Spor hayatımızın önemli aktivitelerinden birisi olmuş durumda. Hem sağlık hem kendimizi iyi hissetmek için sık sık başvurulan bir alan. Herkesin yaşına, sağlık durumuna uygun sporlar olması da spor yapmayı oldukça kolay ve zevkli hale getiriyor. Ama ilk defa spor yapılacaksa yaz dönemi tam vakti olabilir. Çünkü birbirinden farklı sporları, sıcak ve güzel havalar daha eğleneli hale getirebiliyor. Bu aktiviteler arasında yüzme, açık alanda yoga yapma, basketbol, futbol gibi takım oyunlarını örnek gösterebiliriz. Temiz havada ya da suyun altında yapılabilen sporlar da olabilir. Paraşütle atlama, dağ tırmanışı gibi daha ekstrem aktiviteler de alternatifler arasında. Spor yaparken daha fazla keyif almanız açısından yapacağınız bütün sporlara uygun aksesuarlar taşımanız önemli olabilir. Bu yazımızda yaz sporları için hangi aksesuarların kullanılabileceğinden bahsetmeye çalışacağız.

Yüzme

Yaz sporları arasında yüzme ilk sırayı alıyor. Yaz sporları kategorisinin ilk sporu yüzme olmasına rağmen bu sporun kışın da yapabilmesi mümkün olabiliyor. Fakat sıcak havalarda serin sularda yüzmenin tadı bambaşka. Deniz kenarında sıcacık kumlarda yürümek, ardından serin sulara girmek için ihtiyaç duyulan bazı aksesuarlar bulunuyor. Bunlar arasında deniz ayakkabıları, deniz gözlüğü, su altı kamerası ve havluyu örnek olarak gösterebiliriz.

Deniz Ayakkabısı

Özellikle deniz kenarına yürümeye gidildiğinde, ne kadar güzel görünseler de sıcak kumlar bir süre sonra rahatsız edebiliyor. Ayrıca deniz kenarındaki ve sahile yakın yerlerde bulunan çakıl taşları yürürken ayağı acıtabiliyor. Ayağın acısı yüzünden spora ara vermemek ve ayak sağlığını koruyabilmek için bir deniz ayakkabısı oldukça iş görebiliyor.

Deniz Gözlüğü

Denizin derinliklerine dalmak istenildiğinde suyun altındaki güzellikler çoğu kişiyi mest edebiliyor. Bunun için kullanılacak bir deniz gözlüğü keyfi ikiye katlıyor. Bu sayede hem denizin altındakiler rahatça görülüyor hem de gözler tuzlu suya uzun süre maruz kalmıyor.

Su Altı Kamerası

Denizin altındaki güzellikleri görmek için deniz gözlüğü takılabileceğinden bahsetmeye çalışmıştık. Buna ek olarak mükemmel videolar çekmek için su altı kameralarından yararlanılabiliyor.

Havlu

Denizden çıktıktan sonra sıcaklık değişiminden en az etkilenmek ve tabii ki de kurulanmak için sahil kenarlarına gidildiğinde havlu taşımak yararlı oluyor. Güzel vakit geçirmek ve sporu yaptıktan sonra rüzgar nedeniyle sonra hastalanmamak için bir havlu götürmek çok faydalı olabilir.

Koşu

Spor salonlarında ya da evde bir koşu bandıyla her mevsim koşu yapılabiliyor. Fakat yazın temiz havada belki de ormanlık alanlarda doğayla iç içe koşmak bambaşka bir keyif verebiliyor. Koşu yapmaya çıkıldığında taşınmasında fayda olan bazı aksesuarlar olabilir.  

