Akıllı saat ve bileklikler, “Giyilebilir teknoloji” başlığı adı altında sıklıkla rastladığınız teknolojik aksesuarlardan biridir. Günlük yaşama uygun olması, rahatlığı, kullanışlılığı ve pek çok özelliği ile akıllı saat ve bileklikler, sevgilinize hediye edebileceğiniz ideal hediye alternatiflerinden bir tanesi olabilir. Özellikle sevgilinize bir akıllı saat ya da bileklik almayı tercih edecek olursanız; bu cihazlar, onun unutamayacağı hediyelerden biri olabilir. Çünkü kolundaki saate baktığı her an, sizi hatırlayacaktır. Bu yazımızda giyilebilir teknoloji olarak akıllı saat ve bileklik hakkında faydalı bilgiler sizlerle paylaşacağız.

Neden Sevgilinize Akıllı Saat veya Bileklik Almalısınız?

Sevgilinize klasikleşmiş olan kol saatlerinden hediye etmek yerine daha farklı ve şık seçenekleri düşünmek isteyebilirsiniz. Bu noktada devreye akıllı saat veya bileklikler giriyor. Giyilebilir teknolojiler, pek çok yönü ile klasik saatler ile kıyaslandığı zaman kendini bir adım öne çıkarıyor. Telefona gerek kalmadan haberleşmeyi sağlaması, spor yaparken yardımcı olması, vücut fonksiyonlarının kontrol edilmesini sağladığı gibi sağlık durumunuzun takibini yapan özellikler, sevgilinize klasik kol saati almak yerine giyilebilir teknoloji hediye etmeniz için en temel sebepler arasında yer alır.

Söz konusu giyilebilir teknoloji ürünlerinin buna benzer oldukça fazla özelliği bulunmaktadır. Sevgilinizin tarzına ve alışkanlıklarına göre en uygun saati seçip, onu mutlu edebilirsiniz.

sevgiline akilli saat ve bileklik alman icin bilmen gereken 5 bilgi teknosa

1- Sağlık ve Spor

Sevgiliniz spor yapmaktan hoşlanıyorsa, akıllı saat veya bileklikler onun için doğru bir hediye olabilir. Çünkü bu giyilebilir teknoloji ürünleri, sağlık ve spor konusunda pek çok avantajı da beraberinde getirir. Bunların başında adım sayarlar geliyor. Bu cihazların sahip olduğu adım sayar özelliği, sevgilinizin attığı günlük adım sayısından kaç kalori yaktığına kadar tüm verilerin kaydını tutar. Ayrıca yürümekten hoşnut olmayan bir sevgiliniz var ise bu cihazlar, onun yürüme alışkanlığı kazanmasında rol oynayabilir.

Spor sırasında nabız, kalp atış hızı, kalori ve vücuttaki oksijen miktarını ölçebilen akıllı saat ve bileklikler, gelişiminizi ve sağlık durumunuzu kolaylıkla takip edebilmenizi sağlar. Sevgiliniz de bu özellikler sayesinde kendi vücut verilerini çok basit bir şekilde takip etmekten keyif alacaktır.

Uyku sağlığınız da diğerleri kadar önemlidir. Akıllı saat ve bilekliklerde bulunan uyku takibi özelliği ile sevgiliniz günde kaç saat sağlıklı uyku çektiğini, deliksiz uyuyup uyumadığını ve uyku sırasındaki nefes alıp verişini kontrol edebilir. Ayrıca telefona gerek kalmadan akıllı saatinin alarmını kurarak uyanabilir. Bu alarmları ister sesli ister titreşimli olarak ayarlayabilir.

Tüm bu özellikler her gün ve her alanda sevgilinizin işine yarayabileceğinden, sevdiğiniz insana akıllı saat ve bileklik almayı düşünebilirsiniz.

2- Mesaj ve Aramalar

Telefon bağımlılığının zirveye ulaştığı günümüz şartlarında, çalışırken veya herhangi bir aktivite yaparken, telefonları elden bırakmak imkânsız hale geldi. Özellikle tatilde, sporda veya gezintiye çıktığınızda gelen aramaları cevaplayabilmeniz için telefonu elinize almanız gerekiyor. Tam da bu noktada akıllı saat ve bileklikler, bu sorunu ortadan kaldırıyor. Bu cihazlar sayesinde telefonunuz uzaktayken bile gelen aramaları cevaplayabilir, mesaj yazabilir hatta görüntülü konuşma yapabilirsiniz.

Genellikle toplu taşımalarda, kalabalık etkinliklerde veya herhangi bir aktivite yaparken kullanışlı olan bu özellik sayesinde sevgilinize her an ulaşma imkanına sahip olabilirsiniz.

Bunların yanı sıra sevgiliniz, akıllı saat veya bileklik aracılığıyla sosyal medyadan gelen bildirimlerini görebilir ve maillerinden anında haberdar olabilir. Yani kısaca sevgiliniz; zorda kaldığı durumlarda, telefona ulaşamadığı anlarda pratik bir şekilde akıllı saat üzerinden telefonunun takibini kolaylıkla sağlayabilir.

3- Su Geçirmezlik

Sevgilinize akıllı saat veya bileklik almaya karar verdiyseniz, bu cihazların su geçirmez özellikte olup olmadığına dikkat edebilirsiniz. Günümüzde çoğu akıllı saat ve bileklik su geçirmez olarak üretilmektedir.

Bir saatin su geçirmez olması, kullanıcı açısından önemli olabilir. Sevgiliniz bu özellik sayesinde duştayken bile telefonunu yönetebilir, saatinden müzik dinleyebilir ve önemli çağrılardan haberdar olabilir. Ayrıca saatini sürekli takıp çıkarma derdiyle uğraşmasına gerek kalmaz. Sıvı yoluyla oluşabilecek görünmez kazalardan da korunma fırsatına sahip olacaktır.

Su geçirmez özelliğin öne çıktığı bir diğer faktör de tatildir. Sevgiliniz havuz ve denizdeyken telefonunu güvenli bir şekilde bırakabilir. Çoğu akıllı saatlerde “Telefonumu bul” özelliği olduğundan, çalınma endişesi olmadan rahatça yüzebilir.

4- GPS

Çoğu akıllı saat ve bileklikte GPS özelliği bulunur. Bu özellik, tıpkı akıllı telefonlardaki gibi yer yön tarifi almanızı, nerede olduğunuzu öğrenmenizi ve konumunuzu paylaşabilmenizi sağlar.

GPS özelliği aynı zamanda akıllı saatiniz veya bilekliğiniz kaybolursa nerede olduğunu tespit etmenize olanak sağlar. Bu cihazlar, telefona kablosuz bir şekilde bluetooth üzerinden bağlanabilmektedir. Dolayısıyla cihazınız kaybolduğunda, telefonunuzdan anında yerini saptayabilirsiniz.

5- Pil Ömrü

Sevgilinize akıllı saat veya bileklik hediye edecekseniz bilmeniz gereken önemli hususlardan biri de cihazın pil ömrüdür. Bu cihazlar şarj edilerek kullanılmaktadır ve şarj süreleri cihazdan cihaza göre değişiklik gösterebilmektedir. Kimi saatin şarjı 1 gün dayanabilirken kimi saatin şarjı haftalarca gidebilmektedir. Bu doğrultuda sevgilinizin ihtiyaçlarını iyi gözlemleyerek ona en uygun saati seçebilirsiniz.

BONUS

Akıllı saat ve bileklikler, günümüz trendlerine uygun olarak üretilir. Yani klasik saatler ile kıyaslandığında farklı tasarım ve renklerde birçok modeli bulunur. Ayrıca klasik saatlere göre daha fazla özelliğe sahip olmaları sayesinde kullanıcılar tarafından tercih edilen bir üründür. Tüm bu özellikleri göz önünde bulundurduğunuzda akıllı saat ve bileklikler, fiyat olarak da klasik saat markalarına göre uygundur. Sevgilinize bu tarz bir akıllı saat veya bileklik alacaksanız seçiminizi sevgilinizin kullandığı telefon modeline göre yapabilirsiniz. Akıllı saat ve bileklikler, farklı işletim sistemlerine göre üretilebilir. En yüksek verimi almak için telefonun işletim sistemi ile aynı ürünü almak sevgiliniz için daha yararlı olacaktır.

Siz de en iyi akıllı saat ve bileklikleri incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
En iyi ses kayıt cihazı önerileri
Devamını Oku

En İyi Ses Kayıt Cihazı Önerileri

Ses kayıt cihazı, herhangi bir ortamdan gelen sesleri kaydetmek için kullanılan elektroniklerden biridir. Bu tür cihazlar, çeşitli amaçlarla…
basit elektrik devresi teknosa
Devamını Oku

Basit Elektrik Devresi Nasıl Yapılır?

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte artık elektronik cihazlar hayatımızın her yerinde bulunuyor. Kullanım kolaylığı ve hayatımıza kattığı konfor sayesinde birçok…