Her evin vazgeçilmez beyaz eşyalarının başında televizyonlar geliyor. Akşamları ailenizle birlikte hoş vakit geçirebilirken, kendi başınıza kaldığınızda da eğlenceli zaman geçirebiliyorsunuz. Her ne kadar bilgisayarların daha ön planda olduğu düşünülüyor olsa da, televizyonlar bütün teknolojik gelişmelere ayak uydurabiliyor ve her dönem vazgeçilmez olmayı başarıyor. Eğer yeni evleniyorsanız evinizdeki beyaz eşyaları da çoğunlukla yeni alıyorsunuz demektir. Yeni bir ev kurarken alacağınız eşyaların ihtiyacınızı karşılayacak özelliklere sahip olması önemli. Daha düşük özelliklere sahip eşyalar aldığınızda kullanırken keyif alamıyorsunuz. İhtiyacınızdan daha yüksek özellikli eşyalar ise daha maliyetli olduğu için daha fazla para harcamanıza neden oluyor. Yeni evlenirken çok fazla masrafınız olacağı için en ideal eşyaları bulmak bu açıdan büyük öneme sahip oluyor. Yeni evinize televizyon alırken de ihtiyacınıza en uygun olan modeli almanız önem taşıyor. Evde geçireceğiniz zamanı daha kaliteli kılmak, eşinizle ya da ağırlayacağınız arkadaşlarınızla birlikte eğlenceli vakit geçirmek için en ideal televizyonu seçmek zorundasınız. Piyasada çok fazla marka ve modelde televizyon bulunuyor. Bunlar arasından seçim yaparken çok kararsız kalabiliyorsunuz. Bu nedenle ihtiyacınız olan televizyonun sizin için önemli olan özelliklerini belirledikten sonra bunlara göre seçim yapmak işinizi kolaylaştırabilir. Bu yazımızda televizyon tavsiyeleri vermeye çalışacağız.

İşte yeni evlenecekler için televizyon tavsiyeleri ve ipuçları:

Ekran Boyutu Ne Kadar Olmalı?

Televizyonun teknik özelliklerine geçmeden önce ilk düşündüğünüz şey ekran boyutunun ne kadar olması gerektiği konusu oluyor. Ekran boyutuna karar vermeden önce televizyonu nereye koyacağınıza karar vermeniz gerekiyor. Evinizin ve televizyonun olduğu odanın boyutu ne kadarlık bir televizyon alacağınıza karar vermenizi doğrudan etkiliyor. Çünkü küçük bir odanız varsa ve televizyona yakın oturmak zorunda kalacaksanız, çok büyük ekranlı televizyonlardan beklediğiniz performansı alamayabilirsiniz. Aynı şey tam tersi durumlar için de geçerli. Büyük bir salona televizyon alıyorsanız ekran boyutu olarak da bütçenize göre en büyüğünü seçebilirsiniz.

Görüntü Kalitesi Nasıl Olmalı?

Gelişen ekran görüntüsü teknolojisi ilk önce televizyonlarda kendini gösteriyor. Ekran çözünürlükleri yıllar içerisinde giderek artarak 8K boyutlarına kadar çıkmayı başarıyor. Full HD çözünürlüğe sahip televizyonlar uzun bir süre standart olarak sunuluyordu. Dünya genelinde yaygın olarak kullanılan en kaliteli çözünürlük olarak görülüyordu. Sonrasında gelişen teknolojiyle Ultra HD televizyonlar ağırlığı eline alıyor ve görüntü kalitesi 4K değerlerine çıkıyor.

4K televizyonların en büyük avantajı, ekranda gördüğünüz en küçük nesnelerin ya da yazıların bile keskin ve net görüntüsü oluyor. Genel olarak bakıldığında HD televizyonlardan çok daha zengin renk seçeneklerine ve gerçekçi görüntü yapısına sahip olarak dikkat çekiyor. Ayrıca büyük ekran televizyon tercih ettiğinizde görüntü kalitesinde herhangi bir azalma yaşanmıyor.

Evinizde eşinizle birlikte keyifli zamanlar geçirmek ve zaman zaman düzenleyeceğiniz film geceleri için 4K televizyon tercih edebiliyorsunuz. Böylece güzel anlarınızı daha net ve daha büyük yaşayabiliyorsunuz.

Eğer çok daha kaliteli görüntüler ve daha büyük ekranlı televizyon almayı düşünüyorsanız 8K görüntü kalitesini de seçenekler arasında bulundurabiliyorsunuz. 4K televizyonlardan çok daha iyi görüntü kalitesine sahip olan bu televizyonlar için biraz daha fazla bütçe ayırmanız gerekiyor. 8K televizyonlar henüz yaygın olarak üretilmediği için piyasada bulmanız zor olabiliyor. Ancak genel beklenti, 2022 yılı içerisinde bu televizyonların üretiminin daha fazla olacağı yönünde gelişiyor.

yeni evlenecekler icin televizyon tavsiyeler teknosa

Smart TV Bir Seçenek mi?

