Boş zamanları değerlendirmek, yeni bir hobi edinmek veya üretim yaparak kazanç elde etmek isteyenler için dikiş makineleri herkesin kendisine uygun bir çeşidini kullanabileceği bir cihazdır. Çeşitli yöntem ve tekniklerle kumaşlardan hayalinizdeki ürünü üretebilir ya da basit tadilat işlemleri için kullanabilirsiniz. Manuel ve dijital fonksiyonları bulunan cihazlar arasında nakış yapabilen, overloklu dikiş makineleri ile bir yandan tasarımlarınızı dikerken diğer yandan onları süslemenizi sağlayan dekoratif dikişler yapabilirsiniz. Başlangıç seviyesinde ev tipi makinelerin yanı sıra profesyonel özelliklere sahip sanayi tipi makineler de bulunur. Sanayi tipi cihazlar seri üretim gerektiren işlerde kullanılır. Teknolojik donanımı daha gelişmiş olan sanayi tipi cihazlarda kordonlama, kıvırma, büzme işlemleri daha hızlı yapılır. Siz de dikiş makinesi almak istiyorsanız ancak birçok model arasında kararsız kaldıysanız, gelin birlikte en iyi 10 dikiş makinesini yakından inceleyelim.

  1. Singer Simple 3223R Dikiş Makinesi

28 değişik dekoratif dikiş seçeneği bulunan bu makine seri ve sessiz şekilde çalışır. 4 adımda ilik açan Singer Simple 3223R ile 5 mm genişliğinde zigzag overloğu çekebilirsiniz. Farklı amaçlara uygun kutu içerisinden çıkan baskı ayakları sayesinde değişik dikiş yöntemleri kullanabilirsiniz. Singer Simple 3223R dikiş makinesi; işaretli dikiş ipi geçirme kanalları, tek hareketle masura sarma özelliği ve serbest kol dikişi sayesinde “Hangi dikiş makinesini almalıyım?” diye araştırma yapanlar için uygun bir seçenektir.

  1. Pfaff Smarter 160S Dikiş Makinesi

Yeni başlayanlar için dikiş makinesi önerisi olarak Pfaff Smarter 160S cihazı sıkça verilir. Penye ve jarse gibi esnek kumaşları dahi dikebilen bu makine dikiş tecrübesi olmayanlar için uygundur. Tek adımda ilik açabilme özelliği ile yine başlangıç seviyesi için olan seçenekler arasında yer alır. Ek olarak otomatik iplik takabilmesi ve LED aydınlatması sayesinde dikiş öğrenmek isteyenler için idealdir.

  1. Singer C5205-PR Dikiş Makinesi

Hobi veya projeler için tasarlanmış bu makine 80 farklı dikiş ve dekoratif desen yapar. Dikiş alanında kendini geliştirmek isteyenler veya sıfırdan bu işe başlamak isteyenler için en iyi ev tipi dikiş makinesi seçenekleri arasındadır. LCD ekranı sayesinde kolaylıkla desen seçimine izin veren teknolojisi ve geniş çalışma alanı tanıyan tablası ile son derece kullanışlıdır.

  1. Janome TR1018 Dikiş Makinesi

En iyi dikiş makinesi markası denince ilk akla gelenler arasında yer alan Janome’nin bu modeli kot, penye, triko gibi kumaşların yanı sıra ekstra kalın kumaşları da kolaylıkla dikebilir. Sessiz çalışan bu cihaz ile tekstil ürünleriniz üzerine 13 farklı dekoratif dikiş yapabilirsiniz. Katlanabilir taşıma kolu sayesinde bir yerden başka bir yere kolaylıkla kurulabilir.

  1. Singer El Dikiş Makinesi

Düz dikiş yapabilme özelliği bulunan Singer el dikiş makinesi hem masa üstünde hem elde kullanılır. 4AA pille çalışan bu makineyi düz dikiş yapmak isterken kullanabilirsiniz. Ayrıca hız seviyesini ayarlayabilir, ipliğin gerginliğini kontrol ederek kusursuz dikişler elde edebilirsiniz. Güvenlik kilidi bulunan makineyi kullanmadığınız zamanlarda aktif ederek kullanımı devre dışı bırakabilirsiniz.

  1. Brother Innov-is 950 (NV950) Piko ve Nakış Makinesi

Dikiş makinesi öneri listelerinde mutlaka yer verilen bu model dikiş, nakış ve piko işlemlerini birlikte yapar. 129 adet farklı dikiş fonksiyonu ile hobileriniz veya profesyonel işleriniz için en iyiler arasında bulunur. Dokunmatik LCD ekranı bulunan Brother Innov-is 950 (NV950) piko ve nakış makinesi kullanıcı dostu teknolojisi sayesinde uyarı mesajları vererek otomatik yönlendirme yapar.

