Ev temizliği, herkes için zaman alıcı ve yorucu bir iş. Günlük hayatın tüm koşuşturmacasının ardından ev temizliğine de vakit ayırırken büyük zorluklar ortaya çıkabilir. Böyle bir durumda ise elinizin altında mutlaka işinizi kolaylaştıracak yardımcılar bulundurmanız gerek. Pratik temizliğin vazgeçilmez araçlarından biri ise hiç şüphesiz dikey süpürgeler. Dikey süpürgeler, pratiklikleri, hafiflikleri ve kablolu-kablosuz seçenekler sunmalarıyla temizliği daha hızlı ve minimum enerjiyle yapmanıza olanak tanır. Emiş güçleri yüksek olan en iyi dikey süpürge çeşitleri, geniş toz hazneleri ve tek elde kullanım kolaylıklarıyla da öne çıkar. Birbirinden farklı özelliklere sahip en güçlü dikey süpürge modelleri ile temizlikten daha fazla keyif alabilirsiniz. Hangi dikey süpürgeyi alacağınızdan emin değilseniz en iyi dikey süpürge markası ve modellerini sıraladığımız bu listeye göz atmanızda fayda var.

Neden Bir Dikey Süpürge Almalısınız?

Dikey süpürgeler, sundukları birçok avantaj sayesinde günlük yaşamda pratikliğin anahtarı kabul edilir. Bu ürün modelleri, kablolu ve kablosuz olarak tasarlanır. Bu sayede seçim aşamasında kullanım alışkanlıklarınıza ve beklentilerinize göre seçim yapabilirsiniz. Ulaşılması zor alanlara, yüksek raflara ve dar köşelere bile ulaşmanızı sağlayan dikey süpürge çeşitleri, hafiflikleri ve kolay hareket ettirilebilmeleri ile de öne çıkar. Temizlik işlerini daha az yorucu hale dönüştüren dikey süpürgeler, toz torbası yerine toz haznesine sahip olmasıyla da beğeni kazanır.

Sürekli olarak torba değiştirme ihtiyacını ortadan kaldıran dikey süpürge çeşitleri, ekstra masraflardan kaçınmanıza yardımcı olur. Dikey süpürgeler, ikisi bir arada tasarımları ile de dikkat çeker. Özellikle dikey süpürge tavsiye listelerinde ikisi bir arada özelliğe sahip birçok modeli görebilirsiniz. Bu modeller, normal bir dikey süpürge kullanımına ek olarak gerektiğinde el süpürgesi olarak da kullanılabilir. İkisi bir arada özelliği sunan en iyi dikey süpürge modelleriyle ulaşılması güç noktalara kolayca erişebilirsiniz. Sessiz çalışmaları sayesinde çocuklu aileler için de büyük bir avantaj olan dikey süpürge modelleri, her evin en önemli ihtiyaçlarından biri olur.

Alabileceğiniz En İyi 10 Dikey Süpürge

Son dönemlerde evlerimizin vazgeçilmezlerinden olan dikey süpürgeler, birbirinden farklı marka ve model seçenekleri ile dikkat çekiyor. Bu durumda da modeller arasından seçim yapmak zorlaşabilir. Dikey süpürge öneri listesi ile seçiminizi daha kolay yapabilirsiniz. Alabileceğiniz en iyi ve en güçlü dikey süpürge modelleri şunlar:

  1. Philips XC8349/01 Highlander Aqua Total Clean Dik Süpürge

Silme ve süpürme için kullanılabilen Philips’in bu dikey süpürge modeli, güçlü performans deyince akla ilk gelen seçenekler arasında yer alır. Farklı başlık seçenekleri sayesinde evinizin her bir noktasına ulaşmanızı sağlayan ürün, ileri toz toplama teknolojisiyle dikkat çeker. PowerCyclone teknolojisiyle tozları derinlemesine temizleyen ve 10 kat daha güçlü performans sağlayan Philips Highlander, PowerBlade motoruyla ise dijital bir şekilde akıllı ekran üzerinden kontroller yapmanıza olanak tanır. Hayatınızı kolaylaştıracak bu dikey süpürge, 80 dakikaya kadar kesintisiz temizlik imkanı ve 360 derece hareket edebilen başlığıyla dikkatleri üzerine toplar.

