Xbox Game Pass, Microsoft’un Windows 10, Windows 11, Xbox Series X, Series S ve One konsollarında; ayrıca Xbox Cloud Gaming aracılığıyla Android ve IOS cihazlarda da kullanılabilen bir abonelik hizmeti olarak öne çıkıyor. Forbes dergisinin “video oyunları için Netflix” şeklinde tanımladığı Game Pass, kullanıcılarına abonelik karşılığında çeşitli yayıncıların oyun kataloğuna erişme olanağı tanıyor. Peki Xbox Game Pass nedir? ne işe yarar gelin birlikte bakalım.

28 Şubat 2017’de Microsoft, Game Pass’in ilk çıkışını duyurduktan sonra Xbox Insider topluluğunun seçkin üyelerine inceleme ve geri bildirim için sınırlı bir oyun kataloğu sundu. 24 Mayıs 2017’de Xbox Live Gold’a abone olan oyuncuların ve ardından 1 Haziran 2017’de genel kullanıcı kitlesinin hizmetine açıldı.

Xbox Game Pass’in kullanılabildiği ülkeler: Arjantin, Avustralya, Avusturya, Belçika, Brezilya, Kanada, Şili, Kolombiya, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Endonezya, Finlandiya, Filipinler, Fransa, Almanya, Yunanistan, Hong Kong, Macaristan, Hindistan, İrlanda, İsrail, İtalya, Japonya, Malezya, Meksika, Hollanda, Yeni Zelanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Rusya, Suudi Arabistan, Singapur, Slovakya, Güney Afrika, Güney Kore, İspanya, İsveç, İsviçre, Tayvan, Tayland, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri, Birleşik Krallık, Amerika Birleşik Devletleri, Vietnam.

Xbox Game Pass Oyunları

Game Pass’in bilgisayar kütüphanesinde 432, Xbox kütüphanesinde ise 447 oyun bulunuyor. Game Pass’e sürekli yeni oyunlar eklenmeye devam ediyor. Bilgisayar kütüphanesindeki bazı oyunlar için en son Windows güncellemesi gerekebiliyor. Xbox Game Pass’te katalogdaki tüm çevrimiçi çok oyunculu içeriklerin oynanabilmesi için için Xbox Live Gold üyeliği gerekiyor. Xbox Game Pass Ultimate üyeliğinde ise Xbox Live Gold’a ek olarak 100’den fazla yüksek kaliteli konsol ve bilgisayar oyunu bulunuyor.

Xbox Game Pass üyeleri, bilgisayar ya da konsol kütüphanelerindeki yüksek kaliteli oyunlara, üyelikleri bitene kadar veya bir oyun Xbox Game Pass kütüphanesinden kaldırılana kadar erişebiliyor. Bir oyun Game Pass’ten çıkarılırsa veya oyuncu abonelikten çıkarsa, oyuncu oyunu satın alana veya aboneliğini yenileyene kadar erişim askıya alınıyor. Oyundaki ilerleme ise kaybolmuyor ve kaydediliyor.

FIFA, Battlefield, Need For Speed, NBA gibi bilinen birçok oyunu içeren EA Play de Xbox Game Pass içerisinde mevcut bulunuyor. EA Play kütüphanesinde 79 tane konsol oyunu, 82 tane de bilgisayar oyunu yer alıyor. Xbox Game Pass Ultimate üyeleri EA Play’i; Windows için Xbox uygulaması ve EA uygulaması aracılığıyla Xbox One, Xbox Series X, Xbox Series S, Windows 10 ve Windows 11’de kullanabiliyor.

Xbox Game Pass kütüphanesi her geçen gün büyümeye devam ediyor. Microsoft’un EA Play’i dahil etmesi ve Bethesda oyun şirketini satın almasıyla, bu platformların tüm oyunları çıktığı anda Game Pass’in kütüphanesine ekleniyor.

Xbox Game Pass Aboneliği

Xbox Game Pass, doğrudan indirme ve kurulum yoluyla kataloğa ait oyunlara sınırsız erişim imkânı sağlıyor. Abonelik süresince sistemin tüm içeriklerinden yararlanılabiliyor. Abonelik bittiğinde ise içeriklere tekrar ulaşmak için yenilemek gerekiyor. Bu sistemde oyuna sadece abonelik süresince sahip olunuyor. Bu anlamda Xbox Game Pass oyun kiralama işlemine benziyor. Tek bir oyuna yüksek ücretler vermeden birçok oyuna erişebilmek Xbox Game Pass’in öne çıkan özelliği oluyor. Sunduğu çeşitlilik sayesinde bir oyuna verilecek miktarın çok oyuna verilmesini sağlıyor ve bu durum kullanıcılara makul bir oyun deneyimi yaşatıyor.

Xbox Game Pass’te; PC ya da Xbox üyeliği aylık 30 liraya geliyor. Hem PC hem Xbox üyeliği olan Ultimate üyelik ise aylık 45 lira oluyor. Sadece bilgisayar üzerinden oynayanlar için Ultimate üyelik gerekmiyor. Xbox Game Pass sadece aylık üyelik içeriyor. Yıllık üyeliği bulunmuyor. Xbox Game Pass Ultimate için ise en fazla 3 yıllık üyelik bulunuyor. Ultimate üyeliği kullanıcılara çok oyunculu ve çevrimiçi oyun oynama imkânı veriyor. Xbox Game Pass Ultimate planında, mevcut Xbox Live Gold ve Xbox Game Pass abonelikleri yükseltiliyor.

Xbox Game Pass ile Oyun Dünyasını Keşfedin

Xbox Game Pass ile geniş yelpazeli bir oyun koleksiyonuna erişebilirsiniz. Herhangi bir oyunu satın almanıza gerek kalmadan o oyun hakkında fikir edinebilir, birçok oyunu deneyimleme şansını yakalayabilir ve arkadaşlarınızla çevrimiçi oyunlar oynayabilirsiniz. Sürekli güncellenen Game Pass kütüphanesine eklenen yeni oyunları da keşfederek farklı oyunları oynama imkanına erişebilirsiniz.

Yukarıda Xbox Game Pass nedir?

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
PS5 vs PS4 teknosa
Devamını Oku

PS5 vs PS4 Özellikleri

Evde kendi başımıza kaldığımızda ya da arkadaşlarımızla bir araya geldiğimizde yaptığımız en eğlenceli aktivite konsol oyunları oynamak oluyor.…