Teknolojinin ev eşyaları alanında gelişmesiyle hayatımıza birçok akıllı cihaz girmeye devam ediyor. Bu akıllı cihazlar arasında belki de en çok işimize yarayanı akıllı robot süpürgelerdir diyebiliyoruz. Çünkü ev temizliği her gün olmasa bile düzenli olarak yapmamız gereken ve en çok zamanımızı alan işlerin başında yer alıyor. Akıllı robot süpürgeler sahip olduğu pek çok özellik ile bizi bu işlerden kurtarıyor. Akıllı robot süpürge dendiği zaman teknolojiyle ilgili çoğu insanın aklına Xiaomi geliyor. Xiaomi, bu konuda piyasaya sunduğu ürünlerle yıllardır gelişime öncülük ediyor. Sahip olduğu sensörler ve temizleme gücüyle cihazı sorunsuz olarak kullanabilirken, performans anlamında da etkileyici sonuçlar çıkarıyor. Bu yazımızda Xiaomi temizlik robotu neler yapabilir anlatmaya çalışacağız.

Tasarım

Tüm temizlik robotlarında olduğu gibi Xiaomi temizlik robotları da disk şeklinde tasarıma sahip olarak üretiliyor. Bu sayede hem yüksek hareket kabiliyetine sahip oluyor hem de sensörlerin yerleşimi daha iyi sonuç veriyor.

Xiaomi temizlik robotlarının minimalist tasarımları birçok kullanıcının dikkatini çekiyor. Üzerinde sadece güç ve Home düğmelerinin bulunması büyük bir kullanım kolaylığı sağlıyor. Aslında akıllı robotların sağladığı en büyük kullanım kolaylığı, uzaktan akıllı telefonlarımızla kullanılabilmesi oluyor. Ancak herhangi bir sorun olup manuel müdahale edilmesi gerektiğinde güç düğmesine uzun basarak cihazı kapatabiliyor ya da Home düğmesine basarak şarj yuvasına geri dönmesini sağlayabiliyorsunuz.

Kolay açılır kapağı sayesinde toz ve su kaplarına kolayca erişebiliyorsunuz. Bu kapların da çıkarılıp takılması oldukça kolay oluyor. Sadece su kabını takarken içine su dökülmemesi için dikkatli olmanız yeterli oluyor.

Akıllı Navigasyon ve Dinamik Haritalama Sistemi

Xiaomi temizlik robotları, evinizi haritalamak için lazer navigasyon sensörleri kullanıyor. Akıllı temizlik robotunu ilk aldığınızda bunun için biraz beklemeniz gerekiyor. İlk kullanımda haritalama biraz zaman alıyor. Burada bahsi geçen zaman çok uzun süreler değil, yaklaşık bir saat içerisinde tüm evinizi haritalayabiliyor. Bu nedenle ilk kullanımda sensörlerine göre hareket ediyor. Ortalama üç kullanım sonrası evinizi tamamen aklında tutabiliyor ve temizliği en verimli şekilde yapmaya başlıyor. Yani cihazınızı ne kadar sık kullanırsanız hem evinizi o kadar iyi tanıyor hem de temizliği nasıl daha verimli yapacağına o kadar kolay karar veriyor.

Geliştirilen yüksek hızlı görsel navigasyon sistemi sayesinde, daha hızlı ve doğru harita oluşturabiliyor. Bunun için eşyaların koordinat bilgilerini hızlı bir şekilde yakalıyor ve her köşesine sinyaller göndererek uzunluğunu, genişliğini ve yüksekliğini çıkartabiliyor.

Xiaomi temizlik robotlarında kullanılan vakum sistemi, profesyonel görüş sensörü ile donatılıyor. Son dönemde geliştirilen sinir ağı algoritmasını kullanarak insanların ve hayvanların nöronlarındaki mesaj iletme şeklini simüle edebiliyor. Bu sayede saniyede çok daha fazla sayıda dinamik algılama gerçekleştiriyor ve özellikle hareket halindeyken hızlı karar verebildiği için kendisine en iyi yolu seçebiliyor. Bu şekilde haritalamayı daha doğru ve verimli hale getiriyor.

Alan Kısıtlama ve Temizleme Alanı Oluşturma

Xiaomi temizlik robotunu, evinizi haritalayıp kaydettikten sonra daha etkili bir şekilde kullanmaya başlayabiliyorsunuz. Temizlenmesini istemediğiniz alanlara girişini engellemek için sanal duvarlar oluşturabiliyorsunuz. Bunu evin herhangi bir odasına yapabildiğiniz gibi, bir odanın içini de bölebiliyorsunuz.

