Giyilebilir teknolojide bir moda haline dönüşen olan akıllı saat, günümüzün aksesuarları arasında popülerliğini artırmaya devam ediyor. Kullanıcıya sadece saati göstermenin çok ötesinde, sunmuş olduğunu işlevleri ile teknoloji dünyasındaki yerini sağlamlaştırıyor. Akıllı telefonunuza gelen aramaları yanıtlamak ya da reddetmek, e-posta ve mesajlarınızı hızlıca görüntülemek gibi işlerde hayatınızı kolaylaştırıyor. Tercih edeceğiniz akıllı saatlerin ihtiyacınız doğrultusunda farklı modelleri bulunuyor. Akıllı saat hangi marka iyi konusunda belirleyici olacak bazı kriterler bulunuyor. Akıllı saat alırken nelere dikkat edilmeli, sizler için araştırdık.

Akıllı Saat Alırken Dikkat Etmeniz Gereken 9 Şey:

1- Cep Telefonunuzla Uyumluluğu

Doğru cihaz seçmek düzgün çalışabilmeniz açısından oldukça önem taşıyor. Tercih edeceğiniz akıllı saatin doğru çalışabilmesi için, kullandığınız akıllı telefon ile aynı işletim sistemine sahip olması gerekiyor. Saat ve telefonunun uyumluluk açısından birbirlerini desteklemeleri, doğru bağlantı kurmanızı sağlıyor. Örneğin bazı akıllı saat modelleri sadece Android ya da sadece iOS  işletim sistemi ile uyumlu çalışabilirken; bazı akıllı saat modelleri hem Android, hem de iOS ile birlikte uyumlu çalışabiliyor. Bu doğrultuda dikkat etmeniz gereken ilk şey akıllı saat almadan önce cihazınız ile birbirlerine olan uyumu oluyor.

2- Ekran Özellikleri

Dikkat etmeniz gereken konulardan biri de akıllı saatinizin ekran özellikleri konusu. Akıllı saatlerde kullanılan bir çok ekran teknolojisi bulunmakta. LCD, LED ya da AMOLED ekranlar bu teknolojilerden bazıları. Bu ekran çeşitlerinden bazıları daha az enerji harcayıp uzun süre çalışabiliyor. Bazıları ise geniş renk seçenekleri, yüksek kontrast oranlarıyla daha doygun ve zengin bir görünüm sağladığından pil ömürleri birbirlerine kıyasla değişiklik gösterebiliyor. Bu nedenle ekran teknolojisi ile birlikte pil ömürleri de dikkate alınması gereken önemli konulardan bir tanesi. Uzun saatler kullanımınızı sürdürmek istiyorsanız hibrit akıllı saatler sizin için daha doğru bir tercih olabilir. Çok parlak bir dokunmatik ekrana sahip olmayan hibrit akıllı saatler 4 günden 2 haftaya kadar doluluğunu sürdürebilen bir bataryaya sahip. Dolayısıyla akıllı saat alırken pil ömrünü ve ona bağlı olarak ihtiyacınız olan ekran modelinin özelliklerini düşünmeyi göz önünde bulundurmalısınız.

3- Akıllı Saatinizi Özelleştirme

Günümüz teknolojisinin oldukça hızlı ilerlediği bugünlerde, bir üst model satışa sunulduğunda, sahip olduğumuz cihazlardan çok daha hızlı sıkılır hale geliyoruz. Böyle bir durum söz konusu olduğunda, kullandığımız cihazın kişiselleştirilebiliyor ve zevkimize göre değişiklikler yapılabiliyor olması, cihazımızı sıkılmadan daha uzun süreler kullanabileceğimiz anlamına geliyor. Her gün farklı bir saat taktığımız düşüncesi, saatinizin kullanım ömrünü uzatıyor. Akıllı saatinizi zevkiniz doğrultusunda klasik ya da sportif olarak kişiselleştirerek tarzınıza uygun bir hale getirebilir, kullanım sürenizi uzatabilirsiniz.

4- Uygulama Çeşitliliği

Akıllı saatimiz ile kullanabileceğimiz çok sayıda uygulama var. Bu uygulamaların bazıları ücretli bazıları ise ücretsiz olarak bize sunuluyor. Uygulama marketlerinden rahatlıkla indirebilirsiniz. Farklı uygulamalar ile akıllı telefon deneyimizi zenginleştirebilirsiniz. Bir kullanıcı olarak ihtiyaçlarınıza uygun özellikleri uygulamalar sayesinde akıllı saat ve telefonlarınıza entegre edebilirsiniz. Cihazınızı dilediğiniz gibi kişiselleştirebilirsiniz. Bu nedenle seçeceğiniz akıllı saatin, sadece akıllı saate özel kullanılabilecek uygulama mağazası genişliği de kullanıcılar için önem taşıyor.

