Hepimiz çamaşırlarımızı yıkadıktan sonra temiz havada, rüzgarda uçuşarak kurumasını istiyoruz. Ancak değişen dünyamız ne bunun için yeterli bir alan sunuyor ne de bunu yapabileceğimiz temiz bir hava bulunuyor. Bu yazımızda çamaşır kurutma için hayatınızı kolaylaştıracak önerilerden bahsedeceğiz.

Birçoğumuz hala eski yöntemlerle çamaşırlarını kurutmaya devam ederken yoğun ya da çalışan kesim için bu artık bir zaman kaybı oluyor. Geniş hacimli eşyaların kuruması için hem uzun süre beklemek gerekiyor hem de asmak için daha geniş bir yere ihtiyaç duyuyoruz.

Çamaşır yıkamanın en sevilmeyen kısmı sonrasında ütü yapmak zorunda olmamız diyebiliriz. Çamaşırlar yıkanıp kuruduktan sonra ütülenmesi gereken kıyafetlerin ütüleme işi başlıyor. Bunun için de uzun zaman harcıyoruz.

Bütün bunlar düşünüldüğünde çamaşır yıkama işi vakti az olanlar ve çalışanlar için tam bir kabusa dönüşüyor.

Ancak hızla gelişen teknoloji hayatımızı kolaylaştırmaya bu noktada da devam ediyor. Bulunması yüzyıllar öncesine dayanan bu makineler, teknolojik olarak geliştikten sonra evlerde daha yaygın olarak kullanılmaya başlandı. Özellikle de son yıllarda çamaşır kurutma makineleri evlerimizin vazgeçilmez beyaz eşyalarından biri haline geldi. Şimdi biraz da çamaşır kurutma makinesi özelliklerine bakalım.

Zamandan ve Yerden Tasarruf

Çamaşırlarınızı yıkadıktan sonra evlerimizdeki en büyük sorun bu çamaşırları kurutacak yer ayarlamak oluyor. Sıcak havalarda çamaşırlarımızı genellikle balkonumuzdaki çamaşır iplerine asıyoruz, soğuklarda ise evde kalorifer peteklerinin üzerini ya da çamaşır askılarını kullanıyoruz. Askılar yetmediğinde ise başka yerler aramak zorunda kaldığımız durumlar oluyor. Çamaşırların kurumasını bekledikten sonra da toplayıp katlama işlerimiz başlıyor.

Çamaşır kurutma makinesinin hayatımıza girmesiyle birlikte hem ıslak çamaşırların asıldığı yerlerden tasarruf edebiliyoruz hem de bunun için geçen zamanı istediğimiz gibi kullanabiliyoruz. Çamaşırlarımız yıkandıktan sonra kurutma makinesinde kururken biz evimizin istediğimiz yerinde işlerimize devam edebiliyoruz.

Çamaşır Hijyeni Sağlamak Önemli

Çamaşırlarımızı balkonda ya da evin içerisinde kuruttuğumuzda toz ve kir mutlaka üzerlerine yapışıyor. Bunu gözümüzle göremesek bile üzerimize giydiğimizde o kirleri de alıyoruz.

Çamaşır kurutma makineleri sayesinde çamaşırlarımız dışarıyla temas etmiyor kurutma sırasında da hijyenini koruyor.

Çamaşır makinelerinden farklı olarak bazı çamaşır kurutma makinelerinin bakteri öldürme özelliği de bulunuyor. NSF sertifikasına sahip makineler sadece çamaşırları kurutmakla kalmıyor aynı zamanda bakterileri de öldürerek çamaşırlarda hijyeni sağlıyor.

Evdeki Hava Kalitesinin Bozulması Sağlığımız İçin Tehlikeli

Sağılığımızın en büyük düşmanlarından biri de evdeki nem oranıdır. Eğer çamaşırlarınızı evin içerisinde kurutuyorsanız, evdeki nem oranını da artırmış oluyorsunuz. Bu durum evdeki hava kalitesini düşüren etkenlerden biri oluyor. Sonrasında farkında olmadan akciğer hastalıklarına ya da alerjilere davetiye çıkarıyor olabilirsiniz.

Makineyi kullanmaya başladığınızda evinizin havasını bozmamış olursunuz. Ayrıca evdeki nem oranının dengeli olması ahşap mobilyalarınızın da küflenmesini önlüyor.

