Yaz aylarının gelmesiyle birlikte birçoğumuz yazlıklarımıza gidiyor ve tatilimizi orada değerlendiriyor. Özellikle son yıllarda uzaktan çalışmanın yaygınlaşmasıyla birlikte yazlık bölgelere ilgi daha da artıyor. Eskiden yılda sadece birkaç haftamızı geçirdiğimiz yazlığımızda artık aylarca kalıyoruz. Yazlıklarda kalma süremiz arttığı için bu bölgelerde en çok ihtiyaç duyduğumuz şeylerin başında güçlü bir internet bağlantısı geliyor. Yazlıkta işimizi yapmaya da devam etmeyi düşünüyorsak, kesinti yaşamayacağımız internet zorunlu hale geliyor. Ancak genellikle bu bölgelerde internet sinyalleri daha zayıf oluyor. Bunun internet altyapısından evin mimari yapısına kadar birçok farklı nedeni olabiliyor. Ancak nedeni her ne olursa olsun, yazlığımızdaki interneti güçlendirmenin çok kolay bir yolu bulunuyor. Düşük de olsa Wi-Fi sinyalini alıp onu güçlendirerek tekrar yayınlayan modem güçlendiriciler, internet bağlantısıyla ilgili yaşadığımız çoğu problemi rahatlıkla çözüyor. Yazlığımızın bir ya da daha fazla noktasına bağlayacağımız modem güçlendirici ile hızlı ve kesintisiz internete kavuşabiliyoruz. Böylece hem işlerimizi rahatlıkla yürütebiliyor hem de eğlenceli zamanlar geçirebiliyoruz.

Modem Güçlendirici Nedir ve Nasıl Çalışır?

Modem güçlendirici temel olarak, kablosuz internet sinyalinizi artıran ya da sinyalin düşük olduğu sorunlu bölgelere internetin genişletilmesini sağlayan cihazlar şeklinde tanımlanabiliyor. Bu cihazlar modeminizin mevcut kablosuz sinyalini çekerek güçlendiriyor ve ardından akıllı telefonlar, tabletler ya da dizüstü bilgisayarlar gibi kablosuz bağlanılabilen cihazlara daha güçlü bağlantı oluşturmak için yeniden dağıtıyor.

Modem güçlendiriciler kablolu ve kablosuz olarak iki türde bulunuyor. Kablosuz internet ağınıza göre kendinize en uygun olanı seçebiliyorsunuz.

Kablosuz Modem Güçlendiriciler

Kablosuz modem güçlendirici, mevcut internet ağınıza kablosuz olarak bağlanıyor. Bu nedenle kurulumunu yapmak da akıllı telefonunuzu kablosuz ağa bağlamak kadar kolay oluyor.

Çoğu kablosuz modem güçlendiricinin üzerinde bir kurulum düğmesi bulunuyor. Sadece bu düğmesine basarak güçlendiriciniz otomatik olarak modeminize bağlanıyor. Böylece uzun Wi-Fi şifreleri girmenize de gerek kalmıyor.

modem guclendirme teknosa

Kablosuz modem güçlendiricinizi, modemin sinyalini en rahat alabileceği bir yere yerleştirmeniz gerekiyor. Kalın duvarlar internet sinyalini düşürebiliyor. Kablosuz güçlendiricinizi kalın duvarlardan ya da parazit yapacak elektronik cihazlardan etkilenmeyeceği bir yere yerleştirirseniz, daha etkili sonuçlar alabiliyorsunuz.

Kablolu Modem Güçlendiriciler

Kablolu modem güçlendiriciler, gecikme ya da kesinti olmadan yüksek bağlantı hızları istiyorsanız, en etkili çözüm olarak karşımıza çıkıyor. Bu güçlendiricileri, kablosuz ağ sinyalinizin düşük olduğu alanlara genişletmek için yazlığınızdaki mevcut internet kablonuza bağlayarak kullanıyorsunuz.

Kablolu modem güçlendiricinin en büyük avantajı, kablosuz güçlendiricilerin yavaşlamasına ya da kesintiye uğramasına neden olabilecek etkenlerden etkilenmemesi olarak görünüyor. Kalın duvarlar ya da parazite neden olabilecek diğer elektronik cihazlar, kablolu modem güçlendiricilerin yaydığı internet sinyalini hiçbir şekilde etkilemiyor ve güçlü internet yaymaya devam ediyor.

