Okulda ders dinlerken ya da bir toplantıya girdiğinizde yapılan konuşmaları her ne kadar not alsanız da bazı detayları kaçırabiliyorsunuz. Tekrar geriye dönemeyeceğiniz için bütün bunları kaydetmediğiniz pişman olabiliyorsunuz. Bir ses kaydedici olması hiç beklemediğiniz anlarda en büyük kurtarıcınız olabiliyor.

Bunların yanı sıra eğer dijital platformlarda içerik üretiyorsanız yine bir ses kaydedicisine ihtiyaç duyuyorsunuz. Yaptığınız videoların üzerine ekleyeceğiniz seslendirme ile daha ilgi çekici içerikler üretebiliyorsunuz.

Kaydedilen sesin net ve pürüzsüz olmasını istiyorsanız gerçek ses kaydediciler kullanabiliyorsunuz. Ancak her zaman bulunduğunuz ortamlar ya da yaptığınız işler nedeniyle profesyonel ses kaydedicisi kullanamayabiliyorsunuz. Gelişen teknolojik cihazların özellikleri sayesinde bazı durumlarda onlara ihtiyacınız da olmuyor.

Ses kaydedici olarak kayıt cihazları kullanabileceğiniz gibi günlük teknolojik cihazlarınızı da aynı amaçla kullanabiliyorsunuz.

Telefonunuzu Ses Kaydedici Olarak Nasıl Kullanırsınız?

Akıllı telefonlarla yapabileceğimiz şeylerin listesi her geçen gün uzamaya devam ediyor. Ancak bilinen en eski özelliklerinin başında ses kaydetme özelliği geliyor. Telefonun mikrofonunun menzili içerisindeki tüm sesleri olduğu gibi kaydedebiliyoruz.

Gün içerisinde nerede olursak olalım yanımızdan ayırmadığımız tek cihaz akıllı telefonlarımız oluyor. Gideceğimiz her yere onunla birlikte gidiyoruz ve eğer bir kısıtlama bulunmuyorsa sürekli olarak kullanıyoruz. Derste ya da toplantılarda not almak için en çok kullanılan ses kaydedici de bu yüzden telefonlar oluyor. Bu işlemi çok basit bir şekilde sadece bir tuşa dokunarak yapabiliyoruz.

Telefonumuzu ses kaydedici olarak kullanmak istediğimizde sadece kendi mikrofonuyla sınırlı kalmayabiliyoruz. Telefonun jak girişine takabileceğimiz yaka mikrofonları bulunuyor. Bu şekilde bir mikrofon kullanarak daha temiz ve net bir ses kaydı gerçekleştirebiliyoruz. Özellikle içerik üretiyorsanız bir yaka mikrofonu kullanmak işinizi oldukça kolaylaştırıyor.

Sesli Notlar Uygulaması

iPhone telefonların içerisinde bulunan Sesli Notlar uygulaması yerleşik bir uygulama olarak geliyor. Bir yerde ses kaydetmeniz gerektiğinde tek yapmanız gereken, uygulamayı açmak ve büyük kırmızı tuşa dokunmak oluyor. Tekrar durdurana kadar telefonunuz kayıt yapmaya devam ediyor.

Sesli Notlar uygulaması, yaptığınız kaydı varsayılan bir özellik olarak bulunduğunuz konumun ismiyle kendi içerisine kaydediyor. Daha sonra başlığa dokunarak kendi istediğiniz isim ile değiştirebiliyorsunuz. Konum tabanlı isim vermesini dilerseniz kaldırabiliyorsunuz. Bunun için “Ayarlar” uygulamasını açtıktan sonra açılan listeden “Sesli Notlar”ı seçerek kolayca yapabiliyorsunuz. Ayrıca yine aynı yerden ses kayıt kalitesini de ayarlayabiliyorsunuz. Burada sıkıştırılmış ve kayıpsız olarak iki farklı türde kayıt yapma imkanından birini seçebiliyorsunuz.

