2024 yılında çıkması beklenen iOS 18’in hangi telefon modelleriyle uyumlu olacağını ve özelliklerini sizler için hazırladık.

iOS 18 Alacak Telefon Modelleri Neler Olacak?

Apple, oldukça kapsamlı iOS 18 güncellemesi ile ilgi çekmeyi başarıyor. Dünya genelinde yoğun bir kullanıcı kitlesine sahip olan iOS işletim sistemin yeni sürümünün sunacağı özellikler büyük bir merak uyandırıyor. iOS 18 sürümünün tasarımının ne olacağı, hangi telefon modelleriyle uyumlu olacağı, ne zaman çıkacağı gibi detaylar sıklıkla araştırılıyor. iOS 18 işletim sisteminin ilk betası, 10 Haziran 2024 tarihinde WWDC 2024 etkinliğinde tanıtılıyor. Bu tarihte Apple ücretli geliştirici program üyeleri de işletim sistemini kullanmaya başlanıyor. Halka açık beta sürümün ise resmi olmasa da temmuz ayında sunulması bekleniyor. iOS 18 alacak modeller ise son çıkan iPhone 15 serisinden itibaren geçmişe yönelik birçok modeli kapsıyor. Kullanıcılarına yönelik pek çok gelişmiş özelliği sunmaya hazırlanan iOS 18 detaylarına içeriğin devamından ulaşabilirsiniz.

iOS 18 Tasarımı Nasıl Olacak?

iOS 18 tanıtımından itibaren tasarımıyla büyük merak uyandırdı. iOS 18 ile Apple, kullanıcıların ana ekranlarını daha fazla kişiselleştirmelerine olanak tanıyan bir dizi yenilik getirdi. iOS 18 tasarımında öne çıkan bazı özellikler şu şekildedir:

  • Kullanıcılar ana ekranda bulunan araç takımlarını ve uygulamaları düzenleme imkanına sahip olur. Kolay erişim isteyenler Dock’un üstüne yerleştirebilir. Ayrıca duvar kağıdı çerçevesi de hassas şekilde ayarlanabilir. Uygulama simgelerinin renklerini yeniden tasarlayabilir ve boyutlarını değiştirebilirsiniz
  • Karanlık mod kullanmayı sevenler ana ekranda yeni Karanlık Görünüm’den faydalanabilir. Bunun için yeni bir özelleştirme sayfası açılabilir ve her uygulama koyu görünüm ile renklendirilir. İstediğiniz herhangi bir renk ile uygulama ikonlarını değiştirebilirsiniz. Bu sayede ana ekranlarda tamamen kişisel bir düzenleme yapılabilir. İsterseniz duvar kağıdınızla özdeşleşen renklerden destek alabilirsiniz
  • iOS 18 ile beraber Apple Kontrol Merkezi de büyük bir güncelleme alır. Sağ üst köşeyi kaydırarak birçok farklı kontrole kolayca erişilebilir. Ev kontrolleri, müzik, uygulamalar ve daha daha çeşitli kontrolleri bu şekilde sağlamak mümkün olur. Kişiselleştirilebilen kontroller kilit ekranı için de geçerliliğe sahiptir. Kilit ekranında bulunan bir özelliği farklı bir uygulama ile değiştirilebilir. Ayrıca eylem düğmesinin de kişiselleştirilebilir özelliklerinden faydalanabilirsiniz.
  • Fotoğraflar uygulamasında da çeşitli değişiklikler yapmak mümkün. Ekran görüntülerinin filtrelenmesini sağlayan yeni bir filtre alternatifi ekleyebilirsiniz. Fotoğraflar uygulamasında sadeleşmeye gidildiği için albümler oluşturmadan temaya göre fotoğrafları inceleme olanağı sunulur. Bunun yanı sıra favorilerinize kolay erişim için iğneleme özelliğini kullanabilirsiniz.

iOS 18’de Hangi Özellikler Bekleniyor?

