Yeni doğan bebekler için anne-baba kucağı gibisi yoktur. Bebekler tüm gün kucakta gezmek, hatta kucakta uyumak isterler. Bir yanda bebeğin bakımı, yapılacak işler, evin düzenini sağlamak, diğer yanda tüm gün kucakta olmak isteyen küçük bebeğiniz ile günü programlamak oldukça zorlaşır. İşte tam bu anlarda ihtiyacınız olan şey; sallanan ana kucağı çeşitleridir. Bebeğinizin hem güvenli, hem de rahat bir şekilde dinlenebileceği, hatta uyuyabileceği bir ev tipi ana kucağı sayesinde siz de biraz dinlenmeye ne dersiniz? Gelin şimdi bu büyük yardımcılar, sallanan ana kucakları nedir, özellikleri nelerdir, nasıl kullanılır birlikte inceleyelim.

En Çok Tercih Edilen Sallanan Ana Kucakları

Yeni doğan dönemi olarak bilinen, doğumdan sonraki ilk 6 ayda bebeklerin oturması önerilmez. Bu dönem, aynı zamanda bebeklerin en çok bakım ve ilgi istediği dönemlerdir. 0-6 aylık dönemde bebeklerin günü, çoğunlukla düz bir zeminde uzanarak geçer. Fakat bebekler bu yatış pozisyonundan kısa bir süre sonra sıkılır. Sallanan ana kucağı modelleri, erken bebeklik döneminde bebeklerin sıkılmadan rahat edebileceği şekilde tasarlanmış, ergonomik bebek koltuklarıdır. Bebeğin vücudunun tamamını destekleyen, yumuşak ve dolgulu iç kumaşlarla tasarlanmıştır. Bu özelliği sayesinde bebeğin vücut gelişimi için oluşabilecek tehditleri ortadan kaldırır.

Dünyaya gelişinin ilk aylarında, ilk iletişim becerilerini kazanan bebekler için, ona ilgi gösteren ebeveyni ile yan yana olabilmek çok önemlidir. Ancak günlük işlerinizi yapmaya çalışırken, evin her noktasında bebeğinizin uzanabileceği, uygun bir alan bulamayabilirsiniz. Ev tipi ana kucağı taşınabilir olma özelliğiyle; siz evinizin herhangi bir noktasında işlerinizi hallederken, bebeğinizin yanınızda olmasını mümkün kılar. Böylece bebekler anne babayla bir arada olduğu için huzurlu, ebeveyler ise bebeğin güvenliğinden emin ve rahat hissederler.

Sallanan ana kucakları bebeğinizin gün içerisinde yanınızda vakit geçirebileceği bir ürün olduğu gibi, aynı zamanda içinde rahatça uyuyabileceği bir alandır. Bebeğinizi hafifçe ve tempolu bir şekilde sallayarak anne kucağındaki konforu verir ve bebeklerin huzurla uykuya dalmasını sağlar. Tüm bu yönleri sayesinde, ailelerin en büyük yardımcılarından biri olan sallanan ana kucakları, farklı ihtiyaçları karşılayan modelleriyle alıcılara seçenekler sunar. Yazının devamında bu modellere ve özelliklerine göz atabilecek, size en çok hitap eden ev tipi ana kucağını bulabileceksiniz.

En İyi Sallanan Ana Kucakları Hangileridir?

Ev tipi ana kucakları üç farklı kategoride incelenebilir. Bunlardan ilki; hafif ve fazla yer kaplamayan, elinizle manuel olarak sallayabileceğiniz ev tipi sallanan ana kucağıdır. Bu modelerde genellikle ayarlanabilir 3 farklı sırt kademesi bulunur. Bu kademeler sayesinde bebeğiniz tam yatar pozisyonda, hafif eğimli veya karşısını görebilecek şekilde hafif dik konumlanabilir. Ev tipi sallanan ana kucaklarının ayak uçlarında 2 adet sabitleyici bulunur. Bu sayede ana kucağınız, istediğiniz zaman güvenli bir şekilde sabitlenir ve sallanmaz. Bu tip sallanan ana kucakları, geniş hacimleri sayesinde, bebeğinize 6 aydan sonra da oturabileceği, dinlenebileceği bir alan sağlar.

Bir diğer sallanan ana kucağı; otomatik sallanır anakucağı modelidir. Bu model, ev tipi uyku koltuğu ana kucağı olarak da bilinir. Ebeveynlerin doğal hareketlerinden yola çıkarak tasarlanan birden farklı hareket seceneğiyle, otomatik olarak hareket eder. Bu hareketler oldukça hafif ve yavaştır. Bebeğin huzurlu hissetmesini sağlar ve uykuya dalmasını da kolaylaştırır. Dijital bir ekran aracılığıyla ana kucağının hareketlerini belirlemenizi sağlar. Bazı modeller uzaktan kumanda kullanımını da destekleyerek anne babalara yerlerinden kalkmadan ana kucağını kontrol etme imkanı sunar.