Neden Modem Güçlendiriciye İhtiyacımız Var?

Yazlıkların daha zayıf internet bağlantısına sahip olma nedenleri arasında en çok altyapı yetersizliği geliyor. İnternet sağlayıcılarının çoğunun yazlık bölgelerdeki altyapısı, büyük şehirlere göre daha kötü oluyor. Hızlı internet altyapısı büyük şehirlerdeki gibi olmuyor. Bu da internet sinyalinin güçsüz olması anlamına geliyor.

Bu durum yazlıkta geçirdiğimiz süre boyunca birçok probleme neden olabiliyor. Mevcut çalıştığımız işimizi yazlıktan yürütüyorsak, bağlantı hataları nedeniyle işimiz aksayabiliyor. Eğlenceli vakit geçirmek için bir şeyler izlemek istediğimizde videonun duraksamasına neden olup tüm keyfimizi kaçırabiliyor. Ayrıca ailemizle birlikte yazlıkta olduğumuzda birden fazla cihazla aynı internet ağına bağlandığımızda tüm cihazlarda kesintiler yaşanabiliyor. Buna benzer birçok sorundan kurtulmak için modem güçlendiriciye ihtiyacımız oluyor.

Ayrıca yazlık evimizin kullanımıyla ilgili başka noktalarda da modem güçlendiriciye ihtiyacımız olabiliyor.

Evinizde Wi-Fi Sinyali Almayan Alanlar Olduğunda

Evinizde bulunan modemden yayılan internet sinyalleri tüm odalara erişemeyebiliyor. Sinyallerin ulaşmadığı bölgeler ölü nokta ya da ölü bölge olarak adlandırılıyor. Bu noktalarda Wi-Fi sinyalleri tamamen yok oluyor.

Bunun nedeni evin mimari yapısından, büyüklüğünden ya da duvarların kalınlığından olabiliyor. Nedeni her ne olursa olsun, evin bu bölgelerinde olduğunuzda internetin tamamen kesilmesi ya da kullanamayacağınız kadar azalması bir sorun oluşturuyor. Yazlığınızda Wi-Fi sinyali alamadığınız herhangi bir nokta varsa, modem güçlendirici kullanarak ölü noktaları ortadan kaldırabiliyorsunuz.

Evinizde Wi-Fi Sinyalinin Azaldığı Alanlar Olabilir

Özellikle iki katlı bir yazlığınız varsa, modemin olduğu kattaki internet hızıyla diğer kattaki hız aynı olmuyor. Benzer şekilde büyük bir yazlığınız varsa modeme uzak olan odalarda internet hızınız yine oldukça yavaşlıyor. İnternet sinyalinin azaldığı bölgelerde yavaş bağlantıyla bir yere kadar idare edebiliyorsunuz. Ancak görüntülü görüşme yapmanız gerektiğinde ya da bir video izlemek istediğinizde can sıkıcı durumlar yaşayabiliyorsunuz. Eğer evinizde sizden başka eşiniz ve çocuklarınız da interneti kullanıyorsa zayıf bağlantı daha da yavaşlıyor.

Bu tarz durumlarda internetin hızlı olduğu yerde daha fazla vakit geçirmek zorunda kalmadan sorununuzu modem güçlendirici ile kolayca çözebiliyorsunuz. Wi-Fi sinyalinin yavaşlamaya başladığı noktaya koyacağınız bir modem güçlendirici, aldığı zayıf sinyali güçlendirerek evinizin kalanına yaymaya başlıyor ve her noktadan kesintisiz internet erişimine kavuşuyorsunuz.

Dışarıda İnterneti Kullanmak İstiyorsanız

Müstakil bir yazlığınız varsa zamanınızın belli bir kısmını evin çevresinde geçirmek isteyebiliyorsunuz. Verandada otururken, bahçede dolaşırken ya da havuz başına gittiğinizde evinizin internetini kullanmanın avantajını yaşamak istiyorsunuz. Evinizin Wi-Fi ağına bağlandığınızda internet güvenliğini de sağlamış oluyorsunuz. Çünkü başka bilmediğiniz ağlara bağlanmak her zaman bir güvenlik sorunu teşkil ediyor.

