Apple, yeni ürün lansmanlarında en çok söylentiye maruz kalan ve bu konuda en sıkı güvenlik önlemleri alan markaların başında geliyor. Her yıl yeni modelin piyasaya girişinden itibaren bir sonraki iPhone telefonların ne zaman piyasaya sürüleceği ve hangi özelliklere sahip olacağı ile ilgili çok sayıda haber yayılmaya başlıyor.

2021 yılında piyasaya yeni bir iPhone serisi sürülmesi daha yıl başından beri bekleniyordu. İsminin iPhone 13 olacağına ise kesin gözüyle bakılıyordu. iPhone 12 ile benzer tasarıma ve özelliklere sahip olması beklenen yeni seride kamera özellikleri ve işlemci gücünde değişiklikler oldu. Daha gelişmiş bir kamera, daha hızlı bir A serisi işlemci ve artırılmış pil ömrü en belirgin iPhone 13 özellikleri arasında yer alıyor.

iPhone 13 Tasarımı Nasıl Oldu?

Apple’ın, iPhone 13 modelleri boyutlarında herhangi bir değişikliğe gitmeyeceği öngörülüyordu. Tıpkı iPhone 12’de olduğu gibi iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max model serisiyle aynı boyutlarda devam edileceği düşünülüyordu.

Fakat iPhone 13 mini 5,1 inç, iPhone 13 ve iPhone 13 Pro  6,1 inç, iPhone Pro Max ise 6,7  boyutlarında piyasaya sürüldü.

Yeni iPhone 13’lerin pillerinin eski versiyonlarına göre 2,5 saate kadar daha fazla dayanıyor.

Apple uzmanları ve analistleri 2021 yılında piyasaya çıkacak olan iPhone 13 telefonların daha küçük bir çentiğe sahip olmasını bekliyordu. Nitekim yeni çentik alanı %20 daha küçük olarak çıktı.

Portsuz Tasarım Oldu Mu?

Apple’ın uzun yıllardır hedefinde, temiz ve modern bir cihaz için üzerinde harici bağlantı noktaları ve düğmeleri olmayan bir iPhone oluşturmak yer alıyordu. Bu amacından kaynaklı iPhone 13’lerin şarj kablosu bağlantısının olmadığı portsuz bir telefon olarak tanıtılacağı söyleniyordu.

Bu konuda analistler kablosuz şarj teknolojisinin ve pazarının tam olarak oturmadığını belirtiyor. Bu nedenle iPhone 13’lerin de kablosuz şarj özelliğinin yanı sıra kablolu şarja da imkan tanıyacağı da beklentiler arasındaydı. Gerçekten de iPhone 13 serisi gene portlu olarak piyasada yer aldı.

iphone 13 ne zaman piyasada olacak teknosa

120 Hz ProMotion Ekran iPhone 13’de Geldi Mi?

2020 yılında iPhone 12 piyasaya sürülmeden önceki en büyük beklenti 120 Hz yenileme hızına sahip ekranlar oluyordu. Ancak Apple, pil ömrü konusunda endişe yaşadıkları için bu teknolojinin kullanımını 2021 yılına ertelediklerini belirtmişti.

120 Hz yenileme hızını uygulayabilmek için Apple’ın sahip olduğu bazı ekran teknolojilerinin değişmesi gerekiyordu. Bunun için OLED ekranlar kullanarak bu yenileme hızına ulaşmış oldu. Ancak bu 120 Hz ekran yenileme hızı iPhone 13 Mini ve iPhone 13’de 60 Hz olarak sunulurken, iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max’de 120 Hz olarak sunuldu.

A15 İşlemci Hızı Ne İfade Ediyor?

Apple, iPhone 13 telefonlarında A15 işlemcisi kullanıyor. Bu yeni işlemci her zaman daha hızlı ve verimli çalışmayı destekliyor. Hatta muadil telefonlara göre %50’ye yakın performans artışı sağlıyor.

iPhone 13 Ne Zaman Çıkacak?

iPhone 13 ne zaman çıkacak, en çok merak edilen sorular arasında yer alıyordu. Aslında yıl başından beri en çok sorulan bu soru artık yanıtını da bulmuş oldu. Geçtiğimiz 2020 yılında yayılan küresel salgın nedeniyle iPhone telefonların üretimlerinde önemi aksamalar meydana geldiği için Eylül ayında piyasaya sürülememişti. Oysa yeni iPhone 13’ler eylül 2021’de bizimle oldu.

iPhone 13 Depolama Alanı Ne Kadar Oldu?

iPhone 12’lerde maksimum depolama alanı 512 GB bulunuyordu. iPhone 13 modellerinde ise bu rakamın üst sınırı iPhone 13 Mini ve iPhone 13’de 512 MB iken, iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max’de 1 TB oldu.

iPhone 13 Pil Ömrü

iPhone 13 telefonlar yeni teknolojisi sayesinde artık eskisine göre 2,5 saat daha fazla kullanılabilecek.

Siz de en iyi iPhone 13 modellerini incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
samsung a71 ozellikleri nelerdir teknosa
Devamını Oku

Samsung A71 Özellikleri Nelerdir?

Orta segment akıllı telefon piyasasında lider olan Samsung, yerini sağlamlaştırmak için her yıl daha kullanışlı telefonlar çıkarmaya devam…