WhatsApp, 2009 yılında ilk kez piyasaya sürüldüğünde, durum özelliği en ilgi çekici özellikleri arasında yer alıyordu. Kullanıcılar bu özellik sayesinde durumlarına sadece “Meşgul” ya da “Müsait” yazmak yerine isimlerinin yanına istedikleri metni yazabiliyordu. Böylece insanlar hayatlarında olup biten şeyleri hızlı bir şekilde diğer kullanıcılarla paylaşabiliyordu. 2017 yılında ise, WhatsApp Durum özelliği yenileniyor ve daha önce Snapchat ve Instagram’da kullanılan Hikayeler’e benzemeye başlıyor. Eskiden Durum olarak belirtilen alan ise Hakkında olarak değişiyor. WhatsApp’ın Durum özelliği ilk kez yayınlandığında yoğun bir ilgiyle takip ediliyordu. Ancak sosyal medya uygulamalarının kullanımı arttıkça bu özellik artık pek çok kullanıcının dikkatini çekemiyor. Bu durumu tersine çevirebilmek için WhatsApp’ın son haftalarda Durum özelliği ile ilgili bazı yeni özellikler üzerinde çalıştığı görülüyor. Bu özelliklerden bazıları geliştirme aşamasındayken bazılarının Beta formunda test edildiği bildiriliyor. Bu da kullanıma sunulmasının çok uzak bir tarih olmadığını gösteriyor. Peki, 2022 yılında kullanıma sunulması beklenen özellikleri arasında neler yer alıyor?

Belirli Kişilerden Son Görülmenizi Gizleyebiliyorsunuz

WhatsApp’ın her zaman son görülmenizi gizleyen bir özelliği bulunuyordu. Uygunluk durumunu gizlemek isteyen kişiler için oldukça kullanışlı bir özellik oluyor. Bu özelliğin tek dezavantajı ise, siz de kişilerinizin son görülmelerini göremiyorsunuz.

Son dönemde yapılan çalışmalara göre, son görülmenizi belirli kişilerden gizleyebiliyor ve kişilerinizdeki herkesin son görülme durumlarını görebiliyorsunuz. Bu özellik şu anda Beta sürümünde olduğu için önümüzdeki hafta ya da aylarda tüm kullanıcılara sunulması bekleniyor.

Çoklu Cihaz Desteği

WhatsApp’ı sadece akıllı telefonunuzda değil aynı zamanda bilgisayarınızda da kullanabiliyorsunuz. Bu özellik çoğunlukla bilgisayar üzerinde çalışan kişilerin oldukça işine yarıyor. Bu sayede bir yandan çalışmanıza devam ederken diğer taraftan telefonunuza bakmak zorunda kalmadan WhatsApp mesajlarınızı cevaplayabiliyorsunuz.

Bu özelliğin kullanıcılar tarafında iki büyük dezavantajı bulunuyor. Bunlardan birincisi telefonunuzun ve bilgisayarınızın internete bağlı olması gerektiği konusu, diğeri ise birden fazla cihazda oturum açılamaması oluyor.

WhatsApp bu konuda çoklu cihaz desteği sunmaya başlıyor. Şu anda Beta sürümü olarak sunulan bu özellik sayesinde WhatsApp hesabınızı dört cihaza kadar bağlayabiliyorsunuz. En önemlisi ise bu cihazlarda hesabınızı kullanırken akıllı telefonunuzun internete bağlı olması gibi bir zorunluluğunuz bulunmuyor. Yine mesajlaşmalarınız uçtan uca şifreli oluyor ve tüm cihazlarda senkronize bir şekilde mesajlarınızı görebiliyorsunuz.

whatsapp durum ozelligi nedir teknosa

WhatsApp’ta Instagram Reels’ları

WhatsApp, yapılacak yeni bir geliştirmeyle Instagram Reels’larını bir adım daha ileriye taşıyacak gibi görünüyor. Yeni gelecek özellik ile birlikte kullanıcıların Instagram Reels’ları doğrudan mesajlaşma uygulamasından izlemelerine izin vereceği belirtiliyor. Bu özellik, yıllardır yapılacağı söylenen WhatsApp’ın Facebook’a ait diğer uygulamalarla entegrasyon planının bir parçası olarak görülüyor. Bu sayede hem Instagram Reels videoları da daha fazla izleyici kitlesine ulaşma imkanı buluyor.

Yeni Grup Mesajlaşma Özelliği

WhatsApp’ın yakın gelecekte kullanıma sunacağı yeni bir topluluk mesajlaşma özelliğinin olduğundan bahsediliyor. Bu özelliğin Discord grupları ve kanallarına benzeyeceği bildiriliyor. Hali hazırda WhatsApp içerisinde grup mesajlaşma özelliği bulunuyor. Ancak bu yeni özelliğinden bundan farklı olduğu belirtiliyor.

Yeni topluluk özelliği, yöneticilere uygulamanın farklı yönleri üzerinde daha fazla kontrol imkanı sağlıyor. Yöneticiler tıpkı Discord’da olduğu gibi bir topluluk içinde birden fazla grup oluşturabiliyor. Diğer grup mesajlarında olduğu gibi topluluk içerisindeki sohbetler de uçtan uca şifrelenmeye devam ediyor. Şu anda bu özellik konusunda sadece bu bilgiler bulunuyor. Ancak ilerleyen dönemde daha fazla bilgi olabileceği söyleniyor. Topluluk özelliğinin 2022 yılı içerisinde tüm kullanıcılara açılması bekleniyor.

Yukarıda WhatsApp durum özelliği nedir anlatmaya çalıştık.

Siz de sosyal medyayı rahatça kullanabileceğiniz en iyi telefonları incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
kac btu klima almalisiniz teknosa
Devamını Oku

Kaç BTU Klima Almalısınız?

Yaşam alanlarımızı daha konforlu hale getirmek ve sıcaklığını istediğimiz seviyede tutabilmek için klimalar en büyük yardımcımız oluyor. Sadece…
pdf duzenlemek nasil yapilir teknosa
Devamını Oku

PDF Düzenleme Nasıl Yapılır?

İnternet çok çeşitli amaçlar için kullanılabiliyor. Bu amaçlardan bazıları kaynak araştırması olabiliyor. Ödevler için, araştırmalar için, genel kültür…