Akıllı telefonlar her an ve her yerde uzun yıllardır yanımızdalar. Bu tür cihazların akıllı olmasının yanında yine hayatımızı kolaylaştıracak hiç bilinmeyen özellikleri de bulunmakta. Her üst modelde alıcıların aylarca hatta belki de yıllarca bekledikleri özellikler piyasaya sunuluyor. Her yeni özellik kullanıcıların hayatını kolaylaştırıyor. Apple’ın iPhone X ve XR modellerinden sonra 13 Eylül 2019 yılında satışa sunduğu ve günümüzde de oldukça fazla satış rakamlarına ulaşan akıllı telefonu iPhone 11’in bilinmeyen yönleri oldukça fazla. Bazı kullanıcılar bu özelliklerin ne yazık ki farkında değil. Bu özellikleri bilerek cihazınızı kullanmanız halinde iPhone 11 sizin için daha verimli olabilir. Peki, iPhone 11’in bilinmeyen özellikleri neler? Bu yazımızda iPhone 11’in gizli özelliklerini sizlere sunacağız.

iPhone 11’in Bilinmeyen Özellikleri

True Tone

Eğer telefonunuzu bir gün içinde uzun saatler boyunca kullanıyorsanız True Tone özelliği sizin için biçilmiş bir kaftan. Cihazınızı kullandığınız anda bulunduğunuz alanın parlaklığına göre ekran ışığının ayarlanmasına yarayan bu özellik, az ışıklı alanlarda mavi ışıklı ekranın düzeyini azaltarak daha sarı bir ışık kullanıyor ve göz sağlığınızı korumayı hedefliyor. Üstelik True Tone kullanırken ekran kalitesinde de bir düşüş yaşanmıyor. Telefonunda Ayarlar> Ekran ve Parlaklık> True Tone (Otomatik) adımlarını izleyerek bu özelliği kullanabilirsiniz.

Park Edilen Konumu Göster 

iPhone 11 ilginç özelliklerinden biri de park edilen konumu göstermesi oluyor. Eğer araç kullanan biriyseniz bu özellik bazı durumlarda sizin için hayat kurtarıcı olabilir. Karmaşık ve yorucu bir günde ya da bilmediğiniz bir yerde aracınızı park ettikten sonra bulamamanız durumunda hemen iPhone 11’in bu çok fazla kişi tarafından bilinmeyen özelliğini kullanabilirsiniz ve park ettiğiniz aracı rahatça bulabilirsiniz. Telefonunuz ile aracınızı bağlantılı hale getirdikten sonra bu işlem oldukça kolay. Bu özelliği kullanabilmeniz için yapmanız gereken ‘Bluetooth’ ve ‘CarPlay’ özelliklerini aktif hale getirmek. Bu adımlardan sonra park halindeki aracınızı rahtça bulabilirsiniz.

Tek Elle Klavye Modu

Günlük işlerinizin koşuşturmasında ya da iş yerinizde telefonunuzu tek elle kullanmak ve özellikle klavyede yazı yazmak bazen zor olabiliyor. Çoğunlukla hangi elinizle cihazınızı kullanıyorsanız, o eliniz için bu özelliği devreye alabilirsiniz. iPhone 11 de bunun için çok ideal. Cihazınızda herhangi bir uygulamada yazı yazarken klavyenizin sol alt köşesindeki “Dünya” simgesine basılı tutarak parmağınızı kaldırmadan sürükleyip alt şeritte çıkan sağ, orta ve sol klavyeleri seçerek klavyenizi tek elle kolayca kullanabilirsiniz. Daha sonra yine normal haline geri getirmek için aynı işlemi tekrarlayabilirsiniz.