Audio Recorder Uygulaması

Android telefon kullanıyorsanız ses kaydetmek için birçok ücretsiz uygulama bulunuyor. Bunlar arasında en bilineni Audio Recorder uygulaması oluyor. Görüntü olarak Sesli Notlar uygulamasını andırdığı ve kullanımı kolay bir uygulama olduğu için oldukça fazla tercih ediliyor. Audio Recorder uygulamasının en iyi özellikleri arasında, kayıtların ses kalitesini ayarlayabilmeniz geliyor. Burada stereo mu yoksa mono mu kayıt yapacağınıza karar verebiliyorsunuz. Ardından Kayıt ve Durdurma seçeneklerine dokunarak Android telefonunuzu ses kaydedici olarak kullanabiliyorsunuz. Kayıt yaparken ekranda dalga formunda bir şekil çıkıyor. Kayıt işleminin devam ettiğini buradan anlayabiliyorsunuz. Kayıt işlemi tamamlandıktan sonra düzenleme yapamıyorsunuz. Ancak uygulama hızlı ve sezgisel olarak çalıştığı için harika ses kaydı yapabiliyor.

Bilgisayarınızı Ses Kaydedici Olarak Nasıl Kullanırsınız?

Hem iş hem de eğlence amacıyla günün her saati bilgisayarların başında oluyoruz. İş dışı özel zamanlarımızda da bir şeyler izlemek ya da içerikler üretmek için yine bilgisayarlarımızı kullanıyoruz. Özellikle içerik üreticileri tarafından en çok kullanılan cihazlar arasında bilgisayarlar bulunuyor. Podcast üreticileri bilgisayarlarına bağladıkları iyi bir mikrofonla doğrudan kayıt yapmaya başlayabiliyorlar. Ayrıca video üreticileri de düzenlemesini yaptıkları videolarının üzerine kendi seslerini kaydederek içeriklerini ilgi çekici hale getirebiliyor. Son zamanlar sesli içerik tüketimi daha fazla arttığı için blog yazarları tarafından sesli bloglar oluşturulmaya başlanıyor. Bu yeni içerikler de oldukça ilgi çekiyor. Blog yazınızı aynı zamanda seslendirip yine aynı yazınıza ses dosyası olarak yükleyebiliyorsunuz. Böylece yazınız yayınladığında okuyamayacak durumda olan ya da görme engelli takipçilerinizin dinleyerek yazınıza ulaşmasını sağlıyorsunuz.

Bilgisayarlarda sesinizi kaydedip düzenlemek için bir uygulama kullanmanız gerekiyor. Bu konuda en popüler ve kullanımı en kolay uygulamaların ilk sırasında Audacity yer alıyor. Uygulamayı ücretsiz olarak bilgisayarınıza indiriyorsunuz ve kurulumunu gerçekleştiriyorsunuz. Ardından mikrofonu bilgisayarınıza taktıktan sonra ses kaydetme işlemine başlıyorsunuz. Ses kaydını tamamladıktan sonra istediğiniz şekilde düzenleme yapıp efektler ekleyebildiğiniz uygulamayı bazen profesyonel işlerde bile kullanabiliyorsunuz.

Eğer bir Mac bilgisayarınız varsa, en iyi ses kayıt uygulaması Garageband oluyor. Uygulama sorunsuz ve yüksek kalitede bir ses kayıt imkanı sunuyor. Ayrıca Garageband içerisinde bulunan hazır müzik örneklerini de kullanabiliyorsunuz.

Bilgisayarınızı ses kaydedici olarak kullanmak istiyorsanız bir mikrofona ve kulaklığa ihtiyacınız oluyor. Kaliteli bir mikrofon ve kulaklık kullanarak profesyonel ses kayıtları yapma şansına sahip oluyorsunuz.

ses kaydedici olarak neler kullanabilirsin teknosa

Ses Kayıt Cihazları

Her ne kadar akıllı telefonlar ve bilgisayarlarda ses kaydı yapılabiliyor olsa da, profesyonel kayıtlar için çoğu zaman yeterli gelmiyor. Sesin daha net ve pürüzsüz olmasının yanı sıra dış seslerin filtrelenmesi, ses kalitesinin daha iyi olması gibi konular çok etki ediyor.

Profesyonel ses kayıt cihazlarının çoğu taşınabilir oluyor ve hemen her yerde rahatlıkla kullanılabiliyor. Özellikle profesyonel ses kaydıyla ilgileniyorsanız, podcast, sesli kitap ya da video seslendirmesi gibi işler yapmak istiyorsanız, ses kayıt cihazları oldukça işinize yarıyor.

