Sağlıklı bir vücut için tüketilen suyun kalitesi çok önemlidir. Musluk suyu içerisinde kireç gibi insan sağlığını tehdit eden birçok bileşen olduğundan, çeşitli markalar tarafından satışa sunulan arıtılmış suları tüketmek gerekir. Fakat damacana su tüketimi, plastik kullanımını artırdığı için çeşitli çevre sorunlarına sebebiyet verir. Su arıtma cihazları sayesinde musluk suyu içerisinde yer alan klor, kurşun, arsenik ve diğer ağır metaller temizlenerek içmeye hazır hale getirilir. Bu sayede damacana su almanıza gerek kalmaz, hem ekonomik hem de çevresel açıdan sizlere avantaj sağlar. Su arıtma cihazları günün her saatinde kesintisiz bir şekilde temiz suyu sizlere sunar. Piyasada farklı markalar tarafından satışa sunulan birçok model mevcuttur. Bu modeller arasından bütçenize ve evinize en uygun olanları inceleyebilirsiniz. Siz de bu ürünleri satın almak istiyorsanız, en iyi 10 su arıtma cihazına göz atabilirsiniz.

Su Arıtma Cihazı Modelleri

Su arıtma cihazı modelleri tezgah altı ve üstü olmak üzere iki seçeneğe sahiptir. Tezgah altı su arıtma cihazı modelleri; mutfaklardaki tezgahın altına yerleştirilen ve daha yüksek tank kapasitesine sahip seçeneklerdendir. Tezgah altı modeller hem yer kaplamaması hem de mutfakta kötü bir görüntü yaratmaması açısından kullanıcılar tarafından sıklıkla tercih edilir. Tezgah üstü su arıtma cihazı modelleri ise mutfakta, su tesisatına yakın olan uygun bir noktaya yerleştirilir. Daha küçük bir tasarıma sahip olan tezgah üstü modellerin, tank kapasitesi de daha azdır. Bu seçenek arasından su tüketim miktarını göz önünde bulundurarak bir seçim yapabilmeniz mümkündür.

  1. Hidrotek Hidrojen Aaa+ Ph 9,5 En İyi Su Arıtma Cihazı

En iyi su arıtma cihazı modelleri arasında yer alana Hidrotek Hidrojen AAA+; NSF Ansi 58 belgesine sahip malzemelerden yapılır. Bu belge cihazda kullanılan tüm malzemelerin insan sağlığı açısından zararsız olduğunu kanıtlar. Modelin en sevilen özelliği, musluktan arıtılan suyun pH değerinin 9,5 olmasıdır. Böylelikle sağlıklı ve yumuşak içime sahip suyu anında elde edebilirsiniz. Ürün ile birlikte gelen test kiti sayesinde de kullanmadan önce suyun pH değerini ölçmek mümkündür. Cihazın diğer özelliklerinden biri de modelde kaçak sensörü yer almasıdır. Bu sayede elektrik devresinde herhangi bir kaçak olursa, anında uyarı vererek, sorunun önüne geçer. Aynı zamanda modelin basınç kırıcı özelliği, musluktan çıkan suyun basıncını düzenleyerek, cihazın zarar görmesini engeller. Modelin filtresi ise 19 sarmaldan oluşur ve uzun ömürlüdür. Bu filtre sayesinde ürün suyu tamamıyla temizler.

  1. Suzukı Technology Su Arıtma Cihazı

Ev tipi su arıtma cihazı tavsiye yazılarında sıklıkla karşınıza çıkan Suzukı Technology; beş aşamalı filtresi sayesinde şebeke suyu içerisinde yer alan zararlı bileşenleri tamamıyla temizler. Aynı zamanda beşinci yani son filtre suyu tatlandırarak içilebilir hale getirir. Ürün,10 litrelik tankı sayesinde sizlere her zaman anında temiz su sunar. Ürünün yapıldığı tüm malzemeler NSF Ansi 58 belgesine sahiptir. Suzukı Technology su arıtma cihazının kullanıcılar için alpha, beta ve pompalı-pompasız seçenekleri mevcuttur. Kullanacağınız alana ve evinizin su tesisatına en uygun olan modeli seçerek alabilirsiniz.

