Çok yönlü elektrikli el aletleri içinde yer alan şarjlı matkaplar, priz yakınında bulunma zorunluluğu olmadan dilediğiniz her yerde çalışabilmenize olanak tanır. Cihaz altına eklenen güçlü bataryalar, stabil ve kesintisiz güç sağlar. Şarj edilebilir pillerle çalışan şarjlı matkaplar darbeli veya darbesiz olacak şekilde tercih edilebilir. Darbesiz matkap modelleri delme, montaj ve vidalama işlemleri için kullanılabilecek en ideal seçenekler arasında yer alır. Darbeli matkap çeşitleri ise beton ve duvar gibi kalın yüzeylerde delme yapmak için gerekli olan çekiç etkisini başarıyla üretir. Yüksek titreşim ve darbe etkisiyle delme gücü artar, matkap ucu daha derin noktalara ulaşabilir. Bütçenize ve ihtiyaçlarınıza uygun olarak tercih edebileceğiniz en iyi 10 şarjlı matkap modeline yakından göz atalım.

1. Milwaukee M18 FPD2-502X Akülü Darbeli Matkap

Ağır uygulamalar için gelişmiş performans sunan Milwaukee M18 FPD2-502X akülü darbeli matkap, 175 mm’lik kompakt yapısı ile dar alanlarda konforlu kullanım sağlar. Yük altında stabil şekilde çalışabilen darbeli matkap, 135 Nm‘lik üstün tork gücü sayesinde metal ve beton benzeri mukavemetli yüzeyler üzerinde kesintisiz delme yapabilir. Milwaukee tarafından geliştirilen Powerstate tipi kömürsüz motor teknolojisi, endüstriyel alanlar için idealdir ve uzun ömürlü bir kullanım sağlar.

Redlink Plus akıllı işlemci hem bataryanın hem de motorun yoğun çalışma koşulları altında aşırı yükleme yapmasını engeller. Gelişmiş tutuş için tasarlanan ağır mandren, uç tutuşunu kolaylaştırır ve yüksek hızlarda dahi stabiliteden ödün vermez. Milwaukee M18 akülerle uyumlu olarak çalışan matkap, uzun süreli pil dayanımı sayesinde kesintisiz kullanım sağlar. Kolay okunabilir akü durum paneli de kalan şarj miktarını gösterir.

2. Makita DHP486RTJ Akülü Darbeli Matkap

En kaliteli şarjlı matkap modelleri arasında yer alan Makita DHP486RTJ akülü darbeli matkap; ahşapta 78 mm, betonda 16 mm ve çelikte 13 mm maksimum delme çapı performansı ile dikkat çeker. Sert yüzeylerde hızlı ve seri delme yapabilen Makita matkap, dübel ve vida yuvaları için kanal açmayı kolaylaştırır. Darbesiz modda torklu vidalama için kullanılabilen Makita DHP486RTJ, mobilya montajı ve sökümü için de tercih edilebilir.

Profesyonel kullanım için geliştirilen Makita DHP486RTJ, geniş kulp tasarımı ve LED aydınlatma özellikleri ile konforu yükseltir. Makita akülü darbeli vidalama aleti, 2 vitesli şanzımanı sayesinde uygulama yüzeyine, yük ve tork gereksinimlerine uygun olarak çalışma performansını optimize etmeye olanak tanır. Anahtarsız mandren yapısı ile matkap uçları hızlı ve pratik bir şekilde değiştirilebilir. Aşırı yük ve deşarj koruma özelliği ise aşırı yükleme durumlarına karşı cihazı korur.

3. Bosch GSB 18V-110 C Akülü Darbeli Matkap

En popüler matkap markaları içinde yer alan Bosch, farklı kullanım ihtiyaçlarına özgü matkap modelleri ile kullanıcılara esnek seçenekler sunar. Profesyonel serisi modellerden biri olan Bosch GSB 18V-110 C çift akülü delme vidalama makinesi, yoğun kullanımlara uygundur. Seri çalışma için ideal bir seçenek olan darbeli matkap, 110 Nm tork gücü üreten kömürsüz motor yapısı ile her alanda etkili delme ve vidalama yapabilmenizi sağlar.

Ahşapta 82 mm, çelik yüzeylerde 13 mm ve beton yüzeylerde 16 mm maksimum delme çapına ulaşabilen GSB serisi Bosch matkap, çift akü desteğiyle çalışmaya kaldığınız yerden devam edebilmenize imkân tanır. Manuel sıkıştırmalı metal mandren şantiye koşullarında ekstra dayanıklılık sağlar ve uzun matkap uçlarıyla çalışmayı kolaylaştırır. Vidalama da yapabilen cihaz, aşırı yükleme ve sıkışma durumlarında motoru koruyan KickBack Control (Geri Tepme Kontrolü) sistemine de sahiptir.

