Havaların ısınmaya başlaması tüm yıl boyunca aklımızda olan tatil fikirlerinin yavaş yavaş gerçekleşmesi anlamına geliyor. Artık her gün aylar önceden yapmaya başladığımız planlarımızı biraz daha netleştiriyor, günlerimizi nasıl geçireceğimizi hayal etmeye başlıyoruz. Peki, bu dönemde teknolojik cihazlarımızdan ayrı kalmayı düşünüyor muyuz? Her ne kadar tatilde olsak da hayatımızın normal işleyişi devam ediyor. Bankacılık işlemleri yapmaya, online alışveriş fırsatlarını yakalamaya ve sosyal medyada paylaşımlara devam ediyoruz. Dünyadan kopmamak, tatilden aldığımız keyfi artırmak ve sevdiklerimizle tatilin en güzel anlarını paylaşmak için teknolojik cihazlarımızı yanımızdan ayırmayı pek düşünmüyoruz. Bu yazımızda tatile giderken yanınızda götürmeniz gereken elektronik cihazlar hangileri anlatmaya çalışacağız.

Sahip olduğumuz teknolojik cihazlar hayatlarımızda büyük bir yer kaplıyor. Tatilimizde de hayatımızı en çok kolaylaştıracak cihazlar onlar olacak. Ancak tatile gittiğimiz için yanımızda çok fazla yük olacak şeyler de taşımak istemiyoruz. Bu nedenle işimize en çok yarayacak ve tatilimizi daha keyifli hale getirecek cihazlarımızı yanımızda götürmemiz en uygunu olacaktır.

Taşınabilir Şarj Cihazı

Mobil cihazlar hayatımızın vazgeçilmez birer parçası oldu. Onları her anımızda yanımızdan ayırmıyor ve sürekli kullanıyoruz. Her yeni çıkan mobil ürün daha fazla pil kapasitesine sahip olsa da kullanım oranımız arttıkça zamansız yerlerde şarjımız bitebiliyor. Özellikle tatilde zamanımızın çoğunu dışarıda geçireceğimiz için her zaman şarj etme imkanı bulamayabiliyoruz.

Böyle anlarda yardımımıza taşınabilir şarj cihazları yetişiyor. Akıllı telefonumuz, akıllı saat ya da bilekliğimiz veya kameramız gibi yanımızda taşıdığımız cihazların büyük çoğunluğunu istediğimiz yer ve zamanda kolayca şarj edebiliyoruz. Bu sayede herhangi bir yerde kablo ya da priz aramak zorunda kalmıyoruz.

Yanınıza alacağınız taşınabilir şarj cihazını seçerken kapasitesinin yüksek olmasına ve hızlı şarj özelliğine dikkat etmeniz gerekiyor. Böylece hem tam ihtiyacınız olduğu anda şarj cihazınızın kapasitesi bitmeyecek hem de kısa sürede cihazlarınız şarj olacaktır.

En iyi taşınabilir şarj cihazlarını incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Kablosuz Bluetooth Kulaklık

Hayatımıza son dönemde girmeye başlayan kablosuz bluetooth kulaklıklar her geçen gün daha iyi performans vermeye devam ediyor. Ses kalitesi arttıkça onları daha büyük bir keyifle kullanıyoruz.

Doğa yürüyüşlerinde ya da plajda güneşlenirken klasik kulaklıklarla başımızda ekstra bir yük olmasını ve kablolarla bir yerlere bağlı kalmayı istemiyoruz. Ayrıca kulağımızı sarıp bizi daha fazla terletmesi de en son isteyeceğimiz şeylerden biri oluyor. Bu nedenle kompakt tasarımı ve rahat kullanım tarzıyla kablosuz bluetooth kulaklıklar en iyi tercihlerimizden biri oluyor.

Genellikle saklama kutusu şarj cihazı görevi de gördüğü için pil ömrü bakımından sizi en çok tatmin edecek cihazlarınızdan biri olacaktır. Kablosuz kulaklık tercihi yaparken ses kalitesinin iyi olmasına ve çevredeki gürültüleri azaltma özelliğine dikkat etmeniz gerekiyor. Bu sayede tatilde kendinizle başbaşa kaldığınız aktivitelerde muhteşem bir müzik keyfi sunarken yapacağınız telefon görüşmelerinde de eşsiz bir deneyim yaşıyor olacaksınız.

