Son yıllarda yaşam alanlarımız olan evimizde daha fazla zaman geçiriyoruz. Drışarıda bir yerlere gitmek yerine evimizde planlar ve organizasyonlar yapıyoruz. Evimizde arkadaşlarımızı ağırlayıp eğlenceli vakit geçirebiliyoruz. Aynı zamanda evden çalışmanın da yaygınlaşması, evlerimizi birer küçük ofise dönüştürüyor. Hem iş hem de özel hayatımız evlerimizde geçince de, ona daha fazla özen göstermeye başlıyor, temizliği ile daha fazla ilgileniyoruz. Çünkü artık evlerimiz eskiye göre daha çabuk kirleniyor.  Ev temizliğinin başrol oyuncu her zaman elektrikli süpürgeler oluyor. Halı ve yerlerdeki tozları aldığı için, tüm evi temizleyecek vaktimiz olmasa bile bir süpürge tutuyoruz. Tüm ev eşyalarında olduğu gibi elektrikli süpürgeler de teknolojik gelişmelerden faydalanmaya devam ediyor. Her zaman işimizi daha kolaylaştıracak ve daha verimli çalışacak yeni ürünler geliştirilip üretiliyor. Her ne kadar ilk çıktığı yıllarda düşük performansı nedeniyle çok fazla talep göremese de, şarjlı süpürgeler son yılların en popüler ev eşyaları arasındaki yerini alıyor. Gelişen teknolojiyle birlikte temizleme gücü artırıldığı için artık tercihimize göre elektrikli süpürgelere ihtiyaç duymuyoruz. Kablosuz olması, hafif ve kompak tasarımlarda üretilmesi, kullanım kolaylığı sağladığı için ilk tercih sebebimiz oluyor. Ayrıca sahip olduğu filtreler sağlığımız için fayda sağlarken pratik kullanımıyla gönlümüzü fethediyor.

Popüler ev eşyalarından biri olduğu için her geçen yıl daha fazla model ve tasarımda şarjlı süpürge üretiliyor. Evimize süpürge almak istediğimizde bütün bu marka ve modeller arasında kalabiliyor, hangisini seçeceğimizi bilemiyoruz. Aslında burada bakmamız gereken en önemli kriter, sahip olduğu özellikler oluyor. Ürünü kullanırken bu özelliklerinden faydalanacağımız için her konuda bizim tatmin olmamızı sağlıyor.

Çok Daha Hafif Olmalı

Evimizi süpürürken şikayet ettiğimiz şeylerin başında çok yorulmamız geliyor. Ancak bu yorgunluğun en büyük sebeplerinden biri de süpürgenin ağırlığı oluyor. Özellikle geleneksel süpürgeler, her ne kadar tekerlekli olsa da, onu evin içinde çekmek ya da bir yerden başka bir yere elimizde taşımak oldukça zor oluyor. Bu ağırlık süpürgenin sahip olduğu motordan kaynaklanıyor. Eski teknolojiye sahip süpürgelerde güçlü motorlar diğerlerinden daha ağır oluyordu. Bu da iyi temizlik yapan süpürgelerin ağır olması gerektiği algısını yaratıyordu.

Ancak gelişen teknolojiyle birlikte bu algı da değişmeye başlıyor. Çünkü son teknolojiye sahip süpürgelerin motorları hafif olmasına rağmen sahip oldukları emiş gücü, ağır olanlarla aynı ya da onlardan daha yüksek oluyor.

Şarjlı süpürgelerin en büyük avantajı, bir kabloya bağlı olmadan onu istediğimiz yere hemen götürebilmemiz oluyor. Eğer süpürgemiz ağırsa taşımakta zorlanıyoruz ve temizlik yapmak ekstra bir yorgunluk yaratıyor. Günümüz teknolojisi hayatımızı kolaylaştırmak için çalışıyor ve gelişiyor. Bu sayede son yıllarda üretilen birçok şarjlı süpürge hem hafifliğiyle bizi yormuyor hem de güçlü motoruyla evimizi tertemiz yapıyor.

Kompakt Tasarıma Sahip Olmalı

Kablosuz, şarjlı süpürgeler ince ve uzun görünümleriyle çok büyük yer kaplamadığı gibi hoş bir görüntü de sunuyor. Ultra ince yapıları geleneksel süpürgelerden çok daha kompakt bir yapıya sahip olduklarını gösteriyor.

