Çamaşır makinesi almak istediğinizde birçok farklı özelliği olan çok sayıda farklı marka ile karşılaşacaksınız. Farklı özelliklere sahip bu markalar, elbette ki farklı fiyatlara da sahipler. Peki bu kadar farklı özellik varken kendiniz için en doğru çamaşır makinesine nasıl karar vereceksiniz? Hangi marka çamaşır makinesi almalıyım sorusuna nasıl cevap vereceksiniz? Seçiminizi kolaylaştıracak 7 pratik ipucu, haberimizde…

Çamaşır Makinesi Seçerken İşinizi Kolaylaştıracak 7 İpucu:

1- Kapasite

Çamaşır makinesi almak birçok kişi için aynı zamanda uzun vadeli de bir yatırım. Aldıktan sonra doğru karar vermediyseniz; bu durum can sıkıcı sonuçlar yaratabiliyor. Çamaşır makinesi seçerken ilk dikkat etmeniz gereken şey ise ihtiyacınızın aslında ne olduğuna karar vermeniz. Örneğin tek başınıza yaşıyorsanız, çamaşır makinesi kapasitesi ihtiyacınız çok fazla olmayabilir. Ancak geniş bir aileye sahipseniz ya da evde arkadaşlarınızla birlikte kalabalık yaşıyorsanız, kapasite ihtiyacınız fazla olacaktır.

Kapasite, çamaşır makinesi seçiminde oldukça önemli. Çünkü kendinize ve ihtiyacınıza uygun olmayan az kapasiteli bir çamaşır makinesi, sizi hem zaman hem de maddi açıdan zor durumda bırakabilir; hatta gereksiz su israfına da sebep olabilir. Normalde daha yüksek kapasiteli makinalar ile 1 defa yıkayarak süreden kazanabilecekken; çamaşırlarınızı 2-3 parti halinde yıkamak ve uğraşmak zorunda kalabilirsiniz.

Kapasite konusunda sizin için hangi makine daha uygun belirlemek için şu ipucundan yararlanabilirsiniz: Örneğin 6-7 kg kapasiteye sahip bir çamaşır makinesi dört kişilik bir aile için ideal kapasite olarak görülebilir. Daha az kişiyseniz daha az kapasiteli ve daha küçük bir makine işinizi görecektir.

camasir makinesi teknosa

2- Boyutu ve Kapladığı Yer

Çamaşır makinesi almadan önce evinizde koyacağınız yeri hesaplamanız önemli. Almayı düşündüğünüz çamaşır makinenizi kuracağınız yer dar veya küçük ise; kendiniz için doğru en uygun çamaşır makinesini seçme aşamasında buna da dikkat etmeniz gerekir. Çünkü eğer yerleştireceğiniz alan küçük ise, ancak makineniz büyükse bu durumda sıkıntı yaşayabilirsiniz. Bu nedenle alım yapmadan önce makineyi koyacağınız alanı 3 boyutlu olarak ölçüp; sonrasında alım yapmalısınız. Bunun için yükseklik, genişlik ve derinlik uzunluklarını ölçmelisiniz. Eğer internetten alım yapacaksanız zaten ilgili cihazın boyutları seçtiğiniz çamaşır makinesi markalarının sayfasında yazıyor olacaktır.

3- Fiyat

Yer konusunda sorununuz yoksa, bir diğer dikkat etmeniz gereken konu fiyat. Sizin için en iyi çamaşır makinesini seçmeye karar verdiniz ancak sizi fiyat konusunda aşıyorsa; burada yapmanız gereken üretici firmalar arasındaki emsal ürünlere göz atmaktır. Bunun için aynı performansı veren ürünleri listeleyebilirsiniz. Aralarından fiyat olarak size uyanı seçebilirsiniz.

4- Özellik

Fazla özelliğe sahip olan cihazlar kimileri için çok kafa karıştırıcı bulunurken; kimileri için ise gerekli. Bu noktada tercih tamamen size bağlı.

Çok fonksiyonlu makinelerde özel sıkma programlarına ek olarak: beyazlar, yünlüler veya hassas çamaşırlara hitap eden özel yıkama gibi alternatifler de yer alıyor. Hatta teknolojik bakımdan oldukça gelişmiş, yapması gereken işleri otomatik olarak yapan, sensörleri bulunan çamaşır makineleri dahi mevcut.

Bazı çamaşır makineleri çamaşırın kuru halini tartıp deterjanı ona göre ayarlayabiliyor. Sensörleri sayesinde çamaşırın tipini algılayıp; ona göre bir yıkama programı seçebiliyor. Örneğin giysilerinizin ipekli olduğunu algılayıp hassas yıkama yapabiliyor.