  1. Sumosu Tezgâh Altı Su Arıtma Cihazı

100 gün iade politikası ile gündeme gelen Sumosu tezgâh altı su arıtma cihazı; 8 aşamalı multi mineral filtrelere sahiptir. Bu sayede suyun içerisinde sağlıklı mineralleri koruyarak, zararlıları temizler. Dolayısıyla hem lezzetli hem de sağlıklı bir su sunar. Cihazın malzemeleri tıbbi alanda kullanılan 304 kodlu paslanmaz çelikten yapılır. Aynı zamanda modelin 8 litrelik tankı, antibakteriyel çelik malzemeden üretilir. Cihazın en avantajlı özelliklerinden biri de filtrelerinin kolayca değiştirilebilmesidir.

  1. Dreamwater R/O 150 Black Su Arıtma Cihazı

Dreamwater su arıtma cihazı, Amerikan Filmtec membrana ve gümüş iyonlu antibakteriyel post karbon filtreye sahiptir. NASA tarafından özel olarak geliştirilen membran filtre; kurşun, civa, arsenik, nitrat, bakır ve kireç gibi suda yer alan ağır metalleri kolaylıkla temizler. Bu özelliği sayesinde model, dünya standartlarında pek çok sertifikaya sahiptir. Dolayısıyla en kaliteli su arıtma cihazı önerileri arasında da yerini alır. Günlük 200 litre su arıtabilen modelin, 8 ve 12 litre olmak üzere iki farklı tankı bulunur. Bu sayede kapasiteyi dilediğiniz gibi ayarlama olanağınız mevcuttur. Aynı zamanda ürün elektriksiz bir şekilde de çalışabilir. Modern tasarımı ve paslanmaz malzemeleri ile Dreamwater su arıtma cihazı hem evlerde hem de ofis ve okullarda tercih edilebilir.

  1. Dreamwater R/O 300 Black Box Su Arıtma Cihazı

Elektriksiz çalışma özelliğine sahip olan Dreamwater R/O 300 Black Box su arıtma cihazı, 8 litrelik tankı ile günlük 200 litre su arıtma kapasitesine sahiptir. Paslanmaz çelikten üretilen tank, uzun süreli kullanımlarda bile sizler için sağlıklı bir su sunar. Water Quality Association, Gold Seal, Altın Mühür ve CE başta olmak üzere dünya standartların sertifikalara sahip olan model, kullanıcılarına güvenli bir kullanım sunar. Ürün membran filtresi ve ters ozmoz teknolojisi ile suyu beş filtresinden geçirir; böylelikle de içerisinde yer alan kötü kimyasalları temizler. Pompalı ve pompasız seçeneklere sahip olan model, tezgah altı kullanımları için tasarlanmıştır.

  1. Arçelik 3140 SFC Su Arıtma Cihazı

Arçelik 3140 SFC su arıtma cihazı, NFA tarafından onaylanan ürünlerden biridir. Ürün 18.5 cm derinliğe, 42 cm genişliğe ve 34 cm yüksekliğe sahiptir. Tezgah altında kullanılan ürün, minimal tasarımı sayesinde yer kaplamaz. Dört aşamalı filtre sistemine sahip olan ürün bir günde 189 litre su arıtılabilir. Aynı zamanda cihazın, 12 litrelik geniş bir su tankı mevcuttur. İçerisinde bir tane elektrikli pompa bulunan model, ters osmoz filtrenin desteği sayesinde de musluk suyundaki tüm ağır metalleri temizler.

  1. Rainwater Superior Su Arıtma Cihazı

Su arıtma cihazı öneri denildiğinde akla ilk gelenlerden biri olan Rainwater Superior su arıtma cihazı, akıllı LED ekranı sayesinde kolay bir kullanıma sahiptir. Alkali Mineral Filtresine sahip olan model; Ca, K, Na ve Mg gibi vücudunu korumaya yarayan elementleri korur. Böylelikle doğal ve yararlı minareleri koruyarak arıtma yapan ürün sağlıklı bir içme suyu sağlar. Suyun pH değeri 8’dir. Aynı zamanda paslanmaz çelik tankı sayesinde de hijyeniktir. Bunun yanı sıra tak-çıkar twist filtre özelliğine sahip olan cihazın, filtreleri kullanıcı tarafından kolaylıkla değiştirilebilir. Ayrıca özel tasarımıyla çok az alana ihtiyaç duyar. Altın Mühür, NSF, FDA, CE, TÜV Cert ISO ve Düzen Norwest sertifikalarına sahip olan modeli mutfaklarınızda güvenle kullanabilirsiniz.

