14 Şubat Sevgililer Günü’nün yaklaşması ile birlikte çiftler, birbirleri için sürprizler hazırlamaya başlıyor. Genelde en çok tercih edilen etkinliklerden bir tanesi de sevgililerin, birbirleri için kurduğu etkileyici sevgililer günü sofrası olabiliyor. Bu sofraları, çiftler birbirleri için özenle hazırlarken, kendileri için unutamayacakları bir günü geride bırakmak isteyebilirler.

Ancak klasik sofralar yerine daha özenli bir şekilde oluşturulmuş, ince düşünülmüş sofralar, bu özel günü daha anlamlı hale getirebilir. Fakat bu konuda pek bilgisi olmayan ya da yenilik arayan insanların sayısı da çok fazla. Bazen nasıl bir sofra kuracağına karar veremeyebilirsiniz. Böyle bir problem yaşıyorsanız eğer birkaç püf nokta sayesinde, bu Sevgililer Günü’nü unutulmaz yapabilir ve sofranıza şıklık katabilirsiniz.

Etkileyici Bir Sevgililer Günü Sofrası için 10 İpucu:

1- Masa Örtüsü ve Peçetelerde Renk Seçimi

Böyle bir günde insanın aklına gelen ilk şey mumlar olur. Ancak bu özel günü anlamlı kılmanın tek yolu sadece mumlar değil. İlk olarak renk uyumuna dikkat edebilirsiniz. Masanızda kullanacağınız renklerin, birbirleri ile ne kadar uyumlu olduğu çok önemlidir. Bu yüzden mavi, kırmızı, beyaz ve pembe tonlarına ağırlık verebilirsiniz. Bu renkleri; masa örtülerinde ve peçetelerde kullanabilirsiniz. Bu sayede hazırlayacağınız sevgililer günü sofrası, çok daha şık görünebilir.

2- Eski Bir Radyo veya Plak

Klasik sofralar yerine farklı bir zevk anlayışınız varsa ve zevkiniz, sevgiliniz ile örtüşüyorsa biraz nostalji yaşayabilirsiniz. Eski bir tip radyo ya da plak satın alarak, geçmişe olan özleminizi giderebilir ve o anı ölümsüzleştirebilirsiniz. Bu parçalar sayesinde, Sevgililer Günü’ne renk katma imkanına sahip olacaksınız. Ayrıca günün sonunda eğer sevgilinizin de geçmişe yani nostaljiye ilgisi varsa bu müzik çalarlardan birini ona hediye olarak bile verebilirsiniz.

Kısacası, bu sayede sadece masanızı güzelleştirmekle kalmayacak hem de sevgilinizin kullanırken, sürekli sizi hatırlayacağı bir parçayı ona armağan etmiş olacaksınız.

3- Mum ve Çiçek

‘Sevgililer Günü sofrası’ denince akla gelen ilk şeylerden biri elbette ki mum ve çiçekler oluyor. Fakat masanızı bu iki şeyle donatmadan önce sevgilinizin sevip, sevmediğinden emin olmalısınız. Çünkü mum ve çiçek her ne kadar bu özel günün vazgeçilmezi olsa da herkes tarafından sevilmeyebilir.

Bu arada eğer mum kullanacaksanız, kokusuz olanlarını tercih etmenizde fayda var. Aksi takdirde yaptığınız yemeklere gelen mum kokuları, yemeklerin tadını almanızda problem yaşamanıza yol açabilir.

Çiçek konusunda da klasik gül tercihi ile sınırlı kalmamalısınız. Elbette masayı güllerle çevrelemek, çok tercih edilen bir olay. Ama yine de sevgilinizin zevkine göre hareket edebilirsiniz.

