Oppo A74, uygun fiyatlı akıllı telefon arayışında olan kullanıcılar için önemli alternatifler arasında yer alıyor. Kendi segmentindeki telefonlarla kıyaslandığında %50 daha fazla RAM ve iki katı depolama alanına sahip oluyor.

Oppo A74 Tasarımı

Oppo A74 segmentindeki Android telefonlar genellikle orta ve büyük ekrana sahip olma eğiliminde oluyor. Daha çok 6,67 inç ekrana sahip olan bu telefonların yerine 6,5 inç ekranla üretiliyor. İnce bir çerçeveye sahip olması sayesinde daha geniş ekran tasarımının olması son derece konforlu bir kullanım imkanı sunuyor.

Arka yüzeyin renginin griden siyaha doğru bir geçişi oluyor. Bu tarasım oldukça etkileyici bir görünüm sergiliyor. Yüzeyi parlak olduğu için yansımanızı burada görebiliyorsunuz.

Dahili hafıza olarak 128 GB depolama alanı bulunan Oppo A74 telefonlar microSD kart desteği de sunuyor. Böylece dahili hafızası yetmediğinde 256 GB’a kadar harici kart ile depolama alanını genişletebiliyorsunuz. Böylece telefonunuzda yer olmadığı için fotoğraf ve belgelerinizi silmek zorunda kalmıyorsunuz.

Oppo A74’ün öne çıkan bir özelliği parmak izi okuyucusu konusunda oluyor. Ekran içi parmak izi okuyucusu, tek bir dokunuşla telefonu hemen açabiliyor. Tasarımında yan bölümdeki ses açma ve kapama ve kilit tuşları haricinde herhangi bir fiziksel tuş bulunmuyor.

Oppo A74 Ekranı

Oppo A74, 90 Hz ekran yenileme hızına sahip olarak üretiliyor. Aynı zamanda 6,5 inç ve 1080 x 2400 LCD ekrana sahip oluyor. Pil ömründe tasarruf sağlamak istediğinizde 60 Hz yenileme hızına düşürebiliyorsunuz. Bu değişikliği yaptığınızda uyumsuz uygulamalar ve ekranda açık olan uygulamalar varsa otomatik olarak 60 Hz yenileme hızına geçiyor. 90 Hz ekran yenileme hızı, ekran kaydırma hızının akışkanlığını artırıyor.

1080p ekran çözünürlüğüne sahip olması metnin daha net görünmesini sağlıyor. Renkleri daha sabit oluyor ve LCD panelin siyahları karanlık bir ortamda doğal olarak derinliğini kaybediyor.

Oppo A74 Kamerası

Oppo A74’de tıpkı Oppo A54’lerde olduğu gibi arkada dört kamera ve önde bir selfie kamerası bulunuyor. 48 MP standart kamerasının yanında, 8 MP ultra geniş ve Oppo’nun standart ikili kamerası 2 MP makro ve 2 MP derinlik sensörü bulunuyor.

Oppo A74’ün ana kamerası ile gün içinde keyifli fotoğraflar çekebiliyorsunuz. Piksel seviyesi diğer telefonlara göre biraz daha düşük görünüyor olsa da, elde edilen görüntüler oldukça iyi oluyor. Ayrıca objektifinde gerçek yakınlaştırma donanımı olmamasına rağmen yakınlaştırılmış görüntülerde şaşırtıcı derecede iyi sonuçlar veriyor. Kamera uygulaması, 2x ve 5x çekimler için kolay erişim ön ayarlarına sahip oluyor.

Kameranın gerçek yakınlaştırma özelliği olmadığı için yakınlaştırma işlemi yazılımla gerçekleşiyor. Yazılım yöntemlerinde yapılan geliştirmeler sayesinde artık daha gerçekçi yakınlaştırılmış görüntüler elde edilebiliyor.

Oppo A74 telefonların 8 MP çözünürlüğe sahip ultra geniş özelliği de kapasitesine göre oldukça iyi performans sergiliyor. Hem yakınlaştırma hem de ultra geniş açıda yaptığınız çekimler genellikle keyifli ve baş ağrısız gerçekleşiyor. Ancak tamamen sorunsuz gerçekleşmiyor.

