Günlük hayatın önemli bir parçası olan telefonları kaybetmek hemen hemen herkesin büyük korkuları arasındadır. Telefon numaraları, banka bilgileri ve özel fotoğraflar genellikle dijital olarak saklandığı için cihazların güvenliği herkes için dikkat edilmesi gereken bir konudur. Telefonunuzun kilidi varsa geçici bir süre rahat bir nefes alabilseniz de kaybolan cihazınızın yerini hızlı bir şekilde tespit etmeniz gerekir. Akıllı telefonunuzun işletim sistemi ne olursa olsun kaybolduktan sonra bulmak için kullanabileceğiniz pek çok yol bulunur. Akıllı telefonların içerisinde cihazı kaybettiğiniz zaman bulmanıza yardımcı olan bazı yazılımlar yer alır. iOS ya da Android cihazlarınızın izini kaybettiğinizde onları kolay bir şekilde bulmanıza yardımcı olan çeşitli yöntemler vardır. Cihazınızda kullandığınız Google ya da iCloud hesabınız aracılığıyla kullanabileceğiniz bu yöntemler, cihazınızın konumunu bulmanızı kolaylaştırır.

Akıllı Telefonunuzu Uzaktan Takip Edebilir Misiniz?

Kaybolan bir telefonu takip edebilmek mümkün olsa da bu takibi telefonunuzun pili dayandığı süre boyunca gerçekleştirebilirsiniz. Telefonunuzun pili bittiği andan itibaren baz istasyonlarıyla olan bütün iletişimi kesilir. Bu kesintiden dolayı da GPS üzerinden konum verilerine ulaşamazsınız. Şarjı bittiği zaman cihaza ulaşma olasılığınız azalacağı için hızlı bir şekilde hareket etmeniz gerekir.

Hem Android hem de iOS cihazlarda telefonunuzu kaybettiğiniz zaman uzaktan takip etmenizi mümkün hale getiren bazı yazılımlar bulunur. Ek olarak bu yöntemler sayesinde telefonunuzu uzaktan kilitleyebilir ya da içindeki bilgileri silebilirsiniz. Uzaktan telefonunuzun zilini çaldırmanızı da mümkün hale getiren yazılımlar, telefonunuzu bulan kişiye ulaşmanıza olanak tanıyan bazı mesajlar yazmanızı da sağlar. Böylece cihazınızla uzaktan iletişim kurabilirsiniz.

Telefonunuzun çalındığından şüpheleniyorsanız polise başvurarak IMEI numarası üzerinden cihazınızın bulunmasını sağlayabilirsiniz. İhbar oluşturduktan sonra telefonunuzun sunduğu yazılım desteğinden yararlanarak cihazınızı kendiniz bulabilir, çeşitli yöntemler aracılığıyla uzaktan kontrolünü sağlayabilirsiniz. Telefonunuzu kaybetmek stresli bir süreç olsa da cihazların sunduğu özelliklerden yararlanarak bu süreci doğru bir şekilde yönetebilirsiniz. “Telefonum kayboldu ve ne yapacağımı bilmiyorum.” kaygısı taşıyorsanız içeriğin devamında ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Kayıp Telefon Nasıl Bulunur?

“Kayıp telefon nasıl bulunur?” diye merak ediyorsanız her cihazda uygulayabileceğiniz bazı yöntemler olduğunu bilmek sizi rahatlatabilir. Aşağıdaki maddelere göz atarak akıllı telefonunuzu nasıl bulabileceğiniz hakkında fikir edinebilir, bu zorlu süreci daha iyi bir şekilde yönetebilirsiniz.

