Son yıllardaki teknolojik gelişmeler sadece elektronik cihazlarda yaşanmıyor. Giyilebilir teknoloji en hızlı gelişen sektörler arasında yer alıyor. Genellikle akıllı telefonlara bluetooth, Wi-Fi ya da mobil internet ile bağlanıyor ve birbirleriyle uyumlu bir şekilde çalışabiliyorlar. Giyilebilir teknolojinin en popüler ve yaygın kullanılan ürünleri akıllı saatler ve akıllı bileklikler oluyor. Bu cihazlar akıllı telefonlarımıza olan bağımlılığımızı azaltıp sağlık verilerimizi kaydettiği için hayatımızda gittikçe daha fazla yer kaplamaya başlıyor. Ayrıca sahip oldukları şık tasarımlar sayesinde modaya da rahatlıkla uyum sağlayabiliyor ve günlük kullanımlarımızda daha rahat etmemizi sağlıyor. Kullanım alanları ve özellikleri artmaya devam ettikçe yakında cep telefonlarının yerini alabileceği düşünülüyor. Akıllı saatler ve bilekliklerin pek çok benzer özellikleri olduğu için zaman zaman karıştırılabiliyor. Bu yazımızda akıllı saat ile akıllı bileklik arasındaki fark nedir anlatmaya çalışacağız.

Akıllı Saat Nedir?

Giyilebilir teknolojinin en popüler ürünlerinden biri akıllı saatler oluyor. Klasik saat modellerine ek olarak birçok özelliği de içerisinde barındırıyor. Akıllı telefonlarla eşleştirildiğinde telefonla yapılabilecek hemen her şey akıllı saatlerle de yapılabiliyor.

Akıllı saat ile neler yapılabilir dediğimizde, gelen çağrıları ya da mesajları akıllı saatlerimizle cevaplayabilirken sosyal medya hesaplarımızdaki bildirimleri de görebiliyoruz. Böylece sürekli cep telefonlarımıza bakmak zorunda kalmıyoruz.

Akıllı saatlerin başka avantajlı özellikleri de bulunuyor. Özellikle de ara yüzünün kişiselleştirilmesi onları daha benzersiz kılıyor.

Eğer spor yapmayı ve sağlıklı yaşamayı seviyorsanız içerisindeki GPS özelliği size benzersiz bir deneyim yaşatıyor. Akıllı saatler sayesinde gün içerisindeki adımlarınızı sayabiliyor, koşu yaparken kat ettiğiniz mesafeyi ölçebiliyorsunuz. Ayrıca spor sırasındaki nabzınızı da ölçebiliyorsunuz. Yaşam fonksiyonlarınızı kayıt altında tuttuğu için sağlığınız ile ilgili gelişmeleri takip edebiliyorsunuz.

Sağlıklı yaşam tercihi yapanların faydalanabileceği buna benzer birçok özelliğin kullanılmasına imkan sağlıyor. Bunların yanı sıra su geçirmeyen akıllı saat modelleri sayesinde yüzücüler de spor yaparken aynı özelliklerden faydalanabiliyor.

akilli saat teknosa

Akıllı saatinizin bütün özelliklerinden en verimli şekilde faydalanabilmek için akıllı telefonunuzun işletim sistemiyle uyumlu çalışabilecek saat modellerini tercih etmeniz gerekiyor. İki cihazı birbiriyle eşleştirdiğinizde akıllı saatinizde kayıtlı bilgileri akıllı telefonunuzdan da takip edebiliyorsunuz. Bunun yanı sıra akıllı telefonlarınızdan yapabileceğiniz telefon görüşmeleri ya da mesajlaşmaları akıllı saatinizle de yapabiliyorsunuz. Aynı uygulamaları akıllı saatinize indirdiğinizde hem telefonunuzdan hem de saatinizden kullanabiliyorsunuz.

Akıllı saat kullanımı çok fazla tercih edilmeye başlayınca klasik saat markaları da bunun gerisinde kalmak istemiyor. Yeni üretilen saat modellerinde kendi şık tasarımlarını akıllı saatlere uyarlayarak üretimlerine devam ediyorlar. Bu durum modayı yakından takip edenlerin de giyilebilir teknolojiden uzak kalmasını engelliyor.

Akıllı Bileklik Nedir?

Son yıllardaki gelişen giyilebilir teknolojinin ilk ürünlerinden biri de akıllı bileklikler oluyor. Akıllı saatlerle benzer özelliklere sahip olsa da kullanıcılarına biraz daha kısıtlı imkanlar sunuyor.

akilli bileklik teknosa

Akıllı bileklikler içerdiği özellikleri nedeniyle daha çok spor yapan kişileri hedef kitlesine alıyor. Kronometre, kalori takibi, adım sayar, alarm ve spor modu en çok kullanılan özellikleri arasında bulunuyor. Bu özelliklerinin yanı sıra cep telefonunuza gelen çağrı ve mesaj gibi bildirimleri de akıllı bilekliğinizden görebiliyorsunuz.

