Pekin merkezli Xiaomi, Çinli bir elektronik şirketidir ve 6 Nisan 2010’da Lei Jun tarafından kurulmuştur. Akıllı telefon, dizüstü bilgisayar, TV, giyilebilir teknoloji ürünleri gibi pek çok ürüne yatırım yapar. Xiaomi’ye ait pek çok alt marka bulunur. Bu markalar oldukça fazla sayıdadır ve çeşitli alanlarda ürünler üretir. Böylece Xiaomi’ye ait alt markalar, dünyada çok geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşmayı başarmıştır. Xiaomi alt markaları arasında yaklaşık 85 farklı marka bulunur ve her biri farklı alanlarda ürünler tasarlar. Bunlardan en bilinenleri ile ilgili detaylı bilgiler için yazının devamını okuyabilirsiniz.

Redmi

Xiaomi’ye ait alt markalar arasında en yaygın olanı ve en bilineni Redmi. Daha çok orta ve giriş segment cihaz geliştiren Redmi, 2019 yılında bağımsız bir marka olarak faaliyetlerine devam etmiştir. Bağımsız bir marka haline geldikten sonra giriş, orta ve amiral gemisi segmentinde cihazlar sunmuştur. Aynı zamanda Redmi markasında uygun fiyatlı telefon aksesuarları da vardır. Çin ve Hindistan pazarlarında lider konumda olan Redmi, uygun fiyatlı bir marka olarak öne çıkar. Redmi cihazlarında, Android işletim sistemi ile çalışan Xiaomi MIUI arayüzü kullanılır. Redmi cep telefonları arasında en çok Redmi Note, Redmi K ve Redmi X serileri tercih edilmektedir. Aynı zamanda Redmi TV, RedmiBook Laptop ve Redmi çamaşır makinesi çeşitleri de bulunur.

POCO

Xiaomi’nin orta üst segment cihazı olarak karşımıza çıkan POCO, uygun fiyatlı olmasıyla da sıkça tercih edilmiştir. İlk kez 2018 yılında Xiaomi Pocophone F1 model cihaz piyasaya sunulmuştur. POCO markası, 2020 yılında bağımsız bir marka haline gelmiştir ve orta ve amiral gemisi segmentinde cihazlar üretmeye başlamıştır. POCO markasına ait seriler; POCO F, POCO X, POCO M ve POCO C’dir. Günümüzde en çok kullanılan Xiaomi alt markası telefonlardan pek çoğu POCO markasına aittir.

Black Shark

Xiaomi Black Shark olarak tanınan bu marka, 2018 Nisan’da karşımıza çıkmıştır. Amiral gemisi segmentinde oyun telefonları geliştirir. Black Shark, sıklıkla Xiaomi’nin bir cihaz serisi olarak karıştırılır; ancak bağımsız bir şirkettir. Mart 2019’da Black Shark 2 cihazı ile daha fazla kişi tarafından tanınmaya başlamıştır. Oyun oynamak için özel olarak geliştirdiği telefonları sayesinde özellikle oyunculara hitap etmeyi başaran Black Shark, cihazlarda kullandığı sıvı soğutma sistemi ile daha uzun süre kesintisiz oyun deneyimi sunar.

iHealth

Xiaomi’nin alt markaları arasında bulunan ve sağlık alanında medikal ürünler ve çözümler üreten bir marka iHealth’tir. 2010 yılında kurulan marka, akıllı olarak çalışan pratik sağlık ürünleri sunar. Kızılötesi termometre, tansiyon aleti, kan şekeri ölçer gibi ürünler bunlar arasındadır. Medikal ürünler almak isteyenlerin ilk tercihleri arasında iHealth’in ürünleri yer alır.

Roborock

2014 yılında Pekin’de kurulan Roborock, kurulduğu ilk günden beri Xiaomi’nin desteklediği markalardan biridir. Elektrikli süpürge, robot süpürge, akıllı elektrikli süpürge gibi ürünler üretmektedir. Piyasada yer alan en iddialı ve kaliteli ürünlere sahip olan Roborock, Xiaomi’nin alt markaları arasında elektronik temizlik ürünleri üreten bir marka olarak öne çıkar.

Huami

Xiaomi çatısı altında faaliyet gösteren Huami, Amazfit ve Mi Band serili akıllı saat ve aksesuarların üreticisidir. İtalya, Hindistan, Endonezya ve Hindistan pazarında en çok satılan akıllı saat markası olan Huami, Amazfit akıllı saatlerinin kalitesi ile bilinir. Xiaomi’den farklı ama Xiaomi’nin bir alt markası olan Huami; kampanya, teknik servis ve fiziksel satış konusunda Xiaomi ile birlikte çalışıyor.

