Evde geçirdiğimiz zamanlarda kendimiz için sağlıklı yiyecekler yapma fikri son dönemde gittikçe yaygınlaşıyor. Bu konuda geliştirilen küçük ev aletleri de hayatımıza girdikçe bu yiyecekleri daha kolay yapabilmeye başlıyoruz. Böylece hem katkı maddesi olmayan sağlıklı şeyler yiyebiliyoruz hem de zamanımız bize kalıyor. Birçoğumuzun evde yapmaktan hoşlandığı yiyeceklerin başında ekmek geliyor. İstediğimiz şeyleri içine katarak ekmekten aldığımız tadı artırabiliyoruz. Ayrıca her zaman taze ekmek keyfiyle sofralarımız daha lezzetli oluyor. Ekmek yapma makinesi, çoğunlukla ekmek tarifi için kullanılan küçük ev aletlerinden biri olarak biliniyor. Ancak daha farklı tarifler de yapılabiliyor. Ekmek yapma makineleri özel haznesi olan ve ısı ayarı yapılabilen bir cihaz olduğu için, mayalı hamurla yapılan tüm yiyeceklerde mükemmel lezzete ulaşabiliyorsunuz. Eğer evinizde ekmek yapma makineniz varsa, birbirinden lezzetli tarifler denemeniz için bir engeliniz bulunmuyor. Çünkü ekmek yapma makinelerinin birden fazla çalışma modu bulunuyor. Bu modları kullanarak yumuşacık ekmeklerin yanı sıra lezzetli kekler, reçeller ve hatta pilav bile yapabiliyorsunuz.

Ekmek Yapma Makinesinde Yumuşacık Kek Yapmak

Ekmek yapma makinesi mutfaktaki işlerimizi oldukça kolaylaştıran küçük ev aletlerinden biri olarak öne çıkıyor. Özel olarak ayarlanabilen pişirme modlarını kullanarak birçok farklı tarif deneme imkanına sahip oluyorsunuz. Yalnız bu makineleri kullanırken ölçülere dikkat etmeniz gerekiyor. Normalde yemek yaparken sıklıkla kullandığınız göz kararı ölçüler, ekmek yapma makinesinde hayal kırıklığı yaratabiliyor.

Özel haznesinde lezzetli bir kek yapabilmek için öncelikle kullanma kılavuzuna bakmanız faydalı oluyor. Burada verilen talimatlara adım adım uyarak malzemeleri ekliyorsunuz ve cihaz sırayla bir dizi işlemden geçiriyor. Malzemeleri karıştırma, ardından dinlendirip son olarak pişirme modlarını uygulayarak kek pişirme işlemini tamamlıyor. Ekmek yapma makinesinin hayatımıza kattığı en büyük kolaylık ise, siz malzemeleri sırasıyla koyduktan sonra herhangibir şey yapmıyorsunuz. Evde başka işleriniz varsa onları tamamlayabiliyor ya da kekiniz pişerken kendinize zaman ayırabiliyorsunuz. Kek yapma konusunda pratik bir cihaz olan ekmek yapma makineleri, mutfaktaki en büyük yardımcınız oluyor.

ekmek yapma makinesi tarifler teknosa

Lezzetli Reçeller

Ekmek yapma makinesi ile yapılacak en güzel şeylerin başında tam kıvamında lezzetli reçeller geliyor. Reçel yapmak için ayrı bir pişirme modu bulunuyor. Bu modda çalıştırmadan önce ne reçeli yapmak istiyorsanız o meyveyi dilimliyorsunuz. Ardından şeker ekliyorsunuz. Son olarak makineyi reçel tuşuna basarak çalıştırıyorsunuz. Ekmek yapma makineniz ağır ağır reçeli pişirmeye başlıyor. Hazırladığınız reçelleri uzun bir süre tüketebilmek için buzdolabında muhafaza etmeyi unutmuyorsunuz.

Özellikle mevsiminde ve taze olarak aldığınız meyveleri reçel olarak değerlendirmek, cihazın hayatınıza kattığı lezzetlerden biri oluyor. Reçel hazırlama modu, ekmek yapma makinelerinin en kullanışlı özelliklerinin ilk sıralarında yer alıyor.

Her Zaman Tutan Pilav

Bazen mutfakta ya da evin diğer bölümlerinde yapacağımız o kadar fazla iş oluyor ki, yemekte pilav yapmak isteseniz bile bir türlü vakit bulamıyorsunuz. Eğer evinizde ekmek yapma makineniz varsa bunu çok fazla sorun etmiyorsunuz. Çünkü cihazınızda pilav yapma özelliği de bulunuyor. Akşam yemeği hazırlarken başka şeylerin pişirilmesi çok fazla zaman alabiliyor. Ekmek yapma makinesine gerekli malzemeleri attıktan sonra onu kendi haline bırakabiliyorsunuz. Pilavınız kıvamını alacak şekilde demlendirirken siz diğer yemekleri tamamlayabiliyorsunuz.