Akıllı bileklikler daha çok kullanımı kolay teknolojik cihaz arayanların tercihleri arasında yer alıyor.

Akıllı Saat ve Akıllı Bileklikler Arasında Ne Gibi Farklar Bulunuyor?

Akıllı saatler ve akıllı bileklikler benzer özellikleri nedeniyle genellikle birbirine karıştırılabiliyor. İkisi arasında bazı temel farklılıklar bulunuyor.

Akıllı saatler, akıllı telefonların yapabildiği birçok işlevi yerine getirebiliyor. Akıllı bileklikler ise daha çok spor uygulamaları için kullanılıyor.

Akıllı saatler kendilerine ait yazılım sistemlerini kullanıyor. Böylece telefonlarda olduğu gibi bazı uygulamalar saatlere de yüklenebiliyor. Bunun için uygulamanın saatler için de uyumlu olması yeterlidir. Ancak akıllı bileklikler sadece telefonlardaki yazılımla çalışabiliyor. Telefonlara bluetooth ile bağlanarak çalıştığı için herhangi bir uygulama yükleyemiyorsunuz.

Akıllı saat modellerinde telefonunuza gelen çağrıları ve mesajları cevaplayabilmeniz ve arama yapabilmeniz mümkün oluyor. Ancak akıllı bilekliklerin böyle bir özelliği bulunmuyor. Yeni model akıllı bilekliklerde sadece telefonunuza gelen çağrıları ve mesaj bildirimlerini görebiliyorsunuz.

Akıllı bileklikler genellikle günlük aktivitelerinizi takip etmeniz üzerine tasarlanmış özelliklere sahip oluyor. Spora ya da yürüyüşe çıktığınızda yanınızda saat taşımak istemediğinizde akıllı bileklik en iyi tercihlerinizden biri oluyor. Sadece sportif faaliyetinizi takip etmek istemiyor ve cep telefonunuzla yaptığınız şeyleri de yapabilmek istiyorsanız akıllı saat kullanmayı seçiyor olmalısınız.

Akıllı saatlerin ekranları akıllı bilekliklere göre daha büyüktür. Akıllı saatlerde birçok özelliği bir arada görebiliyoruz. Hem klasik saat özelliklerine ulaşabilirken hem de diğer uygulamalara erişebiliyoruz. Bu nedenle ekranlarının büyük ve geniş olması onları daha kolay kullanılabilir hale getiriyor. Akıllı bilekliklerde ise daha az özellik olduğu için ekran olarak daha küçük ve sade bir tasarım kullanılıyor.

Akıllı bileklikler ve akıllı saatler arasında fiyat anlamında da farklar bulunuyor. Akıllı saatlerin özellikleri fazla olduğu için fiyatları da bilekliğe göre daha fazla oluyor. Giyilebilir teknoloji için yeterli bir bütçeye sahipseniz akıllı saatleri tercih edebilirsiniz. Ancak fazla bütçe ayırmak istemiyor ama yine de bileğinizde akıllı bir cihaz taşımak istiyorsanız akıllı bileklikler daha doğru bir seçim olacaktır.

Akıllı saatlerin pil ömrü birçok özelliğe sahip olmasına rağmen akıllı bilekliklerden genellikle daha uzundur. Böylece akıllı saatleri daha uzun süre kullanabiliyorsunuz.

Yeni teknoloji akıllı saatlerin sağladığı sağlık avantajları arasında uyku kalitesine ek olarak stres seviyenizi de ölçebiliyor. Bu seviyeye göre sizi çeşitli nefes egzersizlerine yönlendirip sağlığınızın normale dönmesini sağlayabiliyor. Akıllı bilekliklerde şu anda sadece hareketsizlik uyarı sistemi bulunuyor. Belli bir süre hareketsiz kaldığınızda bilekliğiniz sizi uyarıyor ve harekete geçmenizi sağlıyor.

Ayrıca akıllı saatlerde Siri ya da Google gibi kişisel asistanları kullanabiliyorsunuz. Sesli uyarılarla saatinize dokunmadan da özelliklerini kullanabiliyorsunuz.

Yukarıda akıllı saat ile akıllı bileklik arasındaki fark nedir anlatmaya çalıştık.

Siz de en iyi akıllı saatleri incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
Samsung'un En İyi Telefonları
Devamını Oku

Samsung’un En İyi Telefonları

Tüketici elektroniği sektörünün devlerinden biri olan Samsung, inovasyonun ve teknolojinin öncüsüdür. Dev marka ev aletlerinden yazılımlara, akıllı telefonlardan…
guvenli mod nedir nasil kullanilir teknosa
Devamını Oku

Güvenli Mod Nedir? Nasıl Kullanılır?

Bilgisayarınızı başlatmanın alternatif yollarından biri de güvenli mod oluyor. Bu şekilde bilgisayarınızı başlatmanın en önemli farkı, bilgisayarınız sadece…