  1. Brita On Tap Musluk Üstü Filtreleme Sistemi

Brita On Tap musluk üstü filtreleme sisteminin 3 farklı modu sayesinde suyu dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Filtrelenmiş, filtrelenmemiş ve duş modu ile kolaylık sağlayan ürün, LCD ekranı sayesinde de kolay bir kullanım sunar. 600 litrelik filtreleme kapasitesine sahip olan model, suyun tadının bozulmasını sağlayan klor ve kireç gibi maddeleri azaltır. Aynı zamanda 600 litre sonrasında ömrü biten filtreler, kullanıcılar tarafından da kolaylıkla değiştirilebilir. Direkt olarak musluğa monte edilerek kullanılan filtre, özellikle duş özelliği sayesinde suyun içerisindeki kireç ve klorun hem cildinize hem de saçınıza zarar vermesini engeller.

  1. Hyundai Hnd-35 Su Arıtma Cihazı

Hyundai HND-35 su arıtma cihazı, 430 mm genişliğinde, 510 mm derinliğinde ve 430 mm yüksekliğindedir. Ergonomik tasarımı sayesinde mutfaklarda rahatlıkla kullanılabilir. Ürün hem karbon hem de membran filtreye sahiptir. Beş farklı aşamada suyu en iyi şekilde filtreler. 8 litrelik kapasiteye sahip olan ürün, günde 285 litre su üretme özelliği sayesinde sadece evlerde değil ofislerde de rahatlıkla kullanılabilir. Model tezgah altında kullanım için uygundur. Bu sayede tezgahlarda fazla yer kaplamaz.

  1. Spring Water Su Arıtma Cihazı

Spring Water su arıtma cihazı, ANSI 58 sertifikası sayesinde insan sağlığı açısından güvenli olduğunu kanıtlamış ürünlerden biridir. 11 aşamalı filtre sistemine sahip olan cihaz; suyun içerisindeki ağır metalleri, pası ve tortuyu tamamıyla temizler. Böylelikle pH seviyesi yüksek suyu sizlere sunar. Aynı zamanda cihazda yer alan su kaçağı sensörlü sayesinde herhangi bir sorundan anında haberdar olarak müdahale edebilirsiniz. Şebeke suyunun dört ve daha yüksek bar olduğu yerlerde otomatik basınç ayarı ile cihazın parçalarının hasar görmesini engeller. Model içerisinde 5 mikron sediment, granül aktif karbon, mineral-alkali-detoks, blok karbon, post karbon ve ters ozmoz membran filtre bulunur. Arıtılan suyun pH derecesi ise 8.5’dir.

Su Arıtma Cihazı Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Piyasada çok sayıda farklı özelliklere ve tasarıma sahip su arıtma cihazları bulunur. Bunlar arasından tercih yaparken bazı detayları değerlendirmeniz gerekir. Öncelikle ürünün filtre sistemi kapsamlı olmalıdır. Su içerisinde yer alan kum ve ağır metalleri tamamıyla temizlemelidir. Aynı zamanda ürünün ters ozmoz teknolojisine sahip olup olmadığına da dikkat etmeniz gereklidir. Bunun yanı sıra ürünün; suyu temizlerken, vücudunuz için gerekli olan minerallere zarar vermemesi açısından mineral dengeleme özelliği de bulunmalıdır. Bu sayede suyun içerisindeki zararlı bileşenler temizlenirken, suyun içeriği de korunmuş olur. Ayrıca ürünün dünya standartlarına uygunluk sertifikalarının bulunup bulunmadığı da dikkat etmelisiniz. Bunların yanı sıra musluktan akan suyun basıncına dayanarak, çabuk bozulmaları önlemek adına basınç kırıcı özelliği de cihazınızda aramanız gereken fonksiyonlardan biridir. Siz de tüm bu detaylara dikkat ederek, en avantajlı su arıtma cihazını tercih edebilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
ankastre set satin alma rehber teknosa
Devamını Oku

Ankastre Set Satın Alma Rehberi

Yeni bir eve taşınıyorsanız veya mutfak aletlerinizi yükseltmeniz gerekiyorsa, ankastre mutfak aletlerini düşünebilirsiniz. Mutfağınızı yenilemeyi planlıyorsanız, muhtemelen en…
buhar makinesi ne ise yarar teknosa
Devamını Oku

Buhar Makinesi Ne İşe Yarar?

Hepimiz evimizde ya da iş yerimizde sağlıklı bir ortamda yaşamak için çalışıyoruz. Yaşam alanlarımızı sağlıklı bir ortama çevirmek…