Geçmişe ait tasarımların son yıllarda daha fazla tercih edilmeye başladığını biliyor muydunuz? Sevdiklerinize değerli hissettirecek özel bir hediye arayışındaysanız siz de modern bir pikap alabilirsiniz.

Son yılların en çok öne çıkan kavramlarında hep bir geçmişe özlem söz konusudur. Retro ve vintage ürünlerin artması, antika koleksiyonu yapmak isteyenlerin çoğalması da bu duruma örnektir. Geçmişe ilgi ve merak duyan insanlar yakın döneme ait nostaljik unsurlara da sempati besler. Nostaljik eşyalar, müzikler ve kıyafetler bunlardan bazılarıdır. Müzik ve nostalji denildiği zaman aklınızda eski şarkılar canlanıyorsa bir de bu şarkıları çalan araçları hatırlayın.

1800’lü yıllarda icat edildikten sonra uzun yıllar kullanılan daha sonra yerini teyp ve radyolara bırakan pikaplar bu araçlardandır. Özellikle telefonların her türlü müziğe erişimi kolaylaştırmasıyla bu araçlar unutuldu. Fakat son yıllarda geçmişe olan ilgi nostalji seven kişilerde plak çalar merakını yeniden canlandırıyor. Bu nedenle hem nostalji hem müziksever biri için hediye arıyorsanız retro görünen modern bir plak çalar aradığınız ürün olabilir. En iyi pikap markaları arasından seçim yaparken ipuçlarına dikkat etmeyi de unutmayın!

Nostalji Ruhunu Hissederek Hediyenizi Seçin

Pikap tavsiyesi ile hediye seçerken dikkat etmeniz gerekenlere geçmeden önce plak çalar yani pikabın ne olduğundan bahsetmek gerekir. Pikap iğnesinin plak üzerinde dönerken belirli bir voltaj üretir ve bu akım mekanizma içinde dönüştürülerek ses oluşur. Belli bir hızda dönen plak üzerinden iğne aracılığıyla voltaj amplifikatöre aktarılır. Bu dönüşüm sayesinde mekanizma kendine özgü, insanın ruhunu okşayan eşsiz sesi üretir.

Pikapların başarılı ses üretmesi ve dinleyiciye keyif vermesinin nedeni çıkardığı mekanik sestir. Ses titreşimlerinin plağa kaydedilmesi ile hazırlandığı için gerçeğe en yakın haliyle sanatçı ve notaları duyabilirsiniz. Modern plak çalarlar bu mekanik ses prensibini yeni teknolojilerle bir araya getirerek kaliteli sese ulaşır. Bu nedenle seçeceğiniz modelde birçok farklı özelliğin de olduğunu görürsünüz.

Pikap modellerinin fazlasıyla sevilmesini sağlayan sesi dışındaki diğer unsur da tasarımıdır. Kendine has nostaljik görüntüsüyle ev ve ofislerde şık bir dekorasyon unsuru olur. Modern özellikler ve nostaljik görünüm bir araya gelerek sevdikleriniz için ideal bir hediyeye dönüşür. Tasarımlar farklı materyaller kullanılarak işleve ya da görüntüye yönelik olarak yapılabilir. Bu nedenle karar vermeden önce birçok farklı modeli incelemeniz faydalıdır.

Hediye pikap alırken sevdikleriniz için anlamlı olabilecek bir plak da kutunun içerisine eklenebilir. Sevilen bir sanatçı, birlikte dinlenen özel bir şarkı ya da anısı olan bir plak seçilebilir. Pikaplar farklı dönemlere ait plakları okuyacak şekilde tasarlanır. Bugün seçeceğiniz modern modeller genellikle tüm formatları destekleyecek şekilde üretilir. Bu nedenle karar verdiğiniz modelin özelliklerine bakarak okuduğu plakları öğrenebilirsiniz. 45’lik plak, 33’lük plak ve 1/3 turluk plak modelleri genellikle birçok pikap tarafından rahatlıkla çalınır.

Pikap Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Nostaljik görüntüsüyle dikkat çeken en iyi plak çalar modelleri arasından seçim yaparken bazı ayrıntılara dikkat etmelisiniz. Bu sayede sevdiğiniz kişi için vereceğiniz karar daha doğru ve işlevsel olur. Kaliteli pikap markaları arasında Lenco ve ION özellikle tasarımlarının nostaljik görüntüyü yakalamasıyla dikkat çeker. Modern ve nostaljik pikap önerisi arıyorsanız bu markaların ürünlerini inceleyebilirsiniz.

Pikap seçimi yaparken antika ürünler de karşınıza çıkar. Eski ve antika değeri taşıyan ürünler maliyetli olduğundan modern tasarımlara yönelmek hediye seçimi için avantajlı olur. Bu sayede işlevsellik ve antika görünümü bir arada yakalayabilirsiniz. Modern tasarımlarda USB girişi, CD çalar, radyo ve Bluetooth bağlantısı gibi farklı işlevler de vardır.

En İyi Pikap Markaları Arasından Seçim Yapın

En iyi pikap markaları arasından karar vermekte zorlanıyorsanız kullanıcıların en çok tercih ettiği ürünlere ilk başta göz atabilirsiniz. Bütçenizi ve aradığınız özellikleri göz önüne alarak en iyi pikap hediyesine karar vermeniz mümkündür. Anlamlı ama daha uygun fiyatlı benzer bir ürün arıyorsanız gramofon standı da seçebilirsiniz.

Vune Concept Deju Raven akustik gramofon modelleri kalitesi ve işleviyle aradığınız hediye olabilir. Ahşap gövdesi, estetik gramofon gövdesi ile şık bir dekorasyon ürünü olurken sadece telefonu standa yerleştirerek kaliteli ses elde etmenizi sağlar. Plak çalar almak konusunda kararlıysanız ve nostaljik görünüm arıyorsanız en iyi pikap plak çalar modelleri önerilerine göz atabilirsiniz.

Lenco TT34 Dahili Hoparlörlü Ahşap Pikap

Retro görüntüsüyle nostalji severleri büyüleyen model ahşap gövdesi sayesinde dayanıklı ve doğal bir görünüm sunar. Yuvarlak kasası plak tasarımına uygun olduğu için farklı bir estetik sunarken kapak kısmı taşımanızı kolaylaştırır. Eşsiz tasarımını tamamlayan ses ve teknoloji özellikleri de ürünün işlevselliğini artırır. Kayış sistemiyle çalışan model titreşimsiz ve net ses üretme kabiliyetine sahiptir. Yarı otomatik mekanizması kullanımı kolaylaştırmak için otomatik dönüş ve durma özelliği sunar. Seramik gövdeli iğnesi ve otomatik özelliği özenle sakladığınız plakların uzun yıllar ilk günkü performansla çalışması için destekleyicidir.

Lenco TT-27 Dahili Hoparlörlü Retro Pikap

Antika araba paneli görüntüsüyle dikkat çeken ve beğeni toplayan modeldeki dahili hoparlörler sayesinde dilediğiniz şarkıyı yüksek sesle çalabilirsiniz. Kapak kısmı sayesinde plak çalar tablasını ve iğnesini çalıştırılmadığı zamanlarda korumaya alabilir, toz ve kirlenmeye karşı önlem alabilirsiniz. Farklı plak tipleri arasında geçiş yapma özelliğine sahip model eski plaklarınızın tamamıyla uyumludur. En sevdiğiniz şarkıları plak çalar ile dinlerken dilerseniz sesi yükseltmek için dahili hoparlörlere de bağlayabilirsiniz.

ION Ion Superior LP 7-in-1 Pikap

Vintage tasarımıyla nostaljik bir pikap modeli arıyorsanız dikkatinizi çekecek bir üründür. Farklı plak tiplerini sorunsuz şekilde çalabilen kayışlı mekanizmasına ek olarak teknolojik donanımlar da eklenmiştir. Antika araba paneli görüntüsüne sahip şık tasarımı dikkat çekerken gövde üzerindeki nostaljik gösterge paneli içinde LCD ekran yer alır. Bu sayede modern ve nostaljik çalma seçeneklerini deneyimlerken kontrol edebilirsiniz. Siz de retro görünümüyle sevdikleriniz için unutulmaz bir hediye olacak pikap çeşitlerini inceleyerek aralarından seçim yapabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
toplama bilgisayar nedr teknosa
Devamını Oku

Toplama Bilgisayar Nedir?

Bilgisayar üreticileri farklı donanımlar kullanarak cihazları karma bir sistem olarak sunuyor. Bu özelliklerin bazıları işimize yararken bir kısmı…
ram nedir ne ise yarar teknosa
Devamını Oku

Ram Nedir? Ne İşe Yarar?

Bilgisayarların çalışmasını sağlayan ve sahip olduğu özellikleri belirleyen büyük küçük yüzlerce donanım parçası bulunuyor. Bu parçalar arasında bulunan…
adsl hiz testi nasil yapilir teknosa
Devamını Oku

ADSL Hız Testi Nasıl Yapılır?

Dijital dünyanın hayatımızın tamamen içine girmesiyle birlikte internet bağlantısı vazgeçilmezlerimiz arasında hızla yerini alıyor. Merak ettiğimiz konular olduğunda,…