Devir sayısı, çamaşır makinenizin sıkma sırasında ulaşacağı sıkma hızını ifade ediyor. Makineniz sıkmaya geçtiğinde; hızlı veya yavaş dönüşünü devir sayısı olarak düşünebilirsiniz. Dakika/Devir (D/D) sayısı ise makinenizin 1 dakikada ne kadar hızlı döndüğünü ifade ediyor. Devir sayısı yüksek makineler, çamaşırlarınızı daha kuru çıkarırlar. Ancak sizin için kurutmak sorun değilse; daha düşük devirli makineleri tercih edebilirsiniz.

Yaşadığınız ilin sıcaklık seviyesi de makine tercihinizi etkileyebilir. Örneğin oldukça sıcak güney illerde yaşıyorsanız ve çamaşırlarınızı kolayca kurutabiliyorsanız; daha düşük devir sizin için sorun yaratmayabilir. Ancak soğuk bir ilde yaşıyorsanız ya da çamaşır kurutmak için fazla yeriniz yoksa; kuruya yakın çamaşırlar almak için yüksek devirli makineleri tercih edebilirsiniz. Eğer tamamen kuru çamaşırlar elde etmek önceliğiniz ise; düşük devirli çamaşır makinesi ile birlikte bir kurutma makinesi satın almayı da tercih edebilirsiniz. Hatta bazı çamaşır makineleri de kurutma özelliğine sahip.

camasir makinesi alirken dikkat etmeniz gerekenler teknosa

Çamaşır makinenizi eve gelmeden çalıştırmaya başlayarak zaman kazanabilirsiniz. Bunun için zaman programlama özelliğine sahip bir alternatif de seçebilirsiniz. Yıkamanın tüm süreçlerini elektronik bir ekrandan takip etmek istiyorsanız; LCD ekrana sahip çamaşır makinesi sizin için uygun olacaktır. Böylece yıkamanın hangi safhasında olduğunuzu ve sonuna ne kadar kaldığını takip edebileceksiniz.

Hijyen konusunda titiz iseniz bebek ya da hijyen özelliği olan çamaşır makinelerine yönelebilirsiniz. Bazı çamaşır makinelerinde, fazla büyüklüğe sahip çamaşırların daha kolay yıkanmasını sağlayan yorgan programı mevcut.

5- Renk

Çamaşır makinesi alırken en çok tercih edilen renk genelde beyaz oluyor. Ancak çamaşır makinenizi koyacağınız yerdeki diğer eşyalara görünüm olarak uygun olmasını istiyorsanız: gri başta olmak üzere farklı renkler tercih edebilirsiniz. Bugün birçok marka tarafından farklı renklerde çamaşır makinesi alternatifleri de sunuluyor.

6- Tasarım

Gelişen teknolojilerine ilaveten çamaşır makinelerinin tasarımları da çok değişmeye başladı. Tasarım olarak uzun vadede hoşunuza gidecek bir görünüme sahip olanı seçebilirsiniz.

7- Tüketim

Ekonomik bir çamaşır makinesi sahibi olmak; faturalar söz konusu olduğunda rahatlatıcı olabilir. Çamaşır makinesinin maliyeti başlangıçta daha yüksek olsa da, uzun vadede güç veya su tasarrufu sağlayabildikleri için faturalardan tasarruf edebilirsiniz.

Özellikleri arasında “A+++” yazan çamaşır makineleri enerji olarak en verimli olanlar anlamına geliyor. “A” harfinin yanındaki “+” işaretleri ne kadar azalırsa; enerji verimi de o kadar düşüyor. Tabi “A” harfinden sonra “B” ve “C” diye giden çamaşır makineleri de var ve bunların enerji performansı daha düşük.

Sizin için en uygun çamaşır makinesi hangisi incelemek isterseniz buraya tıklayarak çok sayıda alternatif arasından sizin için en kaliteli çamaşır makinesine karar verebilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
En iyi 10 koşu bandı önerileri
Devamını Oku

En İyi 10 Koşu Bandı Önerisi

Sağlıklı bir yaşam herkesin en öncelikli hedeflerinden ve sağlıklı yaşama ulaşmanın olmazsa olmaz şartlarından biri de düzenli egzersiz…
tablet kullananlar icin-10 tablet aksesuari teknosa
Devamını Oku

Tablet Kullananlar İçin 10 Aksesuar

Tabletler, günümüzde hem bilgisayar hem de telefonların yaptığı birçok işlevi yerine getiren, küçük akıllı cihazlardır. Mini cep bilgisayar…
akilli klima nedir teknosa
Devamını Oku

Akıllı Klima Nedir?

Artık yaz mevsimini sevenler için tadına doyulmaz havalar gelmeye başladı. Ama yaz sadece güneşiyle birlikte gelmedi tabii ki.…