Televizyonunuzda dijital platformlardan istediğiniz filmleri izlemek, oyun oynamak ya da sosyal medyada gezinmek istiyorsanız akıllı televizyonlar sizin için en iyi seçenekler arasında yer alıyor. Özellikle 4K görüntü kalitesinde bir akıllı televizyon aldığınızda dijital platformlardaki yüksek çözünürlüklü filmlerin tadına tam anlamıyla varabiliyorsunuz. Buradaki tek sorun internet bağlantısından kaynaklı yaşanabiliyor. Akıllı televizyonlar evinizdeki kablosuz bağlantı ile internete bağlanıyor. Bu nedenle internetten izleyeceğiniz her içeriğin kalitesi bağlantı hızınıza göre değişkenlik gösteriyor.

Piyasada bulunan televizyonlara bakıldığında akıllı televizyon özelliği neredeyse standart hale gelmiş gibi görünüyor. Üretilen televizyonların hemen hepsine bu özellik ekleniyor. Bu nedenle yeni evinize alacağınız televizyonun akıllı olup olmayacağı konusunda fazla bir alternatifiniz kalmıyor. Burada en çok dikkat etmeniz gereken nokta, bazı akıllı televizyonlarda uygulama özelliği bulunmayabiliyor. Bunlarda dijital platformları internet üzerinden izleyebiliyorsunuz. Seçeceğiniz televizyonda uygulama indirme özelliği olup olmadığını kontrol ederseniz dijital platformları izlerken daha rahat ediyorsunuz. Ayrıca evinizdeki internetin hızını kontrol edip yüksek hızda bağlantıya sahip olduğunuzda filminizi kesintisiz izleyebiliyorsunuz.

Oyun Oynamak Önemli

Gelişen teknolojinin bir sonucu olarak artık televizyonları sadece film ya da başka şeyler izlemek için kullanmıyoruz. Oyun oynamayı seven kullanıcılar için de televizyon çok iyi bir seçenek olarak yer alıyor. Oyun için uyumlu televizyonlar sadece görüntü ve ses kalitesi olarak değil aynı zamanda bağlantı seçenekleri bakımından da oldukça gelişmiş bir şekilde sunuluyor.

Oyun oynamayı seviyorsanız ve evlendikten sonra da bu eğlencenize devam etmek istiyorsanız tercih edeceğiniz televizyonun özellikleri arasında oyun modunun olup olmadığını kontrol etmeniz iyi oluyor. Aynı zamanda birden fazla HDMI ve USB bağlantı yuvasının olması kullanım açısından sizi oldukça rahatlatıyor. Bu sayede bilgisayarınızı televizyonunuza bağlayabildiğiniz gibi bir oyun konsolunu da bunların arasına ekleyebiliyorsunuz. Oyun modu özelliği bulunan televizyonların HDMI bağlantısının da HDMI 2.1 hızında olması oyun keyfinizi artıran özellikler arasında yer alıyor. Bu televizyonlarda HDMI 2.1 bağlantısında oyun konsolunu açtığınızda televizyon otomatik olarak Düşük Gecikme Modu’nu ve Otomatik Yenileme Hızı’nı aktif hale getiriyor. Böylece siz hiçbir ayar yapmadan televizyonunuz sizin için oynadığınız oyunu daha keyifli hale getiriyor.

Yukarıda televizyon tavsiyeleri vermeye çalıştık.

Siz de teknolojik donanımlara sahip en yeni televizyonları incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
tasinabilir harddisk nedir teknosa
Devamını Oku

Taşınabilir Harddisk Nedir?

Dijital cihazların kullanıcı dostu olmasıyla birlikte kullanım miktarı da artıyor. Her gün evimizde ya da gezdiğimiz yerlerde fotoğraf…
Bilgisayar (PC) Hızladırma Yöntemleri
Devamını Oku

Bilgisayar (PC) Hızladırma Yöntemleri

Bilgisayarların performansında zaman içinde bazı düşüşler yaşanabilir. Teknoloji çağında bir bilgisayarın ağırlaşması ve yavaşlaması üretkenliğinizi doğrudan etkileyebilir. E-postaların…
ankastre set satin alma rehber teknosa
Devamını Oku

Ankastre Set Satın Alma Rehberi

Yeni bir eve taşınıyorsanız veya mutfak aletlerinizi yükseltmeniz gerekiyorsa, ankastre mutfak aletlerini düşünebilirsiniz. Mutfağınızı yenilemeyi planlıyorsanız, muhtemelen en…