Mobil uygulamalarla karşılaştırıldığında bilgisayar uygulamaları çok kısıtlı kalıyor. Bazı çok yaygın uygulamaların bilgisayar versiyonlarını bulabilirken çoğu uygulama bilgisayarlarda yer almıyor. Bu sorunu gidermek için kullanıcılar üçüncü parti uygulama geliştiriciler tarafından piyasaya sürülen Android emülatörleri kullanıyor. Ancak bu uygulamaların çoğunluğu güvenlik açısından kullananlara herhangi bir güven vermiyor. Bilgisayar ve mobil telefon kullanıcıları son yıllarda bilgisayarlarını kullanırken telefona da ayrıca bakmak zorunda kalmak istemiyor. Bilgisayarda çalışırken hem işi için hem de eğlenceli zaman geçirmek için telefonunu çıkarmak yerine yine bilgisayarı üzerinden aynı şeylere ulaşabilmek istiyor. Kullanıcıların bu istekleri nedeniyle güvensiz bulunsa da üçüncü parti uygulamaların kullanımında bir artış yaşanıyor. Bu durum bir süre sonra yazılım üretici firmaların da dikkatini çekiyor ve bu konuda yapılan yeni gelişmeler birer birer duyruluyor. Microsoft, bu konudaki ilk hamleyi aylar öncesinden duyurarak yapıyor ve 5 Ekim tarihinde piyasaya çıkacak olan Windows 11 işletim sistemine Android desteğini ekliyor. Daha önce Windows 10’da yerleşik olarak bulunmayan bu özellik Windows 11’e yükseltildiğinde devreye giriyor. Ancak Huawei, Microsoft’tan daha hızlı davranarak Android uygulamaları bilgisayara taşıyan yazılımını yeni bilgisayarlarıyla birlikte piyasaya sürmeye başlıyor. Bu yazımızda Huawei’nin Android’i bilgisayara getirecek yazılımı hakkında bilgi vermeye çalışacağız.

Android’i Bilgisayara Taşıyan Yazılım: Huawei Mobile App Engine

Huawei, bilgisayar ve akıllı telefonların uygulama ekolojisini birbirine entegre eden mobil uygulama yazılımını resmi olarak piyasaya sürmüş bulunuyor. Bu yazılım sayesinde bilgisayar ve akıllı telefonların arasında kesintisiz bir bağlantı sağlanmış oluyor.

Geçtiğimiz haftalarda Çin’de yapılan bir organizasyonla birlikte Huawei, yeni ürünlerinin tanıtımını gerçekleştirdi. Bu organizasyonda Huawei’nin ilk All in One (AIO) bilgisayar modeli MateStationX de yer alıyordu. Bunun yanında asıl beklenen ürünleri MateBook serisinin yeni modelleri olan MateBook 13s ve MateBook 14s dizüstü bilgisayarları yer alıyordu. Huawei’nin bu ürün tanıtımlarının arasında kullanıcıların mobil Android uygulamalarını doğrudan bilgisayarlarında çalıştırabilecekleri yeni yazılımı Mobile App Engine de bulunuyordu.

Bu yazılım sayesinde tüm Android mobil uygulamaları, Huawei bilgisayarında bulunan AppGallery uygulamasında görebiliyorsunuz. Bu uygulamadan bilgisayarınıza resmi yollarla indirmiş oluyorsunuz.

huaweinin androidi bilgisayara getirecek yazilim teknosa

Huawei Mobile App Engine Nasıl Bir Fayda Sağlıyor

Teknolojik cihaz kullanıcılarının neredeyse tamamı bilgisayarlarda daha verimli çalışabildiklerini belirtiyor. Mobil cihaz teknolojisi ne kadar gelişmiş olsa da bilgisayarların kullanım rahatlığı herhangi bir işimizi hallederken büyük kolaylık sağlıyor.

Huawei’nin Android uygulamalarını bilgisayarlara taşıması kullanıcıların daha verimli erişime ulaşmalarının yolunu açıyor. Çoklu pencere ekranı tamamen Windows deneyimiyle uyumlu ve dikey ekran uygulaması da büyük heyecan verici özellikleri arasında bulunuyor.

Artık daha büyük ekranlı bilgisayarlarda çevrimiçi derslerimize girebiliyor, telefonda izlediğimiz kısa videoları bilgisayarımızda rahat bir şekilde izleyebiliyor, resim ve videoları basit mobil uygulamalar sayesinde düzenleyebiliyor ve en önemlisi mobil oyunları oynamak için telefonun küçük ekranı yerine bilgisayarımızın monitörünü kullanabiliyoruz. Mouse ve klavye kullanarak mobil oyun deneyimimizi birkaç kat artırabiliyoruz.

Huawei App Market Çocuk Modu

Ayrıca Huawei’nin App Market’inde yeni bir mod daha bulunuyor. Bu mod, reşit olmayan kullanıcılara özel geliştirilen “çocuk modu” oluyor.

Bu mod sayesinde Huawei’nin kendi yetişkin hesabınızı kullanarak, buna bağlı bir çocuk hesabı oluşturabiliyorsunuz. Bu hesabı oluşturduktan sonra kendi hesabınızdan çocuk moduna giriş yapıp nasıl kullanıldığını ve içerisinde neler olduğunu kendiniz de deneyimleyebiliyorsunuz. Daha sonra çocuğunuz kendi cihazından bu hesaba giriş yapıp kullanmaya başlayabiliyor. Bu modda cihazın erişebildiği tüm uygulamalar çocuklar için güvenli oluyor. Yaşa uygun uygulama içeriğini filtreleyebiliyor, ayrıca belirli reklam ve promosyonları da aktif olarak ortadan kaldırıyor.

Bu yazımızda Huawei’nin Android’i bilgisayara getirecek yazılımı yazılımı hakkında bilgi vermeye çalıştık.

Siz de en iyi Huawei telefonları incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
You May Also Like
google sky nedir ise yarar teknosa
Devamını Oku

Google Sky Ne İşe Yarar?

Google’ın, Google Earth ile uydu verilerini kullanarak dünyanın her yerini kullanıcılarıyla paylaşmaya başlaması 11 Haziran 2001’de başladı. Daha…
Hava Filtresi Nedir? Ne İşe Yarar?
Devamını Oku

Hava Filtresi Nedir? Ne İşe Yarar?

Hava filtresi klimalardan süpürgelere, otomobil motorlarından akvaryumlara birçok alanda aktif biçimde kullanılır. Hava filtresi makine sistemlerinin en önemli…
Isı Pompası Nedir? Nasıl Çalışır?
Devamını Oku

Isı Pompası Nedir? Nasıl Çalışır?

Günümüzde nüfus artışı ve iklim değişikliklerinin olumsuz etkileri nedeniyle öne çıkan konular genellikle enerji verimliliği, çevresel sürdürülebilirliktir. Dolayısıyla…
akilli cocuk saati ne ise yarar teknosa
Devamını Oku

Akıllı Çocuk Saati Ne İşe Yarar?

Çocuğunuzun, sizinle bağlantıda kalmasını istiyorsanız aradığınız şey akıllı çocuk saati olabilir. Bu saatler, çocukları eğlendirecek ve eğitecek özelliklerle…