Yeni nesil konsolların ve seçkin oyunların piyasaya sürülmesiyle son birkaç yıl oyuncular için harika geçti. Video oyun sektörü, film ve müzik endüstrisinin toplamından bile daha büyük bir pay sahibi olmaya başladı. Hatta teknoloji devleri Google, Meta ve Apple da oyun sektörüne girme planları yapmaya başladı. Ancak bu gelişmeler tüm hızıyla sürerken, on yılı aşkın süredir piyasayı domine eden oyunlar günümüzde de liderliğini korumaya devam ediyor. Siz de dünyanın en çok oynanan oyunlarını keşfetmek istiyorsanız, okumaya devam etmeniz yeterli.

Dünyanın En Çok Oynanan Oyunu Hangisi?

Dünyanın en çok oynanan oyunu olan Minecraft, tüm zamanların en çok satanları arasında da bir numara. Super Mario Bros, Pac-Man ve Tetris gibi kült oyunların toplamından bile daha çok satan Minecraft, on yılı aşkın aşkın süredir keyifle oynanmakta. Bu oyununun bu kadar popüler olmasının en temel nedeni, oyuncunun kendi seçimlerine göre çevresindeki dünyayı değiştirebilmesidir. Bu yönüyle Minecraft, oyuncuların bir gerçek dünya simülasyonu yarattığı video oyunlarının da öncüsü oldu. Sadece bununla da kalmadı, aynı zamanda oyuncuların hayatta kalmak için kaynak toplamasını gerektiren oyun türüne de önderlik etti.

Dünyada En Çok Sevilen Oyunlar: Favori Oyunları Keşfedin

Aksiyon, macera, simülasyon, spor ve strateji türündekiler dünyada en çok sevilen oyunlar arasında yer alır. Tüm dünyada en çok beğenilen oyunlar sırasıyla şu şekilde sıralanır:

  1. Minecraft

Yapımcı şirketi Mojang stüdyoları olan Minecraft, aksiyon strateji oyunudur. Oyunun en temel amacı, rastgele oluşturulmuş bir dünyada hayatta kalmak, zanaat yapmak ve yeni keşiflerde bulunmaktır. Oyuncular tarafından yönetilen karakterler, bu simülasyonda sadece bir gömlekle hayata gelir, eşya ve kaynak toplar. Aynı zamanda da Enderman ve Creeper gibi düşmanların yanı sıra, zombilerle de savaşır.

  1. Fortnite

Epic Games imzalı bir battle royale oyunu olan Fortnite’ta bir oyuncu, 99 farklı oyuncuyla birlikte bir adaya düşer. Adanın merkezine doğru ilerlerken mümkün olduğu kadar çok silah ve eşya alması gerekir. En son ayakta kalan oyuncu oyunu kazanır. Fortnite’ı, geleneksel çok oyunculu oyunlardan farklı kılan temel unsur, her sezon için farklı ve tek bir haritaya sahip olmasıdır. Fortnite’ın Battle Royale modunun dışında, iki farklı oyun moduna daha sahip olduğunu belirtmekte fayda var. Bunlar şu şekilde sıralanır:

  • Fortnite Save the World: Save the World oyunun orijinal modudur. Bu modda görevleri tamamlamak için diğer üç oyuncuyla takım kurmanız gerekir. Görevlerde rol aldıkça ana üssünüzü oluşturmaya yardımcı olacak öğeler ve deneyimler kazanırsınız.
  • Fortnite Creative: Creative modu, oyuncuların istediği her şeyi yapmak için oyunun inşa araçlarını kullanabileceği sanal alan versiyonudur. Üzerinde inşa araçlarını kullandığınız ada özel olsa da burada düzenleyeceğiniz resmi olmayan yarışlara arkadaşlarınızı davet etmeniz mümkündür.
  1. The Sims 4

The Sims 4, adından da anlaşılacağı üzere The Sims serisinin dördüncü oyunudur. Bu oyunda “Sims” adı verilen sanal insanlardan oluşan bir dünya yaratmaya odaklanılır. Dördüncü oyun duyguların ve sezgilerin eklenmesiyle daha kapsamlı ve ilgi çekici bir hal almıştır. Özellikle bu versiyon, benzersiz görünüme ve kişiliklere sahip karakterler yaratmak için idealdir. Karakterlerin kişilik özellikleri, becerileri ve yürüyüş stilleri özelleştirilebilir.