4- Tabak Seçimi

Sofranızın olmazsa olmazı tabaklarla da masanıza şıklık katabilirsiniz. Koyu renkli tabaklar, özenerek yaptığınız yemeklerin ön plana çıkmasını sağlar. Eğer loş bir ışık altında olacaksanız, bu tabakları kullanabilirsiniz. Klasik açık renkli tabakları her zaman kullanabilirsiniz. Ancak özel günler için böyle tabaklara sahip olabilirsiniz.

sevgililer gunu sofra teknosa

5- Dağınıklık ve Çevre

‘Sevgililer Günü Sofrası için Püf Noktaları’ arayışı içindeyseniz, masanızı sadece üstüne koyduğunuz malzemeler ile güzelleştiremeyebilirsiniz. Bu noktada yemek yiyeceğini odayı ve masanın etrafının dağınık olmadığına dikkat edebilirsiniz. Çünkü etraf dağılmış ve toparlanmaya ihtiyacı varsa bu durum, kötü bir görüntü yaratabilir. Sadece kurduğunuz sofraya değil çevresine de önem verebilirsiniz. Bu sayede toplu bir ev içinde, kurmuş olduğunuz masa çok daha iyi gözükecektir.

6- Arka Plan ve Süsleme

Dağınıklık ve çevre konusunda olduğu gibi masanızı daha güzel gösterebilecek başka detaylar da mevcut elbette. Özellikle eğer masanız, odanın çok ortasında değil ve duvara yakın bir konumdaysa çevresini süsleyebilirsiniz. Yani örnek verilecek olursa, duvarlara birtakım süslemeler yapılabilir ya da birlikte olduğunuz fotoğraflarla anılarınızı yeniden yaşayabilirsiniz. Bu sayede Sevgililer Günü, manevi anlamda sizin için çok daha fazla anlam kazanacaktır. Öte yandan sadece fotoğraflar ile sınırlı kalmak zorunda değilsiniz. Fotoğrafların yanı sıra kalp şeklinde süsler de işinize yarayabilir.

Bu arada hazırladığınız arka plan ve süslemeler, sizin işinize başka şekilde de yarayabilir. Ortaya bir görsel şölen çıkartabilir ve bu anları sosyal medyada paylaşabilirsiniz.

7- Servis Arabası

Daha önce otobüslerde ya da restoranlarda servis yapılan tekerlekli arabaları hepiniz görmüşsünüzdür. Fakat bu araçlar, genelde evlerde pek kullanılmaz. Fakat siz bir farklılık yaratmak istiyorsanız, bu servis araçlarından birini satın alabilirsiniz.

Servis araçları sayesinde yemek servisi yaparken, sürekli oturup, kalkmanıza gerek kalmayacaktır. Yemeklerinizi, çok rahat bir şekilde servis edebilir ve masanın üzerinden tasarruf ederek, ihtiyacınız olan her şeyi bu araçlara koyabilirsiniz.

Servis araçları ile ilgili olarak başka bir püf nokta ise adı üzerinde Sevgililer Günü olduğu için bu aracı da süsleyebilirsiniz. Aracın üzerine bir örtü ile kaplayabilir ya da istediğiniz gibi dekorasyonunu gerçekleştirebilirsiniz.

8- Notlar ve Küçük Hediyeler

Sofranızı, değerli kılmanın yollarından biri de notlar olabilir. Sevdiğiniz kişiye olan aşkınızı anlatan notları postit kağıtlara yazabilirsiniz. Başka bir yol da küçük hediyeler almak olabilir. Sevgilinizin zevkine göre bunları dilediğiniz gibi kişiselleştirebilirsiniz.

Bu konsept için başka bir yol da deneyebilirsiniz. Mesela post-it ya da not kağıtlarını boş bırakabilirsiniz. Yazı yazmak yerine yemek yediğiniz sırada birbirinize hissettiklerinizi anlatabilirsiniz. Bu sayede ilginç bir deneyim yaşayarak, sevginizi daha da katlayabilirsiniz. Hem de klasik kutlamaların yanında kendi farkınızı göstermiş olursunuz.