  1. Xiaomi G10 Dikey Şarjlı Kablosuz Süpürge

En inatçı toz ve kirlerde bile yüksek performans sergileyen Xiaomi G10, dikey süpürge arayışında olanların ilk tercihlerinden. Hareketli başlığı sayesinde tüm noktalara kolayca ulaşmanıza olanak tanıyan Xiaomi G10, çıkarılabilir ve hızlı şarj edilebilir pili sayesinde temizliğin aksamasına engel olur. Xiaomi G10, renkli ekranı üzerinden tüm kontrolleri gerçekleştirebilmenize olanak tanır. Aynı zamanda akıllı yüksek torklu zemin fırçasıyla en iyi temizlik işlevini yerine getirir.

  1. Electrolux EER75 Now Ergorapido 18V Şarjlı Süpürge

Temizlik deyince akla ilk gelen markalar arasında yer alan Electrolux, bu dikey süpürge modeliyle etkili sonuçlar almanıza olanak tanır. Bataryası sayesinde çalışma süresini iki kat arttıran Electrolux Now Ergorapido, hafif yapısıyla ise kullanım esnasında daha az yorulmanızı sağlar. Çok yönlü kullanım için birbirinden farklı başlık seçenekleri sunan bu dikey süpürgeyle evinizin her bir noktasında derinlemesine temizlik yapabilirsiniz. Başlığında yer alan LED ışıklar sayesinde zemindeki en küçük toz zerrelerini bile görmenizi sağlayan Electrolux Now Ergorapido, otomatik fırça temizleme özelliğiyle farkını ortaya koyar.

  1. Tefal TY6973 X-Pert 3.60 Flex Dikey Süpürge

Elektrikli ev aletleri konusunda öne çıkan Tefal, X-Pert 3.60 Flex modeliyle işlerinizi her alanda kolaylaştırır. Tefal’in bu dikey süpürge modeli, kıvrılabilen gövdesiyle koltukların ve yatakların altına ulaşabilmenize olanak tanır. Geniş toz haznesine sahip olan bu model, evin her bir noktasını tek seferde temizleyebilmenize yardımcı olur. Yaklaşık 1 saatlik kullanım süresi de Tefal X-Pert 3.60 Flex’in derin temizlik için ideal hale gelmesini sağlar.

  1. Samsung VS15A6031R4 Jet 60 Pratik Dikey Süpürge

Hafif ve güçlü yapısıyla öne çıkan Samsung Jet 60, dijital inverter motor teknolojisi sayesinde maksimum performans sergiler. Emiş gücünü 150 W’a kadar ulaştıran Samsung’un bu dikey süpürgesi, halılarda, ahşap zeminlerde ve diğer tüm noktalarda performansını korur. Samsung’un Jet 60 dikey süpürge modeli, Jet Siklon teknolojisiyle de dikkat çeker. Hava direncini azaltan bu özellik, emiş kaybını düşürmeye yardımcı olur.

  1. Black&Decker BHFEV36B2DW 36V Kablosuz Dikey Şarjlı Süpürge

Black&Decker’in yeni nesil teknolojilere sahip kablosuz dikey süpürgesi, eğimli başlık özelliğiyle mobilya altlarına ulaşabilmenizi sağlar. Yaklaşık 5 saatte tam şarj olan ve tek şarjla evin tüm noktalarını temizlemenize olanak tanıyan Black&Decker’ın dikey süpürge modeli, farklı hız ayarları arasından seçim yapabilmenize yardımcı olur. Bu hız ayarları sayesinde zemin türlerine göre hız ayarını değiştirebilirsiniz. Temizlik ihtiyacınıza göre özelleştirebileceğiniz bu dikey süpürge, toz haznesinin pratik boşaltma özelliğiyle işleriniz bittiğinde de kolaylığı sürdürür.

  1. Karcher VC 6 Cordless of Limited Edition Şarjlı Dikey Süpürge

Karcher VC 6, şık tasarım ve işlevsellik deyince akla ilk gelen dikey süpürge modelleri arasında yer alır. Yüksek emiş gücü sayesinde en inatçı kirlerde bile performansını koruyan Karcher VC 6, zorlu alanları kolaylıkla temizlemenizi sağlayan başlıklarıyla öne çıkar. Manevra kabiliyetiyle eşyaların altında ve köşelerde biriken tozları da temizleyebileceğiniz Karcher VC 6 ile uzun çalışma süresinin keyfini çıkarabilirsiniz.

  1. Dreame V10 Pro Dikey Kablosuz Şarjlı Süpürge

En iyi dikey süpürgeler arasında yer alan Dreame V10 Pro, akıllı ekranı üzerinden pratik bir şekilde kontrol edilebilmesiyle öne çıkar. Akıllı ekran, emiş gücünü, temizlik modlarını değiştirebilmenize ve kalan şarj süresini görebilmenize yardımcı olur. Lityum iyon pil teknolojisiyle kısa sürede şarj olan ve uzun kullanım süreleri sunan Dreame V10 Pro, duvara asma aparatı sayesinde fazla yer kaplamaz. El süpürgesi olarak da kullanılabilen bu ürün modeli, kırıntıları da kolayca temizlemenize yardımcı olur.

