Bluetooth hoparlörler, yalnızca taşınabilirlikleri nedeniyle değil, aynı zamanda sürekli gelişen ses kaliteleri nedeniyle de oldukça popüler. Ancak bu hoparlörler pahalı olabilir, bu nedenle bir satın alma işlemi yapmadan önce nelere dikkat etmeniz gerektiğini bilmekte fayda var.

Bluetooth Hoparlörler Hakkında Bilmeniz Gereken Şeyler:

1- Pil Ömrü

Bluetooth hoparlörünüzün muhtemelen her zaman kablosuz olarak çalışacağı göz önüne alındığında, pil ömrü dikkate alınması gereken çok önemli bir faktör. Hoparlörünüzün pil ömrü azsa, uygunsuz zamanlarda yeniden şarj etmeyle uğraşmak zorunda kalabilirsiniz. Bu nedenle, satın almaya karar vermeden önce pil ömrünü kontrol etmelisiniz.

Bir Bluetooth hoparlör satın alırken tam olarak ne kadar pil ömrü aramanız gerektiğini bilmek zordur. Çünkü bu, onu ne sıklıkta evden çıkarmayı planladığınıza bağlıdır. Ancak, hoparlörünüzü bir prize erişiminiz olmadan düzenli olarak kullanacağınızı düşünüyorsanız, bulabileceğiniz en yüksek pil ömrünü hedeflemeyi deneyin. JBL’nin taşınabilir hoparlör serisi, 12 saate kadar çalma süresi sunan en yeni modeli Flip6 ile etkileyici pil ömrüne sahip.

Öte yandan, Bluetooth hoparlörünüzü çoğunlukla evde kullanacaksanız, daha uzun pil ömrü için bütçenizi zorlamanız gerekmez. Uzun çalışma süreleri veya partiler için mükemmel olan beş veya altı saatlik çalışma süresi sunabilen birçok uygun fiyatlı model bulunuyor.

2- Boyut

Bluetooth hoparlörler evin dışına çıkarılmak üzere tasarlandığından, genellikle oldukça hafiftir. Bununla birlikte, taşınabilirlik unsurunu biraz daha zor hale getirebilecek bir dizi model de bulunuyor. Bazı Bluetooth hoparlörler kesinlikle taşınabilir değildir ve ev kullanımı için tasarlanmıştır. Bu nedenle, “Satın Al” düğmesine basmadan önce seçtiğiniz Bluetooth hoparlörün boyutlarını ve ağırlığını kontrol etmelisiniz. Bu şekilde, evden uzakta olduğunuzda taşınabilir olmayan bir model satın almak veya yanınızda ağır bir hoparlör taşımak zorunda kalmazsınız.

3- Ses Kalitesi

Ses kalitesi, Bluetooth hoparlörünüzün çok önemli bir unsuru oluyor. Bulabildiğiniz en estetik veya uygun fiyatlı hoparlörü seçmek cazip gelse de keyifli bir dinleme deneyimi istiyorsanız ses kalitesini göz önünde bulundurmanızda fayda var.

Ancak, ses kalitesini etkileyen başka bir faktör daha var. Genel olarak, daha büyük hoparlörler daha dolgun bir sese sahip oluyor. Ancak hareket halindeyken yanınızda ağır bir hoparlör taşımak istemezsiniz çünkü bu rahatsız edici bir hal alabilir. Dolayısıyla, Bluetooth hoparlörünüzü başka bir yere götürmek istiyorsanız, boyut ve ses kalitesi arasında bulmanız gereken bir denge bulunuyor.

Yüksek kaliteli ses istiyorsanız hangi ses kalitesini aramalısınız? Hoparlörlerin sesi nasıl ürettiğine ve kullanılan donanıma aşina değilseniz, bunların hepsi çok kafa karıştırıcı olabilir. Frekans tepkisi, hassasiyet ve empedans dahil olmak üzere bir dizi faktör bir hoparlörün ses kalitesinde rol oynar. Birinci sınıf bir hoparlör genellikle 90Db’nin üzerinde bir hassasiyete, altı ile sekiz Ohm arasında bir empedansa ve 20Hz ile 20kHz arasında değişen bir frekans tepkisine sahip olur.

bluetooth hoparlorler hakkinda bilmeniz gerekenler teknosa

4- Kullanılabilir Bağlantı Noktaları

Bir Bluetooth hoparlörün, genellikle mikro USB kablolarını destekleyen kablolu şarj için her zaman bir bağlantı noktası olur. Seçtiğiniz hoparlörün ne tür bir şarj kablosunu desteklediğini teknik özellikler bölümünden kontrol edebilirsiniz.

Ancak tek başına bir şarj kablosu her zaman yeterli olmayabilir. Bluetooth’unuz çalışıyorsa ve hoparlörünüze bağlanmıyorsa, bir AUX veya 3,5 mm jak bağlantı noktasının bulunması yardımcı olabilir. Bu özellik; telefonunuz, dizüstü bilgisayarınız veya tabletiniz ile hoparlörünüz arasında kablolu bir bağlantıya izin verir. Böylece Bluetooth’a ihtiyaç duymadan hoparlörünüzü kullanabilirsiniz.

