Ülkemizde hırsızlık olayları her geçen yıl artmaya devam ediyor. Her gün yüzlerce ev ve iş yeri soyuluyor. Yapılan araştırmalarda çıkan sayılar hırsızlığın nasıl yaygın bir sorun olduğunu gösteriyor. Hırsızlıkla başa çıkabilmek için daha çok kişisel önlemler almamız gerekiyor. Bu önlemler hırsızın işini zorlaştırmanın yanında caydırıcı olduğu için de genellikle işe yarıyor. Alacağımız basit önlemler olmakla birlikte teknoloji de yardımımıza koşuyor. Bu yazımızda, hırsızlardan nasıl korunulur hakkında bilgiler vereceğiz.

Kapı ve Pencereleri Kilitli Tutuyoruz

Hırsızlar çok uğraşacakları, zaman harcayacakları ve gürültü çıkabilecek yerlere girmeyi pek tercih etmiyorlar. Pencere ya da kapının açık bırakılması bu noktada hırsızların işini kolaylaştırıyor.

Çok uykulu olduğumuz gecelerde ya da birkaç dakikalığına evden çıkmamız gerektiğinde kapıyı kilitlemeyi unutabiliyoruz. Ya da özellikle yaz aylarında pencelerimizi açık bırakabiliyoruz. Böyle durumlar hırsızlara davetiye çıkarıyor.

Hırsızlardan korunmak için kapımızı kilitlemeyi hiçbir zaman unutmamalıyız ve penceleri açık bırakmamalıyız. Pencerelerimize ek olarak kilit taktırdığımızda geceleri daha güvenli uyuyabiliriz.

Eski Kilitleri Değiştiriyoruz

Evimi hırsızlardan nasıl korurum diye düşünürken ilk başlık, kilitleri değiştirmek oluyor. Yeni bir eve ya da ofise taşındığımızda mutlaka eski kilitleri değiştirmemiz gerekiyor. Ev sahibi tüm anahtarları bize teslim etmiş olsa da bir başka kopyasının olup olmadığını bilemiyoruz. Anahtarı olan yabancı bir kişinin evimize rahatlıkla girmesi isteyeceğimiz son şey olacaktır. Bu nedenle yeni bir yere taşındığımızda ilk gün yapacağımız şey tüm kilitleri değiştirmek olmalıdır.

Anahtarı Paspasın Altına Bırakmıyoruz

Acil durumlar için ya da uzun süre bir yere giderken evdeki canlılara bakması için yakınlarımıza, arkadaşlarımıza güveniyoruz. Onların eve girerken sorun yaşamaması için de yedek anahtarlarımızı bir yere koymamız gerekiyor. Bunun için ilk tercih edilen yerler kapının önündeki paspasın altı, ayakkabılığın içi ya da saksılar oluyor. Evde hırsızlara karşı alınacak önlemlerden bir tanesi de paspas altına kesinlikle anahtar koymamak oluyor.

Bu gibi kolay tahmin edilebilen yerlerin hırsızların da ilk baktığı yerler olduğunu unutmamalıyız. Eğer bizim yokuluğumuzda evimizi birilerine emanet etmemiz gerekiyorsa ve o kişiye güveniyorsak yedek anahtarımızı da teslim edebiliriz.

Sosyal Medyada Seyahate Çıktığımızı Paylaşmıyoruz

Sosyal medyada en çok yapılan paylaşımların başında seyahat fotoğrafları geliyor. Uçak bileti ya da yolculuk fotoğrafımızı gittiğimiz yerleri etiketleyerek paylaşmayı seviyoruz.

Hırsızlardan korunma yöntemlerinde, sosyal medya hesaplarımızı sadece sevdiğimiz insanların takip etmediğini ve hırsızların da sosyal medya kullandığını unutmamalıyız. Herhangi bir seyahat paylaşımımız hırsızlara da davetiye çıkarabiliyor.

Değerli Eşyalarımızı Koruma Altına Alıyoruz

Hırsızlardan nasıl korunulur konusunda değerli eşyalarımızı iyi saklamak önemli oluyor. Hırsızların bir eve girdiklerinde ilk baktıkları yer yatak odaları oluyor. Yatak odasındaki tüm dolapların ve yatağın altını üstüne getiriyorlar. Hiç kullanılmayan eşyaların arasında güvende olduğunu düşündüğümüz mücevher ya da nakit paramız aslında hırsızların ilk baktıkları yerde duruyor.

Bu nedenle değerli eşyalarımızı yatak odasının herhangi bir yerinde saklamamalıyız. Evin değişik yerlerinde oluşturacağımız gizli yerlerde bu eşyalarımızı koruyabiliriz. Eğer risk almak istemiyorsak evimize bir kasa alıp bu kasayı yere sabitleyebiliriz. Evimizde kasa bulundurmak istemiyorsak bankalardan bir kasa kiralayabilir ve değerleri eşyalarımızı orada güvenle saklayabiliriz.

Güvenlik Kameralarıyla İçimiz Rahat

Hırsızlardan nasıl korunulur başlığında en etkili yöntemlerden birinin güvenlik kameraları olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Bazen tüm güvenlik önlemlerini alsak bile yine de evden uzak olduğumuzda içimizde huzursuzluk olabiliyor. Tatile gittiğimizde ya da şehir dışı seyahatlerimizde aklımız hep evde olunca yaptığımız hiçbir şeyden keyif alamıyoruz.

Aldığımız önlemlerin yanı sıra evimize taktıracağımız güvenlik kamera sistemleri, evden ayrı olduğumuz her an içimizin rahat olmasını sağlıyor. Yeni nesil güvenlik kameraları ile cep telefonu ve tabletlerimizden bağlanıp kamera görüntülerini kontrol edebiliyoruz. Ayrıca harekete duyarlı sensörler sayesinde evde bir hareket olduğunda kamera görüntülerinin cep telefonumuza gönderilmesini de sağlayabiliyoruz. Ayrıca güvenlik kameraları hırsızları caydırıcı bir özelliğe de sahip.

Güvenlik kamera sistemi kurmaya karar verdiğimizde 24 saat alarm sistemi takibi yapan firmaları da tercih edebiliriz. Böylece bilgimiz dışında bir hareket olduğunda hem biz hem de güvenlik güçleri anında bilgilendirilmiş olur.

Hırsızlar kolay girip çıkabilecekleri ve dikkat çekmeyecekleri evleri daha çok tercih ediyor. Güvenlik kamerasına kolay ulaşıp etkisiz hale getiremeyecekleri evler hırsızlar için oldukça caydırıcı oluyor.

Yukarıda hırsızlardan nasıl korunulur, sizlere fikirler verdik.

En iyi güvenlik kameralarını incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
Bıçak Nasıl Bilenir?
Devamını Oku

Bıçak Nasıl Bilenir?

Fileto, doğrama, soyma gibi farklı işlevlere sahip bıçaklar, yemek hazırlık süreçlerinde ya da doğa aktivitelerinde vazgeçilmez araçlardan biridir.…