  1. Counter-Strike: Global Offensive:

Counter-Strike, aksiyonun hep üst seviyelerde olduğu bir nişancı oyunudur. Global Offensive versiyonu da CS’nin 10 yıl önce piyasaya sürüldüğünde öncülük ettiği takım tabanlı aksiyon oyunu akımını bir üst seviyeye taşır. Bu oyun yeni haritaları, karakterleri ve silahları içerir. Saldıranlar ve savunanlar olarak iki grubu simüle eden raunt tabanlı oyunda, yeniden doğma yoktur. Elenen oyuncular bir sonraki tura kadar yeni doğmaz.

  1. Call of Duty: Modern Warfare II/Warzone 2.0

Call of Duty, her yeni sürümüyle takipçilerine bambaşka maceralar sunan bir nişancı oyunu olarak karşınıza çıkar. Oyunun Modern Warfare II/Warzone 2.0 sürümü, dört yeni ve ek haritayı eski versiyondan ilham alınan güncel hikayelerle bir arada sunar. Yeni, ücretsiz ve işlevsel silahlar ile modern samurayın dönüşü de dahil olmak üzere, pek çok yeni özellikle karşınıza çıkar. 2019 yılındaki versiyonun devamı niteliğinde olan versiyon, FPS silah oyununu Battle Royale türünün heyecan veren mekaniğiyle birleştirir.

  1. League of Legends

Dünyanın en ünlü oyunları arasında yer alan League of Legends, çok oyunculu çevrimiçi savaş arenası türünün bir üyesidir. Ana hedefi rakip takımının üssünü yıkmak olan oyun, gerçek zamanlı strateji oyunlarının bir alt türünü oluşturur. Oyunda beş güçlü şampiyondan oluşan iki takım ile diğerleri karşı karşıya gelir. Düşmanların üssünün yıkılması ve Nexus’a ulaşılması için en az bir şeridin temizlenmesi ve ormanın ele geçirilmesi gerekir.

Siz de eğlence ve aksiyon garantili, yüz binlerce oyuncudan tam not almayı başarmış oyunlara bir şans vermek istiyorsanız bu listedeki seçeneklere göz atabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
akilli cocuk saatleri tavsiyeleri teknosa
Devamını Oku

Akıllı Çocuk Saatleri Tavsiyeleri

Giyilebilir teknolojinin en çok kullanılan ve ilk akla gelen ürünü olan akıllı saatleri sürekli olarak yetişkinler için düşünüyoruz.…
xiaomi cep telefonlarini yakindan taniyin teknosa
Devamını Oku

Xiaomi Cep Telefonlarını Yakından Tanıyın

Teknolojik cihazlar günümüzde çok hızlı gelişiyor. Bu gelişmelerin en büyüğü cep telefonlarında yaşanıyor. Hiç bir zaman yanımızdan ayırmadığımız…
iphone xr ozellikleri teknosa
Devamını Oku

iPhone XR Özellikleri

Her yıl Apple’ın yeni piyasaya süreceği telefon modelleri merakla beklenirken daha önce çıkmış telefonlara ilgi de azalmıyor. Daha…
jbl kulaklik onerileri teknosa
Devamını Oku

JBL Kulaklık Önerileri

Çalışırken, spor yaparken ya da günün herhangi bir anında kendimizi dış ortamdan soyutlamak istediğimizde sıklıkla başvurduğumuz cihazlarımızdan biri…
gaming notebook-oyun bilgisayari nedir teknosa
Devamını Oku

Gaming Notebook Özellikleri

Oyun sektörü tüm dünyada çok geniş kitlelere ulaştı. Ticaret ve piyasa açısından ciddi bir endüstri haline geldi. Bilgisayarlar,…