabilir. Peki ama hafıza kartı nedir ne işe yarar? Cihazınızda daha fazla yer açmanızı sağlayacak hafıza kartı tavsiye listesi, yazımızda…

İşinizi Kolaylaştıracak Hafıza Kartı Tavsiye Listesi:

Hafıza kartı günümüzde en fazla cep telefonlarında kullanılıyor. Ancak fotoğraf makineleri ve tabletler de yer alıyor. Dijital cihazlarınızın depolama kapasitesini arttırıyor. 20.yüzyılın başlarında hayatımıza giren hafıza kartlarına ihtiyaç bugünlerde daha da arttı. Özellikle fotoğrafların bu kadar önem kazandığı günümüzde çok daha kaliteli çekimler yapmaya çalışırken; cihazların hafızalarını hemen doldurabiliyoruz. Hafıza kartlarının çok fazla çeşidi bulunuyor. Ancak günümüzde en fazla kullanılan şekli SD hafıza kartları.

Kullanabileceğiniz hafıza kartı tavsiye listesi ve sahip oldukları ilginç özellikler şöyle:

1- Sandisk 64 GB Micro Sd Android Hafıza Kartı

Kullanabileceğiniz hafıza kartlarından biri Sandisk 64 GB Micro SD Android hafıza kartı. Sandisk, 1990’lı yıllarda bu kartları ilk çıkaran markalardan biri olma ünvanını taşıyor. Bu nedenle hafıza kartları içerisinde marka olarak oldukça önemli bir yere sahip olduğu söylenebilir.

Bu SD kart sayesinde akıllı telefonunuz, fotoğraf makineniz ya da tabletinizde full hd videolar çekebilirsiniz. Yüksek kalitede fotoğraflar ile akıllı telefonunuzu doldurabilirsiniz. Eğer Android telefona sahipseniz “Memory Zone” uygulaması sayesinde, hafıza kartına yüklediğiniz dosyaları görüntüleyebilirsiniz; hatta bunlara erişebilirsiniz. Bu uygulamayı Google Play Store üzerinden kolayca indirebilirsiniz. Uygulamayı indirdikten sonra isterseniz akıllı telefonunuzdaki video ve fotoğrafları yedekleyebilirsiniz. Yapacağınız küçük bir ayarlama ile sözkonusu uygulamayı kullanarak; akıllı telefonunuzun kendi hafızasındaki verilerin, hafıza kartının içerisine yüklenmesini otomatikleştirebilirsiniz.

hafiza karti tavsiye listesi teknosa

Sandisk 64 GB Micro Sd Android Hafıza Kartı’nın ağırlığı 4,54 gram. Yüksekliği 1,02  genişliği 10,9 derinliği ise 15 mm uzunluğunda. Çok düşük ısılarda dahi çalışma yeteneğine sahip. Aynı zamanda su geçirmiyor.  Renk olarak gri ve beyaz seçenekleri sunuluyor. 80 MB/s okuma hızına sahip. Bu arada bilmeyenler için hemen belirtelim: Okuma hızı, resim ya da videonuzu açmaya çalıştığınızdaki hızdır. Yazma hızı ise resim ya da videonuzu çektikten sonra hafıza kartına yazılması hızıdır. Bu hızlar ne kadar yüksek olursa, fotoğraf ve videolarınızı hem hızlı kaydeder hem de hızlı açarsınız.

Sandisk 64 GB Micro Sd Android Hafıza Kartı’nın 64 GB dışında, 16 GB ve 32 GB seçenekleri de mevcut. Bu her üç hafıza kartının da hafıza miktarlarına göre fiyatları farklılaşıyor. Piyasada 512 GB’lara kadar varan hafıza kartları olduğu düşünüldüğünde depoalama ihtiyacı orta seviyelerde olan kişiler rahatlıkla tercih edebilir.

2- Samsung Fla 256GB Msd Evo Plus

Kullanabileceğiniz hafıza kartlarından bir diğeri Samsung Fla 256GB Msd Evo Plus. Bu hafıza kartı, 256 GB gibi oldukça tatminkar bir saklama alanına sahip. Ayrıca, 4K UHD videoları sorunsuz şekilde akıllı telefonunuza kaydedip oynatabiliyorsunuz. 100 MB/s okuma hızına ve 90 MB/s’ye kadar yazma hızına sahip. Aynı hafıza kartının 512 GB’lık sürümü de mevcut. 512 GB belleğe sahip olanı ile 24 saate varan 4K UHD videolar çekebiliyorsunuz. 150.000’e yaklaşan fotoğraf kaydedebiliyorsunuz.