Şarjlı süpürgeler, ev temizliğini bir sorun olmaktan çıkarmak için tasarımlarını sürekli olarak geliştiriyor. İnce uzun bir yapısı olsa da, kompakt tasarımı ile hayatımızı oldukça kolaylaştırıyor. Çünkü evimizi temizlerken, eşyalarımız aynı boyutlarda düz bir şekilde yer almıyor. Yerleri ayrı süpürürken koltuk ve kanepeleri ayrı, koltuk altılarını ve masaları ayrı temizlememiz gerekiyor. Normalde geleneksel elektrik süpürgeleriyle bunları yapmak çok zor, hatta bazıları imkansız oluyor. Yapamadığımız işleri de çoğunlukla bir bez yardımıyla silerek tamamlıyoruz.

Şarjlı süpürgelerin sahip olması gereken başlıca özelliklerden birinin de parçalara ayrılabilmesi diyebiliyoruz. Her bir parçasını çıkardığımızda elimizde kalan süpürge mutlaka evin bir noktasını temizlemeye uygun halde bulunuyor. Bu sayede yerleri süpürdükten sonra bir parçasıyla koltukları, başka bir parçasıyla da perde ve duvarları süpürebiliyoruz. Bazı modellerin kıvrılabilen çubuğu sayesinde masa ve koltukların altını süpürürken eğilmemize bile gerek kalmıyor. Böylece evi süpürmek temizliğin en zahmetsiz ve eğlenceli işleri arasına girmeye başlıyor.

Sadece şarjlı süpürgeyi parçalara ayırarak kompakt olduğunu kanıtlamamız gerekmiyor. Ayrıca sahip olduğu değiştirilebilir farklı başlıklarla da etkili temizlik yapma imkanı sunuyor. Yani koltukların aralarını temizlemek için farklı bir başlık kullanabiliyor, daha geniş yüzeyleri temizlerken ise normal başlıklardan birini kullanabiliyorsunuz.

Kablosuz Rahatlık Yaşatmalı

Ev temizliği her ne kadar sonrasında hoşumuza giden ve ferahlamamızı sağlayan bir şey olsa da, temizlik sırasında hepimiz yoruluyoruz. Bu nedenle temizlik yaparken bizi ekstra yoran ya da engel olan şeylere de hoş yaklaşmıyoruz. Mesela evimizi süpürürken kablolara bağlı kalmak, bu engeller arasında yer alıyor. Bir odadan başka odaya geçerken kablo bir yerlere takılabiliyor ya da prizden belli bir mesafeye kadar uzaklaşabiliyoruz. Prize uzak odaya geldiğimizde kablo yetmeyebiliyor ve dönüp fişi çıkarmamız gerekiyor. Sonrasında daha yakın yere takıp yeniden başlıyoruz.

Kablolu geleneksel elektrik süpürgeleri birçok zorluk çıkarabiliyor. Günümüz teknoloji çağında her yaptığımız işi kolay ve zahmetsiz yapmak istiyoruz. Ayrıca kullandığımız birçok elektronik cihazın kablosuz olmasını seviyoruz. Kablosuz teknolojinin gelişmesi sayesinde ev temizliğinde bile kablosuz elektrik süpürgesinin rahatlığını ve özgürlüğünü yaşayabiliyoruz.

Şarjlı elektrik süpürgeleri kablosuz olmaları sayesinde evin her yerine istediğimiz gibi götürebiliyoruz. Yakınlarda priz arama derdi olmadan evimizin dışında da rahatlıkla kullanabiliyoruz. Kullanım sırasında ise istediğimiz gibi hareket edebiliyor, odaların ve evin her yerine ulaşabiliyoruz. Masa ya da sandalyelerin ayağına takılma gibi bir problem yaşamıyoruz.

Uzun Pil Ömrü Olmalı

Tüm kablosuz cihazlarda olduğu gibi şarjlı elektrik süpürgelerinde de yaşanabilecek en büyük problem şarj konusunda oluyor. Burada kafamıza takılan soru da benzer oluyor. Kullanım sırasında şarjı biterse temizliğin yarıda kalma korkusu yaşanabiliyor. Çünkü böyle bir durumda şarja takıp dolmasını beklemek ve daha sonra temizliğe kaldığınız yerden devam etmek zorunda kalabiliyorsunuz.