Farklı bluetooth kulaklıkları incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Taşınabilir Bluetooth Hoparlör

Arkadaşlarımızla yaptığımız toplu görüşmelerde, piknik yaparken ya da sahilde otururken müziğin de yanımızda olması sohbetlerimize ayrı bir keyif katıyor. Daha kaliteli ve yüksek sesle müzik dinlemek için de en çok kullandığımız cihaz taşınabilir bluetooth hoparlör oluyor.

İster otelde isterseniz de kamp yerlerinde tatil yapmayı seviyor olun, özellikle akşam oturmalarınıza güzel bir müziğin eşlik ediyor olması paha biçilemez bir tat veriyor. Telefon hoparlörleri istediğiniz kalitede ses veremeyeceği için taşınabilir hoparlör kullanmanız daha faydalı olacaktır.

Taşınabilir bluetooth hoparlör seçerken öncelikle suya ve darbelere dayanıklı olmasına dikkat etmeniz gerekiyor. Tatilde ne zaman neler olacağını bilemiyorsunuz. Bu nedenle hoparlörün öncelikle kaliteli malzemeden yapılmış olması önemlidir. Bunun yanı sıra ses kalitesinin de iyi olması gerekiyor. Müzik dinlerken keyfinizi artıran en önemli etken sesin pürüzsüz ve gerçeğe yakın tonlarda çıkıyor olmasıdır. Bu özelliklerde bir taşınabilir bluetooth hoparlör tercihi yaptığınızda tatilde eşsiz bir müzik deneyimi yaşıyor olacaksınız.

En iyi bluetooth hoparlörleri incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

tatile giderken yaninizda goturmeniz gerekenler teknosa

Aksiyon Kamerası

Tatillerin en güzel yanlarından biri de izleyeme doyamadığımız yol hikayeleri oluyor. Gittiğimiz yolları, gezdiğimiz yerleri ve yaptığımız aktiviteleri kaydedip yıllar sonra bile keyifle izleyebiliyoruz. Bunu yapabileceğimiz en kaliteli kameraların başında ise aksiyon kameraları geliyor.

Aksiyon kameraları daha çok ekstrem sporları yaparken video çekmek üzerine tasarlanmış olsa da hareketli görüntüleri en iyi kaydeden ve kullanımı en pratik olan kameralardan biridir. Bu özelliği nedeniyle hem yol hikayenizi hem de gezilerinizi büyük bir kolaylıkla çekebiliyorsunuz. Ayrıca tatile kendi arabanızla gidiyorsanız araç içi güvenlik kamerası olarak da kullanabiliyorsunuz. Bunun için özel tasarlanmış aparatını kullanarak aracınızın içine monte edebiliyorsunuz. Bu sayede güvenliğinizi sağlarken yol videolarınız için de harika görüntüler elde ediyorsunuz.

Tatile giderken yanınıza aksiyon kamerası almaya karar verdiyseniz 4K kalitesinde video çekebilen kameraları tercih edebilirsiniz. Bunun yanı sıra ihtiyacınız olacak aparatlarını da unutmamanız gerekiyor.

Farklı aksiyon kameralarını incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Kulak Üstü Kulaklık

Tatil yolculuğu sırasında ya da sabahları spor yaparken bir şeyler dinlemeyi çok seviyorsanız kulaklık en önemli ihtiyaçlarınızdan biri oluyor. Bazen müzik dinlerken dışarının gürültüsünden tamamen soyutlanmak ya da kalabalığın içinden uzaklaşmak istiyoruz. Bu tarz durumlarda kullanabileceğiniz en iyi kulaklık modeli kulak üstü kulaklıklar olacaktır.

Gelişen teknolojiyle birlikte artık farklı tasarım ve özelliğe sahip çok fazla kulaküstü kulaklık modeli bulunuyor. Tatilin keyfini artırmak için hafif ve terletmeyen, kablosuz bağlantı imkanı sunan ve dış gürültüyü tamamen önleyen kulaklıkları tercih etme imkanınız bulunuyor. Kendi tarzınıza ve ihtiyacınıza en uygun kulaklık modelini seçerek tatilde keyifli anlar yaşayabiliyorsunuz.

Farklı modellerde kulak üstü kulaklıkları incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Araç İçi Şarj Cihazı

Araç içi şarj cihazları tatile giderken genellikle atlanabilen cihazlar arasında yer alıyor. Ancak arabanızla uzun bir yolculuğa çıkmayı düşünüyorsanız yolda en çok işinize yaracak şeylerin başında araç içi şarj cihazları geliyor.

