Evdeki işlerimize yardımcı olması için kullandığımız ev eşyalarımızın özellikleri arttıkça zaman kazanıyor ve kendimize daha çok vakit ayırabiliyoruz. En fazla zaman geçirdiğimiz yaşam alanımız olan evlerimizin temizliği, çok dikkat ettiğimiz konuların başında geliyor. Bunu hem sağlığımızı korumak hem de kendimizi daha iyi hissetmek için yapıyoruz. Ev temizliğinin vazgeçilmez aleti ise süpürgeler oluyor. Her geçen yıl süpürgelere daha çok özellik ekleniyor, daha fazla model piyasadaki yerini alıyor. Hepsi de bizim işlerimizi rahatlatmak ve bizi daha fazla yormamak için çalışıyor. Ev eşyaları teknolojisi geliştikçe kullanım amacına göre süpürgelerin de çeşitleri artmaya devam ediyor. Bu sayede kendimiz için en uygun ve verimli olan süpürgeyi seçebiliyoruz. Süpürgeler elektrikli ve şarjlı olarak öncelikle iki ana sınıfa ayrılıyor. Bu yazımızda daha fazla bilgi vermek için süpürge çeşitleri nelerdir anlatacağız.

Elektrikli Süpürgeler

Süpürge çeşitleri nelerdir dediğimizde ilk başlık elektrikli süpürgeler oluyor. Yakın geçmişten günümüze kadar elektrikli süpürgeler evlerde en çok kullanılan süpürge çeşidi arasında yer alıyor. Basit tasarımı ve verimli çalışmasıyla hayatımızı büyük ölçüde kolaylaştırıyor.

Çalışırken prize takılması gereken elektrik süpürgeleri sert yüzeyleri, halı ve koltukları hatta perdeleri bile sahip olduğu çeşitli aparatlarla kolayca temizleyebiliyor.

Kaliteli bir elektrik süpürgesi, farklı yüzeylerde yüksek performans gösterebileceği yeterli emiş gücüne sahip olması gerekiyor. Süpürgelerin kaliteli temizlik yaptığının en önemli göstergesi emiş gücünün yüksekliği oluyor.

Bu nedenle elektrik süpürgesi seçerken yeterli emiş gücüne sahip olup olmadığına dikkat etmemiz gerekiyor. Ayrıca farklı yüzeylerin temizliğinde kullanabilmek için başlık çeşidinin de fazla olması avantaj sağlıyor. Böylece evin her noktasını etkili bir şekilde temizleyebiliyoruz.

Elektrik süpürgeleri havayla birlikte içine çektiği tozu ve kiri hapsederken havayı tekrar dışarı veriyor. Sağlığımız için tekrar dışarı verdiği havanın temizlenmesi gerekiyor. Bunu da içerisindeki filtreler sayesinde yapabiliyor. Böylece toza ya da alerjen maddelere karşı kendimizi koruyabiliyoruz.

Elektrik süpürgeleri de kendi içerisinde toz torbalı ve toz torbasız olarak ikiye ayrılıyor.

Toz Torbalı Elektrik Süpürgeleri

Elektrik süpürgeleri çok uzun yıllar toz torbalı olarak kullanılıyordu. Süpürgenin içerisinde kendine ait bir torba bulunuyor ve içeriye giren toz ve kir bu torbanın içinde kalıyor. Torbada bulunan filtreler havayı büyük ölçüde temizleyerek çıkış kanallarından tekrar dışarıya veriyor.

Kullanılan toz torbaları genellikle tek kullanımlık olarak üretiliyor. Torba dolduğunda makinenin içi açılarak çıkartılması ve yeni torbanın takılması gekiyor. Torba dolmaya yaklaştıkça süpürgenin verimliliği de azalmaya başlıyor. Toz torbalı elektrik süpürgelerinde kapalı bir hazne olduğu için torbanın dolup dolmadığını göremiyorsunuz. Bunu ancak kullanım sırasındaki performansından anlayabiliyorsunuz.

supurge cesitleri teknosa

Toz Torbasız Elektrik Süpürgeleri

Elektrik süpürgesi teknolojisinin gelişmesi sonucu ilk ortaya çıkan ürün torbasız elektrik süpürgeleri oluyor. Bu süpürgelerde içeri giren toz ve kir küçük bir toz haznesinde tutuluyor, dışarı verilen hava yine bir filtreden geçirilerek temizleniyor.