Samsung Fla 256GB Msd Evo Plus hafıza kartı deniz suyuna karşı da dayanıklı. Bu cihazı çok sıcak havalarda ya da çok soğuk ortamlarda kullanabilirsiniz. Havaalanına girişlerde X-ray cihazlarında da zarar görmüyor. Diğer taraftan Samsung Fla 256GB Msd Evo Plus manyetik alanlarda da oldukça dayanıklı kalıyor.

3- Sony SF32G 32 GB SD Kart

Sony SF32G 32 GB SD hafıza kartı da kullanabileceğiniz bir diğer alternatif. Hafıza kartları içerisinde en hızlılarından biri olduğu biliniyor. 299 MB/s’ye kadar ultra yüksek yazma hızına sahiptir. 300 MB/s’ye kadar olan okuma hızıyla 4K videolar ya da yüksek çözünürlüklü görüntüleri kısa zaman içerisinde bilgisayarınıza yükleyebilir. Bu sayede diğer işlerinize daha fazla zaman ayırabilirsiniz. 

Diğer taraftan Sony SF32G 32 GB SD Kart, marka tarafından oluşturulmuş bir yazılım sayesinde kartınızı bilgisayara taktığınızda, kartı tarıyor. Eğer kartta herhangi bir sorun varsa ya da değiştirme zamanı geldiyse sizi uyarıyor. Bu uyarılar sayesinde özellikle kaybetmek istemeyeceğiniz ya da önem verdiğiniz fotoğraf ve resimlerin siz istemeden kaybolmasının da önüne geçilmiş oluyor.

Hafıza kartına fotoğraf ya da videoları yüklerken en fazla karşılaşılan sorunlardan bir tanesi de istemeden ve yanlışlıkla slime durumudur. “File Rescue” özelliği sayesinde bu bellek kartına sahip kişiler, istemeden sildikleri fotoğraf ve videoları kolayca kurtarabilme imkanına sahip oluyorlar. Sony SF32G 32 GB SD Kartı ayrıca çok üst düzey bir güvenilirliğe sahip. Dayanıklılığı da oldukça iyi. Röntgen ışınlarından etkilenmez. Suya karşı dayanıklıdır. Yüksek ve düşük sıcaklıklarda sorun yaratmadan çalışmaya devam eder. Darbelere karşı da dayanıklıdır.

Sizler için farklı özelliklere sahip birkaç hafıza kartı tavsiyesini yukarıda sıraladık. Daha fazla hafıza kartını incelemek ve farklı özelliklere sahip hafıza kartları arasından ihtiyacınıza en uygun olanını seçmek isterseniz tıklayın.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
su gecirmez telefonlar hakkinda bilmeniz gerekenler teknosa
Devamını Oku

Su Geçirmez Telefonlar Hakkında Bilgiler

Günlük hayatımızın vazgeçilmez cihazları arasında ilk sırada akıllı telefonlar yer alıyor. Her yeni modelde gelişen özellikleriyle de tüm…
ekran koruyucu nedir teknosa
Devamını Oku

Ekran Koruyucu Nedir, Ne İşe Yarar?

Günümüzün vazgeçilmez cihazları olan akıllı telefonlar, tablet ve dizüstü bilgisayarlarımızı dış ortamlardan gelebilecek tehlikelere karşı korumak için oldukça…
android mi ios mu teknosa
Devamını Oku

Android mi iOS Mu?

Teknoloji dünyasında uzun yıllardır süregelen ve teknoloji tutkunlarını ikiye ayıran akıllı işletim sistemleri içinde en büyük iki rakip…
cep telefonu guncelleme teknosa
Devamını Oku

Cep Telefonu Nasıl Güncellenir?

Cep telefonunuzdan en iyi şekilde faydalanabilmek ve tüm özelliklerini en verimli şekilde kullanabilmek için işletim sisteminin son versiyonunu…