  • Telefonunuzu kaybettiğinizi fark ettiğiniz anda panik yapmamaya dikkat etmeniz gerekir. Paniklemek sadece durumunuzu kötüleştirebilir ve ne yapabileceğinizi değerlendirmenizin önüne geçebilir. Sakin olmaya çalışarak konsantre olmalı ve kaybolan telefonu bulma yolları sayesinde ne yapmanız gerektiğini belirlemelisiniz.
  • Cep telefonunuzu kaybettiğinizi fark ettiğiniz anda etrafta başka bir cihaz bulunuyorsa hemen numaranızı çaldırmayı deneyin. Bazı durumlarda cep telefonu yakın bir noktada bulunabilir.
  • Telefonunuzu kaybetmeden önce bulunduğunuz en son noktaya giderek orada olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Örneğin, arkadaşlarınızla bir kafedeyken telefonunuzun olmadığını fark ettiyseniz işletmeyi arayarak bir cihaz bulunup bulunmadığını sorabilirsiniz. Bununla beraber uzaktan cihazınıza ulaşmayı denerken siz de işletmeye giderek en son oturduğunuz yeri kontrol edebilirsiniz.
  • Telefonunuzu kaybetmeden önce uzaktan izlemenize yardımcı olacak bazı üçüncü taraf uygulamaları yükleyebilirsiniz. Üçüncü taraf yazılımları cihazınızı kaybettikten sonra uzaktan daha rahat bir şekilde kontrol etmenize yardımcı olabilir. Örneğin, bazı uygulamalar sayesinde kilit ekranınıza yazı gönderebilir, cihazınızı bulan kişinin size nasıl ulaşabileceği hakkında bilgi verebilirsiniz.
  • Telefonunuzu bir süre bulamadıysanız cihazınızda açık olan uygulamaları uzaktan kapatmayı denemelisiniz. Örneğin, Instagram ya da WhatsApp gibi uygulamalar profilinizin açık olduğu cihazlardan çıkış yapmanıza olanak tanır. Önemli bilgilerinizin yabancılar tarafından ele geçirilmesinden endişe duyuyorsanız bu desteği sunan uygulamalar aracılığıyla profillerinizi uzaktan kapatmayı deneyebilirsiniz. Ek olarak banka hesap numaraları ya da e-posta şifrelerinizi de değiştirerek kendinizi güvence altına alabilirsiniz.

Yukarıdaki yöntemleri uyguladıktan sonra hala bir sonuç alamıyorsanız işletim sisteminizin sunduğu olanaklardan yararlanmaya başlayabilirsiniz. Cihazınızın iOS ya da Android işletim sistemine sahipse uygulayabileceğiniz bazı yöntemler vardır. Telefonunuzun sunduğu olanakları değerlendirerek takibini daha hızlı bir şekilde gerçekleştirebilir, cihazınızın konumunu bulmaya çalışabilirsiniz.

Android İşletim Sistemine Sahip Olan Kayıp Telefon Nasıl Bulunur?

“Android işletim sistemine sahip kaybolan telefon nasıl bulunur?” diye merak ediyorsanız birkaç adımı takip ederek cihazınızda halihazırda bulunan özelliklerden yararlanabilirsiniz. Aşağıdaki maddeleri inceleyerek Android akıllı telefonunuza nasıl ulaşabileceğiniz hakkında fikir edinebilirsiniz.