9- Menü

Sevgililer Günü’nü, evde geçirecek olabilirsiniz fakat yine de bu anları unutmamak için hatıraları biriktirmek sizin elinizde. Hazırladığınız yemeğin yani o gün kuracağınız sofranın menüsünü, yazdırabilirsiniz. Bu tasarım için dışarıya herhangi bir ücret ödemenize de gerek olmayacaktır. İnternet üzerinden bu konuda ücretsiz hizmet veren sitelerden bir menü tasarlayıp, sonrasında bunun çıktısını alabilirsiniz.

10- Işıklandırma

Sevgililer Günü’nün klasiği olan mumdan başka bir şey kullanmak istiyorsanız ve evinizdeki ışığı da istemiyorsanız farklı yöntemler de mevcut. Evinize bir ışık veya aydınlatma sistemi kurabilirsiniz.

Bu ışıkları satın alırken, dikkat etmeniz gereken noktalar da var. Özellikle bu ışıkları, tek bir seferlik değil de sürekli olarak kullanmak isterseniz birkaç özelliğe bakmanız yeterli olacaktır. Bu konuda ışıkların seviyesinin ayarlanması, odanın ambiyansını ayarlamak için gereklidir. Ayrıca her renk, insana başka şeyler hissettirir ve çağrıştırır. Bu yüzden renkleri ayarlanabilen bir ışıklandırma sistemi alabilirsiniz.

Bonus: El Yapımı Dekorasyon

Bir sevgiliye verilebilecek en güzel hediyelerden biri de kendi ellerinizle oluşturup, tasarladığınız bir parça olabilir. Bu yüzden masanın ve çevrenin dekorasyonunu, bizzat kendi ellerinizle oluşturabilirsiniz. Yani masanın ortasına peçetelerden veya elinizdeki malzemelerden süsler yapabilirsiniz. Bu sayede tamamen size ait olan ve özgün bir sofra ortaya çıkacaktır. Bu parçaları, daha sonra evinizde de kullanabilirsiniz.

Sonuç olarak, Sevgililer Günü’nde kuracağınız sofrayı dizayn etmek ve tasarlamak için elinizde pek çok imkân var. Yani klasik sofraları kendi zevkiniz ve sevgilinizin zevki doğrultusunda tasarlayarak keyif alabilirsiniz. Bu konuda her zaman çok fazla ücret harcamanıza da gerek olmayabilir. Tam da bu noktada sofranızı, kendiniz şekillendirebilirsiniz. Yine de nasıl bir sofra kurmak istediğiniz size kalmış.

Siz de sevgililer gününde alabileceğiniz birbirinden farklı teknolojik ürünleri incelemek için buraya tıklayın.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
kolay utu yapmak icin 6 oneri teknosa
Devamını Oku

Kolay Ütü Yapmak için 6 Öneri!

Ütü yapmak birçok kişi için sıkıntılı bir süreç. Ütüyü seven bir azınlık olsa da; genelde ütü yapmak pek…
iyi dis fircalama nasil olmali teknosa
Devamını Oku

İyi Diş Fırçalama Nasıl Olmalı?

Tüm bedenimizin sağlıklı olması, ağız ve dişlerimizin sağlıklı olmasına bağlı oluyor. Dişlerimiz üzerinde kalan yemek artıkları ve bakteriler…
Ankastre Set Temizliği Nasıl Yapılır?
Devamını Oku

Ankastre Set Temizliği Nasıl Yapılır?

Ankastre setler, mutfakların modern ve işlevsel parçalarıdır. Fırın, ocak, davlumbaz gibi parçalardan oluşan setler, mutfağın dekorasyon stilini tamamlamanın…
bulasiklar makineye nasil yerlestirilmeli teknosa
Devamını Oku

Bulaşıklar Makineye Nasıl Yerleştirilmeli?

Mutfakta hayatımızı kolaylaştıran en önemli beyaz eşyaların başında bulaşık makineleri geliyor. Bulaşık makineleri olmadığında bulaşıkları elimizde yıkamak zorunda…