Günümüzde akıllı telefon kullanımının artması, kamera çözünürlüklerinin yükselmesi ve uygulamaların çoğalmasıyla birlikte fotoğraf ve video çekimi yapmak en sevilen günlük uğraşlardan biri haline geldi. Özel günler, toplantılar ve günlük aktiviteleri kayıtlarla ölümsüzleştirmek zamanla yeni bir soruyu da gündeme getirdi: Fotoğraf, video ve verileri güvenilir bir şekilde nasıl saklayabiliriz? Siz de fotoğraflarınızı pratik ve güvenilir şekilde arşivlemek istiyorsanız bulut cloud kullanımı ile bu sorunun üstesinden kolayca gelebilirsiniz.

Fotoğraf, Video ve Belgelerinizi Bulutta Arşivleyin

Fotoğraf ve videolarınızı pek çok yöntemle arşivleyebilir, yedekleyerek güvenle saklayabilirsiniz. Bunun için harici bellekler son derece kullanışlı olsa da cihaz, kablo gibi aparatları taşıma zorunluluğu ve kaybolma riski nedeniyle internet ortamında veri depolamaya olanak tanıyan uygulamaları çok daha pratik şekilde kullanabilirsiniz. Fotoğrafları saklamanın en iyi yolu olan bulut cloud’un geniş kapasitesi, pratik kullanımı ve düzenleme yapmaya imkan tanıyan özelliklerinden yararlanarak fotoğraflarınızı, kişisel verilerinizi ve iş hayatınıza dair dataları güvenle depolayabilirsiniz.

Fotoğrafları Bulutta Saklama İşlemi Nasıl Yapılır?

Fotoğraflar, veriler, videolar ve telefon uygulamaları derken cihazlarda oluşan hafıza sorununu bulut cloud ile kolayca aşabilirsiniz. Android sisteme sahip cihazlarda 16 ile 128 GB arası hafıza desteği mevcutken iOS sisteme sahip cihazlarda bu özellik bulunmuyor. Her iki durumda da bulut cloud imkanlarından yararlanarak verileriniz için güvenli bir alan oluşturabilirsiniz.

Android Sistemli Cihazlar İçin Veri Saklama Yöntemleri

Android sisteme sahip bir cihaz için pek çok bulut servisi mevcut. Bunların başında yer alan Colud, One Drive, Flickr, Yandex, Lifebox, Disk, Google Drive, Dropbox gibi pek çok servis ücretli olarak ya da sınırlı şekilde ücretsiz olarak hizmetler sunuyor. Google Drive avantajlı özellikleri ile en çok tercih edilen depolama servisleri arasında yer alıyor. Google Drive’da fotoğraf ve verilerinizi saklamak için 15 GB’lik ücretsiz alanı kullanabilirsiniz. Sakladığınız verilere bilgisayar, akıllı telefon ya da tabletiniz üzerinden kolayca erişim sağlayabilirsiniz. Ücretsiz depolama alanının yeterli gelmemesi durumunda 100 GB, 200 GB, 1 ve 2 TB’tan 30 TB’a kadar uzanan ücretli alanlardan faydalanabilirsiniz.

Google Drive’a akıllı telefonunuz üzerinden fotoğraf ve veri depolamak için öncelikle uygulamayı indirmeniz gerekir. Bildirim ayarlarında önce güncelleme sekmesini, ardından da “+” tuşunu tıklayarak yükleme işlemini yapabilirsiniz. Cihazınızda bulunan verileri Google Drive’a aktarmak için ilgili dosyaları işaretleyerek “Drive” ve “Yükle” sekmeleri üzerinden işlemleri tamamlayabilirsiniz

İnternette fotoğraf saklama işlemini bilgisayarınızla yapacaksanız drive.google.com’u açıp “Yedekleme ve Senkronizasyonu İndirin”e tıkladıktan sonra oturum açmanız gerekir. Ardından senkronizasyon ayarlarını ve ileri sekmesini seçerek verilerinizi yüklemeye başlayabilirsiniz.

