Artık yaz mevsimini sevenler için tadına doyulmaz havalar gelmeye başladı. Ama yaz sadece güneşiyle birlikte gelmedi tabii ki. Yaz aylarında sıcacık havalarla birlikte bizleri serinleten klimalarımız da akıllara gelmeye başladı. Dışarıda güneşin altında kavrulduktan sonra eve gelip karşısında serinlediğimiz, gece uyurken bize serin bir uyku veren klimalar. Bizlere sadece evlerde, ofislerde yetmiyor adeta yanımızda taşıyasımız geliyor bazen. Bu mümkün olmasa da hayali bile insana güzel gelebiliyor. Fakat klimalardan farklı olarak, yaz kış demeden hayatımızda yer edinmiş bir şey daha var ki o da sürekli gelişen teknoloji. Klimalar da bu teknolojiden nasibini alıyor ve dijitalleşerek daha da akıllanıyor. Yeni nesil akıllı klima nedir ve hani özelliklere sahip anlatmaya çalışacağız.

Var olan aletlerin gün geçtikçe yenileri ve daha da iyi özelliklerle donatılmış alternatifleri hayatımıza giriyor. Bunların en başında belki de akıllı telefonlar geliyor. Peki, sizlere yaz ayları için daha da ilginizi çekecek bir ürün olduğunu söylesek? Evet, akıllı aletlere bir yenisi daha eklendi. Klimalar… Akıllı klimalar da artık gelişen teknoloji sayesinde hayatımızda, evlerimizde, ofislerimizde ve daha birçok yerde bizlere çeşitli özellikleriyle eşlik etmeye başladılar. Peki nedir bu akıllı klima? Senelerdir evlerimizde bulunan klimalardan farkları neler? Gelin hep birlikte bu akıllı klima nedir birlikte bakalım.

Oldukça Sessiz

Akıllı klimaların ilk ve belki de en seveceğiniz özelliklerinden birisi, çalışırken neredeyse hiç ses çıkarmamaları. Bu sayede serinlerken aynı zamanda arkadan gelen sürekli bir gürültüye maruz kalmak zorunda değilsiniz. Çalışırken, uyurken, film izlerken ya da sadece sessizliğin tadını çıkarırken aynı zamanda serinleyebilir ve çalışan klimanın sesini hiç sorun etmek zorunda kalmayabilirsiniz.

Uzaktan Kontrol Etmek Mümkün (Uzaktan Kumanda ya da Telefonla Bağlantı)

Bu özelliklerini çok seveceksiniz. Evet sıcak havalarda koltuğa uzanıp serinlemek oldukça keyifli. Fakat klimanızdan gelen hava az gelirse ya da fazla gelirse, ısı ayarını değiştirmek isteyebilirsiniz. Bunun için de o rahat koltuğunuzdan kalkmanız, odanın diğer ucuna klimaya kadar yürümeniz, klimanın ayarını değiştirmeniz ve çoktan bozulan rahatınızla birlikte tekrardan hayatınıza devam etmeniz gerekecek değil mi? Tabii ki de hayır. Akıllı klimaların aslında uzun zamandır kullanılan iyi bir özelliği var. Uzaktan kumandalar…

Sahip oldukları gelişmiş teknoloji sayesinde artık klimalarınızı oturduğunuz yerden açıp kapatabilir ve ısısını kontrol edebilirsiniz. Bu sayede rahatınızın bozulmasına hiç mi hiç gerek kalmaz. Sizler rahat koltuklarınızda otururken kumandalar sizin için bu işi halleder. Ayrıca bu akıllı klimaları, uzaktan bağlanabilme özellikleri sayesinde telefonlarınızdan kontrol etmeniz de mümkün. Yani telefonunuzdan eve gelmeden akıllı klimanızı yarım saat önce açıp, eve geldiğinizde çok serin bir eve girebilirsiniz.

akilli klimalar nedir teknosa

Isıyı İstediğiniz Seviyede Tutuyor

Akıllı klimaların ısı ayarlama konusunda oldukça geniş skalaları mevcut. Farklı ısı ayarları sayesinde istediğiniz seviyeye getirdiğiniz ısıyla serinleyebilirsiniz. Bunun dışında ise evinizin, ofisinizin ya da bulunduğunuz ortamın hangi sıcaklıkta kalmasını istiyorsanız bunu mümkün kılabilirsiniz. Akıllı klimaların ısıyı istediğiniz seviyede tutabilme özellikleri sayesinde size uygun sıcaklıkta bir oda sunuluyor. Bu sayede ısıyı istediğiniz ve size uygun olan şekillerde ayarlayarak hem hasta olma riskinizi azaltıyorsunuz hem de tam kıvamında bir ortamda durma fırsatı elde ediyorsunuz.

Kendi Kendilerini Temizleyebiliyor

Temizlik yapmaya bayılanlar ve temizlik yapmaktan kaçınanlar… Herkesin bu konuda isteği ve görüşleri değişebiliyor. Kimisi temizlik yapmayı bir terapi, bir enerji boşaltımı olarak görüyor. Bazıları ise temizlik yapmaya o kadar üşeniyor ki erteleyebildiği kadar erteliyor. Akıllı klimaların bu özelliği ise daha çok temizliği pek de sevmeyenlere yönelik. Akıllı klimaların sahip olduğu teknoloji sayesinde içlerinde biriken toz ve bakterileri, dışarıdan bir müdahale olmadan temizleyebiliyorlar. Bu sayede sizleri hem klimanın yorucu temizliğinden ve masrafından kurtarırken hem de temiz bir hava sağlayabiliyorlar. O halde akıllı klimalarınız sayesinde arkanıza yaslanın, temiz havanın ve serinliğin keyfini çıkarın.