Son dönemde piyasaya çıkan şarjlı süpürgelerin çoğu pil kapasitesi yeterince büyük olarak üretiliyor. Bu konuda geliştirmeler de hızlı bir şekilde devam ediyor. Özellikle dijital ekrana sahip şarjlı süpürgeler, ne kadar şarjın kaldığını ve kaç dakika daha çalışabileceğini gösteriyor. Bu sayede temizliğin yarıda kalması gibi bir korku yaşamıyorsunuz. Ayrıca birçok modelde yedek pil imkanı da bulunuyor. Temizlik sırasında şarjınız yetmediğinde pilini değiştirip dolu pille devam edebiliyorsunuz. Süpürenizi kullanmadığınız zamanlarda şarj istasyonunda takılı bırakmanız her zaman tavsiye ediliyor. Böylece her ihtiyacınız olduğunda tam dolu bir pille temizliğe başlamış oluyorsunuz. Aynı zamanda yedek pil de kullanıyorsunuz, onun da şarjının her zaman dolu olduğundan emin olmanız gerekiyor.

Akıllı eşya teknolojisi şarjlı süpürgelerde de bulunuyor. Süpürdüğünüz yerin cinsine ve üzerindeki kir miktarına bağlı olarak akıllı süpürgeler çekim gücünü kendi ayarlayabiliyor. Bu sayede evin her yeri için aynı gücü harcamamış oluyor. Bu da şarjınızın daha uzun süre gitmesini sağlıyor.

Alacağınız şarjlı elektrik süpürgelerinde pil kapasitesi mutlaka kontrol etmeniz gereken özellikler arasında yer alıyor. Bunun yanı sıra dijital ekran göstergelerinde pil durumunun yer alması ve akıllı güç harcama teknolojisinin bulunması işinizi kolaylaştıran ve artı değer katan özellikler arasında yer alıyor.

Toz Haznesinin Boşaltılması Basit ve Kolay Olmalı

Şarjlı elektrik süpürgelerinin toz haznesi de motoru gibi sapında yer alıyor. Dolayısıyla haznenin kapasitesi geleneksel elektrik süpürgelerinden daha küçük oluyor. Ayrıca toz torbası da bulunmuyor. Ancak bütün bu sebeplerden dolayı toz haznesinin temizliğin ortasında dolma ihtimalini düşünmemeniz gerekiyor. Çünkü şarjı süpürgelerin sahip olduğu teknolojiler buna uyumlu olarak geliştiriliyor. Çoğu modelde bulunan dönme teknolojisi sayesinde tozlar haznenin içinde dönerek tutuluyor. Bu da haznedeki alanın daha verimli kullanılmasını sağlıyor.

Ancak neredeyse her temizlikten sonra toz haznesinin temizlenmesi gerekebiliyor. Haznenin dolması ne kadarlık bir alanı temizlediğinize ve temizlediğiniz alandaki toz kapasitesine bağlı olarak değişse de, her temizlikten sonra haznenin boşaltılması cihazın kullanım performansına olumlu katkı sağlıyor.

Bu nedenle de şarjlı süpürgelerin toz haznesinin boşaltılması kolay bir şekilde yapılıyor olmalı. Hem haznenin çıkartılması hem de içinin boşaltılması kolay olduğunda bizim için büyük rahatlık oluyor. Şarjlı süpürge teknolojisi geliştirilirken kullanım kolaylığı sağlaması da dikkate alınan konular arasında bulunuyor. Bu sayede son dönemde piyasaya sürülen cihazların bazılarında tek bir hareketle toz hanesini çıkarabiliyorsunuz ve hiç elinizi batırmadan haznenin tamamını boşaltabiliyorsunuz.

Şarjlı süpürge alırken bu özelliği çok dikkat ettiğimiz özellikler arasında yer almayabiliyor. Ancak temizlik sonrasında yaşadığımız rahatlıkla öneminin farkına varabiliyoruz. Bu nedenle şarjlı süpürge alırken sahip olmasını istediğimiz özellikler arasında toz hanesinin kolay boşaltılması da bulunması gerekiyor.

sarjli supurge teknosa

Fazla Parçası Olmalı

Şarjlı süpürgelerin en büyük özelliklerinin başında tek bir cihazla birden fazla alanda kullanılabilir olması geliyor. Her durum için kullanabileceğiniz farklı aparatlarının olması büyük kolaylık sağlıyor. Koltukların temizliği için ayrı, köşelerin temizliği için ayrı aparatlar olduğunda her yeri tek bir süpürgeyle temizlemenin rahatlığını yaşıyorsunuz.