4. Dewalt DCD996P2-QW Çift Akülü Darbeli Matkap

Dewalt DCD996P2-QW 18 V çift akülü darbeli matkap, şarjlı matkap tavsiye listesinde yer alan bir diğer modeldir. Dewalt DCD996P2-QW matkap 95 Nm maksimum tork gücü ile kesintisiz delme yapabilmeyi kolaylaştırır. Darbeli delme, darbesiz delme ve kırıcı olmak üzere üç temel çalışma modu arasında geçiş sağlanabilir. Çok yönlü kontrol için eklenen 3 vitesli şanzıman seçeneği de hassas çalışma alanlarına uygun delme ve vidalama yapmayı mümkün hale getirir.

Yüksüz çalışma hızı 2000 Devir/Dk seviyelerine çıkabilen Dewalt DCD996P2-QW, maksimum 38.250 Darbe/Dk darbe dokunuşu ile en sert yüzeylerde dahi konforlu bir kullanım sağlar. Maksimum delme çapı kapasitesi ahşapta 50 mm, metalde 13 mm, betonda 16 mm’dir. Güvenlik debriyajı, çift akü desteği ve askı deliği sayesinde matkabı her alanda pratik bir şekilde kullanmak mümkündür.

5. Hitachi DS14DBSL Çift Akülü Vidalama Makinesi

Hitachi DS14DBSL Li-Ion çift akülü kömürsüz matkap, en güçlü şarjlı vidalama makinesi modelleri arasında bulunur. Hitachi DS14DBSL matkap, 60 Nm maksimum tork gücü ve 0-1500 dev/dk hızlanma özelliği ile verimli bir kullanım sağlar. Maksimum delme çapı kapasitesi ahşapta 45 mm, metal ve beton yüzeylerde de 13 mm seviyesindedir. Yüksek güç verimliliği ve çift akü desteği sayesinde her alanda uzun süreli çalışmak kolaylaşır.

Kullanım süresini ve performansını yükselten kömürsüz motor yapısı, 22 kademeli tork ayarı sayesinde ahşap, metal veya plastik yüzeylerde hızlı ve kesintisiz çalışma olanağı sunar. Üst düzey kontrol ve hassaslık sunan pratik mandren de vidalama yaparken kullanıcılara pratiklik sağlar.

6. Bosch GSB 185-Li Akülü Darbeli Matkap

Bosch GSB 185-Li akülü darbeli matkap; çift akü desteği, ufak boyutları, kömürsüz motoru ve yüksek malzeme kalitesi ile öne çıkar. Ahşapta 35 mm, çelik ve betonda 10 mm maksimum delme çapı kapasitesine sahip olan vidalama makinesi güçlü motor yapısı sayesinde seri vidalama ve delme işlemlerinde kolaylık sağlar.

Bosch GSB 185-Li matkap 50 Nm tork değerleri sayesinde her güç seviyesinde kararlı ve hızlı bir performans vadeder. Geleneksel Bosch tasarımı ve buton düzeni ile gelen matkap, markaya aşina olan kullanıcılar için pratik bir makinedir. Akü hariç ağırlığı 1 kg olan Bosch GSB 185-Li, anahtarsız mandren özelliği ve ergonomik tasarımı sayesinde tek elle uzun süreli kullanıma oldukça uygundur.

7. Ryobi R18PD2 215G Akülü Darbeli Matkap

Açık yeşil rengi, geleneksel marka logosu ve güçlü tasarımıyla dikkat çeken Ryobi R18PD2 215G akülü darbeli matkap hem evde ve işte kullanım hem de endüstriyel kullanım ihtiyaçları için uygundur. Metal ve beton yüzeylerde 10 mm, ahşap yüzeylerde 32 mm olan delme çapı kapasitesi delik ve yuva açma işlemleri için oldukça yeterlidir.

Elektronik ve değişken hız kontrolü özelliği, matkabı dilediğiniz hız aralığında kullanabilmenize olanak tanır. Darbeli matkap fonksiyonu ve 40 Nm tork gücü, özellikle kiriş ya da kolon gibi sağlam beton yüzeylerde matkap ucunun güçlü bir şekilde noktasal delik açabilmesini kolaylaştırır. Çift akü desteği, LED aydınlatma ve pratik mandren yapısı da kullanım konforunu yükseltir.