Zamanlayıcıya Sahipler

Akıllı klimaların bir diğer özelliği de zaman ayarlı olmaları. Bu ne işe yarayacak diye merak ediyorsanız eğer hemen açıklayalım. Akıllı klimaların zaman ayarlı olmaları sayesinde ayarladığınız süre zarfında çalışmaya devam edip sonrasında kendi kendilerine duruyorlar. Bu özellik sayesinde ise klima karşısında uyuyakalma sonrası hasta olma ihtimaliniz oldukça düşüyor. Ayrıca klimayı kapatmayı unutmak gibi bir seçeneğiniz kalmayacağı için elektrik yakımını da oldukça azaltabiliyor. Bunun gibi zor durumlar karşısında hem bizlere kolaylık sağlayan hem de genel olarak klima kullanımını pratik hale getiren, akıllı klimaların zamanlayıcı özelliği çok faydalı duruyor.

Uyku Modu Sayesinde Rahat Bir Uyku Vadediyor

Uyku modu denince aklınıza zamanlayıcı gibi bir özellik gelmesin. Akıllı klimalardaki uyku modu tamamen başka bir şeye hizmet ediyor. O da siz uyurken sağlığınıza zarar vermeden, tam ayarında bir serinlik sağlamak. Akıllı klimaların uyku modları sayesinde, klima ısıyı siz uyurken sizi hasta etmeyecek düzeye getiriyor. Bu sayede sizleri hem gecenin bunaltıcı sıcaklığından kurtarıyor hem de oldukça kaliteli bir uyku çekmenize yardımcı oluyor. Sizlere de mışıl mışıl, güzel uykularınızın keyfini çıkarmak kalıyor.

Ortamdaki Kişi Sayısını Algılayabiliyor

Evet, yanlış okumadınız. Akıllı klimalar gelişmiş teknolojileri sayesinde adeta gözleri varmış gibi ortamda kaç kişi olduğunu algılayabiliyorlar. Yapay zeka teknolojisi gelişirken, akıllı klimalar da kendilerine bir pay çıkarmış belli ki. Bu sayede ortamda bulunan kişi sayısına, durdukları konumlara göre ısıyı ve ısının yönünü ayarlayabiliyor. Tabii ki bu ayarı uzaktan kumandasıyla değiştirmeniz de mümkün. Ama şu var ki artık klima ortamdaki tek bir kişiyi serinletirken diğerleri yelpazelerine muhtaç olmak zorunda kalmayacak. Bu özellik adeta çok üyeli aileler, ofis çalışanları ya da bir şekilde ortamda birden fazla insanla uzun süreli bulunmak zorunda kalan insanlara göre tasarlanmış. Bu özellik sayesinde artık fazla üşümek ya da serinlik gelsin diye oturduğunuz yeri değiştirmek zorunda kalmayacaksınız. Ya da klimanın yanı için yer kapmaca oynamak zorunda da kalmayacaksınız. Tabii ki bunun için sadece akıllı klimanızın sizleri algılamasına ve doğru ayarlamasıyla sizi serinletmesine izin vermelisiniz.

Enerji Tasarrufu Sağlıyor

Akıllı klimaların bunca özelliğini saydık. Birisi daha var ki herkesi ilgilendiriyor. Akıllı klimalar yapabildikleri bunca şeyin yanında enerji tasarrufu da sağlıyorlar. Kendi kendilerinin tükettiği enerjiyi kontrol edip ayarlayabilmeleri ve harcanan enerjiyi hep asgari düzeyde tutabilmeleri sayesinde sadece cebinize katkı sağlamakla kalmıyorlar, aynı zamanda doğaya sahip çıkıyorlar.

Temiz bir dünya için adeta akıllı klimalarınız kendilerine düşen sorumluluğu yerine getiriyorlar diyebiliriz. Klimalarınız, bu sayede de bunaldığınız anlarda hem sizi hem de içinizi serin tutabiliyorlar. Gördüğünüz üzere oldukça “akıllı” olan bu klimalar, bulundurdukları bir sürü özellik sayesinde zamanınızı daha kaliteli geçirmenize yardımcı olurken bütçenize de epey katkı sağlıyorlar. Bu sıcak havaların tadını çıkarırken aynı zamanda da sıcaktan kavrulmamanız için bu akıllı klimaların sizlere eşlik etmelerini isteyebilirsiniz. Onlar sayesinde geçirdiğiniz zamanları daha serin ve daha kaliteli hale getirmeniz mümkün.

Yukarıda akıllı klima nedir elimizden geldiğince detaylı olarak anlattık.

Siz de en teknolojik donanımlara sahip klimaları incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
hangi bebek telsizini almaliyim teknosa
Devamını Oku

Hangi Bebek Telsizi Almalıyım?

Bebeğinizin uyku saatinde ne yaparsanız yapın onu yakından takip etmeniz gerekir. Bu nedenle kaliteli bir bebek monitörü almak…
yapay zekanin duygulari olabilir mi teknosa
Devamını Oku

Yapay Zekanın Duyguları Olabilir mi?

İnsanların en temel özellikleri arasında farklı türde fikirlere, ifadelere ve duygulara sahip olması, onları hissetme yetenekleri geliyor. Duygularımız…
En iyi 10 projeksiyon cihazı
Devamını Oku

En İyi 10 Projeksiyon Cihazı

Projeksiyon cihazları özellikle ofiste sunum yaparken sıkça kullanılan ekipmanlardan biridir. Ayrıca son dönemlerde evlerde sinema keyfi yapmak için…
toplama bilgisayar nedr teknosa
Devamını Oku

Toplama Bilgisayar Nedir?

Bilgisayar üreticileri farklı donanımlar kullanarak cihazları karma bir sistem olarak sunuyor. Bu özelliklerin bazıları işimize yararken bir kısmı…