Süpürge başlıklarının ve aparatlarının fazla olmasının yanı sıra bunların kolay değiştirilebilir olması da önemli bir konu oluyor. Temizlik sırasında her özelliğin işimizi kolaylaştırıyor olması gerekiyor. Temizlik yaparken farklı bir yeri temizlemeye geçtiğimizde aparat değiştirmek için çok fazla zaman ve enerji harcamak istemiyoruz. Bunun yerine tek bir hareketle bir aparatı kolayca çıkarıp diğerini de aynı şekilde takabilmek istiyoruz.

Almak istediğiniz şarjlı süpürgenin yapacağınız işleri kolaylaştırması gerektiği için ne kadar fazla aparatı olursa ve onları ne kadar kolay değiştirebiliyorsanız o kadar iyi oluyor.

Yüksek Emiş Gücüne Sahip Olmalı

Elektrikli süpürgelerden en büyük beklentimiz her zaman iyi temizlik yapabilmesi oluyor. Ne kadar çeşitli özelliğe sahip olursa olsun, temizliği iyi yapamıyorsa o özelliklerin bir anlamı kalmıyor. Bir elektrikli süpürgenin temizleme seviyesi, emiş gücünün yüksekliği ile ölçülebiliyor. Emiş gücünün yüksek olması daha iyi vakum yapabildiğini gösteriyor. Bu da halı ve tüylü zeminlerde derinlerdeki toz ve kirleri daha etkili çekebildiği sonucunu çıkarıyor.

Eski teknolojiye sahip şarjlı süpürgelerin en büyük problemi, güçlü bir motora sahip olmamaları oluyordu. Yüksek motor gücü daha fazla enerjiye ihtiyaç duyuyordu ve şarjlı süpürgelerin gücü buna yetmiyordu. Ancak yapılan teknolojik geliştirmeler sayesinde artık motorlar daha verimli kullanılabiliyor. Verimliliğin artması da daha küçük motorlardan daha yüksek güç elde edilmesini sağlıyor.

Bu teknoloji şarjlı süpürgelerin artık daha etkili temizlik yapmasına olanak sağlıyor. Şarjlı süpürgeler tasarımları nedeniyle daha küçük alanlara sahip olarak üretiliyor. Toz haznesinde olduğu gibi motoru da diğer geleneksel süpürgelere göre daha küçük bir alan kaplaması gerekiyor. Bu nedenle motorunun da en verimli şekilde çalışması isteniyor.

Günümüzde en hafif ancak en etkili motorlara sahip şarjlı süpürgeler üretilebiliyor. Sürekli gelişen teknolojiyle birlikte motorların gücü de artmaya devam ediyor. Artık geldiğimiz noktada birçok şarjlı süpürge modeli, geleneksel süpürgelerden çok daha yüksek emiş gücüne sahip oluyor.

Etkili temizlik için sadece yüksek emiş gücüne ihtiyaç olmuyor. Aynı zamanda süpürge başlığının içinde bulunan fırçaların da en doğru şekilde tasarlanmış olması gerekiyor. Özellikle halıları süpürürken kıllarının fırça ile kaldırılarak vakumlanması, diplere yerleşmiş olan tozların daha kolay çıkmasını sağlıyor. Böylece süpürgenin temizliği daha iyi sonuç veriyor. Normalde süpürge seçimi yaparken neredeyse hiç dikkat etmediğimiz noktalardan biri oluyor bu fırçalar. Ancak halı temizliğinde en etkili sonuç veren süpürgeler de, doğru tasarıma sahip olan modeller oluyor.

Bu özelliklere göre şarjlı süpürgenin hem güçlü motoru hem de süpürge başlığındaki fırçaların doğru tasarlanmış olması, evde işimizi kolaylaştıran özelliklerin başında geliyor.

Güçlü Filtreleri Olmalı

Elektrikli süpürgeler, çalışma prensipleri gereği yerlerdeki tozların yanında havayı da vakumluyor. Ardından toz partiküllerini haznesinde tutarken aldığı havayı tekrar odanın içine gönderiyor. Bunu da sahip olduğu filtreleri kullanarak yapıyor. Şarjlı süpürgelerin de aynı çalışma mantığı bulunuyor.