  1. Singer S0105 Overlok Makinesi

Dikilen ürünlerin içindeki fazla kumaşları alarak o kısımları temizleyen overlok makineleri arasındaki Singer S0105 overlok makinesi 2, 3 veya 4 iplikle çalışabilir. Güçlü diferansiyel sistemi sayesinde kumaşların büzülüp esnemesine engel olur. İplerin nasıl takılması gerektiğini gösteren LED ışık sistemi hiç bilmeyenlere yol gösterir. İsteğe bağlı takılan boncuk, kıvırma, gizli dikiş, büzgü ayağı gibi aksesuarlarla pek çok işi yapmanıza olanak tanır.

  1. Singer M3335 Making The Cut Dikiş Makinesi

Uzun ömürlü metal iskeleti sayesinde en kaliteli dikiş makinesi seçeneklerinden biri olan bu model farklı amaçlara uygun pek çok dahili aksesuara sahiptir. İçerisinden çıkan fermuar, ilik, düğme gibi baskı ayakları sayesinde pek çok tadilat ve proje işlerinizi kolaylıkla tamamlayabilirsiniz. Esnek dikiş özelliği bulunan bu cihaz ile farklı kumaşlar dikilebilir.

  1. Bernina 540 Dikiş Makinesi

Bernina 540 hızı sayesinde dikiş tutkunları için en iyi dikiş makinesi alternatiflerinden biridir. Ayarlanabilir ip gerginliği sayesinde mükemmel dikişler yapmanızı sağlar. Uzun tablasının olması büyük projeler için idealdir. Ayrıca basit yönlendirmeler ile kullanıcısına yol gösteren LED ekranı ile kolay bir kullanıma sahiptir. Dikey ve çelik çağanoz sistemi sayesinde uzun saatler dikiş yapılmasına uygundur.

  1. Singer M3305 Dikiş Makinesi

Dikiş makinesi öneri listesinde son sırada yine yeni başlayanlara uygun olan Singer M3305 dikiş makinesinin fiyatlarını birlikte tanıyalım. Bu cihaz 23 değişik dikiş ve dekoratif seçeneği ile farklı kullanıma sahiptir. Ekstra baskı ayağı yükseltebilme ve dikiş uzunluğunu kontrol edebilme özelliği sayesinde konforlu bir bir deneyimi sunar. Otomatik iplik takabilme özelliği bulunan bu makine ile çin iğnesi, beyaz iş gibi nakış teknikleri de yapılabilir.

Dikiş Makinesi Tavsiyeleri

Dikiş makinesi seçimi yaparken tavsiyeleri değerlendirerek ihtiyaç ve beklentiye en uygun olan seçeneği bulmak önemlidir. Dikiş makinesi satın alırken şu hususlara dikkat edilmelidir:

  • Farklı tür kumaşların hepsini dikebilme özelliğine sahip olup olmadığı,
  • Elektronik dikiş makinesi seçilecek ise pedalsız da çalışabilir olması,
  • Tek adımda ilik açan makineler yeni başlayanlar için daha uygunken 4 adımda ilik açan makineler daha önce dikiş yapmış olan kullanıcılar için tercih sebebi olabilir.
  • Makine tavsiyelerini değerlendirirken zigzag dikiş yapabilen modelleri seçmek önemlidir. Çünkü overlok makinesinin olmadığı zamanlarda dikiş payları zigzag dikişle geçilerek sökülmesi engellenir.

Siz de ihtiyaçlarınız için en uygun dikiş makinesini tercih ederek, ürünlerin sunduğu avantajlardan yararlanabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
nanocell tv nedir teknosa
Devamını Oku

Nanocell TV Nedir?

Evlerimizin en güzel köşesi her zaman televizyon için ayrılmış oluyor. Televizyonlar en çok kullandığımız ve önem verdiğimiz beyaz…
kondansator nedir ne ise yarar teknosa
Devamını Oku

Kondansatör Nedir, Ne İşe Yarar?

Bir elektrik ve elektronik devre elemanları olan kondansatörler, piyasada kapasitör olarak da anılıyor. Bir devreye bağlandıklarında elektrik enerjisini…
samsung galaxy a32 ozellikleri neler teknosa
Devamını Oku

Samsung Galaxy A32 Özellikleri Neler?

Samsung’un dünya üzerinde en fazla satan telefonları A serisi telefonlar oluyor. Daha çok orta segmenti hedefleyen A serisi…
metaverse arsa nasil satin alinir teknosa
Devamını Oku

Metaverse Arsa Nasıl Satın Alınır?

Son yılların en çok konuşulan konularının başında metaverse dünyası geliyor. Sınırları ve tanımları henüz kesin bir şekilde yapılamıyor…