  • Android telefonunuzu uzaktan bulabilir, nerede olduğunun takibini gerçekleştirebilirsiniz. Android telefonlarda bulunan telefonumu bul özelliği cihazınızın nerede olduğunu takip etmenizi kolaylaştırır. Telefonunuzda daha önce Cihazımı Bul uygulamasının en son konumunuzu şifrelemesine ve Google’da saklamasına izin verdiyseniz bu yazılımın olanaklarından yararlanabilirsiniz.
  • İlk olarak Android telefonunuzda açık olan bir Google hesabı olması gerekir. Benzer şekilde Cihazımı Bul özelliği ve konum bilgisi de açık olmalıdır.
  • Aynı zamanda cihazınızı uzaktan bulmak istiyorsanız internete ya mobil veri ya da kablosuz ağ üzerinden bağlı olması gerekir. Bununla beraber telefonunuz internete bağlı değilse en son bağlı olduğunuzdaki verilere de ulaşabilir, kaybettiğiniz cihazı bulmak için bir başlangıç noktası elde edebilirsiniz.
  • Cihazınızı bulmak için başka bir telefondan ya da bilgisayar üzerinden android.com/find adresine tıklamalısınız. Ardından karşınıza çıkan alandan Google hesabınızın oturumunu açarak kaybolan cihaza bildirim gönderebilirsiniz. Açılan sayfa üzerinden kaybolan telefonunuzun muhtemel konumu hakkında bilgi edinebilirsiniz. Bununla beraber gösterilen konumun %100 doğru olmadığını ve yaklaşık bir nokta sunduğunu bilmeniz gerekir.
  • İnternet sayfası üzerinden telefonunuzun sesini çalabilir, cihazdaki bütün verileri silebilir ya da telefonunuzu uzaktan kilitleyebilirsiniz. Eğer cihazınızda günlük hayatta kullandığınız bir şifre yoksa uzaktan yeni bir parola oluşturabilirsiniz. Ek olarak android.com/find üzerinden cihazınızın ana ekranında görünecek çeşitli mesaj yazabilirsiniz.

Eğer bu işlemleri internet sayfası üzerinden gerçekleştirmek istemiyorsanız başka bir Android cihazdan da yararlanabilirsiniz. Cihazımı Bul uygulaması üzerinden bütün işlemleri aynı şekilde gerçekleştirerek cihazınızın kontrolünü uzaktan sağlayabilirsiniz.

iOS İşletim Sistemine Sahip Kaybolan Telefon Nasıl Bulunur?

Android’in yanı sıra iOS işletim sistemine sahip olan cihazlarda da uzaktan kontrolü mümkün kılan bazı yazılımlar mevcuttur. iOS telefonunuzu kaybettiyseniz aşağıdaki yöntemlere başvurabilirsiniz.

  • Aygıtlarınızın takibini kolay bir şekilde yapmanıza imkan tanıyan Apple, kaybolan telefonunuzu Aygıt Bul üzerinden bulmanıza olanak tanır. Telefonunuzun konumu ve interneti açıksa Aygıt Bul üzerinden nerede olduğunun yaklaşık bilgilerine ulaşabilirsiniz.
  • icloud.com/find sitesine giriş yaptıktan sonra iCloud hesabınızı ve şifrenizi girerek telefonunuzun konumunuzu bulabilirsiniz. Telefonunuzun nerede olabileceğini karşınıza çıkan harita üzerinden takip edebilirsiniz.
  • Bul uygulaması, telefonunuzun sesini uzaktan çaldırmanıza olanak tanır. Bununla beraber bu uygulama sayesinde cihazınızdaki bilgileri silebilirsiniz. Ek olarak Bul sayesinde telefonunuzu kayıp olarak bildirebilir ve uzaktan kilitleyebilirsiniz. Cihazınızı kayıp olarak bildirdiğinizde Apple Pay’de bulunan bilgileriniz de devre dışı bırakılır.

Kaybolan telefonu bulma yolları arasından sizin için uygun olanı tercih ederek cihazınızın yerini tespit edebilir, birkaç adımı takip ederek uzaktan telefonunuza erişim sağlayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
su tasarrufu saglama yollari teknosa
Devamını Oku

Su Tasarrufu Sağlamanın Yolları

Su, gezegenimizin en temel yaşam kaynağı olduğu gibi aynı zamanda yeri doldurulamayacak ihtiyaçlarımızın da başında geliyor. Hal böyle…
termos nedir termoslarin ozellikleri nelerdir teknosa
Devamını Oku

Farklı Termosların Özellikleri Neler?

Termoslar içerisine konulan sıcak veya soğuk sıvıları uzun süre boyunca herhangi bir sıcaklık değişimine uğramadan, sağlıklı şekilde koruyabilen,…