Süpürgelerin tozlarla birlikte aldığı hava içerisinde birbirine karışıp kirleniyor. Bu havanın tekrar ortama verilmesi bir risk oluşturuyor. İyi temizlenmemiş hava, solunum yolları rahatsızlıklarına ve çeşitli alerjilere neden olabiliyor. Bunun hemen farkına varamasak da, sürekli aynı havaya maruz kaldığımızda etkisini göstermeye başlıyor ve sonunda astım gibi hastalıklara davetiye çıkartıyor. Bu nedenle süpürgelerimizin etkili filtrelerinin bulunması gerekiyor.

Şarjlı süpürgelerin toz torbaları olmuyor. İçerisindeki havanın dışarı verilmesi sırasında çoğunlukla iki kademeli ve güçlü filtreler kullanılıyor. Filtrelerin ilki büyük toz partiküllerinin dışarıya çıkmasını engelliyor. İkinci filtrede ise çok daha küçük tozlar içeriye hapsediliyor. Böylece süpürgenin içerisine giren hava sadece tozlardan değil, çok küçük parçacıklardan da arındırılıyor ve ortama tamamen temizlenmiş bir hava veriliyor. Aslında bir nevi havayı da temizlemiş oluyor.

Eğer evinizde solunum rahatsızlığı ya da alerjisi olan kişiler varsa, şarjlı süpürge alırken filtre özelliklerini mutlaka kontrol ediyorsunuz. Günümüzde en etkili partikül yakalayan HEPA filtre ve bununla birlikte ikinci filtresi bulunuyorsa içiniz daha rahat oluyor. Evinizi temizlerken tekrar kirlenmediğinden emin olup, bundan kaynaklı hastalık riskini de en aza indiriyorsunuz.

Ergonomik Tasarım Sahip ve Dayanıklı Olmalı

Hangi ev eşyasını alıyor olursak olalım, onu uzun yıllar kullanmak istiyoruz. Bu nedenle genellikle son teknolojiye sahip cihazları alıyoruz. Çünkü aldığımız ürün, yeni gelişen ürünlerden çok farklı olmuyor.

Şarjlı süpürgeler, tasarımları nedeniyle sadece bir çubuk şeklinde üretiliyor. Bunun üzerine ihtiyaç duyulan her şey ince hesaplarla yerleştiriliyor. Sonunda ortaya çıkan ürünün en ergonomik tasarıma sahip olması bekleniyor. Bu sayede süpürgeyi kullanırken çok daha az yoruluyoruz, aynı zamanda vücudumuz şekilden şekle girmediği için ortopedik sorunlar da yaşamıyoruz. Elimizle tuttuğumuz yerden süpürgenin boyutlarına kadar her şeyin buna uyumlu olmasını bekliyoruz.

Tasarımın yanı sıra süpürgeler temizlik sırasında başka eşyalara ya da duvarlara çarpabiliyor. Temizlik yapmanın verdiği güçle bunun farkına bile varamayabiliyoruz. Süpürgenin hem fiziksel hem de elektroniğinde bir hasar meydana gelmemesi önemli bir konu oluyor. Aksi halde süpürgeler hem daha sık bozuluyor hem de daha kolay kırılıyor.

Şarjlı süpürgeler, tasarımlarından dolayı kolay kırılabilir bir yapıda bulunuyor. Bunu engellemek için dayanıklı malzemelerden üretilmesi gerekiyor. Ayrıca elektronik ve mekanik yapısı da bulunduğu için bunlar da zarar görmemiş oluyor.

Siz de en iyi şarjlı süpürgeleri incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
hirsizlardan nasil korunursunuz teknosa
Devamını Oku

Hırsızlardan Nasıl Korunulur?

Ülkemizde hırsızlık olayları her geçen yıl artmaya devam ediyor. Her gün yüzlerce ev ve iş yeri soyuluyor. Yapılan…
french presste kahve nasil yapilir teknosa
Devamını Oku

French Presste Kahve Nasıl Yapılır?

Gün içerisinde kahve içmeye ihtiyaç duyduğumuzda her zaman kahve makinesi olmayabiliyor ya da onun için zamanımız olmayabiliyor. Günün…
kahve cesitleri nelerdir teknosa
Devamını Oku

Kahve Çeşitleri Nelerdir?

Yorucu bir günün sonunda dinlenip kafamızı dağıtmak ya da hafta sonları uzun saatler boyunca sevdiğimiz insanlarla birlikte vakit…