Ayrıca Xiaomi’nin temizlik yapacağı alanı da kendiniz belirleyebiliyorsunuz. Evinizin haritasını çıkardıktan sonra, evin tamamını temizlemenize gerek olmadığında hedefli bir temizlik yapma imkanınız oluyor. Harita üzerinden odanızın ya da salonunuzun belli bir bölgesini alan olarak seçebiliyorsunuz. Ardından sadece bu alanı temizlemesini isteyebiliyorsunuz. Böylece daha verimli bir temizlik yapmış oluyorsunuz.

xiaomi temizlik robotu neler yapabilir teknosa

Paspaslama İçin Akıllı Su Kontrolü

Xiaomi temizlik robotu yeni versiyonlarında paspaslama özelliği de bulunuyor. Akıllı robot süpürgelerin hızla kullanımının artmasından sonra paspas özelliğinin olması en çok beklenen geliştirmelerin başında geliyordu. Xiaomi’nin yeni modellerinde Mop olarak da geçen paspaslama özelliği bulunuyor.

Paspaslama için robotun içerisinde bir su haznesi bulunuyor. Ancak bu çok büyük bir hazne olmuyor. Sadece etkili bir paspas yapabilmesi için suyu kullanıyor. Ayrıca halıları süpürürken su haznesinden herhangi bir sızıntı olmadığı için güvenle kullanılabiliyor. 3 farklı su seviyesi bulunuyor. Farklı zeminler farklı nem oranlarında olması gerektiği için her zemine aynı seviyede suyu kullanmıyor. Uygulama üzerinden tek tuşla zemine göre su seviyesini kolayca seçebiliyorsunuz.

Güçlü ve Geniş Çaplı Emiş Gücü

Xiaomi temizlik robotlarının en iyi performans gösteren özelliklerinden biri de güçlü emiş gücüne sahip olması oluyor. 2.200 Pa seviyesinde yüksek emiş gücü sayesinde, temizliğe başladığı andan itibaren zeminden ve yerde bulunan herhangi bir çatlaktan tüm kirleri zahmetsizce çıkartabiliyor. Vakum kısmının geniş bir çapa sahip olması daha iyi bir temizlik yapmasını sağlıyor. Ayrıca yere daha yakın olması sayesinde toz toplama konusunda yüksek performans sergiliyor.

Yüksek emiş gücü sadece kırıntı gibi parçacıkları değil, aynı zamanda yere dökülmüş saç ya da toz varsa onları da rahatlıkla alabiliyor. Güçlü fırçası halının arasına giren kirleri çıkarma konusunda oldukça fayda sağlıyor.

Yüksek Hassasiyete Sahip Sensörler

Xiaomi temizlik robotlarını diğerlerinden ayıran özelliklerinin başında çok sayıda ve yüksek hassasiyete sahip sensörlere sahip olması geliyor. Bu sensörler sayesinde çevreye daha iyi uyum sağlayabiliyor ve önüne çıkacak engellerden kolayca kaçabiliyor.

Alt kısmında bulunan sensörler, zeminin türünü tespit edebildiği gibi aynı zamanda düz bir şekilde yol almasını sağlıyor. Ön kısmında bulunan sensörler sayesinde nesneleri tanıyabiliyor ve herhangi bir engele yaklaşırken yavaşlamasını sağlıyor. Altta bulunan sensörler aynı zamanda basamak ya da boşluk gibi alanları tespit ederek düşmesini önlüyor. Xiaomi temizlik robotları, temizlik sırasında şarjı azalırsa kaldığı yeri kaydediyor ve şarj ünitesine kendi dönüyor. Temizlik için yeteri kadar şarj ettikten sonra işaretlediği yerden temizliğe devam edebiliyor. Bu da özellikle büyük evlerin temizliğinde büyük avantaj sağlıyor.

Yukarıda Xiaomi temizlik robotu neler yapabilir sorusuna cevaplar vererek konu hakkında detaylı bilgi sahibi olduk.

Siz de en teknolojik donanımlara sahip xiaomi robot süpürgeleri incelemek istiyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
en iyi isitici markalari neler teknosa
Devamını Oku

En İyi Isıtıcı Markaları

En iyi ısıtıcılar, enerji faturanızda biraz tasarruf etmenize gerçekten yardımcı olabilir. Alan ısıtıcıları, farklı koşullara uyacak şekilde tüm…
macbook pro ile neler yapabilirsiniz teknosa
Devamını Oku

MacBook Pro ile Neler Yapabilirsiniz?

MacOS işletim sistemli Apple bilgisayarlar, piyasada yaklaşık %10 pazar payına sahip oluyor. MacOS işletim sistemi tamamen kullanıcı dostu…
devre kesici nedir teknosa
Devamını Oku

Devre Kesici Nedir?

Elektronik cihazların bu kadar fazla olduğu günümüz dünyasının en önemli güvenlik mekanizmalarının başında devre kesiciler geliyor. Evimizde ya…
anakart nedir ne ise yarar teknosa
Devamını Oku

Anakart Nedir?

Kendi bilgisayarınızı oluşturmak istiyorsanız ya da daha sonra özelliklerini geliştirebileceğiniz bir bilgisayar almak istiyorsanız bilmeniz gereken konuların başında…