8. Stanley SCD201D2K Çift Akülü Vidalama Makinesi

Popüler darbesiz matkap modellerinden biri olan Stanley SCD201D2K, 45Nm yüksek tork gücü sayesinde delme ve vidalama işlemlerini pratik bir şekilde gerçekleştirir. İki vitesli şanzıman yapısı optimum hız ve tork değerlerinde vidalama yapabilmenizi sağlar. Özellikle mobilya montajında önemli olan tork ayarı, vidanın hızlı ve düzgün biçimde sıkılmasını mümkün kılar. Kusursuz vidalama için geliştirilen 23 kademeli tork ayarı, sıkma ve sökme süreçleri için gerekli gücü başarıyla üretir.

Stanley SCD201D2K 18V akülü vidalama makinesi, çift Li-Ion akü desteğiyle kesintisiz çalışmaya yardımcı olur. Otomatik mil kilitli ve anahtarsız metal mandren, tek elle uç değiştirmeyi mümkün hale getirir. Geniş kabza, kauçuk kaplı yüzeyler ve LED aydınlatma özellikleri uzun süreli kullanımlarda konforu yükseltir.

9. AEG BS12C2Li Akülü Şarjlı Vidalama Matkap

AEG BS12C2Li akülü şarjlı vidalama matkap, 168 mm boyutları ve kulp tipi akü tasarımıyla dar alanlarda vidalama yapmayı kolaylaştırır. Elektronik tetik kolu ve sağ/sol dönüş çubuğu sayesinde makineye güç vermek pratikleşir. Tetik kolunun üzerine konumlandırılan LED aydınlatma, karanlık ve dar alanlarda uygulama noktalarını başarıyla aydınlatır. Akü kapasitesini gösteren güç ışığı da bataryanın doluluk oranını takip etmenizi sağlar.

Boşta çalışma hızı 1500 devir/dakika seviyesinde olan ve 34 Nm tork değerleri üreten AEG BS12C2Li şarjlı matkap, ahşapta 20 mm, çelikte 10 mm delme çapı kapasitesine sahiptir. Makinenin ortalama üstü motor gücü sayesinde konut veya endüstriyel ortamlarda delme ve vidalama işlemleri rahatlıkla gerçekleştirilebilir.

10. Black Decker BDCDD12BAFC Çift Akülü Delme Vidalama Makinesi

En iyi şarjlı matkap seçiminde fiyat performans modellerden biri olan Black Decker BDCDD12BAFC, 550 devir/dakika ve 26 Nm tork değerleri ile ev kullanımları için idealdir. Maksimum delme çapı ahşapta 25 mm, çelik ve duvarda 10 mm’dir. Bu genişlik ölçeği, farklı özelliklere ve çaplara sahip dübeller için kanal açmaya olanak tanır.

Black Decker vidalama makinesinin 11 kademeli tork ayarı sayesinde farklı hız ve güç ayarında vidalama yapmak kolaylaşır. Vites aracılığıyla ileri geri manevra sağlayarak ve hız seviyesini ayarlayarak hassas yüzeylere sahip mobilyalarda pratik ve güvenli vidalama yapılabilir. Taşıma çantası içinde güvenle muhafaza edilebilen vidalama makinesi, Li-ion batarya teknolojisi ve anahtarsız mandren ile konforlu bir kullanım sunar.

Siz de yukarıda sıralanan modeller arasından seçiminizi yapabilir; ihtiyaçlarınıza ve bütçenize en uygun kablosuz matkabı tercih edebilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
buhar makinesi ne ise yarar teknosa
Devamını Oku

Buhar Makinesi Ne İşe Yarar?

Hepimiz evimizde ya da iş yerimizde sağlıklı bir ortamda yaşamak için çalışıyoruz. Yaşam alanlarımızı sağlıklı bir ortama çevirmek…
aksiyon kamerasi nedir teknosa
Devamını Oku

Aksiyon Kamerası Nedir?

Outdoor spor yapanlar kadar sosyal medyada vlog çekim yapanların vazgeçilmez ihtiyaçlarının başında aksiyon kameraları geliyor. Çünkü herkes yaşadığı…
klima cesitleri neler teknosa
Devamını Oku

Klima Çeşitleri Nelerdir?

Hayat kalitemizi yükseltmek için yaptığımız şeylerden biri de yaşam alanlarımızdaki konforu artırmak oluyor. Bu konforu sağlayan önemli etkenlerin…
hepimiz kodlanmis bir robot olabilir miyiz teknosa
Devamını Oku

Hepimiz Kodlanmış Bir Robot Olabilir miyiz?

Eskiden bilim kurgu hikayelerinde gördüğümüz insana benzeyen robotlar, hepimize imkansız geliyordu. Mekanik cihazların insan gibi hareket edemeyeceğini, yürüyemeyeceğini…