  1. Xiaomi Vacuum Cleaner Light Şarjlı Süpürge

Xiaomi Vacuum Cleaner, tasarımı ve kullanışlılığı ile en sevilen şarjlı dikey süpürgeler arasında. Yalnızca 1.2 kilogram ağırlığıyla uzun kullanımlara da hitap edebilen bu model, duvar diplerine, yatak ve koltuk altlarına ulaşabilmenize yardımcı olur. HEPA filtresi ile yalnızca zemindeki tozları değil havada uçuşan tozları da toz haznesine hapseden Xiaomi Vacuum Cleaner, uzun batarya ömrüyle kesintisiz temizliği hayatınıza dahil eder. Bu dikey süpürge modeli, şık ve modern tasarımıyla yaşam alanınıza uyum sağlar.

  1. Fakir Rody 800 Watt 2’i 1 Arada Dikey Süpürge

Fakir Rody, yüksek watt gücü ve ikisi bir arada kullanım özelliğiyle dikkatleri üzerine toplar. Hem dikey süpürge hem de el süpürgesi olarak kullanabileceğiniz Fakir Rody, mobilyalar, perdeler veya merdivenler gibi zor alanları temizlemeyi kolaylaştırır. Düşük ses seviyesi sayesinde kullanım esnasında çevredekileri rahatsız etmeyen Fakir Rody, toz haznesinin kolayca boşaltılabilmesiyle de son derece pratik.

Dikey Süpürge Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler Nelerdir?

Dikey süpürge alırken çok sayıda seçenek arasından doğru seçimi yapmak zor olabilir. İhtiyaçlarınızı karşılayan ve bütçenize uyan doğru modeli seçmek için bazı faktörlere dikkat etmeniz gerek. Dikkat etmeniz gereken bazı önemli detaylar şunlar:

  1. Dikey süpürgeler, birbirinden farklı emiş güçlerine sahiptir. Bu nedenle evinizdeki tüm yüzeyleri en iyi şekilde temizlemek için yüksek emiş gücüne sahip bir modeli tercih edebilirsiniz.
  2. Kullanım ihtiyacınıza göre kablosuz veya kablolu dikey süpürgeler arasından seçim yapabilirsiniz. Kablosuz modeller hareket özgürlüğü için oldukça faydalı. Kablolu modeller ise batarya ömrü ve şarj süresi gibi detaylarla uğraşma zorluğunu ortadan kaldırır.
  3. Özellikle çok katlı evlerde veya geniş alanlarda temizlik yapmak için hafif bir model seçmek büyük avantaj olabilir.
  4. Toz ve alerjenlerin etkin bir şekilde toplanması ve hapsedilmesi için iyi bir filtreleme sistemine sahip modelleri tercih edebilirsiniz.
  5. Çalışırken çok gürültü yapmayan bir süpürge tercih ederek gürültü hassasiyetinin önüne geçebilirsiniz.
  6. Dikey süpürgenin toz haznesi ne kadar büyük olursa boşaltma sıklığınız da o kadar azalır. Bu sayede temizliğe sık sık ara vermenize gerek kalmadan işlerinizi tamamlayabilirsiniz.

Tüm bu detayları dikkate alarak yaşam alanınız için en uygun dikey süpürgeyi seçebilirsiniz. En iyi dikey süpürgelerin özelliklerini inceleyerek kendi yaşam tarzınıza ve temizlik ihtiyaçlarınıza göre değerlendirmeler yapabilirsiniz. Siz de hayatınıza pratikliği ve kolaylığı dahil etmek için dikey süpürge modellerini hemen inceleyebilir ve ihtiyaçlarınıza en uygun modeli satın alabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
Jeneratör Nedir? Nasıl Çalışır?
Devamını Oku

Jeneratör Nedir? Nasıl Çalışır?

Modern yaşamımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelen jeneratörler elektrik üreten cihazlardır. İç ve dış mekanları aydınlatmaktan cihazları şarj…
5G Nedir? Avantajları Nelerdir?
Devamını Oku

5G Nedir? Avantajları Nelerdir?

Tüm dünyanın birbirine internet üzerinden bağlandığı bir dünyada 5G bu bağlantıyı bir üst noktaya taşımak amacıyla geliştirilmiştir. 5G…