Giyilebilir teknoloji denildiğinde ilk aklımıza gelen cihaz akıllı saatler oluyor. Akıllı saatler arasında en popüler ürünler arasında da Apple Watch geliyor. Akıllı saat pazarında en çok isminden söz ettiren marka, Apple Watch 6 serisiyle bu konumunu devam ettirmeyi amaçlıyor. Önceki nesil saatlerini popüler yapan modern tasarım dilini ve mükemmel özelliklerini korurken kandaki oksijen seviyesini izleme, ekstra saat arayüzleri ve takipçilerin merakla beklediği uyku izleme gibi yenilikçi özellikleriyle akıllı saat teknolojisini bir üst seviyeye taşıyor. Bu yazımızda Apple Watch 6 serisi özellikleri hakkında bilgiler vereceğiz.

Apple Watch 6 Serisi Farklı Tasarımlarla Herkese Hitap Ediyor

Piyasada bulunan diğer akıllı saatlerin çoğunluğundan farklı olarak Apple Watch 6 Serisi, seramik arka paneliyle şık bir dikdörtgen tasarıma sahip olarak sunuluyor. Sol kenarında hoparlörü bulunurken sağ kenarında ise bir düğme ve mikrofon deliği yer alıyor.

Ayrıca Apple Watch 6 Serisinde bileğinizdeki şıklığı tamamlayacak ve kendi tarzınızı yansıtacak çeşitli saat kayışı alternatifleri bulunuyor. Sadeliği sevenler için Solo Loop kayışları bulunurken, farklı tarzını ifade etmek isteyen ancak gösteriş sevmeyenler için Örgülü Solo Loop kayışlar değişik renk seçenekleriyle piyasadaki yerini alıyor. Bunların dışında daha sportif bir görünüm isteyenler için Spor Kordon ve Spor Loop kayışları da seçenekler arasında bulunuyor. Tasarım yapılırken daha klasik saat kayışı isteyen kullanıcılar da düşünülmüş görünüyor. Deri ve Paslanmaz Çelik saat kayışları bu kullanıcılar için güzel seçenekler arasında duruyor.

Birbirinden farklı tarz ve renklere sahip Apple Watch 6 Serisi saat kayışları akıllı saatini farklı kıyafetler ve tarzlarda kullanmak isteyen kullanıcılar için çok çeşitli alternatifler sunuyor.

Apple, Watch 6 Serisinde saatin rengi konusunda da kullanıcılarını hayal kırıklığına uğratmıyor. Birçok akıllı saat üreticisi farklı saat arayüzleri kullanarak tüketicileri cezbetmeye çalışıyor. Ancak Apple Watch 6 Serisi saat arayüzlerinin yanında farklı renk saatler de piyasaya sürüyor. Standart Apple renginin yanı sıra uzay grisi, gümüş, altın ve yeni eklenen mavi ve kırmızı renklerin arasından seçiminizi yapabiliyorsunuz.

Apple Watch 6 Serisinin boyutları önceki Apple Watch modelleri gibi 40 mm ve 44 mm olarak iki farklı boyutta bulunuyor.

Apple Watch 6 Serisi Geliştirilmiş Ekran Özelliği Sunuyor

Apple Watch 6 Serisi ekranı daha önceki modellerinde olduğu gibi Retina ekran teknolojisiyle üretiliyor. Ancak Apple, yeni seride genel kullanıcı deneyimini iyileştiren bazı önemli değişiklikler sunuyor.

Apple, yeni kullanılan retina ekranların bir öncekinden yaklaşık 2,5 kat daha parlak olduğunu açıklıyor. Bu parlaklık günlük kullanımda hemen fark edilebilir seviyede bulunuyor.

Saat ara yüzü olarak 5 günlük hava durumunu, kalp atış hızınızı, saat ve tarihi, fitness uygulaması ve yağış ihtimal bilgisinin hepsini bir arada kullandığınızda bile parlak ekranı sayesinde kolayca okuyabiliyorsunuz. Bu da akıllı saatinizin birçok özelliğini aynı ekrana toplayabileceğiniz çok daha gelişmiş bir teknoloji deneyimi sunuyor.

Saat arayüzlerinin kişiselleştirilmesi konusunda Apple, WatchOS 7 işlemcisiyle yenilenmiş bazı arayüzlerini daha duyuruyor. Bunlardan en ilgi çekicileri Apple’ın iPhone telefonlarda kullandığı memojiler oluyor. Kendi emojinizi ya da sevdiğiniz birinin emojisini düzenleme programı ile yaparak bunu saatinizin arayüzü olarak kullanabiliyorsunuz.

Apple Watch 6 Serisi, çok fazla arayüz seçeneği kullanıp kişiselleştirme konusunda çeşitli alternatifler sunduğu için üçüncü parti saat arayüzlerini desteklemiyor. Yani başka yazılım firmalarının ürettiği saat arayüzleri Watch 6 serisinde yüklenemiyor olacak.

Apple Watch 6 Serisi ekranının dokunmatik özelliği de geliştirilmiş bulunuyor. Tıpkı iPhone 11 Pro modellerinde olduğu gibi basınca duyarlı ekran teknolojisi kullanılıyor. Bu sayede akıllı saatinizin ekranına çok fazla baskı uygulamanıza gerek kalmadan kullanabiliyorsunuz. Ekran düzenleme sırasında bastırmadan sadece parmağınızı uzun süre ekranda tutarak kolayca kontrolleri gerçekleştirebiliyorsunuz.

Apple, Watch 6 Serisini titreşim motorunu daha güçlendirilmiş olarak piyasaya sürüyor. Akıllı saatinizin alarmı çaldığında artık daha güçlü hissediyor olacaksınız.

Apple Watch 6 Serisi Yazılım ve Performansı

Apple Watch 6 serisi özellikleri içerisinde en fazla merak edilen konulardan biri de performansı oluyor. Apple, yeni akıllı saatinde WatchOS 7 yazılımını kullanıyor. Bu güçlendirilmiş yazılım sayesinde saatinizdeki animasyonlar çok daha akıcı bir şekilde hareket ediyor.

Apple Watch 6 Serisi bir önceki modelinden yaklaşık yüzde 20 daha hızlı çalışıyor. Bu hızını, saati kullanırken hemen fark edebiliyorsunuz. Bütün uygulamalar büyüleyici bir hızla açılıyor. Sadece saatinizde yerleşik olarak bulunan App Store uygulaması bir veya iki saniye geç yükleniyor. Saatin hızının yanında bu süreyi bir gecikme gibi hissedebiliyorsunuz.

Apple Watch 6 Serisi teknosa

Apple Watch 6 Serisi ile Kandaki Oksijen Seviyenizi İzleyebiliyorsunuz

Apple, yeni nesil akıllı saatinde sağlık konusunda önemli geliştirmelere imza atıyor. Watch 6 Serisi, bir önceki modelinde olduğu gibi kalp atış hızınızı ve ritmini gün içerisinde düzenli olarak takip etmeye devam ediyor. Herhangi bir düşme sonucu hareketsiz kaldığınızda bileğinize bildirimler göndererek tepki vermenizi bekliyor ve aksi durumda sağlık kuruluşlarına ya da yakınlarınıza bilgi veriyor. Ayrıca Türkiye’de de yakın biz zamanda etkinleştirilen EKG özelliği de Apple Watch 6 Serisinde yer alıyor.

Bütün bu özelliklerinin yanında bir de kanınızdaki oksijen seviyesini ölçüyor. Bu özelliği de tıpkı EKG özelliği gibi dünya genelindeki kurumlar tarafından onaylanmış bulunuyor. Ancak bu uygulamaların kesinlikle tıbbi amaçlar için kullanılmaması gerekiyor.

Uygulamanın amacı daha çok kandaki oksijen seviyesinin herhangi bir hastalığın semptomları arasında yer alabileceği ve bu konuda kullanıcıyı uyararak gerekli durumda sağlık testlerini yaptırması gerektiği olarak belirtiliyor.

Kanınızdaki oksijen seviyesini ölçmek için Oksijen Doygunluk uygulamasını açıyorsunuz ve başlatma düğmesine basıyorsunuz. İşlem sadece 15 saniye sürüyor. Saatiniz bileğinize kızılötesi bir ışık veriyor ve kan damarlarınızdan yansıyan miktarı ölçmeye çalışıyor.

Uygulamanın daha sağlıklı ölçüm yapabilmesi için bileğinizi bir masaya ya da kucağınıza koyup kendinizi rahat bırakmanız gerekiyor. Bir de saat kayışının bileğinizde doğru yerde ve sıkılık ayarında olması gerekiyor.

Apple Watch 6 Serisinde bulunan sağlık uygulamalarının diğer akıllı saatlerden farkı arka planda gün boyunca düzenli ölçüm yapıyor ve bunlar kaydediyor olmasıdır.

Apple Watch 6 Serisinin Merakla Beklenen Özelliği Uyku Takibi

Uyku takibi özelliği Apple Watch 6 Serisine özel bir özellik değil ancak bu özelliği Apple akıllı saatlere WatchOS 7 yazılımıyla birlikte geliyor. Diğer akıllı saat markalarının birçok modelinde uzun zamandır bulunan bu özellik Apple Watch akıllı saatlere yeni eklendiği için kullanıcıları memnun etmesi bekleniyor.

Uyku uygulamasını kullanarak uyku hedeflerinizi kaydedip bunun için yatma planları yapabiliyorsunuz. İsterseniz manuel olarak Uyku Modunu aktifleştirebilirken haftalık uyku programı da ayarlayabiliyorsunuz.

Uyku takip özelliği sayesinde her gece toplamda ne kadar uykuda ne kadar yatakta olduğunuzu görebiliyor ve bunu 14 günlük grafikle takip edebiliyorsunuz.

Ancak Apple Watch 6 Serisinde bulunan uyku programı diğer akıllı saat markalarının biraz gerisinde yer alıyor. Bazı akıllı saat modellerinde uyku kalitesi de ölçümlenebiliyor ve daha kaliteli uyku için kullanıcılarına tavsiyeler veriliyor. Şu anda Apple Watch 6 Serisinde sadece uyku zamanı takip edilebiliyor.

Bu konuda fazla detay bilgi sahibi olmak çok önemli değilse bu özellik herhangi bir sorun yaratmıyor.

Apple Watch 6 Serisi Pil Ömrü

Gün içerisinde egzersiz yapıp akıllı saatinizin fitness özelliğini sıklıkla kullanıyorsanız Apple Watch 6 Serisini yaklaşık olarak 18 saat boyunca şarj etmeden kullanabiliyorsunuz. Eğer fitness özelliğini kullanmıyorsanız bu süre iki katına kadar çıkıyor ve 36 saatlik bir kullanım ömrü sunuyor.

Apple Watch 6 Serisinin pil özelliğindeki en büyük gelişme daha hızlı şarj edilebilmesi konusunda oluyor. Tam şarj edebilme süresi 120 dakikadan 90 dakikaya düşüyor. Bu hız inanılmaz boyutlarda bulunmuyor ancak kısa süre şarj etme imkanınız olduğu durumlarda akıllı saatinizi daha uzun süre kullanabiliyorsunuz.

Yukarıda Apple Watch 6 serisi özellikleri hakkında bilgiler paylaştık.

Siz de en iyi Apple Watch’ları incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
En iyi 10 laptop soğutucu
Devamını Oku

En İyi 10 Laptop Soğutucu

Hem iş hayatında hem de özel hayatta sıklıkla tercih edilen teknolojik aletlerden biri olan laptopların en sık yaşadığı…
En iyi 10 elektrikli bisiklet
Devamını Oku

En İyi 10 Elektrikli Bisiklet

Teknolojinin gelişme sürecinde bisikletler hem teknik hem de tasarım açısından gelişerek yeni modeller ile öne çıkmıştır. Son zamanlarda…
isitici cesitleri neler teknosa
Devamını Oku

Isıtıcı Çeşitleri Neler?

Alan ısıtıcıları, tüm evinizin termostatını açmadan tek bir odayı ısıtmanın mükemmel bir yolu olabilir. Bu küçük portatif ısıtıcılar…