Bu durumda yazlığınızın internet kapsamına almak istediğiniz bölgesine en yakın kısmında bir modem güçlendirici yerleştirebiliyorsunuz. Böylece evin dışına çıktığınızda hücresel veriyi kullanmak ya da başka ağlara bağlanmak zorunda kalmıyorsunuz.

Mümkün Olan En Hızlı İnterneti İstiyorsanız

Modem güçlendiriciler çoğunlukla evinizdeki ölü noktaları doldurmakla ya da zayıf sinyalleri artırmakla ilişkilendiriliyor. Ancak mevcut Wi-Fi ağınızı daha yüksek hızla kullanmak için de bunu kullanabiliyorsunuz. Yazlık bölgelerin genelinde fiber internet altyapısı bulunmayabiliyor. Eğer eski bir modem kullanıyorsanız ve bulunduğunuz yerdeki internet sağlayıcının hızı yeteri kadar iyi değilse modem güçlendirici ile bu sorunu çözebiliyorsunuz. Buna ek olarak bazı modem güçlendiriciler, ağınızın verimliliğini artırmak için gelişmiş Wi-Fi teknolojisine sahip olarak üretiliyor. Bu özelliği sayesinde daha fazla cihazla aynı internet ağına bağlandığınızda internet hızınızın düşmesini engelliyor. Böylece farklı cihazlardan aynı interneti eşit hızla kullanmaya devam edebiliyorsunuz.

Yazlığınız İçin Modem Güçlendirici Almalı mısınız?

Uzaktan çalışma, iş sektörlerinin çoğunda artık normal bir durum olarak kabul ediliyor. Ayrıca internet üzerinden yapılan yayınlar hem bir iş kolu halinde büyüyor hem de çoğu insan için bir hobi oluyor. İster canlı yayında oyun oynayıp takipçilerinizle sohbet edin isterseniz de şirketinizin operasyonlarını yönetin, yavaş ve tutarsız internet bağlantısı en büyük düşmanınız haline geliyor.

Günümüzde kullanımı gittikçe artan modem güçlendiriciler, kesintilerin en aza inmesinde ve internet sinyallerinin cihazlara daha güçlü bir şekilde iletilmesinde en büyük rolü oynuyor. Eğer internet kapsama alanıyla ilgili bir mücadele haline girdiyseniz, bir modem güçlendirici sorunlarınızı çözmeye yetiyor. Mevcut internet sinyallerinin alanını kablolu ya da kablosuz bağlantılarla tüm cihazlarınıza erişmesine katkı sağlıyor. Ancak modem güçlendiricilerin internet sağlayıcıların dağıttığı sinyallerin yerini tam olarak alamayacağını da unutmamanız gerekiyor. İnternet sağlayıcınızın yetersiz kaldığı durumlarda ve yazlığınızın tüm noktalarına erişim sorunu yaşadığınızda rahatlıkla bu sorunları çözmek için kullanabiliyorsunuz.

Yukarıda yazlıklar için modem güçlendirici ne işe yarar anlattık.

Sizler de en iyi modem güçlendiricileri incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
4K Nedir? 4K ne demek?
Devamını Oku

4K Nedir? 4K Ne Demek?

Teknolojinin ilerlemesi ile her geçen gün görüntü kalitesini daha iyi hale getiren özellikler de televizyonlara eklenmeye devam eder.…
nanocell tv nedir teknosa
Devamını Oku

Nanocell TV Nedir?

Evlerimizin en güzel köşesi her zaman televizyon için ayrılmış oluyor. Televizyonlar en çok kullandığımız ve önem verdiğimiz beyaz…
router nedir ne ise yarar teknosa
Devamını Oku

Router Nedir? Ne İşe Yarar?

Router, birden fazla bilgisayar, sunucu ya da ağ bağlantısı cihazını birbirine bağlayan ve birbiriyle haberleşmesini sağlayan cihazlar olarak…
En İyi Klavye Modelleri
Devamını Oku

En İyi Klavye Modelleri

Klavye, modern bilgisayar kullanımının vazgeçilmez ekipmanları arasında yer alır. Kullanıcıların bilgisayarlarına yazı, komut, veri girişi gibi işlemleri yapmalarını…