Kablosuz kulaklık dünyasında, pazar devi Apple başta olmak üzere birçok markanın birçok modelleri bulunmakta. Bu marka ve model çeşitliliği ile birlikte markalar arası rekabet de oldukça arttı. Bütün markalar yeni duyurdukları modellerinde yenilikçi olmaya, yeni yeni özellikler eklemeye çalışıyor. Bunu yaparken de fiyat açısından rekabetçi olmaya çabalıyor. Kullanıcılar ise kablosuz kulaklık satın alırken özellikleri, fiyatı, marka bilinirliği ve kalitesi gibi onlarca farklı konuyu karşılaştırıyor. Kablosuz kulaklık piyasasında birçok açıdan önde gelen markalardan olan Apple, daha önce Airpods,  Airpods Pro ve Airpods Max modellerini piyasaya sürmüştü. Sürpriz bir hareketle Beats Studio Buds’ı satın alarak kablosuz kulaklık pazarında gücünü arttıran Apple, Airpods 3 modeli ile karşımızda artık. Yenilenen özellikleri ve daha minimal tasarımı ile Apple Airpods 3. nesil piyasada kendine has bir yer edindi.

Apple Airpods 3. Nesil Tasarımı

Apple ilk Airpods modeli ile kablosuz kulaklık piyasasında bulunan diğer markalara yol göstererek herkes tarafından beğenilen bir tasarım oluşturmuştu. Sonrasında piyasaya sürdüğü modellerinde de bu tasarım çizgisini koruyarak yeni modellerini çıkarmaya devam etti. Son çıkardığı Airpods 3 modelinde de yine bu tasarım çizgisini koruduğunu görüyoruz. Pro modelinden tasarım olarak ana farklarından birisini silikon uçların bu yeni modelde olmaması oluşturuyor.

Bir önceki model olan Airpods Pro modelinde bulunan özellik olan tere ve suya dayanıklılık özelliği geliştirilmiş şekilde Airpods 3 modelinde de bulunuyor. Bu sayede kullanıcılar spor salonlarında ya da koşu esnasında Airpods 3 kablosuz kulaklıklarını rahatlıkla kullanabiliyor. Tere ve suya dayanıklılık özelliği sadece spor yaparken değil, kulaklığın su birikintilerine düşmesinde ya da masa üzerindeyken herhangi bir şey döküldüğünde de sorun oluşmamasını sağlıyor. Apple’ın resmi sayfasında yapılan açıklamada da yer aldığı üzere, laboratuvar koşullarında yapılmış olan testlerde Airpods 3, 60520 sayılı IEC standartları kapsamında IPX4 sertifikasına uyum sağlıyor.

Apple Airpods 3 modeli çıkmadan önce dedikodu niteliğindeki sızıntı haberlerde farklı renk seçenekleri ile çıkabileceği tahmin ediliyordu. Fakat Apple bu konuda herhangi bir yenilik yapmadı ve diğer modellerde de olduğu gibi tek renk seçeneği olan beyaz renk ile piyasaya sundu.

apple airpods3 ozellikleri teknosa

Apple Airpods 3’ün Teknik Özellikleri

Apple Airpods 3. nesil piyasaya çıkmadan önce gene ortaya çıkan sızıntı haberlerde yeni modelin aktif bir gürültü engelleyiciye sahip olabileceği sızdırılmıştı. Fakat Apple bu konuda Airpods Pro modelinde var olan aktif gürültü engelleme özelliğini Airpods 3 modeline getirmedi. Bunun nedeni olarak Apple’ın fiyatını daha rekabetçi olarak tutmaya çalışması gösterildi.

Apple son ürettiği cihazlarında hem dünyayı hem de insan sağlığını koruyucu özellikler sunuyor. Yeni kablosuz kulaklığı olan Airpods 3 modelinde de aynı şekilde işitme sağlığını korumak amacıyla yüksek seste müzik dinlendiğinde bunu size gösteriyor ve uyarıyor.

Uzamsal ses özelliği de çok geliştirilmiş. Uzamsal sesi bilmeyenler için açıklamak gerekirse, sesin sanki 360 derece her yerden geliyor gibi bir his yaratmasını sağlayan teknoloji anlamına geliyor. Yani ses her yönden geliyor gibi hissediyorsunuz.

Apple Airpods 3 modelinin önemli özelliklerinden birisi de Adaptif EQ özelliği. Bu özellik sayesinde Airpods 3 kullanıcının kulağına oturma şekline uygun olarak sesi gerçek zamanlı olarak ayarlıyor. Cihazın kullanıcının kulağıyla arasındaki uyumuna bağlı olarak yaşanabilecek ses kayıplarını önleyebilmek için orta ve düşük frekansları kendisi ayarlıyor.

Aynı zamanda Airpods 3 modelinde Apple’ın kendisinin geliştirdiği, rüzgâr sesini azaltan mikrofon özelliği bulunuyor. Bu özellik, özellikle gürültülü ortamlarda kişinin sesinin karşı tarafa daha net ve güzel şekilde gitmesini sağlıyor.

Apple Airpods 3 Pil Ömrü

Kablosuz kulaklık piyasasında firmaların özellikle geliştirmeye çalıştığı bir diğer önemli özellik olan pil ömrü konusunda Apple kullanıcıları zaman zaman şikâyetçi olabiliyordu. Apple’ın diğer kablosuz kulaklık modellerinden olan Airpods 2. nesil modeli tek şarj ile 5 saat, şarj kutusu ile 24 saat kullanılabiliyordu. Airpods Pro modeli ise tek şarj ile 4,5 saat, şarj kutusu ile ise yine 24 saat kullanılabiliyordu. Airpods 3 modelinde ise Apple bu süreler artırarak tek şarj ile 6 saat, şarj kutusu ile ise 30 saat dinleme süresi sunuyor. Bunlarla birlikte Airpods 3 modeli 5 dakika şarj edildiğinde 1 saat dinleme süresi sunuyor.

Yukarıda Apple AirPods 3 özellikleri hakkında kısaca bilgiler paylaştık.

Siz de en iyi kulaklıkları incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
kulaklik almadan once bilmeniz gerekenler teknosa
Devamını Oku

Kulaklık Almadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Dijital cihazlarımız çoğaldıkça, kulaklık kullanımımız da artıyor. Özellikle akıllı telefonlarımızın neredeyse ayrılmaz bir parçası haline geldiler. Kulaklıkları birçok…
transformator nedir teknosa
Devamını Oku

Transformatör Nedir?

Transformatörler, enerjiyi bir elektrik devresinden diğerine aktarmak için elektromanyetik indüksiyon prensibini kullanan elektrikli cihazlar olarak tanımlanabiliyor. Transformatörler akımın…
En iyi araç kamera önerileri
Devamını Oku

En İyi Araç Kamerası Önerileri

Araç kameraları, günümüzde sürüş deneyiminde etkin bir rol oynar. Hem güvenliği artırmak hem de sürüşü daha konforlu hale…
apple m1 ne ise yarıyor teknosa
Devamını Oku

Apple M1 Çip Ne İşe Yarar?

Apple, uzun süren çalışmalarının meyvesini M1 çipleri üretmeye başlamasıyla alıyor. Bundan önce bilgisayarlarında bulunan çipler Intel tarafından üretiliyordu.…