PDF Formatı

iPhone 11’in bilinmeyen özellikleri hakkında bahsederken çalışma hayatımızda işimizi kolaylaştıracak bir özelliğe geldi sıra. PDF formatı birçok belge için kullanılmakta. Yanımızda bir bilgisayar olmadığında ya da acelemiz olduğunda iPhone 11’in bu özelliği hemen yardımınıza koşabilir. iPhone 11’de istediğiniz belgeyi PDF formatına getirip istediğiniz kişiye istediğiniz uygulamayla gönderebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken şey ise istediğiniz görüntüyü ya da belgeyi açıp alt tarafta bulunan “Paylaş” bölümüne tıkladığınızda “Yazdır” kısmını bulmanız gerek. Ekranda açılan görüntü PDF dosyanızın önizlemesidir. Bu işlemden sonra PDF dosyanızı istediğiniz uygulama ya da AirDrop gibi özelliklerle istediğiniz kişiye gönderebilirsiniz.

Tarama

PDF dosyalarının yanında iPhone 11 telefon size hayatınızı kolaylaştıracak bir özellik daha sunuyor. Eğer elinizde bir fotoğraf, sayfa ya da bir dosya varsa bunları telefonunuzla tarayıp dijital ortama dönüştürebilirsiniz. Böylece dijital ortamda elde ettiğiniz bu dosya ya da görüntüleri kullanabilirsiniz. Telefonunuzda “Notlar” kısmını açtığınızda klavyeniz üzerinde birkaç simge belirecektir. Burada kullanmanız gereken simge ise “Kamera” simgesidir. Bundan sonra yapmanız gereken ise dijital hale getirmek istediğiniz belgeyi kameranız sayesinde birkaç saniyede taratmanızdır. Daha sonra bu belgeyi kaydedip istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz. Bu özelliği “Notlar” kısmında kullanmanız sizin için en hızlı ve kolay yöntemdir.

iphone 11 bilinmeyen ozellikleri neler teknosa

32 Kişiye Kadar FaceTime

Görüntülü görüşme son yılların en önemli özelliği haline gelmeye başladı. 32 kişiye kadar varan FaceTime, özellikle işinizde size oldukça yardım edebilir. Dünya üzerinde herkesle aynı anda iletişim kurmanıza olanak sağlayan bu özellik, iPhone 11 ile gelişip 32 kişiye kadar varan kapasitesiyle kullanıcılarına kolaylık sağlıyor. Bu özelliği kullanabilmeniz için ise FaceTime uygulamasını açtıktan sonra “Grup FaceTime” özelliğini seçmeniz gerek. “Artı” simgesine tıkladıktan sonra görüşmek istediğiniz kişileri seçmelisiniz. 

Klavyeyi TrackPad’e Dönüştürme

Laptoplardan kullanmaya alışık olduğumuz TrackPad’leri iPhone 11’de de kullanabileceğinizi biliyor muydunuz? Ekranda daha özgür olmak ve bir bilgisayar deneyimi yaşamak bazen o anı kurtarabilir. Telefonunuzu kullanırken ve yazı yazarken yazı metninde istediğiniz yere parmaklarınızla ulaşmak bazen sinir bozucu olabiliyor. Bu durumda klavyenizdeki “Boşluk” tuşuna basılı tutarak bütün klavyenizi bir TrackPad’e dönüştürebilirsiniz. Klavye bölümü artık sizin için laptoplarda bulunan bir TrackPad olacaktır. Böylece metniniz içinde tek parmak hareketiyle özgürce gezinebilirsiniz. Parmağınızı kaldırdığınızda klavyeniz eski haline dönecektir.

Flash Seviyesi Ayarlama

iPhone 11 bilmediğimiz özellikleri neler sıralarken bir diğer başlık flash seviyesi oluyor. Karanlık ortamlarda hayat kurtarıcı olarak kullandığımız flash özelliği oldukça sık kullandığımız bir şey. Fakat bazen daha fazla ışığa ihtiyacımız olduğunda bu seviyeyi yükseltebiliriz. Telefonunuzdaki flash seviyesini değiştirmek aslında oldukça kolay. iPhone 11’inizdeki flash butonuna sertçe basılı tuttuğunuzda ekranda bir seviye barı belirecektir. Parmağınızı bu butonda basılı tutarak aşağı ve yukarı olacak şekilde parlaklık seviyeyi dilediğinizi gibi ayarlayabilirsiniz. Üstelik her kullanışta bu seviyeyi değiştirmeniz mümkün.

Çalmayı Durdur

iPhone cihazını kullanırken bir videoyu izlerken ya da şarkıyı dinlerken sizin anlık komutunuz olmadan belirlediğiniz zamanda durmasını ister misiniz? iPhone 11’in Çalmayı Durdur özelliği ile bu işlem oldukça kolay gerçekleşiyor. Örneğin müzik dinleyerek ya da video izleyerek uyumak ve bir süre sonra durmasını istiyorsunuz. Bunun için telefonunuzdaki “Saat” uygulamasını açmalısınız. Bu uygulama içinde “Sayaç” özelliğinden yardım alacağız. “Sayaç” uygulamasına girdiğimizde en altta “Çalmayı Durdur” kısmına tıklamamız gerek. Bu adımdan sonra YouTube’dan bir video izlerken belirlediğiniz süre sonra izlediğiniz video duracaktır. Böylece uzun saatler boyunca cihazınızın ekranı açık kalmayacak.

Hızlı Kamera Seçimi

iPhone 11 bilinmeyen kamera özellikleri içerisinde hızlı kamera seçimi de yer alıyor. Gün içinde telefonumuzun kamerası bizim için oldukça yararlı oluyor. Video, selfie ve hatta ağır ve hızlı çekimler yapabiliyorsunuz. Telefonunuz kilitli ekrandayken hızlıca kamera kullanmak ve yapmak istediğiniz işlemi hızlıca kullanmak isterseniz alt konsolu yukarı çekerek “Kamera” simgesine sertçe basılı tuttuğunuzda kamera uygulamasını açmaya ve uzun uzun seçim yapmayı gerektirmeyecek şekilde istediğiniz işlemi seçebilirsiniz.

Arayanı Mesajla Cevaplama

Biri sizi aradığında o an cevap veremiyorsanız konuşmayı reddetmek yerine mesaj özelliği ile hızlıca o kişiye cevap verebilirsiniz. Böylece karşı taraf sizle konuşmasa da hakkınızda bilgi edinecektir. “Ayarlar-telefon-mesajla yanıtla” yolunu izleyerek rahatlıkla bu ayarı yapabilirsiniz.

Yukarıda iPhone 11’in bilinmeyen özellikleri neler anlatmaya çalıştık.

Siz de en iyi iPhone 11 modellerini incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.


0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
cep telefonunda coklu kameralar ne ise yarar teknosa
Devamını Oku

Cep Telefonunda Çoklu Kamera Ne İşe Yarar?

Hiçbir zaman yanımızdan ayırmadığımız akıllı telefonlarımızı en fazla fotoğraf çekmek için kullanıyoruz. Gittiğimiz her yerde ve buluştuğumuz herkesle…
oppo a15 telefonu yakindan taniyalim teknosa
Devamını Oku

Oppo A15 Telefonu Yakından Tanıyalım

2020 yılını yoğun geçiren akıllı telefon markalarının başında Oppo geliyor. Her zevke ve bütçeye hitap edecek şekilde farklı…
akilli saat nasil sarj edilmeli teknosa
Devamını Oku

Akıllı Saat Nasıl Şarj Edilmeli?

Son dönemde yaşanan gelişmelerin büyük çoğunluğu giyilebilir teknolojik cihazlar üzerine yapılıyor. Bu cihazlar arasında şu anda en popüler…
icloud giris nasil yapilir teknosa
Devamını Oku

iCloud Giriş Nasıl Yapılır?

Teknolojinin gelişmesi ve ulaşılabilir hale gelmesiyle daha farklı ihtiyaçlarımız ortaya çıkıyor. Bu ihtiyaçlarımızın çözümü de ortaya çıkan yeniliklerle…