Toz torbası değiştirmek istemeyenlerin en çok tercih ettiği süpürge çeşidi olan torbasız süpürgeler, ekonomik anlamda avantaj da sağlıyor. Ancak torbası olmadığı için haznenin her defasında elle temizlenmesi gerekiyor. Bu da kullanım anlamında yorucu olabiliyor.

Şarjlı Süpürgeler

Şarjlı süpürgeler, ev temizliğinde büyük bir pratiklik kazandırıyor. Önceden şarjını doldurup kullandığımız için kabloların yetersiz kaldığı alanlara kolayca taşınıp her yerin temizliğini kolayca yapabiliyoruz.

Gelişen teknolojiyle birlikte şarjı süpürgelerin sağladığı avantajlar gittikçe artıyor. Yeni nesil şarjı süpürgelerin son derece hızlı dönen fırçaları temizlikte diğerlerine göre çok daha yüksek performans sergiliyor.

Şarjlı süpürgeler dikey şarjlı, el süpürgeleri ve robot süpürgeler olarak üçe ayrılıyor.

Dikey Şarjlı Süpürgeler

Dikey şarjı süpürgeler toz torbasız olarak üretiliyor ve zemin temizliğine ek olarak evdeki mobilyaların temizliğinde de kullanılan farklı başlıkları bulunuyor.

Motorları üzerinde olduğu için ilk üretilen dikey şarjı süpürgeler daha ağır oluyordu. Bu da kullanım olarak diğerlerine göre daha zor oluyordu. Ancak gelişen teknolojiyle birlikte motor gücü artırılırken artık daha az ağırlık yapacak şekilde üretiliyor. Böylece evin her yerinde rahatlıkla kullanılabiliyor.

El Süpürgeleri

El süpürgeleri daha çok koltuk ya da evin herhangi bir bölümünde küçük bir yeri temizlemek için kullanılan şarjlı süpürgeler arasında yer alıyor. Yere dökülen küçük bir pisliği kolayca temizlemek için oldukça kullanışlı oluyor. İnce ucu sayesinde koltuk aralarına çok rahat giriyor ve etkili bir temizlik sağlıyor.

Ayrıca el süpürgeleri araç temizliğinde de çok fazla kullanılıyor. Aracın koltuk aralarında sıkışan pislikleri kolay çıkardığı ve küçük boyutları sayesinde her yerinde kullanılabildiği için büyük avantaj yaratıyor.

El süpürgelerinin motor gücü diğer modellere göre daha düşük olduğu için büyük temizliklerde etkili bir şekilde kullanılamıyor.

Robot Süpürgeler

Ev eşyaları teknolojisinde gelinen son noktada robot süpürgeler bulunuyor. Her türlü zeminde rahatça kullanılabilen robot süpürgeler, ev temizliğinde büyük oranda zaman tasarrufu sağlıyor.

Yapay zeka teknolojisini de içinde barındıran robot süpürgeler, temizlenecek alanı tarayıp evdeki eşyaların yerlerini tespit ediyor. Çizdiği krokiye göre temizliğe başlayıp hiçbir alanı boş geçmeden temizliği tamamlıyor.

Temizlik sırasında şarjı bitme noktasına yaklaştığında otomatik şarj istasyonuna gidip yeteri kadar şarjını dolduruyor ve temizliğe kaldığı yerden aynı şekilde devam ediyor. Ayrıca temizliği bitirdikten sonra da yine kendi istasyonuna geri dönüyor, içerisindeki pisliği buradaki toz toplama sepetine boşaltıyor. Sepetin kapasitesi dolduğunda telefonunuza bildirim gönderip sizi durumdan haberdar ediyor.

Mobil uyumluluğu da bulunan robot süpürgeleri akıllı telefonunuzda yer alan uygulamasını kullanarak uzaktan çalıştırabiliyor ya da zaman ayarı sayesinde istediğiniz saatte istediğiniz odanın temizliğini yapmasını sağlayabiliyorsunuz.

Sahip olduğu özellikler sayesinde ev temizliği için sizin hiçbir şey yapmanıza gerek kalmıyor. Genellikle temizlik için zaman bulamayanların yardımına robot süpürgeler yetişiyor.

Yukarıda süpürge çeşitleri nelerdir anlattık.

Siz de en iyi süpürge çeşitlerini incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
En iyi hassas mutfak terazi tavsiyeleri
Devamını Oku

En İyi Hassas Mutfak Terazisi Tavsiyeleri

Mutfak terazisi, mutfakta malzemelerin doğru ölçülmesi için kullanılan bir cihazdır. Genellikle elektronik veya mekanik olarak çalışır, farklı birimlerde…