Her zaman tutan ve tane tane pilav yapabilmek için, ekmek yapma makinenizin haznesine yıkanmış pirinç, tuz, yağ ve bir miktar su ekliyorsunuz. Makinenin üzerinde bulunan ayarlardan 1 saatlik pişirme modunu aktif hale getiriyorsunuz. Burada dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, cihazın karıştırıcı bıçaklarını çıkarmak oluyor.

Misafirlerinize Özel Çiğ Köfte

Çok çeşitli ve lezzetli yemeklere sahip kültürümüzde, çiğ köftenin her zaman farklı bir yeri bulunuyor. Arkadaşlarınızla birlikte toplandığınızda ya da misafirlerinize bir şeyler ikram etmek istediğinizde bunun çiğ köfte olmasını isteyebiliyorsunuz. Ancak çiğ köfte yoğurması ve yapılışıyla oldukça zahmetli yiyecekler arasında bulunuyor. Yoğurma işlemini nerede yapacağınızı düşünüyorsanız, bunun için ekmek yapma makinenizi kullanabiliyorsunuz. Üstüne üstlük çiğ köfte yaparken hiç yorulmuyorsunuz.

Ekmek yapma  makinesinde çiğ köfte yapmak için, öncelikle çiğ köftede kullanacağımız soğan ve domatesi, bir mutfak robotunda inceltiyoruz. Ardından ekmek yapma makinenize geçebiliyorsunuz. Cihazın pişirme haznesine tüm malzemeleri birlikte ekliyorsunuz ve sonrasında cihazın karıştırma modunu seçiyorsunuz. Cihazınız çalışmaya başladıktan sonra yavaş yavaş sıcak suyu ekliyorsunuz. Suyla birlikte diğer malzemeler de karışmaya başlıyor. Yaklaşık 20 dakika boyunca karıştırdıktan sonra cihazınızı kapabiliyorsunuz. İçerisindeki çiğ köfteyi çıkardığınızda tam kıvamında olduğunu görüyorsunuz. Hem kendiniz için bir güzellik yapabiliyor ya da arkadaşlarınıza ikram edecek en zahmetli ürünlerden birini neredeyse hiçbir şeye karışmayarak kolayca yapabiliyorsunuz.

Taptaze ve Lezzetli Ekmekler

Ekmek yapma makinesinin ana kullanım amacı her zaman taptaze ve yumuşak ekmek yapmak oluyor. Teknolojinin son geliştirmelerinden biri olan bu cihaz ile sadece normal ekmek değil kepekli, tam buğday ya da tahıllı ekmekler yapabiliyorsunuz. Aynı zamanda poğaça yapmak için de kullanabiliyorsunuz. Ekmek yapma makinesi sayesinde evinizde mis gibi taze pişmiş ekmek kokusu alıyorsunuz. Taptaze ve lezzetli ekmekler yapabilmek için yine kullanacağınız malzemeleri sırasıyla ekliyorsunuz. Tüm malzemeleri eklemeyi tamamladıktan sonra cihazınızı sadece ekmek programında çalıştırmanız yeterli oluyor. Ekmek yapma makinesi ekmeğinizi hazırlarken önce karıştırıyor, ardından yumrukluyor, dinlendiriyor, kabartıyor ve son olarak da pişiriyor. Bir diğer önemli özelliği de ekmeğinizi siz alana kadar içerisinde sıcak tutması oluyor.

Yukarıda ekmek yapma makinesi ile tarifler verdik.

Siz de en iyi ekmek yapma makinelerini bir arada incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
kamp icin gerekli malzemeler teknosa
Devamını Oku

Kamp Malzemeleri Neler?

Şehrin gürültüsü ve koşuşturması çoğu zaman üzerimizde stres ve baskı yaratıyor. Her ne kadar yaşamın akışında bunu fark…
dikey süpürge nedir teknosa
Devamını Oku

Dikey Süpürge Nedir? Faydaları Neler?

Ev temizliğinden bahsedildiğinde aklımıza ilk gelen şey genellikle elektrik süpürgesi oluyor. Elektrik süpürgeleri, temizlik sırasında bize önemli ölçüde…
bebekle sohbahar yuruyusu teknosa
Devamını Oku

Bebekle Sonbahar Yürüyüşleri

Sonbahar dendiğinde genellikle herkesin aklına kurumaya başlamış olan yapraklar geliyor. Sonbaharın yılın en büyülü zamanlarından biri olduğuna şüphe…