Artık günümüzde hemen her işimizi akıllı telefonlarımızla hallediyoruz. Bunun bir sonucu olarak da her türlü bilgi ve belgelerimiz telefonumuzun içinde kayıtlı oluyor. Kişisel bilgilerimizin telefonlarımızda bulunması nedeniyle telefonların güvenliği çok daha önemli hale geliyor. Telefonumuzu kaybettiğimizde ya da çaldırdığımızda en çok düşündüğümüz şey içerisindeki bilgiler oluyor. Teknoloji dünyasına yön veren markalardan Apple, bu konuda iPhone sahiplerine yıllardır önemli bir özellik sunuyor. iPhone’umu Bul ismiyle telefonlarda bulunan bu özellik oldukça faydalı ve kullanıcılara güven veriyor. Bu özelliğin kısa bir süre sonrasında ise Google da kullanıcılarına aynı hizmeti sunarak onların güvenliğini sağlıyor. Bu yazımızda telefonumu bul özelliği nedir nasıl kullanılır anlatmaya çalışacağız.

Telefonumu Bul Özelliği Nedir?

iOS ve Android telefonlarda farklı isimlerle kullanılıyor olsa da genel olarak Telefonumu Bul özelliği, kaybolan ya da çalınan bir telefonu uzaktan izlemenize, onu kilitlemenize ve silmenize olanak tanıyan güvenlik sistemi olarak tanımlanabiliyor. Telefonunuzda kalan pil ömrünü ve aynı zamanda bağlı olduğu Wi-Fi ağını da görebiliyorsunuz.

iPhone’umu Bul Nasıl Kullanılır?

iPhone telefonların kaybolması ya da çalınması durumunda yardımımıza “iPhone’umu Bul” uygulaması koşuyor. Eğer telefonunuzu bulamıyorsanız hemen başka bir cihazdan iPhone’umu Bul uygulamasını açıyorsunuz. Çevrenizde başka bir mobil cihaz yoksa bir bilgisayardan internet tarayıcısını açarak da uygulamaya ulaşabiliyorsunuz.

Uygulamayı açtığınızda ilk olarak iPhone telefonunuzda kullandığınız Apple Kimliği mail adresiniz ve şifreniz ile giriş yapıyorsunuz. Uygulamaya giriş yaptığınızda ilk önce karşınıza bir harita çıkıyor. Haritanın sol tarafına baktığınızda ise Apple Kimliğinize bağlı olan cihazlar listeleniyor. Listedeki cihazlardan iPhone telefonunuzun ismini seçtiğinizde, telefonun konumunu harita üzerinden görebiliyorsunuz. Gördüğünüz konum bilgisi eğer telefonunuz açıksa canlı konum oluyor. Ancak telefonunuz kapalıysa, kapanmadan önceki son konumu gösteriyor. Böyle bir durumda zaten telefon isminin altında çevrimdışı bilgisi yer alıyor.

Telefonunuzun konumunu tespit ettikten sonra eğer yakındaki bir yerdeyse “Sesi Çal” özelliğini kullanarak telefonun alarm çalmasını sağlayabiliyorsunuz. Böylece sesi takip ederek telefonunuzu bulma imkanınız oluyor.

Telefonunuz bulunduğunuz yerden uzaktaysa ya da hareket ediyorsa çalınmış olduğundan emin oluyorsunuz. Böyle bir durumda telefonla hiçbir şey yapılamaması için “Kayıp Modu” seçeneğini kullanıyorsunuz. Kayıp modunu seçtiğinizde sizden kilit açma kodu belirlemeniz isteniyor. Kolay tahmin edilemeyen bir kod girdikten sonra iPhone’unuz kilitleniyor ve kod girilmeden de hiçbir işlem yapılamıyor. Telefonunuz kapalıysa da kilit açma kodu işe yarıyor. Kilit açma kodunu belirledikten sonra kapalı olan telefonunuz açıldığında hemen kilitleniyor. Telefonu kapatma da dahil hiçbir işlem yapılamıyor.

telefonumu bul ozelligi nedir ve nasil kullanilir teknosa

Cihazımı Bul Nasıl Kullanılır?

Android telefonunuz kaybolduysa ya da çalındıysa “Cihazımı Bul” uygulamasını kullanarak yerini tespit edebiliyorsunuz. Bu uygulama iPhone telefonlardaki gibi standart olarak yüklü gelmiyor. Bu nedenle telefonunuzu alıp, açar açmaz ilk yükleyeceğiniz uygulamanın bu olması gerekiyor. Gerekli güvenliği sağladıktan sonra telefonda kullanacağınız uygulamaları seçebiliyorsunuz.

Telefonun ana ekranından “Play Store” uygulamasını açtığınızda arama kısmına “Cihazımı Bul” ya da “Find my Device” yazıyorsunuz. Uygulamayı bulup yükleme ve kurulum işlemlerini tamamlıyorsunuz. Bunun sonrasında Google hesabınızla uygulama üzerinden oturum açıyorsunuz. Eğer telefonunuzda birden fazla hesap kullanıyorsanız Cihazımı Bul uygulamasını kullanacağınız hesabı listeden seçebiliyorsunuz. Ardından oturum açmak için bu hesabınızın şifresini giriyorsunuz. Telefon, konum bilginizi kullanmak için sizden onay istiyor. Bu onayı verdikten sonra artık biraz daha kendinizi güvende hissedebiliyorsunuz. Telefonunuzu kaybettiğinizde, herhangi bir internet tarayıcısından Cihazımı Bul web sitesine giriyorsunuz. Google arama çubuğuna bunu yazdığınızda hemen ilgili sayfaya yönlendiriyor. Telefonunuzun yerini tespit etmek için Cihazımı Bul sitesinden Google hesabı kullanıcı bilgilerinizle oturum açıyorsunuz. Ardından açılan haritada telefonunuzun konumuna erişebiliyorsunuz. Bunun sonrasında telefonunuza ulaşıp ulaşamayacağınıza göre “Ses Çal” ya da “Kilitle” özelliklerinden birini kullanabiliyorsunuz.

Yukarıda telefonumu bul özelliği nedir nasıl kullanılır anlatmaya çalıştık.

Siz de en iyi iOS ve Android telefonları bir arada incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
cep telefonunda coklu kameralar ne ise yarar teknosa
Devamını Oku

Cep Telefonunda Çoklu Kamera Ne İşe Yarar?

Hiçbir zaman yanımızdan ayırmadığımız akıllı telefonlarımızı en fazla fotoğraf çekmek için kullanıyoruz. Gittiğimiz her yerde ve buluştuğumuz herkesle…
android 11deki guvenlik ozellikleri teknosa
Devamını Oku

Android 11’deki Güvenlik Özellikleri

Yıllar boyunca Android işletim sistemindeki güvenlik konusu sürekli inişli çıkışlı bir grafik izliyordu. Uygulamaların aşırı sıklıkta izin talep…
galaxy a73 telefonu yakindan taniyin teknosa
Devamını Oku

Galaxy A73 Telefonu Yakından Tanıyın

Her kesimden telefon kullanıcısına hitap etmeye çalışan Samsung, özellikle orta segment kullanıcılar için yeni ve gelişmiş modeller çıkarmaya…
iphone yedekleme ve bilgisayara fotograf atma teknosa
Devamını Oku

iPhone Yedekleme ve Bilgisayara Fotoğraf Atma

iPhone telefonlarımız, hiçbir zaman yanımızdan ayırmadığımız cihazların başında yer alıyor. Günün her anında elimizden düşmeyen telefonumuzla fotoğraf ve…