5- Bildirimleri İnceleyebilirsiniz

Bir çok seçeneğe sahip olan akıllı saatleri incelediğimiz zaman hemen hemen hepsinin titreşim ya da aydınlatma aracılığıyla gelen aramaları, ileti ve e-postaları bildirdiğini görüyoruz. Eğer bu çağrılar dışında, sosyal medya üzerinden de bildirim almak istiyorsanız, alacağınız akıllı saatin sosyal medya entregrasyonunun olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Sosyal medyadan gelen bildirim ve çağrıları anlık olarak görüntülemenizi sağlayacak bir çok akıllı saat bulunuyor.  Bu modeller uygulama kullanımı sayesinde bildirim avantajı sunuyor. Görüntülemek istediğiniz bildirimleri kişiselleştirme ayarları ile düzenlemenize olanak sağlıyor. Bir takım akıllı saatler siz uyurken uyku kaliteniz ve düzeniniz hakkında istatistikleri bile bildirim olarak gönderiyor.

6- Saklama Alanı Önemli

Eğer müzik dinlemeyi seviyor, fotoğraflarınızı ve videolarınızı daha erişilebilir olarak saatiniz üzerinde depolamak istiyorsanız; yüksek depolama alanına sahip akıllı saatleri seçmeniz sizin için avantaj olabilir.

7- Hareketlerinizi Ölçüyor

Şüphesiz ki akıllı saatlerin en önemli özelliklerinden biri sağlık asistanı olmaları. Hareketlerinizi tanımlama ve izleme özelliği, sağlığınızı takip edebilmenizin en keyifli yollarından biri. Uyku kalitenizi analiz edebilen, stres seviyenizi ölçümleyebilen, nabzınızın düzenini kontrol edebilen, günlük kaç kalori yaktığınızı hesaplayan bu akıllı cihazlar, tüm verilerinizi analiz ederek günlük, aylık ve yıllık istatistik kayıtları oluşturuyor. Özellikle sporla ilgileniyorsanız, spor takibi özelliği tam size göre. Bu durumda tercih edeceğiniz akıllı saatin, hangi spor türlerini desteklediğini ve suya dayanıklı olup olmadığını da göz önünde bulundurabilirsiniz.

8- Pil Ömrü

Ekran özelliklerinden bahsederken pil ömrünün önemine de değinmiştik. Cihazınızı gönül rahatlığıyla kullanmak istiyorsanız dikkat etmeniz gereken ana konulardan bir tanesi de pil ömrü oluyor. Bu konuda fikir sahibi olmaya çalışırken, günlük kullanımınızda size en uzun süre eşlik edebilecek modelleri inceleyebilirsiniz. Günlük konuşma süreleriniz, gelen mesajların sıklığı, spor yapma süreleriniz gibi özellikler pil kullanımını oldukça etkiliyor.

9- Ara Yüz Kullanımı

Ara yüz denildiğinde aslında telefonumuzun tasarım olarak ekranının görünümünü anlıyoruz. Yani her farklı akıllı saat, ekran görünümü olarak farklı farklı görünümlere sahip. Akıllı saatleri, klasik saatlerden ayıran en temel özellik olan ara yüz; farklı renkler ve stillerle çok sayıda kişiselleştirme avantajları sunuyor. Hatta bazı akıllı saatler, dokunmatik işlem yapmak yerine; döner bir çerçeve ile komut vermenize olanak sağlıyor. Bir akıllı saatte ekran görünümü olarak nasıl bir ara yüzü kendinize yakıştırdığınızı, internette çok sayıda farklı modelin görünümünü inceleyerek karar verebilirsiniz. Klasik saatlerde hep aynı görünüme sahip bir ekranla karşı karşıyayız. Oysa akıllı saatlerde ekran ara yüzünü değiştirerek sanki hep farklı saat takıyormuş gibi hissedebiliyoruz.

Günlük yaşantımızın iletişim ihtiyaçlarının çoğunu sağladığımız akıllı telefonlarımıza ve dokunmatik ekranlarına çok alıştık. Giyilebilir teknolojinin en şık ürünü olan akıllı saatler, geleneksel saat modellerine kıyasla, hayatın bir çok farklı alanında hayatımızı kolaylaştırıyor.

En iyi akıllı saat önerilerini görmek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
En iyi 10 elektrikli bisiklet
Devamını Oku

En İyi 10 Elektrikli Bisiklet

Teknolojinin gelişme sürecinde bisikletler hem teknik hem de tasarım açısından gelişerek yeni modeller ile öne çıkmıştır. Son zamanlarda…
kahve makinesi nasil temizlenir teknosa
Devamını Oku

Kahve Makinesi Nasıl Temizlenmeli?

Kahve makineniz düşündüğünüz kadar temiz olmayabilir. Kirli bir kahve makinesi bazı uyarı işaretleri verir. Örnek olarak kahve makinenizin…
powerbank onerileri teknosa
Devamını Oku

Powerbank Önerileri

Günlük hayatımızın her anında teknolojik aletlerle bir aradayız. Fakat bir süre sonra bu cihazların şarjı azalıp bitiyor. Bu…
whatsapp web nedir Teknosa
Devamını Oku

Whatsapp Web Nedir?

Anlık mesajlaşma uygulamaları artık hayatımızın vazgeçilmez iletişim araçlarından birini oluşturuyor. Bu mesajlaşma uygulamaları arasında en çok kullandığımız ise…