Salıncak tipi sallanan ana kucakları da bir başka ev tipi ana kucağı seçeneğidir. Üst noktadan ana kucağını tutan, salıncağa benzer bir tasarıma sahiptir. Bebeğe yüksekte durma hissi vererek gerçek bir annne kucağı rahatlığı sağlar. Bu modellerde de yine otomatik olarak sallanma özelliği vardır. Farklı sallanma kademelerinin yanı sıra, üst noktadan tutma mekanizması sayesinde 360 derece dönen kullanıma uygundur. Salıncak tipi sallanan ana kucakları, alt kısımdan zemine desteklenmediği için koltuk tarzında kullanılamazlar. Modellere göre farklılık gösterse de, çoğunlukla 10 kg ağırlığın üzerinde kullanıma uygun değildir.

Sallanan Ana Kucağı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Bebeğiniz için en doğru ana kucağı modelini seçerken bazı noktalara dikkat etmeniz gerekir. Anakucağı alırken göz önünde bulundurmanız gereken özelliklerden bazıları şöyledir:

  • Ana kucağının güvenliği
  • Ana kucağının yapısal özellikleri
  • Kullanım süresinin belirlenmesi
  • Ürünün ağırlığı ve ölçüleri
  • Ana kucağının temizliği

Bu maddelerden en önemlisi; alacağınız ev tipi ana kucağı modelinin güvenliğidir. Ana kucağının yapımında kullanılan malzemenin sağlamlığı ve bebeğinizin narin cildine zarar vermeyecek bir kumaştan üretilmiş olması önemlidir. Yine bebeğinizi düşme ihtimalinden koruyacak bir güvenlik sistemi olan emniyet kemeri de dikkat edilmesi gereken bir özelliktir.

Sallanan ana kucağının yapısal özelliğinin, bebek vücuduna uyum sağlıyor olması dikkat edilmesi gereken bir başka özelliktir. En çok, omurilik yapısının geliştiği ilk bebeklik dönemlerinde kullanılan bu ürün, bebek vücut anatomisine uygun olarak tasarlanmış olmalıdır. Bebeklerin uzun süre geçirdiği, hatta içerisinde uyuduğu ana kucaklarının, vücuda uygun tasarımı sayesinde bebeği dengede ve rahat hissettirmesi cok önemlidir.

Ana kucağını seçerken, bu ürünü ne kadar süre kullanmak istediğinizi düşünerek bir seçim yapmaya dikkat etmeniz gerekir. Satın alacağınız ana kucağının taşıyabileceği maksimum kilogram özelliği, ürün bilgilerinde belirtilir. Bu kapasite özellikliğine göre, bazı modeller daha uzun süre kullanılabilirken, bazı modeller yüksek kilogramları taşıyamadığı için 6 aydan sonra kullanıma uygun olmayacaktır.

Kullanılabilirlik konusunda önem taşıyan bir başka nokta da, kullanacağınız sallanan ana kucağı modelinin ağırlığı ve boyutudur. Ana kucağınızı odadan odaya taşıyabileceğiniz gibi, seyahatlerinizde de yanınızda bulundurmak isteyebilirsiniz. Böyle bir kullanım ihtiyacınız varsa katlanabilen, hafif bir sallanan ana kucağı seçmelisiniz.

Son olarak temizlik konusunun da üzerinde durmak gerekiyor. Bebeklerin temiz bir alanda bulunması, sağlık ve hijyen açısından olmazsa olmaz bir kuraldır. Günün büyük bir bölümünü geçirecekleri ana kucağının da bu sebeple sık sık temizlenmesi gerekir. Bu ihtiyaç göz önünde bulundurularak, ev tipi ana kucağınızın kolay temizlenebilir bir kumaştan veya çıkarılıp yıkanabilir bir kılıftan yapılmış olması çok büyük kolaylık sağlayacaktır.

Ev tipi ana kucağı modelleriyle, ilk bebeklik dönemini rahat ve konforlu biçimde geçirdikten sonra; artık oturabilen, hareketlenen ve keşfeden bebeğiniz yeni bir alana ihtiyaç duyacaktır. Büyüdükçe daha geniş bir alan isteyen bebeğiniz için, ana kucağı yeterli gelmeyecek, bir yandan hareketleri arttığı için de kullanımı tehlikeli olabilecektir. Bu durumda bebek oyun parkı ve beşikleri bebeğiniz içinde rahatça oynayabileceği ve uyuyabileceği iyi bir seçenektir.

Zaman çok çabuk geçiyor ve bebeğiniz hızla büyürken ihtiyaçları da farklılaşıyor. Tüm bu süreçte, bebeğinizin ve sizin için gerekecek tüm ürünleri bir arada satın alabileceğiniz bebek setleri, tek seferde tüm ihtiyaçlarınıza ulaşmanızı sağlıyor. Yazımızda özelliklerinden bahsetiğimiz ev tipi ana kucaklarından, park yataklara; bebek bakım çantalarından, kanguru ve yürüteçlere kadar bir çok ürüne tek pakette sahip olabileceğiniz bebek setleri, hayatınızı kolaylaştırmak için sizleri bekliyor.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin