Gelişen teknolojiyle birlikte akıllı cihazların her zaman yanımızda taşınabilir olmasını istiyoruz. Bu cihazlarla hem günlük işlerimizi halledebilirken hem de sağlık durumumuzu takip edebiliyor ve sevdiklerimizle iletişim halinde kalabiliyoruz. Son dönemde bu alandaki en büyük gelişmeler giyilebilir teknoloji alanında yaşanıyor. Giyilebilir teknoloji dendiğinde de ilk akla gelen cihaz akıllı saatler oluyor. Akıllı saatler hayatımızı kolaylaştırmanın yanında gelişen tasarımlarıyla da şıklığımızı tamamlayan aksesuarlar haline geliyor. Artık normal kol saati yerine akıllı saat tercih edilir duruma geliyor. Biz de sizler için akıllı saat neler yapar bu yazımızda inceleyeceğiz.

Akıllı Saat Nedir?

Akıllı saatler gelişen teknolojiyle birlikte akıllı telefonlar kadar işleve sahip oluyor. En basit tanımıyla içerisinde bilgisayar yazılımı bulunan kol saatleri olarak adlandırılabiliyor.

Akıllı telefonlarla birlikte eşleştirildiğinde çok fazla işlemi sadece saatinizle yapabiliyorsunuz. GPS özelliği sayesinde konum bilgilerinizi görebiliyor ve spor yaparken ne kadar mesafe koşup yürüdüğünüzü takip edebiliyorsunuz. Telefonunuza gelen aramaları görüp cevap verebilirken mesajlarınızı da okuyabiliyorsunuz. Böylece hem zaman kazanmış oluyorsunuz hem de pratik bir kullanım yaratmış oluyor.

Akıllı saatler son dönemde oldukça fazla tercih edilen teknolojik cihazlardan olduğu için farklı renk ve tasarımlarla kullanıcıların karşısına çıkmaya başlıyor. Şık tasarımları sayesinde sadece günlük kullanımlarda değil her ortamda kolunuzdaki yerini alıyor.

Akıllı saatler son değişimleriyle birlikte artık yeni nesil kol saatleri olarak tanımlanıyor.

Akıllı Saatler Ne Gibi Avantajlar Sağlıyor?

Akıllı saatlerin özellikleri geliştikçe telefonunuzu daha verimli bir şekilde kullanmanıza olanak sağlıyor. Su geçirmez yapıları sayesinde yüzerken ya da duş alırken de kolunuzdan çıkarmanıza gerek kalmıyor. Ayrıca sağlığınızı takip ederek size faydalı olacak bildirimler göndererek yaşam konforunuzu artıyor.

Akıllı saatler sadece zamanı ve tarihi gösteren cihazların ötesine geçiyor. Haritalarla uyumlu olarak çalıştığı için yolculuklarınız sırasında da size eşlik ediyor. Attığınız adım sayısını, gittiğiniz mesafeyi ölçebiliyor, nabız atış hızınızı ve uyku kalitenizin takibini yapabiliyorsunuz.

Akıllı Saat Hangi Amaçla Kullanılır?

Akıllı saat nasıl kullanılır dediğimizde, çok farklı kullanım alanları bulunuyor.

Bildirimlere Cevap Verebiliriz

Akıllı saatler sizin seçeceğiniz ayarlara göre çeşitli konularda bildirimler gönderme özelliğine sahip oluyor. Akıllı telefonunuzla eşleştirdiğinizde telefonunuza gelen tüm bildirimleri aynı anda akıllı saatinizde de görebiliyorsunuz. Böylece telefonunuzu çıkarmak zorunda kalmadan tüm bildirimlerden haberiniz oluyor.

Bazı akıllı saatlerde daha gelişmiş bildirim sistemleri bulunuyor. Apple Watch son geliştirdiği özelliklere düşme sensörünü ekledi. Saatiniz takılıyken düştüğünüzde, saat sonraki harketlerinizi takip ediyor. Eğer hareketlerinizde bir değişiklik olmazsa size cevap verebileceğiniz birkaç tane bildirim yolluyor. Bu bildirimlere de bir cevap alamadığında sizin yaralanmış olabileceğinizi düşünüyor ve yetkililere bu konuda bildirim gönderiyor.

Uygulama Yükleyebiliyoruz

Akıllı saatlerin bildirimlerden daha fazlasını yapabilmesi için mobil uygulamaları da desteklemesi gerekiyor. Akıllı saatlerin çoğu uygulamaları destekleyecek özellikte üretiliyor. Uygulamalarda yapılacak güncellemeleri destekleyen akıllı saatler uzun süre işinize yarayacak şekilde kullanılabiliyor.

Ancak bazı akıllı saatler sadece spor aktivitelerine özel olarak üretiliyor. Bu saatler genel uygulamaları desteklemeyebiliyor. Sadece dalış, yürüyüş ve koşu gibi uygulamalar konusunda destek veriyor. Akıllı saatinizi bu amaçla kullanmak istiyorsanız ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek özelliklere sahip oluyorsunuz.

Multimedya Özellikleri Yönetebiliyoruz

Akıllı saatinizi telefonunuzla eşleştirdikten sonra telefondan müzik dinlerken sesi artırıp azaltmak için ya da müziği değiştirmek için telefonunuzu çıkarmanıza gerek kalmıyor. Akıllı saatinizle buna benzer medya yönetimi işlemlerinizi rahatlıkla yapabiliyorsunuz.

Aramalara Cevap Verebiliyoruz

Son dönem akıllı saatlerle artık telefonunuzla yaptığınız çoğu işlemi yapabiliyorsunuz. Bunların başında da sesli aramalara cevap vermek geliyor. Akıllı telefonunuzla eşleştirdikten sonra gelen aramanın ya da mesajın kimden olduğunu görebiliyor, mesajlarınızı okuyabiliyor ve aramalara kolayca cevap verebiliyorsunuz.

Spor ve Sağlık Takibi Yapabiliyoruz

Akıllı saat ne işe yarar dediğimizde belki de en faydalı olanı spor ve sağlık takibi oluyor. Spor aktivitelerini sıklıkla yapıyorsanız akıllı saatler en büyük yardımcınız haline geliyor. Spor yaparken ne kadar kalori yaktığınız ya da ne kadar mesafe koştuğunuzu görebiliyorsunuz. Ayrıca kalp atış hızınızdaki değişimleri de akıllı saatiniz takip ediyor. Eğer tehlikeli olabilecek düzeyde kendinizi zorlarsanız sizi uyarıyor. Su geçirmeyen akıllı saatler sayesinde yüzerken de aynı özellikleri kullanabiliyorsunuz.

Bunların yanı sıra sağlık verilerinizle ilgili değişiklikleri de akıllı saatinizle takip edebiliyorsunuz. Akıllı telefonunuzla eşleştirdiğinizde sağlık uygulamalarını kullanarak belli periyotlardaki değişimleri görebiliyorsunuz.

Hareketsizlik uyarı sistemi sayesinde gün içerisinde çok fazla hareketsiz kaldığınızda akıllı saatiniz sizi uyarıyor. Çalışma daldığınızda ya da uzun süre sabit oturduğunuzda kalkıp hareket etmenizi sağlıyor.

Akıllı Saat Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Akıllı saatler son dönemin en popüler cihazlarından biri olduğu için sadece teknoloji markalarının değil klasik saat üreticilerinin de gündeminde yer alıyor. Normal kol saatlerinin yanında akıllı saat üretimi de gittikçe artıyor.

Piyasadaki ürün çeşitliliği arttıkça akıllı saat almak istediğimizde aralarından seçim yapmak da oldukça zor oluyor.

Akıllı saat almaya karar verdiyseniz seçiminizi yapmadan önce ne amaçla kullanmak istediğinizi belirlemeniz gerekiyor. Eğer sadece spor aktivitelerinizi ve sağlık durumunuzu takip etmek istiyorsanız bu amaçla üretilen modeller arasından tercih yapabilirsiniz. Çünkü kullanmayacağınız özelliklere sahip çok gelişmiş bir akıllı saat aldığınızda bütçenizi aşabiliyorsunuz.

Ancak hem sağlığınızı düşünüp hem de akıllı telefonunuzla birlikte diğer özelliklerini de kullanmak istiyorsanız biraz daha gelişmiş bir modele ihtiyacınız olacaktır.

Akıllı saatlerde dayanıklılık da artık öne çıkan özellikler arasında yer alıyor. Akıllı saatlerin eski modelleri daha narin bir yapıya sahipken son dönemde üretilenler daha dayanıklı oluyor. Eğer çocuğunuz için bir akıllı saat almayı düşünüyorsanız ya da hareketli sporlar yapmayı seviyorsanız çarpmalara ve düşmelere karşı sağlam modelleri tercih edebilirsiniz. Teknolojik cihazlar suya karşı da hassas oluyor. Eğer saatinizin her zaman yanınızda olmasını istiyorsanız su geçirmez yapıdaki akıllı saatler ihtiyaçlarınızı karşılıyor olacaktır.

Bütün bunların yanında cep telefonunuzun yazılımıyla uyumlu bir akıllı saat tercih etmeniz en önemli özellikler arasında yer alıyor. Bu sayede telefonunuzla kolayca eşleştirebiliyor ve daha konforlu bir şekilde kullanabiliyorsunuz.

Yukarıda akıllı saat ne işe yarar anlatmaya çalıştık.

Siz de en iyi akıllı saat alternatiflerine bakmak için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
En iyi 10 projeksiyon cihazı
Devamını Oku

En İyi 10 Projeksiyon Cihazı

Projeksiyon cihazları özellikle ofiste sunum yaparken sıkça kullanılan ekipmanlardan biridir. Ayrıca son dönemlerde evlerde sinema keyfi yapmak için…
bilgisayar nasil guncellenir teknosa
Devamını Oku

Bilgisayar Nasıl Güncellenir?

Modern hayatın vazgeçilmez cihazlarının başında bilgisayarlar geliyor. İş ve özel hayatımızda ihtiyacımız olan hemen her şeyi bilgisayarlarla yapabildiğimiz…