Bırakın Beyaz Eşyalar Hayatınızı Kolaylaştırsın

Teknolojik gelişmelerin beyaz eşyalara yansıması hayatımızı kolaylaştırmaya devam ediyor. Bu gelişmeler çamaşır kurutma makinelerinde de yansıyor. Eğer yeni bir makine almaya karar verdiyseniz, birden fazla programa sahip makineleri tercih edebilirsiniz. Çünkü yeni modellerle birlikte makinenizin çamaşırlarınızı nasıl kurutacağına da siz karar verebiliyorsunuz.

Böylece ütülenecek çamaşırlarınızı ütü yapmaya uygun olacak şekilde hafif nemli alabilirken, dolap kuruluğunu seçerek tamamen kurumuş bir şekilde de alabilirsiniz.

Çamaşır Kurutma Makinesi Çok Yer Kaplar mı?

Çamaşır kurutma makinelerinin birçok faydası ve avantajı olmasına rağmen evde onun için bir yer ayırabilmek en çok düşünülen sorulardan biri oluyor. Eğer evinizde yeterli yeriniz bulunmuyorsa bunun için özel aparatlar bulunuyor. Bu aparatları kullanarak çamaşır makinenizin üzerine kurutma makinenizi yerleştirebiliyorsunuz. Böylece hem evinizde fazladan bir yer ayırmak zorunda kalmıyorsunuz hem de çamaşırlarınızı yıkandıktan sonra hemen kurutma makinenize atarak kullanımı daha pratik oluyor.

camasir kurutma makinesi teknosa

Çamaşır Kurutma Makinesi Çok Enerji Harcar mı?

Son yıllarda A sınıfı enerji tüketimine sahip makineler piyasada bulunuyor olsa da, çamaşır kurutma makineleri fazla enerji harcayan beyaz eşyalar arasında yer alıyor.

Burada harcanan enerjiyi kontrol altında tutmak için yapabileceğiniz bazı şeyler bulunuyor. Bunun için kapasitesi büyük olan çamaşır kurutma makinelerini tercih edebilirsiniz. Bütün yıkanan çamaşırlarınızı bir seferde kuruttuğunuzda fazladan enerji tüketmemiş oluyorsunuz. Nevresim takımı ve havlu gibi çamaşırlar çok yer kapladığı için normal boyutlardaki çamaşır kurutma makineleri bunların dışında başka bir şey alamayabilir. Bu durumda diğer çamaşırlarınızı ikinci kez makineyi çalıştırarak kurutmak zorunda kalabilirsiniz.

Eğer fazla kalabalık bir ailede değilseniz ve büyük kapasiteli makineye ihtiyacınız yoksa akıllı nem sensörü olan makineleri tercih edebilirsiniz. Bu makineler içine koyduğunuz çamaşırlarınız için en ideal çalışma süresini ve sıcaklık seviyesini ayarlıyor. Böylece daha az enerji harcayarak çamaşırlarınızı kurutabiliyorsunuz.

Bunların yanı sıra enerji tasarrufu yapmak istiyorsanız makineyi yarısından fazlasını doldurduktan sonra çalıştırıyor olmalısınız.

Çamaşırlarınızı Sadece Havalandırmak İster misiniz?

Yeni teknolojinin hayatımıza kattığı özelliklerden biri de çamaşır kurutma makinelerindeki havalandırma özelliğidir.

Bazen çamaşır yıkamak ve kurutmak için yeterli zamanımız olmayabiliyor. Çok sigara içilen ortamlar gibi üzerinize bir kokunun sinmesi durumunda havalandırma özelliği ile hemen bu kokulardan kurtulabiliyoruz.

Sessizlik Önemli Bir Detay

Çamaşır makineleri gelişen teknolojiyle birlikte oldukça sessiz çalışmaya başladı. Sessiz çalışmaya başlayan beyaz eşyalarımızdan biri de çamaşır kurutma makineleri. Daha önce çok yüksek ses seviyesinde çalışan makineler günümüzde biraz daha sessizleşti. Ancak bu makinelerden tamamen sessiz olmasını bekleyemiyoruz.

Çamaşır kurutma makinesi seçerken çıkardığı ses seviyesine de bakmanız önemli. Olabilecek en düşük desibel seviyesine sahip ürünleri tercih listenizin ilk sıralarına koyabilirsiniz.

En iyi kurutma makinelerini incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin