Yanımızdan ayırmadığımız akıllı telefonlarımızı şıklığımızı artıran ya da kendi tarzımızı yansıtan birbirinden farklı kılıflarla kullanıyoruz. Telefon kılıflarının kullanımı sadece tarzımız ve şıklığımızla ilgili olmuyor. Telefonlarımızı çizilmelerden, darbelerden ve tozlardan da koruyor. Telefon kılıfları arasında şeffaf modeller diğerlerine göre çok daha fazla tercih ediliyor. Şeffaf kılıflar telefonumuzun tasarımını koruyor olsa da beraberinde bazı dezavantajları da getiriyor. Gün boyunca elimizden, masa üstünden ya da çantamızdan dolayı çok çabuk kirlenebiliyor. Üzerinde çok fazla bakteri, virüs barındırmasından ve görüntü olarak hoş görünmemesinden dolayı telefon kılıflarımızı düzenli olarak temizlememiz gerekiyor. Biz de sizler için telefon kılıfı nasıl temizlenir anlatacağız.

Telefon Kılıfını Her Ay Düzenli Olarak Yıkayarak Temizlemek

Telefon kılıfı temizliğini hayatımızın bir rutini haline getirmemiz gerekiyor. Ayda bir kez düzenli olarak ve doğru bir şekilde yıkadığımızda uzun süreli ve sorunsuz olarak kullanabiliyoruz.

Telefon Kılıfını Çıkartın

Telefon kılıfınızı detaylı bir şekilde temizlemeden önce mutlaka telefonunuzu içinden çıkarmanız gerekiyor. Kılıfın bir köşesinden hafifçe esneterek telefonunuzu kolayca kılıfın içinden çıkartabiliyorsunuz. Hem telefonunuzun hem de kılıfınızın zarar görmemesi için kılıfı çıkartırken sert hareketler yapmaktan kaçınıyoruz.

Deterjanlı Su Hazırlıyoruz

Telefon kılıfını en iyi şekilde deterjanlı ılık su temizliyor. 1 ya da 2 damla bulaşık deterjanını bir su bardağı ılık suyun içine döküyoruz. Bulaşık deterjanının suyun içinde iyice çözülmesi gerekiyor. Bunu sağlayabilmek için deterjanlı su hafifçe köpürene kadar karıştırıyoruz. Suyun üzerinde köpükler oluşmaya başladığında bırakıyoruz.

telefon kilifi temizleme teknosa

Diş Fırçası ile Etkili Bir Temizlik

Telefon kılıfımızdaki bakteri ve mikroplardan kurtulmak için temiz bir diş fırçası kullanmamız etkili sonuçlar veriyor. Ayrıca kılıfın üzerinde yapışmış olan kirlerden de bu şekilde kolayca kurtuluyoruz.

Temiz diş fırçasını 1 ya da 2 dakika deterjanlı suyun içinde tutuyoruz. Daha sonra küçük dairesel hareketlerle telefon kılıfımızı temizlemeye başlıyoruz. Mümkün olduğunca iyi temizlemek ve etkili sonuç alabilmek için görünen lekelere odaklanmamız gerekiyor.

Temizliği detaylı yapabilmemiz için diş fırçasını birkaç saniye kılıfı temizledikten sonra tekrar deterjanlı suyun içine batırmamız gerekiyor. Bu şekilde fırçayı da temiz tutup kılıfın daha iyi temizlenmesini sağlıyoruz.

İnatçı Kirler İçin Karbonat Kullanıyoruz

Telefon kılıfı üzerindeki bazı kir ve yağlar yerleşebiliyor ve kolayca çıkmayabiliyor. Böyle bir durumla karşılaştığınızda karbonat mucizesinden yararlanabiliyorsunuz.

Karbonatı direkt olarak kılıfın kirli olan bölgesine serpiyorsunuz. Karbonatı diş fırçasıyla ovalamaya devam ediyorsunuz. Kurumuş kirler ve yağlar bu şekilde telefon kılıfınızdan sökülüyor.

Kılıfı Suyun Altına Tutarak Duruluyoruz

Diş fırçası ile temizliği bitirdiğimizde telefon kılıfını durulamamız gerekiyor. Bunun için lavaboda ılık su kullanıyoruz. Sıcak ya da soğuk suyun telefon kılıfına zarar verme ihtimali olduğu için ılık su kullanıyoruz. Böylece herhangi bir sorun yaşamıyoruz.

Kılıfın üzerinde hiç deterjan artığı kalmaması için suyun altındayken nazikçe ovalıyoruz.

Kılıfın Tamamen Kurumasını Bekliyoruz

Kılıfınızı temizledikten sonra telefonunuzu tekrar takmak için acele etmiyoruz. Kılıf hala nemliyken telefonu yerleştirmek telefona zarar verebiliyor ayrıca kılıfın içinde bakterilerin birikmesine neden olabiliyor.

Eğer bekleme süresini kısaltmak istiyorsanız bir kağıt havlu yardımıyla kılıfın üzerindeki suyu alıp daha kısa sürede kurumasına yardımcı olabiliyorsunuz. Bu şekilde kılıfın tamamen kuruması için yaklaşık bir saat kadar bekliyorsunuz. Aceleniz varsa ve bu kadar beklemek istemiyorsanız telefon kılıfını fön makinesinin düşük ayarıyla birkaç saniye kurutabiliyorsunuz.

Kılıfı Her Hafta Dezefekte Etmek

Telefon kılıfı gün içerisinde bakteri ve virüslerin en sık toplandığı eşyalarımızın başında geliyor. Kendi sağlığımızı korumak için düzenli olarak haftada bir kez dezenfekte etmemiz gerekiyor.

Mikropların tamamından kurtulabilmek ve etkili bir dezenfekte işlemi yapmak için telefonu kılıfın içinden çıkarmamız gerekiyor. Çünkü sadece telefonun dış yüzeyinde mikrop olmuyor. Telefonla kılıfın arasına da girebiliyor. Bu nedenle her zaman telefonu kılıfın içinden tamamen çıkartıyoruz.

Ardından dezenfekte edici mendil yardımıyla kılıfın iç ve dış yüzeyini tamamen siliyoruz. Bu işlemi el dezenfektanını bir pamuğun üzerine sıkarak da yapabiliyoruz.

Silme işlemini tamamladıktan sonra birkaç dakika tamamen kurumasını bekliyoruz. Kuruduğundan iyice emin olduktan sonra telefonu kılıfın içine yerleştiriyoruz ve kullanmaya devam ediyoruz.

Burada dezenfekte için kullandığımız malzemeler önemli oluyor. Güçlü ve konsantre temizlik ürünleri kılıfa zarar veriyor. Bu nedenle ev temizliğinde kullandığımız temizleyicileri kılıf temizliğinde kesinlikle kullanmıyoruz.

Yukarıda telefon kılıfı nasıl temizlenir anlattık.

Siz de en iyi telefon kılıflarını incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
samsung galaxy z flip 3 incelemesi teknosa
Devamını Oku

Samsung Galaxy Z Flip 3 İncelemesi

Katlanabilir telefonlar yavaş yavaş hayatımızda daha fazla yer almaya başlıyor. Birinci nesil telefonlardaki eksikleri tamamlayarak yeni model katlanabilir…
cep telefonu ne zaman icat edildi teknosa
Devamını Oku

Cep Telefonu Ne Zaman İcat Edildi?

Gün içerisinde hem iletişim hem de eğlence amaçlı en çok kullandığımız cihaz cep telefonlarımız oluyor. Cep telefonları ilk…
Devamını Oku

E-Nabız Girişi Hakkında Bilgiler

Dünya büyük bir hızla dijitalleşiyor. Artık bütün şirket ve kurumlar dijital dünyada yerini alıyor ve kullanıcılarına istedikleri yerden…