5- Suya ve Toza Dayanıklılık

Bluetooth hoparlörünüzü evin dışına çıkarıyorsanız, evdekinden daha fazla toz ve su hasarına karşı hassas olacaktır. Bu nedenle, bu tehlikelere karşı dirençle donatılmış bir hoparlöre sahip olmak önemlidir.

Pek çok Bluetooth hoparlör su geçirmez değildir, bu nedenle satın almadan önce teknik özellikler bölümünde bunu kontrol etmelisiniz. Birçok su geçirmez hoparlör, “IP67” olarak bilinen Giriş Koruma Kodu sınıflandırmasını kullanır. Bu, hoparlörün bir metre derinliğe kadar bir su kütlesine yarım saat boyunca zarar görmeden bırakılabileceği anlamına gelir. IP67 sınıflandırması aynı zamanda toza dayanıklılıkla da ilgilidir, yani IP67 düzeyinde koruma ile tasarlanan herhangi bir ürün toz birikmesi nedeniyle zarar görmez.

Herhangi bir hoparlörün teknik özelliklerinde IP68 veya IPX7 gibi başka koruma sınıflandırmaları da göreceksiniz. Hızlı bir internet araması, daha fazla bilgi edinmek istediğiniz sınıflandırmaları gösterebilir.

6- Akıllı Yetenekler

Akıllı teknoloji, ev hayatınızı çok daha rahat hale getirebilir. Bu nedenle, evinizde başka akıllı teknolojiler varsa, seçtiğiniz Bluetooth hoparlörün akıllı özelliklere sahip olup olmadığını bilmek önemlidir.

Akıllı yeteneklere sahip bir hoparlör, sesli komutları dinleyebilir. Öte yandan, ekstra akıllı özelliklerle ilgilenmiyorsanız, büyük olasılıkla daha düşük bir fiyata harika bir hoparlör bulabilirsiniz. Bu nedenle, ihtiyaç duymayacağınız özelliklere fazladan para harcamadan önce, hoparlörün akıllı yeteneklerle tasarlanıp tasarlanmadığını kontrol edin. Çünkü bu özellik genellikle fiyatı biraz artırır.

7- Bluetooth Versiyonu

Wi-Fi, mobil veri ve diğer kablosuz teknolojiler gibi, Bluetooth da her zaman aynı olmamıştır. Yıllar içinde Bluetooth’un yeni sürümleri geliştirildi ve piyasaya sürüldü. Her yeni sürüm daha uzun bağlantı aralıkları, daha yüksek aktarım hızları ve daha güçlü bir sinyal sunuyor.

Bluetooth sürekli geliştirildiğinden, seçtiğiniz hoparlörün hangi sürümü desteklediğini kontrol etmekte fayda var. Birçok yeni hoparlör, Bluetooth 4’ün halefi olan Bluetooth 5’i destekliyor. Ancak bu, Bluetooth 4 destekli hoparlörlerin düşük kaliteli olduğu anlamına gelmiyor. Bluetooth 4’ü kullanarak harika bir dinleme deneyimi elde etmeye devam edebilirsiniz. Ancak Bluetooth 5, artırılmış bağlantı menzili başta olmak üzere birkaç açıdan öncülünü geride bırakıyor.

8- Detayları Kontrol Edin

Bluetooth hoparlörler, ses ve eğlence deneyimlerimizi çok daha uygun hale getirebilir. Bluetooth hoparlörünüzde ne istediğinizi ve aradığınız hoparlörlerin uygun olup olmadığını bilmek çok önemlidir. Bunlara dikkat etmek seçtiğiniz ürünün standartlarınızı karşılamasını ve uzun vadede sizi mutlu etmesini sağlar.

Siz de en iyi hoparlörleri incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
nanoteknoloji nedir ne ise yarar teknosa
Devamını Oku

Nanoteknoloji Nedir?

Nanoteknoloji temel olarak, maddeyi atomik ve moleküler düzeyde bir ölçekte incelemek anlamına geliyor. Bu durum yıllar öncesinde kulağımıza…
aksiyon kamerasi nedir teknosa
Devamını Oku

Aksiyon Kamerası Nedir?

Outdoor spor yapanlar kadar sosyal medyada vlog çekim yapanların vazgeçilmez ihtiyaçlarının başında aksiyon kameraları geliyor. Çünkü herkes yaşadığı…
Bilgisayar (PC) Hızladırma Yöntemleri
Devamını Oku

Bilgisayar (PC) Hızladırma Yöntemleri

Bilgisayarların performansında zaman içinde bazı düşüşler yaşanabilir. Teknoloji çağında bir bilgisayarın ağırlaşması ve yavaşlaması üretkenliğinizi doğrudan etkileyebilir. E-postaların…