iCloud’da Veri Saklama Yöntemleri

iOS sistemine sahip bir cihaz ya da Mac tabanına sahip bir bilgisayar kullanıyorsanız 5 GB’lık bir depolama alanını ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. Bu alan sizin için yeterli değilse 50, 200 ve 2 TB’tan oluşan iCloud depolama alanlarına geçiş yapabilirsiniz. Arşivlediğiniz verileri icloud.com üzerinden indirip saklayabilir, farklı bir bilgisayara aktarabilir ya da başka bir sürücüde muhafaza edebilirsiniz.

iCloud bütün Apple cihazlarda mevcuttur. Window kanalıyla kullanım için ise iCloud’u indirebilirsiniz. Bunun için cihazınızın ayarlar sekmesinden “iPad saklama alanı”nı tıklamanız ve iCloud’u aktive etmeniz gerekiyor. Daha sonra verilerinizi dilediğiniz şekilde düzenleyebilir, saklayabilir ve farklı aygıtlar üzerinden kolaylıkla erişim sağlayabilirsiniz.

Bulut Cloud Kullanımının Avantajları

En iyi fotoğraf saklama yöntemi olarak görülen Bulut Cloud, kullanıcılara pek çok avantaj sunar. Bu avantajları kısaca şöyle sıralamak mümkündür:

  • Bulut Cloud’da arşivlediğiniz fotoğraflarınıza ve verilerinize son derece kolay bir şekilde ulaşıp dilediğiniz düzenlemeyi yapabilirsiniz.
  • Depo hacmine kendiniz karar verebilirsiniz. Depolama alanını artırabilir, ihtiyaç duymamanız halinde de azaltabilirsiniz.
  • Son derece makul fiyatlar karşılığında oldukça hacimli verilerinizi dahi emniyetli bir şekilde saklayabilirsiniz.
  • Bulut Cloud, verilerin kaybolması ya da silinmesi gibi riskleri veri yedekleme sistemi ile ortadan kaldırır.
  • Talimatınız doğrultusunda gerçekleşen otomatik yedekleme sistemi ile verilerinizi herhangi bir işlem yapmanıza gerek kalmadan otomatik olarak yedekleyebilirsiniz.
  • Şifreleme olanağı sayesinde yedeklediğiniz verileri şifreleyerek emniyetli bir şekilde muhafaza edebilirsiniz.
  • Fotoğrafların yanı sıra yazışmalar, elektronik postalar ve dosyalar gibi pek çok veri telefonunuzun yanı sıra bulut tabanında da depolanır. Böylece verilerinize internetin olduğu farklı cihazlardan ve ortamlardan ulaşmanız mümkün hale gelir.

Siz de fotoğraf, video ve verilerinizi güvenilir ve pratik bir şekilde depolayabileceğiniz ürünleri kolayca keşfedebilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
uydu alicisi tavsiyeleri teknosa
Devamını Oku

Uydu Alıcısı Tavsiyeleri

Son dönemde yaşanan teknolojik gelişmeler televizyon yayınlarına da yansımaya başlıyor. Standart yayınlar tamamen ortadan kalkarken yerlerini dijital yayınlar…
Airtag Nedir? Ne İşe Yarar?
Devamını Oku

Airtag Nedir? Ne İşe Yarar?

Sık sık anahtarlarınızı ya da çantanızı bıraktığınız yeri hatırlamıyorsanız Apple AirTag tam size göre olabilir. Çünkü Apple’ın geliştirdiği…
macbook pro ile neler yapabilirsiniz teknosa
Devamını Oku

MacBook Pro ile Neler Yapabilirsiniz?

MacOS işletim sistemli Apple bilgisayarlar, piyasada yaklaşık %10 pazar payına sahip oluyor. MacOS işletim sistemi tamamen kullanıcı dostu…