Su Matarası

Koşu yapmak için alınması gereken aksesuarlardan birisi ve belki de en önemlisi su matarası olabilir. Hem günlük su ihtiyacını karşılamak hem de koşu sırasında kaybedilen suyu geri kazanmak için bol bol su içmeye ihtiyaç duyulabilir. Sağlık için bir su matarası taşımakta fayda olabilir.

yaz sporlari aksesuarlari teknosa

Havlu

Koşu sırasında terlemek oldukça mümkün. Terli bir şekilde koşmaya devam edilirse, rüzgarla, hava sıcak olsa bile farkında olmadan üşütme ihtimali olabilir. Ya sık sık giysi değiştirip hasta olunmayacak şekilde koşuya devam edilmesi gerekebilir ya da bir havluyla teri silerek hasta olma ihtimali düşürülebilir.

Saç Bandı

Yaz aylarında dışarıda koşu yapmak beraberinde bazı engelleri getirebiliyor. Yolun üzerinde fark edilmeyen engeller zarar verebiliyor. Bir yerlere takılıp düşme ihtimalini azaltmak ve kazasız belasız bir koşu sağlayabilmek için sürekli dikkatli olmak gerekebilir. Bunu yaparken zaman zaman yüze düşen saçlar görüşe engel olabilir ve bu sayede istenmeyen durumlar yaşanabilir. Bu gibi durumları engellemek için koşu yaparken takılacak bir saç bandı oldukça iş görebilir.

Egzersiz

Egzersiz yapmak her mevsim eğlenceli bir spor olabilir. Belki de daha güzeli spor için gerekli eşyaları alıp açık havada dışarıda günlük egzersizleri yapmak. Temiz havayı içe çeke çeke yazın güzel havalarda egzersiz yapmak için bazı aksesuarları aşağıda sıralamaya çalıştık.

Spor Çantası

Öncelikle spor kıyafetleri ve diğer aksesuarları kolayca taşıyabilmek için bir spor çantası alınabilir. Bu sayede bir çantayla hareket etmek ,sahada giysilerinizi değiştirmenize olanak sağlayabilir.

Su Matarası

Yukarıda su matarasının neden gerektiğinden bahsetmeye çalışmıştık. Aslında yapılacak herhangi bir spor için hatta günlük dışarı çıkarken bile faydalı olabilecek bir aksesuar olabilir. Bu sayede sıvı kaybı engellenebilir ve su ihtiyacı yeterli düzeyde karşılanabilir.

Spor Matı

Evin içinde de dışarıda da spor yaparken yerden destek almak ya da yerle bir şekilde temas etmek gerekebiliyor. Bunları yaparken hem dizlerin acımaması hem kıyafetlerin deforme olmaması ve tabii ki kirlerden korunabilmek için bir spor matı oldukça işe yarayabiliyor. Aynı zamanda evde spor yaparken zıplama ya da diğer ses çıkaran hareketlerin sesini yalıtmak için de spor matı kullanılabiliyor.  

Direnç Bandı

Spor yaparken ileri seviyeye gelindiyse, yapılan hareketleri daha etkili hale getirebilmek için meydan okunup bir direnç bandı kullanılabilir. Direnç bantlarının özellikle bacak ve kollarda kullanılması daha uygun olabiliyor.

Ağırlık

Direnç bantlarının bir diğer alternatifi ise ağırlıklar olabilir. Spor yaparken belli bölgelere odaklanmak ve güçlendirmek için küçük ağırlıklar kullanılabilir. Bu sayede belki de spor salonlarına gitmeden daha etkili sonuçlar alabilmek mümkün hale gelebilir. Ayrıca bu ağırlıkları boyutlarının küçük olmaları sayesinde dışarıda egzersiz yapılacak zamanlarda çantada taşımak da mümkün olabilir.

Siz de en iyi spor fitness ürünlerini incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
sonbaharda spor tavsiyeleri teknosa
Devamını Oku

Sonbaharda Spor Tavsiyeleri

Spor, sağlıklı yaşam için olmazsa olmaz bir aktivite. Günlük yaşamın bir parçası haline getirildiğinde spor, fiziksel, psikolojik ve…
radyoterapi teknosa
Devamını Oku

Radyoterapi Nedir?

Radyoterapi, kanser hücrelerini öldürmek için yoğun enerji ışınlarının kullanıldığı bir tedavi yöntemidir. Rayoterapide çoğunlukla X ışınları kullanılıyor ancak…