Viomi

Xiaomi’nin alt markaları arasında yer alan Viomi, bağımsız bir marka olarak akıllı ev aletleri üretir. Kuruluşu 2015 yılına dayanan Viomi, stratejik olarak Xiaomi ile ortaktır ve yazılımlarını MI teknolojisi ile geliştirir. Markanın ürettiği ürünler arasında robot elektrikli süpürge, hava temizleyici, akıllı su sistemleri ve dikey elektrikli süpürge bulunur. Özellikle akıllı su sistemleri ile oldukça öne çıkar.

YeeLight

Xiaomi markası ile işbirliği içinde olan YeeLight, Xiaomi’nin bir alt markasıdır. Dünyaca tanınan ve lider konumda olan YeeLight, akıllı aydınlatma sistemleri ve ürünleri sunar. Aynı zamanda aydınlatma deneyimi, endüstriyel tasarım ve akıllı etkileşim alanında çok önemli araştırmalara sahiptir. 100’den fazla ülkede 11 milyondan fazla ürün satan YeeLight; tavan aydınlatma, masa aydınlatma, temel aydınlatma ve ambiyans aydınlatma ürünleri ile öne çıkar.

1More

2013 yılında kurulan 1More markası, Çin merkezlidir. Xiaomi markası ile stratejik ortaklığı olan 1More, ürünlerinde Xiaomi’nin desteğini alır. Kablolu ve kablosuz kulaklık, çoklu sürücü, Bluetooth ürünleri üretir. Toplam 26 ülkeye ve bölgeye ulaşmış olan 1More, Xiaomi mağazalarında ürünlerini kullanıcılar ile buluşturur. Bu yüzden servis, satış ve kampanya gibi konularda Xiaomi ile ortaktır.

70Mai

Otomobiller için pek çok ekipman sunan 70Mai, Xiaomi yan markaları arasında yer alır ve uygun fiyatlı ürünleri ile öne çıkar. Otomobillerde akıllı bir ekosistem kurmayı sağlayan 70Mai ürünleri arasında araç içi kamera, park modu kiti, hava pompası gibi ürünler yer alır. Xiaomi mağazalarında satışa sunulan 70Mai ürünlerine kolayca ulaşabilirsiniz.

SmartMi

Akıllı ev aletleri üreten SmartMi, Xiaomi’nin alt markalarından biri olarak öne çıkar. Xiaomi yazılımları ile ürünlerini üreten SmartMi, 2016 yılında kurulmuştur. Kullanıcı deneyimini ön planda tutarak ürettiği tüm ürünler, maksimum kullanım konforu sunar. SmartMi markasına ait ürünler arasında hava nemlendiriciler, hava temizleyiciler, vantilatörler ve ısıtıcılar gibi ev aletleri yer alır.

XiaoYi

YL teknolojisini kullanarak üretim yapan XiaoYi, 2014 yılında YI akıllı ev kamera ürününü piyasaya sürmüştür. Yapay zeka ile video görüntüleme ve görüntüleme teknolojilerinin araştırılmasına katkı sağlayan XiaoYi, Xiaomi’nin bir alt markasıdır. Akıllı monitör, kapı zili kamera gibi ürünlerinde Xiaomi’nin yapay zeka altyapısını kullanır.

Haylou

Xiaomi’nin bir yan markası olan Haylou, Çin merkezlidir ve 2003 yılından bu yana faaliyet göstermektedir. Kablosuz kulaklık, akılı saat, şarj kiti gibi ürünler sunan Haylou, fiyat performans ürünleri ile çok geniş bir kitleye hitap eder. 2019 yılında Xiaomi ile ortaklık kuran Haylou, ürünlerinin daha fazla kişi tarafından tanınmasını sağlamıştır. Günümüzde Xiaomi’nin en bilinen yan markalarından biri olarak Haylou öne çıkar.

QCY

Kaliteli ve kullanışlı telefon aksesuarları satan QCY, Xiaomi’nin alt markalarından biridir. 2019 yılında kurulmuştur ve kulaklık, şarj aksesuarı gibi akıllı ürünleri ile tanınır. Bluetooth teknolojisi ile çalışan kablosuz kulaklıkları kısa süre içinde popüler hale gelmiş olan QCY, Xiaomi ile kurduğu stratejik ortaklık sayesinde Xiaomi’nin mağazalarında yer almış ve pek çok ülkeye ulaşmayı başarmıştır.

