Evlilik hazırlığında olan çiftleri en çok düşündüren konuların başında yeni evleri için alacakları elektronik eşyalar gelir. Bir evin demirbaşları arasında yer alan elektronik eşyaların seçimini yaparken marka, kalite, dayanıklılık ve teknolojik özellikler dikkatle incelenerek seçim yapmak daha sonra kötü sürprizlerle karşılaşmamak için büyük önem taşır. Farklı marka ve ürün seçenekleri arasından en uygun elektronik eşyaları seçmek zorlayıcı olabilir. İhtiyacınız olan elektronik eşyaları parça parça satın almaktansa elektronik eşya düğün paketi seçeneklerini tercih edebilirsiniz. Düğün paketleri, genel olarak aynı marka elektronik eşyalardan oluşur ve bu ürünleri toplu satın almak ekonomik olarak daha avantajlıdır. Ev kurma aşamasında size kolaylık sağlayacak elektronik eşya düğün paketleri, bir evde ihtiyaç duyabileceğiniz tüm elektronik eşyaları bir arada sunar.

Çeyiz Alışverişini Kolaylaştıran Elektronik Evlilik Paketi

Beyaz eşyalı elektronik evlilik paketlerini tercih ederek yeni ev alışverişinizin büyük bir kısmını tamamlayabilirsiniz. Beyaz eşya paketi almak, hem daha ekonomik hem de dekoratif olarak işinizi kolaylaştırabilecek bir seçenektir. Çünkü beyaz eşya paketleri, benzer teknolojiye sahip aynı markanın ürünlerinden oluşur. Bir düğün paketinde yer alan beyaz eşyaların tümü renk ve tasarım olarak da benzer özellikler taşır. Örneğin beyaz eşyada tercihiniz; siyahtan ya da inox renkten yanaysa birebir aynı tonlardaki beyaz eşyaları düğün paketlerinde bulabilirsiniz.

Beyaz eşya düğün paketleri; üçlü, dörtlü veya beşli olmak üzere farklı ürünlerle satışa sunulur. Üçlü elektronik eşya düğün paketi seçeneklerinde; bulaşık makinesi, çamaşır makinesi ve buzdolabı olmak üzere her evin en çok kullanılan üç demirbaş beyaz eşyası vardır. Dörtlü setlerde ise bu üç beyaz eşyaya ek olarak televizyon da bulunur. En kapsamlı olan beşli setlerde ise bulaşık makinesi, çamaşır makinesi, buzdolabı ve televizyonun yanında ankastre fırın ve davlumbaz da yer alır.

Beyaz Eşya Düğün Paketi Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Beyaz eşyalar, bir kere alınıp çok uzun süre kullanıldığından seçim yaparken pek çok farklı özelliğe dikkat etmelisiniz. Sağlıklı bir seçim yapmanın tek bir kuralı yoktur. ‘En iyi’ diye tabir edebileceğiniz beyaz eşya seti, sizin ihtiyaçlarınızı tam anlamıyla karşılıyorken bir başka evin ihtiyaçları için hiç de uygun bir seçim olmayabilir. Bu nedenle iyi bir seçim yapmak için sizin kişisel beklentilerinizi ne ölçüde karşılayabileceğini iyi değerlendirmelisiniz. Beyaz eşyanızı satın aldıktan sonra memnuniyetsizlik yaşamak istemiyorsanız aşağıdaki özelliklere dikkat ederek en iyi seçimi yapabilirsiniz:

  • Ölçüler:

Beyaz eşya seçiminde en az dikkat edilen özelliklerden biri ürünün ölçüleridir. Beyaz eşyaların yüksekliği ve genişliğinin mutfağınızda ya da banyonuzda beyaz eşya için ayırdığınız bölüme uygun olup olmadığından emin olmalısınız. Eviniz henüz hazır değilse standart ölçülerde ürünleri seçmelisiniz. Bazı beyaz eşyaların standart ölçülerin dışında olabileceğini unutmamalısınız.

  • Hacim:

Tıpkı beyaz eşyaların ölçüleri gibi sahip oldukları iç hacim de seçim için belirleyici olmalıdır. Yeni evlenecek çiftler daha ekonomik bir seçim olması için çamaşır makinesi ve buzdolabında iç hacmin genişliğinin çok önemli olmadığını düşünebilirler. Ancak aile genişledikçe evlenirken alınan çamaşır makinesi ile buzdolabının yetersiz kalabilir. Özellikle çamaşır makinesinin iç hacminin geniş olması yorgan, battaniye gibi büyük parçaların yıkanması için gerekli bir özelliktir.