Birçok insanın merak ettiği iOS 18’de olması beklenen özellikler kontrol merkezi, kişiselleştirme, oyun modu gibi gibi çok çeşitli konuları içeriyor. Merakla beklenen iOS 18 özellikleri şu şekildedir:

  • Gizlilik konusunda önemli gelişmelerden söz ediliyor. iOS 18 ile birlikte uygulamaların kilitlenmesi mümkün olur. Bu sayede diğer insanların uygulamalara giriş yapmak için kimlik doğrulamasına ihtiyacı ortaya çıkar. Bu sayede 18. sürümü tanıtılmaya hazırlanan iOS telefon modellerinin yüksek güvenlik sağlayacağı düşünülür. Bunun yanı sıra Siri, arama ve diğer uygulamaların sahip olduğu bilgiler de gizlenebilir. Parolalar uygulaması sayesinde şifreler, Wi-Fi şifreleri, passkey’ler ve doğrulama kodları saklanabilir.
  • Mesajlar uygulamasında da bazı güncellemeler bulunur. Söz konusu büyük güncelleme ile metinler üzerinde bazı değişiklikler yapılabilir. İtalik, kalınlaştırma, alt çizme gibi özellikler metinlere uygulanabilir. Mesajlar uygulamasında ayrıca tepki verme ve patlayan mesaj baloncukları gibi yenilikler bulunur. Uydu ile SMS desteğinin genişlemesi de konuşulan güncellemeler arasında yer alır.
  • iOS 18 sayesinde Android ile RCS mesajlaşma desteği de sunulur. Geliştiricisi Google olan bu teknoloji, SMS’ten bir sonraki adım olarak biliniyor.
  • Beklenen özelliklerden bir diğeri de Tap to Cash ismini taşır. Bu özellik ile telefonlar bir arada tutularak para gönderilebilir. Tap to Cash ile para transferleri ve ödemelerin çok daha kolay bir hal alabilir.
  • Image Playground bir görüntü oluşturma aracı olarak kapsamlı özellikler sunar. Mesajlar ve benzeri uygulamalarda animasyonlu görüntüler oluşturmaya hazırlanır. Aynı zamanda eskizler ve illüstrasyonlar da oluşturabilirsiniz.
  • iPhone, iOS 18 ile beraber oyun modu desteğine de sahip olacak. Bu özellik maksimum kare hızı yakalamak üzere arka plan etkinliğinin en aza indirgenmesine yardım edecek. AirPods ve gamepad için de kablosuz desteğin artmasını sağlayacak.
  • Apple Intelligence sayesinde Siri de yükseltilecek. iPhone kullanıcıları bu güncelleme ile Siri deneyimini daha kapsamlı bir şekilde elde etme ayrıcalığına kavuşacak. Siri ile iletişim kurarken gereksinimlerinize göre metin ve ses arasında kolay bir geçiş yapabileceksiniz.

iOS 18 Hangi iPhone Modelleri ile Uyumlu Olacak?

iOS 18 sürümünün uyumlu olacağı düşünülen birçok iPhone modeli bulunuyor. iOS 18 alacak telefonlar aşağıdaki gibidir:

  • iPhone 15 Serisi (iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max)
  • iPhone 14 Serisi (iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max)
  • iPhone 13 Serisi (iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max)
  • iPhone 12 Serisi (iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max)
  • iPhone 11 Serisi (iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max)
  • iPhone XS Serisi (iPhone XS, iPhone XS Max)
  • iPhone XR
  • iPhone SE (2. nesil)
  • iPhone SE (3. nesil)

iOS 18 Çıkış Tarihi Ne Zaman?

10 Haziran’da düzenlenen WWDC 2024 etkinliğinde tanıtılan iOS 18 betası, geliştirici programına kayıt olanlar tarafından test ediliyor. Kararlı sürümünün ile ne zaman tanıtılacağı ile ilgili herhangi bir resmi açıklama yok ancak iPhone 16 lansmanıyla beraber Eylül 2024’te tanıtılacağı tahmin ediliyor. Siz de “iOS 18 ne zaman gelecek?” sorusunu soranlardansanız süreci takip ederek tanıtılan bu son sürümü deneyimleme şansına sahip olabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
En konforlu mouse pad tavsiyeleri
Devamını Oku

En Konforlu Mouse Pad Tavsiyeleri

Harici bir donanım olan mouse, bilgisayar kullanırken metin, dosya, klasör veya simgeleri hareket ettirmeye yarayan en fonksiyonel bileşenlerden…
nanocell tv nedir teknosa
Devamını Oku

Nanocell TV Nedir?

Evlerimizin en güzel köşesi her zaman televizyon için ayrılmış oluyor. Televizyonlar en çok kullandığımız ve önem verdiğimiz beyaz…