Apple firması, teknoloji denildiğinde akla gelen en önemli firmalardan bir tanesi olarak bilinir. Firmanın bir süre önce tanıttığı iOS 16 ise en fazla kullanılan işletim sistemlerinin başında gelir. Apple’ın mobil işletim sisteminin en son sürümü olan iOS 16, kullanıcıların telefonla yapacakları işlemleri daha kolay hale getiren bir dizi yenilikle doludur. Akıllı telefonları daha işlevsel bir noktaya taşıyan iOS 16, iPhone 8 ve sonrası cihazlar için indirilip yüklenebilir durumdadır. Firmanın yeni kişiselleştirme özellikleri ve daha iyi seviyede bir yapay zeka ile tanıtımını yaptığı bu işletim sistemi, kullanıcılar için daha sorunsuz bir iletişimi de amaçlar. iOS 16 yeni özellikler sunar ve cihazların kilit ekranlarında da büyük değişiklikler yapar. Özellikle fotoğrafçılık, seyahat ve ev otomasyonu alanlarında birçok ekleme barındıran yeni sürüm, daha fazla paylaşım yapmanıza olanak tanır. İşte iOS 16 ile gelen en yeni özellikler…

1-Yenilenmiş Bir Kilit Ekranı

iOS 16 güncellemesi, kilit ekranı için bir dizi yenilik getirir. Ekran tasarımını tamamen değiştiren bu güncelleme sayesinde bildirimler ekranın en alt kısmına kayar ve bu sayede fotoğraflar için daha fazla yer açılır. Ayrıca desteklenen widgetlar, kilit açmaya gerek kalmadan hava durumu, takvim randevuları ya da AirPods pil seviyesi gibi ögeleri görmenizi sağlar.

2-Mesaj Yönetimi Artık Daha Kolay

iOS 16 özellikleri yeni kullanıcılar için de faydalıdır. Daha önce iPhone kullanmamış kişiler bile yeni güncelleme ile yapacakları birçok işleme daha kolay alışır. Yeni sürüm size mesajlarınızı yolladıktan 15 dakika sonraya kadar düzenleme imkanı sunar. En fazla beş adet düzenleme yapmanıza olanak sunan yeni sürüm, imla hatalarını da en aza indirir. Mesaj düzenleme işlemini teslim edildi ifadesinin yanında yer alan düzenlendi bayrağına basarak kolaylıkla yapmanız mümkündür.

3-Kolaylaştırılmış Dikte ile Daha İşlevsel Bir iPhone

iOS 16 sürümü, ses dikte özelliğini daha gelişmiş bir hale getirir. Siz konuşurken ekran klavyesi görünür kalır ve videolar için Neural Engine devreye girer. Bu yeni sürümle beraber görsel arama da yükseltilerek daha gelişmiş bir şekilde karşınıza çıkar. Nesneleri arka planlarından ayırarak başka uygulamalara aktarmanız da mümkün hale gelir.

4-Ebeveynler için Kolaylık

Ailelerin en çok düşündüğü konulardan bir tanesi çocuklarının iPhone ile yapacakları işlemleri sınırlandırmaktır. iOS 16 sürümüyle beraber bu konuda da yenilikler yapılır. Her çocuk için kullanıcı profili atama, çocukların yaşlarına uygun kısıtlamalar yapma gibi özellikler iOS 16 güncellemesinin yenilikleri arasındadır.

5-iCloud ile Aile İçi Paylaşımlar Yapma

Apple kullanıcılarının en fazla kullandığı özelliklerden biri olan fotoğraf paylaşımı da iOS 16 ile daha gelişmiş hale gelir. Yeni sürümle birlikte aile üyelerinizle fotoğraf paylaşmak artık daha kolay. Oluşturacağınız iCloud Fotoğraf Kitaplığı ile diğer iCloud hesaplarına anlık eklemeler yapmanız mümkün olur. Fotoğrafların düzenlenmesi ve silinmesi gibi durumlar tüm kullanıcıların cihazlarına eşit şekilde yansır. Tek bir cihazdan yapılan işlem tüm kullanıcılar için geçerli olur.

6-Haritalar iOS 16 ile Daha Gelişmiş

iOS 16 sürümü haritalar uygulamasında da birtakım güncellemeler ve yenilikler yapar. Yeni güncelleme sonrası navigasyona gelişmiş ayarlar eklenir. Sanal havadan görünüm açık ve koyu temalarla daha işlevsel bir hal alır.

7-Safari Yenilikleri

Yeni sürümün getirdiği en önemli yeniliklerden biri de Safari sekmelerini arkadaşlarınızla paylaşmanız ve yaptığınız güncellemelerin anında grup üyeleriyle paylaşılması.

8-Ev Uygulaması için Yapılan Düzenleme

Yeni güncelleme ile ev uygulaması yeniden tasarlanarak telefonunuzdaki yerini alır. Kategoriler artık ekranın üst kısmında yer alır ve sık kullandığınız güvenlik cihazları, ısıtma ve soğutma sistemleri, ışıklar gibi ögelere tek dokunuşla daha kolay ulaşabilmeniz sağlanır.

9-Güvenlik Denetimi

Son derece faydalı bir özellik olan güvenlik denetimi iOS 16 ile daha dikkat çekici hale gelir. Apple’ın aile içi istismar mağdurlarına yönelik olarak hazırladığı bu özellik, takvim randevuları, uygulama ve web sitesi şifreleri, konum bilgileri gibi bir ortakla paylaşılan bilgileri anında kaldırmaya olanak tanır. Bu özellikle ayrıca iCloud oturumu daha kolay kapatılarak gizlilik izinleri sıfırlanır ve mesajlaşmalar aygıtla sınırlandırılır.

10-Apple Cüzdan Artık Daha Akıllı

iOS 16 ile gelişen Apple Pay sipariş takibi sayesinde, yaptığınız alışverişler için Cüzdan uygulaması üzerinden makbuz görüntülemeniz kolaylaşır. Mesajlar ve e-posta desteği ile WhatsApp dahil olmak üzere üçüncü taraf uygulamalarla dijital anahtarların paylaşılması mümkün olur.

Siz de en iyi iPhone cihazları incelemek ve kendinize en uygun modeli seçmek için buraya tıklayın.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
yayinci odasinin olmazsa olmazlari nelerdir
Devamını Oku

Yayıncı Odası Olmazsa Olmazları

Son yıllarda teknolojinin her alanında inanılmaz hızlı gelişmeler yaşanıyor. Bilgisayar teknolojisinin ve internetteki dijital ortamların gelişmesiyle yeni alanlar…
En İyi 10 E-Kitap Okuyucu Modeli
Devamını Oku

En İyi 10 E-Kitap Okuyucu Modeli

Teknolojinin hızla ilerlemesi ve dijitalleşmenin insan alışkanlıklarına etkileri sayesinde pek çok aktivite daha ulaşılabilir ve kolay bir şekilde…