  • Enerji Sınıfı:

Son yıllarda pek çok insan artık enerji sınıfının ne kadar önemli olduğunun farkında olsa da yeni elektronik eşya düğün paketi içinde yer alan beyaz eşyaların enerji tasarruflu olması hem çevreyi korumak için hem de ev ekonomisi için önemlidir. Elektrik ve su tasarruflu elektronik eşyalar arasında son dönemin en çok tercih edilen inverter motor teknolojili ürünleri tercih edebilirsiniz. Düğün paketleri elektronik ve teknolojik gelişmelere uyum sağlamış olmalıdır. Paket içeriğinde yer alan her bir ürünün hangi enerji sınıfına sahip olduğunu incelemek ve tasarruflu ürünleri satın almak uzun vadede ekonominize katkı sağlar.

  • Model ve Marka:

Beyaz eşyalar hemen hemen her gün çalıştırıldığından dayanıklı, kaliteli ve sağlam olmalıdır. Olası arızalarda ürünün tamir, yedek parça gibi ihtiyaçlar için teknik destek hızlı ve kolay bir biçimde sağlanabilmelidir. Eğer güvenilir bir markanın düğün paketini seçerseniz herhangi bir arıza durumunda markaya kolaylıkla ulaşıp ihtiyacınız olan teknik desteği sağlayabilirsiniz. Markanın yanı sıra ürünün modeli de seçimlerinizde belirleyici olmalıdır. Düğün paketleri elektronik ve dijital dünyadaki yenilikleri takip eden ürünlerden oluşmalıdır. Son yıllarda pek çok cihaz telefona yüklenen uygulamalarla idare edilebiliyor. Ayrıca ürünlerde eski elektronik eşyalardan farklı motor teknolojileri kullanılıyor. Tercihinizi güncel teknolojiye uygun modellerden yana kullanabilirsiniz.

  • Renk ve Tasarım:

Klasik beyaz eşya sevmiyorsanız beyaz eşyada renk tercihinizi gri, siyah ya da renkli modellerden yana kullanabilirsiniz. Beyaz eşyalarınızın ayrıca evinizin genel konseptiyle uyum içinde olması gerektiğini de unutmamalısınız.

Her Evin İhtiyacı: Elektronik Evlilik Paketleri

Küçük ev aletlerinden oluşan elektronik evlilik paketleri hem dekoratif hem de işlevsel olarak yeni evleneceklerin alışveriş listesinin olmazsa olmazlarındandır. Küçük ev aletlerinden oluşan elektronik eşya düğün paketleri arasında üçlü, dörtlü, beşli ve altılı modellerinin yanında daha kapsamlı setler de bulunur.

Üçlü elektronik düğün paketlerinde; mutfak robotu, çay makinesi ve kahve makinesi bulunur. Dörtlü setlerin içeriğinde ise bunlara ek olarak tost makinesi yer alır. On altı parçadan ya da otuz parçadan oluşan büyük setlerin içeriğinde bir evde ihtiyaç duyulabilecek tüm küçük ev aletleri yer alır. Küçük ev aletlerinden oluşan elektronik ev aletleri paketi, aynı markanın aynı renk ve tasarımdaki ürünlerinden oluşur. Yeni ev kuranların tüm elektronik ihtiyaçlarını bir takım olarak sunan bu setleri, kalitesine ve teknolojisine güvendiğiniz markalar arasından seçebilirsiniz.

Elektronik Eşya Düğün Paketinde Bulunması Gerekenler

Beyaz eşyalardan oluşan bir elektronik düğün paketi aldıktan sonra özellikle mutfakların olmazsa olmaz parçalarından oluşan küçük ev aletleri paketini tercih edebilirsiniz. Küçük ev aletlerinizi de beyaz eşyanızla aynı marka ürün arasından seçebilirsiniz. Aynı markanın farklı elektronik aletlerinin bir araya getirilmesiyle oluşmuş düğün paketlerinden hangisinin sizin için daha uygun olacağına karar veremiyorsanız paket içeriklerini ve ev ihtiyaçlarınızı göz önüne almalısınız. Eksiksiz bir çeyiz alışverişi için elektronik eşya düğün paketinde bulunması gereken küçük ev aletleri şu şekildedir:

Mutfak Robotu:

Elektronik ev aletleri paketinde; çırpma, parçalama ve doğrama işlemlerini yapabilen bir motora takılabilir farklı işlevleri yerine getirebilen parçaları bulunan mutfak robotları bulunur. Birkaç parçadan oluşan elektronik eşya düğün paketi çeşitlerinde de çok geniş kapsamlı düğün paketlerinde de mutfak robotu yer alır. Bir düğün paketinin olmazsa olmaz parçalarındandır. Düğün paketlerinde yer alan elektronik cihazların tümünde olduğu gibi mutfak robotlarının da teknik özelliklerini incelemelisiniz. Uzun yıllar güvenle kullanabileceğiniz bir mutfak robotunda güçlü motor gücü seçiminizi yaparken belirleyici olabilir.

Çay Makinesi:

Çaydanlık ve su ısıtıcısı olarak iki ayrı parçadan oluşan çay makinesi çeşitleri de elektronik eşya evlilik paketi içinde bulunmalıdır. Mutfak robotuna uyumlu renkte bir çay makinenizin olmasını istiyorsanız içeriğinde robota ek çay makinesi bulunan düğün paketlerini tercih etmelisiniz. Paket içeriğinde yer alan çay makinelerinde; geniş iç hacim, farklı ısıtma fonksiyonları, otomatik kapanma ve kaynama göstergesi gibi özelliklerin yer aldığı ürünleri seçebilirsiniz.

Türk Kahvesi Makinesi:

Mutfağınızda çay makinesi ile yan yana duracak kahve makinesinin, çay makinesi ile aynı renk ve tasarıma sahip olması için içeriğinde Türk kahvesi makinesinin yer aldığı elektronik çeyiz paketlerini tercih edebilirsiniz. Bazı Türk kahvesi makinelerinin süt ısıtma, su ısıtma gibi farklı işlevleri de bulunuyor. Çeyiz paketi seçimi yapmadan önce paket içeriğinde yer alan kahve makinesinin fonksiyonlarını incelemelisiniz.

Tost Makinesi:

Tost makineleri, genellikle evlerde tezgah üzerinde konumlandırılan elektronik cihazlardır. Bu nedenle yine tezgah üzerinde, göz önünde bulundurulan çay makinesi ile takım olması mutfağınızda bütün bir görüntü oluşmasını sağlar. Çeyiz paketinde bulunan tost makinelerinde dikkat etmeniz gereken özellikler; çıkarılabilir pişirme yüzeylerinin olup olmadığı ve ızgara özelliğidir. Çıkarılabilir pişirme yüzeyleri, tost makinesini pratik bir şekilde temizlenmesine yardımcı olur.

Elektrikli Süpürge:

Büyük elektronik düğün paketi içeriğinde genellikle toz torbalı, toz torbasız veya şarjlı dikey olmak üzere bir adet süpürge bulunur. Şarjlı süpürgelerin şarj süresinin uzun olması büyük evlerde kullanım kolaylığı sağlar. Çok katlı evler için şarjlı süpürge bulunan çeyiz paketleri daha uygun bir seçim olabilir. Kullanım ihtiyacınıza göre size en uygun süpürge modelinin olduğunu düğün paketini tercih edebilirsiniz.

Ütü:

Her evin en çok kullanılan demirbaş ürünlerinden biri olan ütü modelleri de çok parçalı elektronik eşya düğün paketi çeşitlerinde bulunur. Buharlı ya da buhar kazanlı ütü modelleri bulunan çeyiz paketlerini tercih edebilirsiniz. Paket içeriğinde yer alan ütünün kaç watt olduğuna dikkat etmelisiniz. Yüksek wattlı ürünler ütü yaparken yüksek performans gösterir ve kırışıklıkları kolayca açar. Ayrıca buhar tankı kapasitesi de seçim yaparken dikkat etmeniz gerekenler arasındadır.

Elektronik çeyiz paketlerinde son yıllarda; demirbaş küçük ev aletlerinin yanı sıra mutfak şefi ve sıcak hava fritözü çeşitleri de vardır. Yeni ev alışverişi için ihtiyaç duyduğunuz elektronik eşyaları barındıran düğün paketlerini tercih ederek eksiksiz bir ev alışverişi yapabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
ramazan sahurda tok tutacak tarifle teknosa
Devamını Oku

Sahurda Tok Tutacak Tarifler

Ramazan ayının gelişi ile beraber 30 gün sürecek oruç ibadeti de başlamış oldu. Bu süreçte iftar sofraları kadar…