Oppo A74 kamerasının pozlamayla ilgili bazı problemleri bulunuyor. Telefon, çekilen görüntünün ne kadar parlak olacağının ayarını gökyüzü aydınlığından alıyor. Eğer referans alacağı bir gökyüzü bulunmuyorsa, genellikle görüntüyü çok parlak yapıyor ve dolayısıyla soluk bir görünüme yol açıyor. Bu durum düzeltilemez bir sorun olarak karşımıza çıkmıyor. Çünkü Oppo A74 kamera ayarlarında pozlama ayarını kendiniz seçi onu düşürme imkanına sahip oluyorsunuz. Eğer bu basit ayarlamayı yapmazsanız basit bir şekilde çözebileceğiniz sorundan dolayı çok iyi görüntüleri kaçırabiliyorsunuz.

Oppo A74, düşük ışıkta çekilen fotoğraflarda oldukça başarısız sonuçlar veriyor. Otomatik modu kullanıp karanlık bir ortamın fotoğrafını çekmek istediğinizde herhangi bir ayrıntıdan yoksun görüntüler elde ediyorsunuz. Fotoğraflarınız karanlık ve kasvetli çıkıyor. Telefonda özel gece modu da bulunuyor. Ancak son yıllarda geliştirilen teknolojinin çok gerisinde sonuç elde ediyorsunuz. Bu modda resim aydınlanıyor, renk de iyileştiriliyor. Ancak fotoğraftaki ayrıntılar oldukça sınırlanıyor.

Yani Oppo A74 kamerasıyla gündüzleri gayet sağlam görüntüler elde edebilirken geceleri pek kullanmıyorsunuz.

oppo a74 ozellikler teknosa

Oppo A74 Performans ve Yazılımı

Oppo A74, Android 11 ve Oppo’nun ColorOS 11 ara yüzünü çalıştırıyor. Bu, iyi görünen özel ara yüzlerden biri oluyor. Ancak ColorOS yazımı, Google Pixel telefonlar kadar temiz ve profesyonel olmuyor.

Snapdragon 480 işlemci çipine sahip olarak üretiliyor. Bu çip, Mi 10T Lite’da kullanılan Snapdragon 750 G çip ile karşılaştırıldığında çok daha az bir güce sahip olarak karşımıza çıkıyor.

Oyun performansı da çok etkileyici sonuçlar vermiyor. Yüksek performanslı oyunları orta ayarlarda çalıştırdığınızda çok iyi bir oyun deneyimi kazanabiliyorsunuz.

Oppo A74 Pil Ömrü

Oppo A74 telefonlar hemen hemen her telefonda olduğu gibi 5.000 mAh pil kapasitesine sahip olarak üretiliyor. Bir günlük kullanım için bu kapasite yeterli olabiliyor. Hatta telefonunuzu gün içerisinde hiç kullanmadığınızda yaklaşık olarak 1,5 ile 2 gün arasında gidebiliyor. Normalde daha düşük ekran çözünürlüğüne sahip telefonlardan bile daha uzun süre telefonu kullanma şansınız oluyor. Bunun nedeni, RAM miktarının artırılmasından kaynaklanıyor. Bu RAM, telefon içerisinde daha çok uygulamalar ve bilgisayar arka plan işlevi için kullanılıyor. Böylece, pil ömrü diğerlerine göre biraz daha uzun ömürlü oluyor.

Siz de en iyi Oppo telefonları incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
a kalite yenilenmis telefon nedir teknosa
Devamını Oku

A Kalite Yenilenmiş Telefon Nedir?

Yenilenmiş akıllı telefonlar, daha önce başkasına ait olan cihazlardan oluşuyor. Yenilenmiş telefon, satıcı garantisi ile birlikte geliyor ve…
android telefon nasil sifirlanir teknosa
Devamını Oku

Android Telefon Nasıl Sıfırlanır?

Teknoloji çağında yaşadığımız günümüzde iletişim, haberleşme ve ulaşım gibi ihtiyaçlarımızı akıllı telefonlarımız sayesinde saniyeler içerisinde giderebiliyoruz. Bizlere bu…
Android Güvenlik Özellikleri
Devamını Oku

Android Güvenlik Özellikleri

Mobil cihazlar, günlük yaşantımızın ayrılmaz bir parçası haline gelmiş durumda, bu da kişisel bilgilerimizi ve dijital varlıklarımızı koruma…
telefonlar gunes altinda kalirsa ne olur teknosa
Devamını Oku

Telefon Güneş Altında Kalırsa Ne Olur?

Akıllı telefonları nerede olursak olalım yanımızda taşıyoruz. Durum böyle olunca telefonda oluşacak fiziksel hasarlara ve diğer etkenlere dikkat…