Akıllı telefonların pil ömrü en az bir günü rahatlıkla geçirmenizi sağlıyor olsa da yolda kullanılan navigasyon uygulamaları ya da müzik platformlarından dinlenen müzikler şarjınızın daha çabuk bitmesine neden oluyor. Gideceğiniz yerin tam olarak nerede olduğunu bilmiyorsanız yolda şarjınızın bitmesi can sıkıcı sonuçlar yarabiliyor. Bu tarz sorunlar yaşamamak için yanınızda küçük bir araç içi şarj cihazı bulundurmanız çok büyük fayda sağlıyor olacaktır.

Farklı araç kitlerine bakmak için buraya tıklayabilirsiniz.

E-Kitap Okuyucu

Tatilde yapacağınız en güzel etkinliklerden biri de kitap okumak oluyor. Akşam odanızda dinlenirken, sahilde güneşlenirken ya da sakin geçirmek istediğiniz anlarda kitaplar en iyi arkadaşınız oluyor.

Ancak tatile giderken yanınızda fiziksel olarak kitap taşımak istemiyor olabilirsiniz. Bavulunuzda ek bir yük olacağı için kitap götürmekten vazgeçmek istemiyorsanız bir e-kitap okuyucu alabilirsiniz. Hem içerisinde binlerce kitap barındırabiliyor hem de hiçbir şekilde ağırlık yapmayıp yer kaplamıyor olacaktır.

Tabletiniz yanınızda olsa da kitap okumayı seviyorsanız e-kitap okuyucu sahibi olmanız çok fark yaratıyor. Tabletlerin yaydığı ışıkla e-kitap okuyucuların yaydığı ışık aynı olmuyor. Tabletinizden kitap okuduğunuzda kısa bir süre sonra gözleriniz ağrıyabiliyor ayrıca şarjı da hemen bitebiliyor. E-kitap okuyucular ise sanki gerçek kitap okuyormuş hissi verecek bir teknolojiye sahip olarak üretiliyor. Yaydığı ışık gözlerinizi rahatsız etmediği için uzun süre kitap okuyabiliyorsunuz. Bunun sonucunda gözlerinizde herhangi bir yorgunluk ya da olumsuz bir etki yaşamıyor olacaksınız. Ayrıca e-kitap okuyucuların pil ömrü de oldukça uzun oluyor. Bir kez şarjını tam olarak doldurduğunuzda bir aya kadar şarj etmenize gerek kalmıyor.

Tatilde kitap okuma keyfini kaçırmak istemiyorsanız ve bir e-kitap okuyucu da götürmek istiyorsanız ekran kalitesinin gerçek kitap okuyormuş hissi verip vermediğini kontrol edebilir ve pil ömrünün uzun olmasına dikkat edebilirsiniz.

Yukarıda tatile giderken yanınızda götürmeniz gereken elektronik cihazlar hakkında öneriler verdik. Umarız mutlu bir tatil geçirirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
Hava Filtresi Nedir? Ne İşe Yarar?
Devamını Oku

Hava Filtresi Nedir? Ne İşe Yarar?

Hava filtresi klimalardan süpürgelere, otomobil motorlarından akvaryumlara birçok alanda aktif biçimde kullanılır. Hava filtresi makine sistemlerinin en önemli…
ani su isitici teknosa
Devamını Oku

Ani Su Isıtıcı Nedir? Ne Fayda Sağlar?

Modern yaşamın hayatımıza kattığı şeylerin başında hız geliyor. Özellikle evimizde geçirdiğimiz zamanda yaptığımız günlük rutinlerimizi eskisinden daha kısa…
kulaklik almadan once bilmeniz gerekenler teknosa
Devamını Oku

Kulaklık Almadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Dijital cihazlarımız çoğaldıkça, kulaklık kullanımımız da artıyor. Özellikle akıllı telefonlarımızın neredeyse ayrılmaz bir parçası haline geldiler. Kulaklıkları birçok…
oled tv nedir size ne fayda saglar teknosa
Devamını Oku

OLED TV Nedir? Size Ne Fayda Sağlar?

OLED TV’ler hayatımızdaki yerini giderek arttırıyor. Bir televizyon almaya karar verdiğinizde karşınıza çok sayıda marka çıkıyor. Her markanın…