Ses kayıt cihazlarını kullanmanın bir avantajı da dahili mikrofonlarının kaliteli olması geliyor. Kayıt cihazının genellikle üst kenarında bulunan mikrofon küçük gibi görünse de ses kapasitesi oldukça iyi sonuçlar veriyor. Bu da özellikle başka bir yerde kayıt yapmak istediğinizde ek bir mikrofona ihtiyaç duymadan kaydınızı tamamlamanızı sağlıyor. Ancak daha profesyonel kayıtlar yapmak istiyorsanız kaliteli bir mikrofonu cihazınıza bağlayarak da ses kaydını yapabiliyorsunuz. Kullandığınız mikrofonun özellikleri ve bağlantı kablosunun da bütük önemi bulunuyor. Bu sayede cihazları birbirine bağlarken herhangi bir sorun yaşamamış oluyorsnuz.

Ses kayıt cihazlarının dahili mikrofonlarını kullanmaya devam etmek istiyorsanız bazı dezavantajlarının olduğunu bilmeniz gerekiyor. Dahili mikrofonların ses algılama seviyesi oldukça güçlü cihazlar olduğu için dışarıdaki sesleri de çok fazla içeri alıyor. Yani gürültülü bir ortamda kayıt yaparken çevre sesleri kaydınızın kalitesini düşürebiliyor. Bu nedenle kayıt için sakin ve sessiz bir yer seçmeniz daha elverişli oluyor.

Ses kayıt cihazlarıyla dışarıda da çekim yapmayı düşünüyorsanız, mikrofonunda rüzgar kılıfı olan modelleri tercih edebiliyorsunuz. Dış çekimlerdeki ses kaydının en büyük problemi rüzgarın yarattığı parazitlenme ve uğultu çıkarıyor. Ses kalitesini düşürüp konuşulanların anlaşılmamasına neden oluyor. Rüzgar kılıfı olan mikrofonlarla kayıt yaptığınızda bu tarz olumsuzluklardan en az derecede etkileniyorsunuz. Ses kayıt cihazlarının aynı zaman bilgisayarınızla da uyumlu olması gerekiyor. Kendi depolama alanı içerisinde kayıtlı ses dosyasını düzenlemek için bilgisayarınıza atıyorsunuz. Bunun öncesinde bilgisayarınızın ses kayıt cihazını tanıması gerekiyor. Cihazı bilgisayarınıza bağladığınızda hemen işlem yapmaya başlıyor. Uyumlulukla ilgili bir sorun yaşamıyorsanız ses kayıtlarınızı kolayca aktarıp dilediğiniz gibi kullanabiliyorsunuz.

Yukarıda ses kaydedici olarak neler kullanabilirsiniz detaylı olarak anlattık.

Siz de en iyi ses kayıt cihazlarını bir arada incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
cep telefonunda coklu kameralar ne ise yarar teknosa
Devamını Oku

Cep Telefonunda Çoklu Kamera Ne İşe Yarar?

Hiçbir zaman yanımızdan ayırmadığımız akıllı telefonlarımızı en fazla fotoğraf çekmek için kullanıyoruz. Gittiğimiz her yerde ve buluştuğumuz herkesle…
cep telefonu guncelleme teknosa
Devamını Oku

Cep Telefonu Nasıl Güncellenir?

Cep telefonunuzdan en iyi şekilde faydalanabilmek ve tüm özelliklerini en verimli şekilde kullanabilmek için işletim sisteminin son versiyonunu…
kaybedilen iphone telefon nasil bulunur teknosa
Devamını Oku

Kaybedilen iPhone Telefon Nasıl Bulunur?

Akıllı telefon teknolojisi gelişmeye devam ettikçe her türlü işimizi bu cihazlarla halletmeye başladık. Tüm belgelerimiz ve fotoğraflarımız gibi…
samsung galaxy a32 ozellikleri neler teknosa
Devamını Oku

Samsung Galaxy A32 Özellikleri Neler?

Samsung’un dünya üzerinde en fazla satan telefonları A serisi telefonlar oluyor. Daha çok orta segmenti hedefleyen A serisi…