Soocas

Xiaomi’nin kişisel bakım ve güzellik alanında üretim yapan alt markasıdır Soocas. Soocas’ın akıllı diş fırçaları arasında yer alan So White serisi, tasarım ödülü almıştır. Bu marka, Xiaomi ile ortaklık kurduğu için Xiaomi’nin alt markalarından biridir. Diş fırçası, saç kurutma makinesi, tıraş makinesi gibi ürünler üretir. Akıllı telefonlardan yönetilebilen Soocas ürünleri, Xiaomi’nin akıllı işlem sistemi ve yazılımları kullanılarak geliştirilir.

Sunmi

Dünyanın en önemli akıllı cihaz üreticileri arasında yer alan Sunmi, Xiaomi’nin alt markalarından biridir. İşletmeler için kolay stok kontrolü ve takibi sağlayan akıllı sistemler geliştirir. Yazılım olarak Xiaomi’nin sistemlerini kullanır ve stratejik olarak ortaklıkları bulunur. Tasarladığı arayüzler ödül almış olup dünyaca tanınan bir marka haline gelmiştir. Özellikle Android POS cihazları konusunda oldukça gelişmiştir.

Mijia – Xiaomi Smart Life

Xiaomi’nin akıllı ev teknolojisi ürünlerini üreten marka olan Mijia, elektrikli süpürgeden su ısıtıcıya kadar çok geniş bir ürün yelpazesine sahiptir. Çin merkezli bu firma, Xiaomi’nin yan markalarından biridir. Xiaomi bu marka ile ilgili isim değişikliğine giderek bu markanın ürünlerini Xiaomi Smart Life adı altında sunmaya başlamıştır.

Dreame

2015 yılında kurulan Dreame markası, astrodinamik teknolojilerden yararlanarak üst düzey temizlik cihazları üretir. 2017 yılının sonunda ise marka, Xiaomi’nin alt markaları arasına katılmıştır ve akıllı ev temizlik cihazları alanında dünyada tanınır hale gelmiştir. Ürünlerinde kullandığı yapay zeka teknolojisi konusunda Xiaomi’den destek almakta olup robot süpürge ve şarjlı süpürge gibi cihazlar üretmektedir. Satış, teknik servis gibi konularda Xiaomi ile ortaklık kurduğu için bu markanın ürünlerini Xiaomi mağazalarında bulmak mümkündür.

XiaoJi

Xiaomi’nin alt markası olarak tanınan Xiaoji, oyunların efendisi olarak da anılır. Özellikle mobil oyuncular için ürettiği oyun fareleri, gamepadlar ve oyun klavyeleri ile tanınır. Bu alanda üretim yapan ilk firmalardan biri olmasıyla öne çıkar. Ürünlerin üretiminde ise Xiaomi’nin yazılımları ve teknolojileri kullanıldığı için Xiaomi’nin yan markasıdır; ancak bağımsız bir marka olarak ürünlerini satışa sunar.

KACOGreen

Çin merkezli bir marka olan KACOGreen, Xiaomi’nin alt markaları arasında yer alır. Orijinal kırtasiye ve hediyelik ürünler üretir. Son teknoloji kullanılarak üretilen ürünler, Xiaomi’nin yazılımları sayesinde geliştirilmiştir. Pek çok ülkeden tasarım ödülü alan KACOGreen, Xiaomi ile ortaklık kurmuş olup teknik servis, satış gibi alanlarda birlikte çalışır.

Xiaomi’nin alt markalarının ürettiği giyilebilir teknoloji cihazları hakkında detaylı bilgi alarak siz de günlük yaşamınızda teknolojinin avantajlarından yararlanabilirsiniz. Bu cihazlar sayesinde hem hayatınızı kolaylaştırabilir hem de son teknoloji ile modanın uyumunu bir arada yakalayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
Nostalji Severlere En İyi Hediye: Pikap
Devamını Oku

Nostalji Severlere En İyi Hediye: Pikap

Geçmişe ait tasarımların son yıllarda daha fazla tercih edilmeye başladığını biliyor muydunuz? Sevdiklerinize değerli hissettirecek özel bir hediye…
apple airpods mackbook nasil baglanir teknosa
Devamını Oku

Apple Airpods Macbook’a Nasıl Bağlanır?

Apple AirPods kulaklık, alışılmışın dışında bir kulaklık deneyimi sunuyor. Apple AirPods, şarj olduğu kutudan çıkartıldığında çalışmaya başlıyor. iPhone,…
ankastre set satin alma rehber teknosa
Devamını Oku

Ankastre Set Satın Alma Rehberi

Yeni bir eve taşınıyorsanız veya mutfak aletlerinizi yükseltmeniz gerekiyorsa, ankastre mutfak aletlerini düşünebilirsiniz. Mutfağınızı yenilemeyi planlıyorsanız, muhtemelen en…